User Tag List

Sayfa 5/11 İlkİlk ... 34567 ... SonSon
201 sonuçtan 77 ile 95 arası

Konu: Kış lastiği olmayana 77 lira ceza.

mimarsertac - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı BarKing Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    O degilde altinda range rover var diye ucani kacani operim sanan mal hirbolara cok guluyorum, herifte range var 20lik jant var yaz lastigiyle sanki jipi var diye karda yardirsa bisi olmicak saniyo sonra fena patliyolar guluyorum baya , kar lastigi yada all terrain kara uygun lastigi olmadan hic bi cacik yaramaz isterse hummer olsun.
    geçen sene çekmiştim olduğu yerde döndü yarım saat en son bakkaldan yemeklik tuz alıp lastiklere döküyorlardı

BarKing - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı mimarsertac Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    geçen sene çekmiştim olduğu yerde döndü yarım saat en son bakkaldan yemeklik tuz alıp lastiklere döküyorlardı
    Bombaymis , jipi var diye arabasini duz duvara tirmanir buzda tutunur sananlar komik oluyor, 4 Ceker tabi yardimci olur, Range vs boyle araclar karda tabi cok daha iyi olur bineklere gore, yukseklik ve yola aktarma mekanizmasi kar modu vs sayesinde, Benim ML dede kar modu var ama bi caciga yaramaz, o yuzden latitude alpin taktim simdi sabirla bekliyorum boyle mallar gibi olmiyim diye, 21likleri depoya kaldirdim 18lik kislik taktim
    Eger Nissan Motorsports=NISMO ise Honda Motorsports'un kisaltmasi ne oluyor?

Melih-Ö - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    67 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Dükkana gelen bir abimiz dün ceza yemiş. Yolda giderken motorlu çevirmiş kar lastiği yok ceza yazmış. Şaka gibi resmen soyuluyoruz ya.
    App plaka ve pleksik plakalık için ulaşabilirsiniz. Ailenizin Plakacısı

www.instagram.com/kokumerkezi

Post Thanks / Like
    Mentioned
    67 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ya çok faydalı uygulama falan yazmışsınız da zaten arabamı izinli günümde çıkarıyorum, işe servisle gidiyorum geliyorum. Ben niye 400tl vereyim kış-kar lastiğine? Kar yağdığında zaten araba çıkarmıyorum, ki kar ne kadar kalıyor İstanbulda? Madem can güvenliği vs deniliyor, kuru havada kar lastiği uygulaması ne kadar mantıklı? Dün yağmur yoktu birşey yoktu, müşteri yolda giderken motorlu tarafından çevrilip kar lastiği yok diye ceza yazılıyor. Normal prosedür bu mudur yani? Kimse parayı kolay kazanmıyor, bunu unutmayın.

Yiğit G. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    51 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Melih-Ö Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Dükkana gelen bir abimiz dün ceza yemiş. Yolda giderken motorlu çevirmiş kar lastiği yok ceza yazmış. Şaka gibi resmen soyuluyoruz ya.
    ticari araç ?
    Rotary.. because we dont need many liters to kick u'r ass..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    67 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Yiğit G. Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ticari araç ?
    2011 Model Toyota Corolla, binek araç.

free-hifi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    25 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bende kış lastiğiyle kar lastiğini aynı şey sanan safflardanmışım

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı AlpEren Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    4 ceker olmasi birsey farketmiyor fren yapinca hepsi ayni
    fren yapınca hepsi aynı ama izmirde yaşıyorum daha bugüne kadar hiç duramadğım olmadı
    Alıntı fastuncle Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

ONLY MODS CAN JUDGE ME

Oznsrl - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    32 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Geçen sene konforlu olsun diye (yazlklar 45 16) tenekelere kış lastiği almıştım(60 15) kar yağıncada çıktım denedim hemen aşırı fark ediyor yolda çok patates olan gördüm ben hep yandan yandan geçtim bu senede onlara jant aldım arabanın önünüde yükselttim biraz miss gibi oldu yağsın diye bekliyorum yağarsa çıkıcam gece 12 1 den sonra geçen sene hasta olana kadar gezmiştim bu sene daha tedirli olmam lazım

ondertopcu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    şimdi haberlerde gösterdi, ticari olmayan binek araçlara da ceza keseceklermiş.
    EkN garage

TechTurkey Ranthor - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    100 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    her kar yagdiginda STI ile cikip acik otoparklarda yanladim.

Kesinlikle yolda kalmiyor her yeri cikiyor, ama durmuyor hic durmuyor hemde..
    Fren yaparken 4 ceker olsa ne olur.

Bende aldim kis lastigi, picantoya goodyear uc8 aldim, super otesi iyi,
    bwm de blizzat 225 5 16 var ( orjinal lastigi 205 dangalak borusan 225 takiyor kis lastigini). cok gurultulu memnun degilim.

7 derecenin altinda ceza yazmasina haksizdir diyemem ne yazik ki...

bu arada kar degil kis lastigi
    Built to fall....

Post Thanks / Like
    Mentioned
    67 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bizim takmamız gereken kar lastiği mi, kış lastiği mi bende onu anlamadım? Kar lastiği takınca da mı ceza yicez yani?

Berkan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    152 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Ya çok faydalı uygulama falan yazmışsınız da zaten arabamı izinli günümde çıkarıyorum, işe servisle gidiyorum geliyorum. Ben niye 400tl vereyim kış-kar lastiğine? Kar yağdığında zaten araba çıkarmıyorum, ki kar ne kadar kalıyor İstanbulda? Madem can güvenliği vs deniliyor, kuru havada kar lastiği uygulaması ne kadar mantıklı? Dün yağmur yoktu birşey yoktu, müşteri yolda giderken motorlu tarafından çevrilip kar lastiği yok diye ceza yazılıyor. Normal prosedür bu mudur yani? Kimse parayı kolay kazanmıyor, bunu unutmayın.

Alıntı turci Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

yazın terlik giyenler,siz neden peki kışın kışlık ayakkabı alıyorsunuz??
    herşey gayet açık bence

Mevzuya başka yerden giriyim
    ayrıca yazlık lastiğin ömründen yemiyorsun daha uzun gitmesini saglıyorsun 2 sene 24.000 km 12 ay tepesine binecegine kasım-nisan 5ay kış lastigi taksan (5ay= 5.000km*2yıl=10bin km) 2 senede aynı lastikle 24 bin yapacagına 14 bin yaparsın böylece bahsettiğin 400 bosuna olmamıs olur

Sanıldığının aksine kış lastikleri sadece karda ve buzda değil, +7 derecenin altında ıslak ve kuru hava şartlarında da çok iyi performans gösteriyor. Kuru havada +7 derecenin altında yaz lastiği ile kış lastiği birbirine yakın sonuç veriyor. Ancak yağmur yağınca kış lastiği bir adım öne geçiyor. Kar yağdığında yaz lastiğinin hiç şansı kalmazken, buzda ise kış lastiği ile yaz lastiği arasındaki fark gittikçe artıyor. Bu sonuçlar güvenlik anlamında kesinlikle kış lastiğinin kullanılmasını zorunlu kılmaktadır. Yeni nesil kış lastikleri (özellikle kar lastiği demiyorum) sanıldığı kadar da pahalı değildir. Ama siz kar yağdığı gün mecbur kalıp lastik satıcısına giderseniz fahiş fiyatlarla karşılaşabilirsiniz. Kar lastiği olarak da bilinen M+S kodlamalı eski nesil lastikler, hem hız limiti düşük olduğundan, hem fazla ses yaptığından, hem fazla yakıt harcadığından, hem de asfalt performansı zayıf olduğundan pek tercih edilmezdi. Araziye gidilecekse tamam ama normal kullanımda yeni teknoloji lastikler, neredeyse yaz lastiklerinin sürüş konforu ve sürüş güvenliğini yakalamış durumda.

Bir çok insan 4 tane yeni kış lastiği almak istemiyor. İdare edebileceğini zannediyor. Ekstra masraf olarak görüyor. ‘Zaten benim dişleri iyi durumda 4 yaz lastiğim var. Gerekirse zincir takarım’ diyor. Senede 3-4 kez kar yağacak diye almıyor ve riske giriyor. Oysa yaptığı kilometreyle bağlantılı olarak 2 yılda yaz lastikleri aşınan bir sürücü, 2 yılın sonunda 4 yeni yaz lastiği daha almak zorunda. Yani 4 yıl içinde 2 takım lastik harcıyor. Oysa 4 senelik periyotta bir takım yaz lastiği, bir takım kış lastiği olsa ve olması gereken zamanda, olması gereken lastiği kullansa belki de bir çok yaşayacağı ciddi kazayı yapmayacak. Aslında kış lastiği için ekstra bir harcama değil bu. Unutulmaması gereken en önemli şey ise lastiklerin değişimini diş derinliği yaz lastiğinde 2 mm, kış lastiğinde ise 3 mm’ye indiğinde mutlaka değiştirmelisiniz. Lastiğin ömrü azaldıkça, yani diş derinliği kısaldıkça tutunma ve suyu tahliye etme limitleri de aşağı iner.
    http://www.gusem.com/kosefull.php?pageID=5&hid=43

SORU: Kar yağmıyorsa Kış Lastiğine neden ihtiyaç olsun?
    Kar yağınca yaz lastiğine Kar Zinciri takarım. Yanlış mı?

RİSK YÖNETİMİ AÇISINDAN YANLIŞ !
    Kış Lastiği Risk Yönetimi, Kar Zinciri Kriz Yönetimi dir.
    Ne kadar çok Risk Yönetimi, o kadar az Kriz Yönetimi.
    Kış Lastiği, kışın kar yağsın yağmasın düşük sıcaklıklarda aracın
    yola tutunmasını artırmakta, aşırı buzlanma olmadığı sürece
    aracın kar üzerinde gitmesine ve durmasına olanak vermektedir.
    Özellikle kuru yoldan kaygan yollara (Köprü ve Viyadük üstünde buzlanma veya siyah buz vs) ani girişlerde aracı yolda tutabilmektedir. Yani Kış Lastiği riskleri azaltmaktadır.
    Yaz Lastiği ise aynı şartlarda ve özellikle ani zemin değişikliklerinde aracı yolda tutamamaktadır.Kış Lastiğine göre çok daha erken ve sık Kar Zinciri takma ihtiyacı duymakta,zincir takıldığında yavaş gitmek ve kuru zeminde ise çıkarılmak zorundadır.
    1881 - 193

Post Thanks / Like
    Mentioned
    67 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Berkan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    herşey gayet açık bence

Mevzuya başka yerden giriyim
    ayrıca yazlık lastiğin ömründen yemiyorsun daha uzun gitmesini saglıyorsun 2 sene 24.000 km 12 ay tepesine binecegine kasım-nisan 5ay kış lastigi taksan (5ay= 5.000km*2yıl=10bin km) 2 senede aynı lastikle 24 bin yapacagına 14 bin yaparsın böylece bahsettiğin 400 bosuna olmamıs olur
    Kışın dışarı çıkarsam kışlık ayakkabımı mı alırım, yoksa almam terlikle evde gezerim. Benim anlatmaya çalıştığım bu.

Ya ben zaten senede 10.000 yapmıyorum ki lastik ne ömrünü yiyecek Ben arabamı kullanmıyorum doğru düzgün, garajdan zaten çıkarmıyorum kar vs yağdığında. O yoldaki gerizekalılardan olmuyorum yani. Benim korkum ocakta güneşli havada arabamı çıkarıcam, bana gelecek kar-kış lastiğin yok diye ceza kesecek men edecek. Bu size normal mi geliyor? Gündelik kullanılan, her dk üstünden inilmeyen arabalara takılsın mutlaka ona sözüm yok, ama genelleme yapılması bana saçma geliyor. Önceden zincir taşırdık sıkıntı olmazdı, lastik az buz para değil yapmayın.

baha38 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Arkadaşlar tamam ekstradan masraf filan ama kar lastiği kullanmak lastiklerinde ömrünü uzatıyor ayrıca ben kar lastiği kullanıyorum sonra bi kar yağdığında yolda düzgünce giderken arkadan, yandan birisi gelip vuruyor orjinal aracımı sırf kar lastiği kullanmadığı için hasarlı yapıyor. İyi bişeymi bu yani çok karşılaşan vardır. bence zorunlu olması çok iyi oldu
    2010 - 38 EK 138 2000 106 Qick
    2010 - 38 VT 761 1999 1.4 iS HB
    2011 - 38 YT 541 1992 1.5 EX HB
    2011 - 06 LOL 97 1997 1.4 İS HB
    2012 - 38 ZN 415 2001 Clio Sport
    2012 - 38 BA 830 1993 Civic Sİ

emoro - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bizim takmamız gereken kar lastiği mi, kış lastiği mi bende onu anlamadım? Kar lastiği takınca da mı ceza yicez yani?
    Bende merak ediyorum ne alcağımı şaşırdım
    R.E.S

Post Thanks / Like
    Mentioned
    67 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı baha38 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar tamam ekstradan masraf filan ama kar lastiği kullanmak lastiklerinde ömrünü uzatıyor ayrıca ben kar lastiği kullanıyorum sonra bi kar yağdığında yolda düzgünce giderken arkadan, yandan birisi gelip vuruyor orjinal aracımı sırf kar lastiği kullanmadığı için hasarlı yapıyor. İyi bişeymi bu yani çok karşılaşan vardır. bence zorunlu olması çok iyi oldu
    Bakın anlatamıyorum ben. Dediğiniz doğru haklısınız buna birşey demiyorum, adam kar yağdığında kar lastiksiz arabayla kaza yapınca mueebbet ceza kesilsin lafım yok, ama ben zaten diyorum ben arabamı çıkarmıyorum böyle havalarda,ocak ayında güneşli havada çıkardım kar lastiği yok diye ceza yedim. Bu normal mi diyorum. Kullanmadığım arabaya neden lastik alayım diyorum?

TarikS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    59 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hava 7 derecenin altındaysa yazsın ama dün akşam bile 10 dereceydi hava Ümraniye'de, gündüz o Toyota'lı ceza yediğinde kaçtı acabA? Termometre varsa bir şey demem Yoksa gerçekten yılsonu bütçe kapama çalışması gibi düşüneceğim her şartta ceza yazılmasını.

Bilenler vardır sabah-akşam Kavacık göbek tıkanınca mezarlığın arkasından dolaşıp ters yönden trafiğin önüne geçiliyo, tüm yıl durum aynıyken neden 1 haftadır polis durmaya başladı orada diye düşünüyor insan?

SekoLive - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    28 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bakın anlatamıyorum ben. Dediğiniz doğru haklısınız buna birşey demiyorum, adam kar yağdığında kar lastiksiz arabayla kaza yapınca mueebbet ceza kesilsin lafım yok, ama ben zaten diyorum ben arabamı çıkarmıyorum böyle havalarda,ocak ayında güneşli havada çıkardım kar lastiği yok diye ceza yedim. Bu normal mi diyorum. Kullanmadığım arabaya neden lastik alayım diyorum?
    sen diyorsun ki bana bi ayrıcalık tanınsın
    şaka biyana haklısın yazdıklarında melih ama malesef coğu böyle duyarlı değil kar yağsada yağmasada kabak lastikle gezip başkalarına zarar veriyorlar. bu sefer kar lastiği yada kış lastiği takan adamın suçu ne?

kişi kişi kimseyi ayıramayacaklarından yazıyorlar sanrım.

cezanın kanuni boyutunu bilmyorm ama mantıken günesli havada kış lastiği yok diye ceza yazmak cok mantıksız.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)