User Tag List

Sayfa 3/11 İlkİlk 12345 ... SonSon
194 sonuçtan 39 ile 57 arası

Konu: İş kurmak...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Arkadaşlar, İstanbul'da işler diğer şehirler gibi yürümüyor pek.. Burada ki potansiyel çok farklı, bazı iş kollarında uçmuş bir şehir, aç olduğu şey artık kalmadı gibi bir şey.. Burada dükkan açarken bile ortalama bir semtte cebinden 250-300m2 lik bir yer için cadde üzerndeysen (herhangi bir ara cadde) 10000 lirayı gözden çıkarman gerekiyor.. Kıyaslama ve oranları buna göre yapmak daha sağlıklı olur görüşündeyim.. Fizibl iyi yapılmalı, genelde evdeki hesaplar çarşıya uymaz ama sağlıklı, mantıklı düşünülmüş bir yatırım 3 aşağı 5 yukarı hesapları şaşırtmaz.. İş çevirecek sıcak para hususu da göz ardı edilmemeli..

Bijuteri yada ayakkabıcı açacaksın, kurumsal bir firma değilsin ve bu da müşterinin senin daha geç tanımasına, eş dost tavsiyelerinin daha geç geri dönüş yapmasına sebep olacak.. +Lokasyon faktörü ipi göğüsleyen diğer unsur.. Yani detaylandırma yapınca o kadar çok etken var ki aslında insanlar battıkları zaman bile anlayamıyor abi biz niye battık ya oluyor..

Ama bazende senin kadar semayesi olmayan adamda uçup gidiyor.. Bazı noktalarda şans faktörüde devreye girecektir.. Her e olursa olsun yolun açık olsun inşallah başarır ve business week'te bir başarı öyküsü olarak görürüz ))

BoOoM - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı cookies Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar, İstanbul'da işler diğer şehirler gibi yürümüyor pek.. Burada ki potansiyel çok farklı, bazı iş kollarında uçmuş bir şehir, aç olduğu şey artık kalmadı gibi bir şey.. Burada dükkan açarken bile ortalama bir semtte cebinden 250-300m2 lik bir yer için cadde üzerndeysen (herhangi bir ara cadde) 10000 lirayı gözden çıkarman gerekiyor.. Kıyaslama ve oranları buna göre yapmak daha sağlıklı olur görüşündeyim.. Fizibl iyi yapılmalı, genelde evdeki hesaplar çarşıya uymaz ama sağlıklı, mantıklı düşünülmüş bir yatırım 3 aşağı 5 yukarı hesapları şaşırtmaz.. İş çevirecek sıcak para hususu da göz ardı edilmemeli..

Bijuteri yada ayakkabıcı açacaksın, kurumsal bir firma değilsin ve bu da müşterinin senin daha geç tanımasına, eş dost tavsiyelerinin daha geç geri dönüş yapmasına sebep olacak.. +Lokasyon faktörü ipi göğüsleyen diğer unsur.. Yani detaylandırma yapınca o kadar çok etken var ki aslında insanlar battıkları zaman bile anlayamıyor abi biz niye battık ya oluyor..

Ama bazende senin kadar semayesi olmayan adamda uçup gidiyor.. Bazı noktalarda şans faktörüde devreye girecektir.. Her e olursa olsun yolun açık olsun inşallah başarır ve business week'te bir başarı öyküsü olarak görürüz ))
    Allah razi olsun , ya resmen kafamdakileri yazmişsin. İstanbul gibi metropol olan yerlerde işler çok daha farkli yürüyor kanaatindeyim. Lokasyon bence her mal için en büyük avantaj olucak bir konu. Ne koyarsan koy saticağin yerler var ama kiralar vs tutunabilmek için küçük esnaf için çok zor.

Bu arada ben şans'a çok inanmiyorum. Çalişan insan vardir rizkini kazanan insan vardir. Özetle sana yine Allah'in açtiği kapılar vardir , kazanirsan eğer

Sıkıntı şu ki tek atimlik kurşunum var. Bi 60 binliram varsa diğer cebimdede bi 60imdaha var ondan yana sıkıntı yok ama.. Eğer böyle birşeyde başarili olamazsam maaşli memur kafasi beni bekler.. En azindan bazi şeyleri amorti edene kadar. Ki yapmak istediğim en son şeydir..

Arabası kadar kafası var anahtari kadar beyni yok.

arifba - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    28 yaşındayım.Ciddi bir plan programla babamdan bi kuruş almadan çok cüzzi bir parayla iş kurdum. Su an iki şirketim toplamda 24 çalışanım var.

ilk önce ne yapman gerektiğine karar ver.
    Lokasyon analizi yap
    Maliyet analizi yap

kafana uyuyor ise kosgeb'e başvur. Alabileceğin kadar teşvik kredisi (Raklam+personel eğitimi+sistem vs vs) almaya çalış. Mevcut paranının bir kısmını B planına ayır. 30 senelik bir şirket olsan bile mutlaka b planın olmalı.

Öneri olarak konsept bir kafe düşünebilirsin.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı BoOoM Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Allah razi olsun , ya resmen kafamdakileri yazmişsin. İstanbul gibi metropol olan yerlerde işler çok daha farkli yürüyor kanaatindeyim. Lokasyon bence her mal için en büyük avantaj olucak bir konu. Ne koyarsan koy saticağin yerler var ama kiralar vs tutunabilmek için küçük esnaf için çok zor.

Bu arada ben şans'a çok inanmiyorum. Çalişan insan vardir rizkini kazanan insan vardir. Özetle sana yine Allah'in açtiği kapılar vardir , kazanirsan eğer

Sıkıntı şu ki tek atimlik kurşunum var. Bi 60 binliram varsa diğer cebimdede bi 60imdaha var ondan yana sıkıntı yok ama.. Eğer böyle birşeyde başarili olamazsam maaşli memur kafasi beni bekler.. En azindan bazi şeyleri amorti edene kadar. Ki yapmak istediğim en son şeydir..
    Çünkü neler yaşadığını, düşündüğünü tahmin edebiliyorum.. Bazen o kadar çok kafamda yap boz beyin fırtınası oluyor ki çevremdekilerin bile tepkisini çekiyorum.. Bir ara mobil olarak mini cooper'a yada vw t1'e takılı bir römork karavanda subway cafe tarzı bir konsept oluşturmak istedim zaten kendim tasarımcıyım konsept ve kurumsal kimlik oluşturmayı severim ama ufak bir eksiğim vardı.. Finansman ))) Allah gönlümüze göre versin.. Ne diyeyim.. İnşallah mevcut şartları oluşturabilirsem gerçekleştireceğim bu hayalimi de Avrupa trendlerine göz at farklılık iyidir, ilgi çekecektir.. Aksi taktirde Kpss ve memur adayı

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı arifba Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    28 yaşındayım.Ciddi bir plan programla babamdan bi kuruş almadan çok cüzzi bir parayla iş kurdum. Su an iki şirketim toplamda 24 çalışanım var.

ilk önce ne yapman gerektiğine karar ver.
    Lokasyon analizi yap
    Maliyet analizi yap

kafana uyuyor ise kosgeb'e başvur. Alabileceğin kadar teşvik kredisi (Raklam+personel eğitimi+sistem vs vs) almaya çalış. Mevcut paranının bir kısmını B planına ayır. 30 senelik bir şirket olsan bile mutlaka b planın olmalı.

Öneri olarak konsept bir kafe düşünebilirsin.
    Maşallah , Allah nazardan saklasin Ne işle uğraştiğinizi merak ettim özel değilse paylaşirmisniz?

Kosgeb güzel bir teşvik fakat sonucunda borçlu kalmak var...

"ilk önce ne yapman gerektiğine karar ver."

Sorunda orda başliyor , cafe işleri riskli işler.. Biraz daha sağlam temelli birşeyler yapmak istiyorum. En azindan sermayemi hizmet üzerine değilde ürün/mal ağirlikli birşey üzerine olmasini istiyorum. Zaten bu konuyu açmamdaki asil soru şu

Allahini seven bi sektör göstersin

arifba - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Pm attım...

gfb01 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    İşlek caddede cep telefonu aksesuari dukkani ac arkadasim acali 1 yil olmadi 3 sube acti 2 tane c serisi mercedes aldi 1 tanede 300 bine ev aldi maliyet cok dusuk 1 2 dolara aliyir kilifi 19.90 14.90 24.90tl olarak satiyor kilifcim ismiyle sadece kilif satiyor dukkana aylik 9000 lira kira veriyor sadece 1 tanesine niye bukadar pahali tutttun dedigimde fazlasiyla kar ediyorum dedi

İbrahim33 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    29 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı F.Dogan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ben de önümüzdeki 6 ay içinde şirket kuracak genç girişimcilerden birisiyim. Yapacağım işi anlatmak isterim belki aklınıza başka fikirler getirir.

Memleketimiz Mersin-Silifke. Anne ve baba tarafından kalan toplam 30 dönüm limon bahçemiz var.

Limon piyasasını az çok bilirsiniz bazen öyle pahalı olur ki tane fiyatı üzerinden satılır. şimdi de kilosu 2.5 3 tl diye biliyorum.

Bir limon bahçeden üretilip mutfağınıza girene kadar bir çok kez zam görüyor abilerim kardeşlerim. Ve bu işte en az kazanan çiftçi, en kazıklanan vatandaş oluyor.

Bu zinciri biraz açmak gerekirse;

Biz limon bahçesine senelik misal 20 milyar masraf ederiz. 30 a satarsak şükrederiz. (çoğu seneler kurtarıp kurtarmadıgını hesaplardık.)

Meyveyi komisyoncu gelir bizden 30 a alır. Limonu ağaçtan toplatmak paketlemek ve soğuk hava deposunda bekletmek için masraf eder. Yani oda bu işe 50 milyar yatırır.

E komisyoncu da kar edecek. oda en az 60 milyara büyük şehirlere limonu pazarlar.

Bu sefer haldeki çalışan abilerimiz 60 a aldıgı limonu istanbul pazarına 70 e pazarlar.

Esnaf manav pazarcı vs kim satıyorsa o da kazanmak isteyecek 70 in üstüne karını koyar.

Sonrasında siz en son o fiyattan limonu alırsınız.

Rakamlar tamamen sallama usulü arkadaşlar ama sunu biliyorum. Memleketimde limon kasasını 15 e alabilirken burada o kasa 35 e dükkanlara esnaflara dağıtılıyor.

Şirketimi kurup bu aradaki köprüleri tek düze indirmeyi planlıyorum. ucuz kaliteli bir limon pazarı oluşturabilirsem gerçekten hayallerime büyük oranda yaklaşabilirim.

Zamanında 2-3 sene olmuştur bu sitede de limon satmaya çalışmıştım çiftçi gerçekten zor durumda komisyoncular analarını ağlatıyorlar çiftçi 1 kazanıyorsa komisyoncu 3-4 kazanıyor. Yazık günah.

bu iş için nakliye kamyon elimde var. ham madde elimde var. tek eksiğim limonu istanbulda tutacak bir soguk hava deposu ve dağıtımı yapıp paraları toplayacak güvenilir bir eleman. O da Allah izin verirse hallolacak.

Pazar birden oluşmaz biliyorum ama limon bu kokmaz etmez. Biz müşteriye sözümüzde durursak o bizim reklamımızı zaten yapar. Kim istemez ki ucuz limon alıp karını artırmayı?

Bu iş üzerinde düşünün derim. Çiftçi kazanırsa biz de kazanırız 2+2=4
    Çok doğru yoldasın.Sadece komisyoncular bile çok tatlı para kazanıyor.Kaldı ki sen hem üreticiliğini hem komisyonculuğunu yapacaksın ürünün.Güzel fikir
    Alıntı B.Koçer Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    İtalyan aşktır Alman ticaret
    KALBİNİ MAHŞERE GÖTÜR !!

asot - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    konu mükemmel olmuş, takipteyim..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı gfb01 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    İşlek caddede cep telefonu aksesuari dukkani ac arkadasim acali 1 yil olmadi 3 sube acti 2 tane c serisi mercedes aldi 1 tanede 300 bine ev aldi maliyet cok dusuk 1 2 dolara aliyir kilifi 19.90 14.90 24.90tl olarak satiyor kilifcim ismiyle sadece kilif satiyor dukkana aylik 9000 lira kira veriyor sadece 1 tanesine niye bukadar pahali tutttun dedigimde fazlasiyla kar ediyorum dedi
    Kadiköy çarşişnin içerisinde dükkanlari var ayni bu işi yapiyolar ama onlarda telefonda var 3 ortaklar 2 dükkanlari var hepsinin altinda f10 kasa 5 var bi düükkanin kirasi 4bin$ bitanesi ayni 9 lira kira veriyolar....

erhanarici18 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    9000 TL kira
    2 tane C serisi ve ev
    fikir olarak acayip cazip geldi ama günde kaç tane kapak satılabilir ki bu kadar kâr elde edilsin

Post Thanks / Like
    Mentioned
    29 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı erhanarici18 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    9000 TL kira
    2 tane C serisi ve ev
    fikir olarak acayip cazip geldi ama günde kaç tane kapak satılabilir ki bu kadar kâr elde edilsin
    bizim buradada var bir tane , çok işlek bir noktada.ne zaman önünden geçsem içerisi ana baba günü.o işe girenler çok kazandı bence.
    KALBİNİ MAHŞERE GÖTÜR !!

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    9000 TL kira
    2 tane C serisi ve ev
    1 2 tl ye mal ettiğin bişeyi 20 30tl den aşagı satmıyor 3 dukkan 1 tanesı 9000 dıgerıde 3000 4000 vardır dıgerını bılmıyorum ama işin özü çok kazanıyorlar

erhanarici18 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    1 2 tl ye mal ettiğin bişeyi 20 30tl den aşagı satmıyor 3 dukkan 1 tanesı 9000 dıgerıde 3000 4000 vardır dıgerını bılmıyorum ama işin özü çok kazanıyorlar
    peki kira ve ürünün alım maliyeti hariç bu işin extra giderleri nedir
    resmi giderler (devlet giderleri)

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    peki kira ve ürünün alım maliyeti hariç bu işin extra giderleri nedir
    resmi giderler (devlet giderleri)
    Senin muhasebecine bagli kestigin fis kadar girdi gosterirse 300 500 odersin muhasebeci arkadaslar daha iyi bilir

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bugün bi arkadaşimla konuştum kendisinin bi teknisyen tanidiği varmiş , telefon işi merkezlerde çarşilarda acaip kazandiriyormuş çok düşük maliyetlerle dükkan açip kazanan insanalr var. Bana söyledikleri tek dükkan günlük bin tl gibi getirisi oluyomuş. Tabi iş yapmiyacağin günlerde vardir illaki..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    29 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı BoOoM Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bugün bi arkadaşimla konuştum kendisinin bi teknisyen tanidiği varmiş , telefon işi merkezlerde çarşilarda acaip kazandiriyormuş çok düşük maliyetlerle dükkan açip kazanan insanalr var. Bana söyledikleri tek dükkan günlük bin tl gibi getirisi oluyomuş. Tabi iş yapmiyacağin günlerde vardir illaki..
    telefon bayiliği mi ? yoksa 2.el al-satmı ?
    KALBİNİ MAHŞERE GÖTÜR !!

Thracian - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı F.Dogan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ben de önümüzdeki 6 ay içinde şirket kuracak genç girişimcilerden birisiyim. Yapacağım işi anlatmak isterim belki aklınıza başka fikirler getirir.

Memleketimiz Mersin-Silifke. Anne ve baba tarafından kalan toplam 30 dönüm limon bahçemiz var.

Limon piyasasını az çok bilirsiniz bazen öyle pahalı olur ki tane fiyatı üzerinden satılır. şimdi de kilosu 2.5 3 tl diye biliyorum.

Bir limon bahçeden üretilip mutfağınıza girene kadar bir çok kez zam görüyor abilerim kardeşlerim. Ve bu işte en az kazanan çiftçi, en kazıklanan vatandaş oluyor.

Bu zinciri biraz açmak gerekirse;

Biz limon bahçesine senelik misal 20 milyar masraf ederiz. 30 a satarsak şükrederiz. (çoğu seneler kurtarıp kurtarmadıgını hesaplardık.)

Meyveyi komisyoncu gelir bizden 30 a alır. Limonu ağaçtan toplatmak paketlemek ve soğuk hava deposunda bekletmek için masraf eder. Yani oda bu işe 50 milyar yatırır.

E komisyoncu da kar edecek. oda en az 60 milyara büyük şehirlere limonu pazarlar.

Bu sefer haldeki çalışan abilerimiz 60 a aldıgı limonu istanbul pazarına 70 e pazarlar.

Esnaf manav pazarcı vs kim satıyorsa o da kazanmak isteyecek 70 in üstüne karını koyar.

Sonrasında siz en son o fiyattan limonu alırsınız.

Rakamlar tamamen sallama usulü arkadaşlar ama sunu biliyorum. Memleketimde limon kasasını 15 e alabilirken burada o kasa 35 e dükkanlara esnaflara dağıtılıyor.

Şirketimi kurup bu aradaki köprüleri tek düze indirmeyi planlıyorum. ucuz kaliteli bir limon pazarı oluşturabilirsem gerçekten hayallerime büyük oranda yaklaşabilirim.

Zamanında 2-3 sene olmuştur bu sitede de limon satmaya çalışmıştım çiftçi gerçekten zor durumda komisyoncular analarını ağlatıyorlar çiftçi 1 kazanıyorsa komisyoncu 3-4 kazanıyor. Yazık günah.

bu iş için nakliye kamyon elimde var. ham madde elimde var. tek eksiğim limonu istanbulda tutacak bir soguk hava deposu ve dağıtımı yapıp paraları toplayacak güvenilir bir eleman. O da Allah izin verirse hallolacak.

Pazar birden oluşmaz biliyorum ama limon bu kokmaz etmez. Biz müşteriye sözümüzde durursak o bizim reklamımızı zaten yapar. Kim istemez ki ucuz limon alıp karını artırmayı?

Bu iş üzerinde düşünün derim. Çiftçi kazanırsa biz de kazanırız 2+2=4
    Fikir çok güzel, araçlarınıza baktığımda bir nebze sermayeniz vardır diye düşünüyorum. Kendi tecrübeme istinaden gördüğüm noksanı söyleyim. Güvenilir eleman, bulmakta kaybetmekte sadece zaman meselesi, o yüzden bu işi siz yapmalısınız. İlk satım noktasında uygun fiyatlı satışlar yapıp ekonomik pazar isimleriyle zincir manavlarla görüşün. Kaliteli ürün-uygun fiyatta onlar sizin peşinizi bırakmaz.

AoS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Öncelikle hakkınızda hayırlısı olsun.Bende 1 senedir esnaflık yapan biri olarak size tecrübelerimi aktarmak isterim.İstanbul gibi bir yerde olaylar asıl gelişir çok hakim değilim ancak; işi kuracağınız bölgeye göre hareket etmenizde fayda olduğunu düşünüyorum..Bir nevi nabza göre şerbet olayı.Ticaret dışardan göründüğü kadar kolay değil maalesef.

geçen sene 15 ocak ta forumdanda tanıyacağınız "dest" nickli arkadaşımla ortak bir işletme açtık.
    O web sitesi kurumsal kimlik çalışmalarında ben ise düğün fotoğrafçılığı sektöründe uzun yıllar çalıştık.

bir fotoğrafçıda tam 8 sene bir fiil çalıştıktan sonra anca cesaret edebildim işyeri açmaya.
    Maalesef bütçemizde düşüktü.20 bin civarı idi.
    Bir fotoğrafçı stüdyosu yerine şehir içi merkeze yakın bir yerden 15 m2 lik bir ofis tutarak işe başladık.
    Ozan web kısmıyla ben ise düğün fotoğrafçılığıyla ilgili koşturmaya başladık.
    1 sene oldu ancak halen çok eksiğimiz var..Allah'ın izniyle işimizi büyütüp bize kazandıran kısmın fotoğrafçılık olduğunu düşündüğümüzden stüdyo açmaya karar verdik ancak borca girmeden elimizde biriktireceğimiz parayla yapacaz inşallah..

Neyse kısaca hikayemiz bu.Çok zorlandığımız zamanlar oldu mesela düğün sezonu kapalı olduğu şu günlerde sıkıntılıyız maalesef.

Gelelim önerime..

Size düğün nişan doğum sünnet sektörünü tavsiye edebilirim..

iki yan dükkanımda LORA isimli nikah bebek sünnet şekeri satan bir firma var.Lora'yı internetten araştırabilirsiniz.
    Bildiğim kadarıyla 30 bin lira para istiyorlar ve işyerinizi tabelasından iç dizaynına kadar hazılaryıp teslim ediyorlar.

Neler satıyorsunuz?
    düğün,nikah ,bebek,sünnet şekerleri
    Düğün davetiyeleri
    bindallı
    çikolata

Bunu yanına siz kendinizden bir şeyler katabilirsiniz.

Mesela doğum odası süsleme
    mesela doğum günü mekanı süsleme gibi sizin ufkunuza kalmış şeyler.

Şimdiden Allah utandırmasın yolunuz açık olsun.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)