el yapımı olanlada bariyere patlasan yamulmicaktı belki nerden biliyosun :)
Printable View
milletin işini boklamayın!
350tl custom coilover müşterinin ucuza kaçmasıdır başkada bişey değildir.
Custom coilover'da aynı fiyata markalı coilover'da aynı fiyata gelir.
Tek farkı markalı coilover'da amortisor patlarsa yurtdısına garantıye gonderıceksın onaylıcaklar yenısını gonderıcekler kargo gelıcek takıcaklar.
Bu işlem ne kadar sürer? En az 10 gün bence.
Custom coiloverda adamı ararsın en gec ertesi gün gidersin 2-3 saat içinde gülerek ayrılırsın.
Ha şöyle bişey var coilover var coilover var.
Farkı nedir diye sorarsanız?
350tlye yapılan coiloverda amortisor işlem görmez.
500-600tl yapılan coiloverda amortisor, miller, kovan kısalır amortisor sertleştirilir.
Bu ikisi arasındaki en büyük önemi kısaltma ve sertleştirme taşıyor.
Fabrikasyon coiloverdan dahada iyi düşer aracınız
Ha sorarsanız, spor yay-spor amortisorde kullandım, 500liralık coilde kullandım, 300 liralıkta kullandım, presste kullandım, airde kullandım, yeri geldi kesik yay kullandım.
Hangisi diye bi kavram yoktur paranız oldugu kadar yaparsınız bu kadar basittir.
İşte aradığım kan ...
Anlat bakalım coilover nedir ?
O amortisör ve üzrindeki yayın tansiyonunun otomobilin yoltutuşuna etkisi nedir ?
Bir otomobilin amortisörleri sökülerek o sökülen amortisörlere yapılan işlemin sonucunda o aracın amortisörünün ve yayının taşıyabileceği maksimum ağirlık/ yük oranı nedir ?
Türkiyedeki X ustanın söküp işlem yaptığı amortisör için takmadan önce yaptığı test işlemi nedir ?
Bu işi yapan yani fizik kuralları ile uğraşıp hesap ktap yapması gereken türkiyedeki en iyi ustanın eğitim durumu / diploması nedir ?
Şimdilik bunları yanıtla 3-5 bişey daha var onları cevabına saklıyorum ...
Öncelikle cevapladıgımı saygısızlık olarak düşünmezseniz sevinirim bildiğim kadarıyla yazıyorum :)
Coilover yükseklik ayarlı amortisordür. Lastik sökülerek ayar yapılır. Araç alcaldıkca amortisor sertleşir.
Yayın tansiyonu custom yapılan coiloverlarda genel olarak 1000-1200kg ortalama alınarak sarılmaktadır. Tabiki her araca göre değişir ama marka olarak yapılanlarda bile değişik oldugunu düşünmüyorum.
Yağı gramaj olarak koyuyor zaten bildiğimiz üzere hidrolik yağı kullanılıyor. Yağ işleminden sonra makinada düzgün birşekilde ağzı kapatılıyor. Havası basılıyor. Ve mil bastırılarak test ediyorlar. Yeterlilik bakımından bişey söyliyemiyeceğim.
Eğitim durumları yok bildiğim kadarıyla, uzun yılların verdiği tecrübeyle yapıyorlar sanırım.
Tekrarlıyorum abi saygısızlık olarak yazmadım...
Koca forumda uc seye cozum bulamadik.. bir gorkem abiye baykus, bi hondanin piyasasinin yukselmesi bi de yay kesme bicme presleme sundurme gerdirmeye..
Öncelikle kibar ve saygı ile yaklaşımın için teşekkür ederim . Bu yaklaşımı senden tüm üyelere yazarkende bekliyorum .
1- Coilover sadece alçaklık yada yükseklik odaklı değildir . Coiloverın yükseklik alçaklık ( görünen kısmı ) hariç aslında açılma katsayısı , kapanma katsayısı gibi birimler ile üzerindeki yayın max min yay tansiyonu ile birlilte çalışma durumu ile hesap ve test edilerek dizyan edilirler.
2-Custom coiloverda yaykısmı içinse usta denilen kişinin kafasına göre tansyon ölçmeye sahip cihazı olmadan yaptığı el yordamı soguk yada sıcak press yaylar ile sağlamaya çalıştığı bir dengedir . Yay tansiyorunu eğer 1000-1200 kg ise muhtemelen Landkreuzer P. 1500 Monster tankı için hazırlanmış olmalı .
3-yağ denildiğinde yağın hangi sıcaklıkta nasıl çalışıcağı bellimidir ? Yağ hangi basınçta ne tepki verir bu bilinmektemidir ? Yani oda sıcaklığında yada 100 derecede nasıl çaışır bu yağ X otomobil için test edilmişmidir denenmişmidir ? Her gelen X otomobil için X yağ uygunmudur ? X yağ uygunsa Bu X yağ hangiderecede hangi değişikliği göstermektedir (% genleşme viskozite vb.) ?
Gelelim en önemlisi 4 e bu aslında benim yazma sebebim görüyorumki amacın iyi niyetle bişey yazmak istemişsin ancak 10.000 den fazla aktif üyenin gelip okuduğu her ay milyonlarca kişinin google.com aracılığı ile gördüğü ve gerçekten bu işin meraklılarının olduğu bir forumda ''milletin işini boklamayın! '' kelimesiyle başlayıp sonunu getirecek Teknik bilgin varmı gerçekten merak ediyorum. C usta Y usta sevdiğin insanlar olabilir ancak TechTurkey.com da yazarken ya gerçekten her tip bilgiye sahip olmalısın yada gerçekten araştırıp doyurucu cevaplar vermelisin.
Amacım forumda seninle uğraşmak değil sadece forumda birşey yazmadan 2 kez düşünmeni sağlamak .
iyi forumlar
Genelde hiçbir konuya yorum yapmam fakat bu konuya yazma geregi duydum nedense.
Önceden alıntı yaparak yazdım tartısma cıkmaması ıcın alıntıyı sildim :)
Konu soyle arkadas air için geliyor 3800 deniliyor yav son ne olur vs vs 3200tl deniyor.
Sonra tekrar geliyor bu seferde coilover istiyor honda civic ek 4coil 350 tl fiyat veriyoruz işte son ne olur ne biter konuşuluyor fiyat üzerinde yaptırmıyıp gidiyor. Buraya kadar hersey normal tabikide yaptırmak zorunda değildir.
Ama bu siteye gelip o adamın işini küçümsemek yok 350 tlye yaptıgı coilden ne olur demek ayıptır. Buna istinaden yazma gereği duydum :)
Coilover mevzusuda abi kimse bilerek doğmadı etmedi hepimiz herşeyi düzgün bir şekilde yapmıyoruz ama saygı duyarak teşekkür ediyorum bu bilgiler için :)
arkadaşlar yaptırdığınız custom işlerin sadece bozulma riskini tartışıyorsunuz da
kimse tutupta fren mesafesini uzattığından
çarpışma anında aracın güvenlik bölgesinin öndeki araca göre alçak kaldığından ölümlü kaza riskini yada yaralanma riskini arttırdığını kimse yazmamış eklemek istedim
ki amortisörün frenlemeye %50 kadar etkisi olabilmekte bunuda bilmek lazım
yani aracınız 100 den 0 a 40 metrede inebiliyosa bu ölçüyü 60 metreye kadar çıkarmış olma ihtimaliniz var
biri demiş ya arge marge gerek yok diye, sallamasyon diye
hadi herşeyi doğru, custom coil iyi bir şey olduğunu kabul edelim. tek bir şey söylemek isterim.
dışarıdan aldığınız coiller Bugranında dediği parametrelerde modelleniyor, ihtiyaclar doğrultusunda üretiliyor, ve yurtdışında resmi normlara (DIN, EN...gibi) uygun olarak gerekli sayıda testten ve kalite kontrolden geçtikten sonra üreticiye sunuluyor. Orada bu coiller trafiğe trafiğe kapalı ortamlarda veya labaratuvar ortamında test ediliyor.
Ama türkiyede sanayide yapılanlar sizler tarafından yolda, trafikte bizlerin arasında test ediliyor ;)
5cm aldığın fk adındaki inşaat demiri zaten senin yaptığın işlemi daha önceden gördüğü ve sende üzerine tekrardan aynını yaptığından dolayı kırılmış.
adamlar uçan araba yapıcak sen yayı presletip hayatınla oynuyosun.
kusura bakma ama maddiyat değil seninki cahillik.
Ben 2 sene önce clio sport 1.6 16v olanından, onunla 2 takla attım ön yaylarım da 3 cm pressliydi, hatta kartal sanayide ki murat amörtisörde yaptırmıştım, takla attım araba 8 oldu ama yaylar sağlamdı hala, tabi bu sağlam kalcak anlamına gelmiyor.
Burada herkes senin iyiliğin için konuşuyor elbet ama tavırları bazılarının yanlışi bu da senin ters tepki vermene yol açıyor, biraz daha ılımlı yaklaşılsa yangına körükle gidilmese belki de adam şimdiye orjinal yaylarına dönmüştü.
Sanayiler hepimizin birçok işini çözen yerler, onlara da fazla haksızlık etmesek, tükaka yapmasak daha iyi olur sanki.
Tekrar geçmiş olsun Serhat Kardeşim.
Buraya yazanların hiç biri yay kesmeyen hiç biri amortisör kısaltmayan hiç biri yay ısıtmayan adamlar zaten.... Düşürme işleminin sağlıklı olmadığını biliyorum dediğim halde mesaj sayısı artsın diye toplumsal mesaj veren dalga geçmeye çalışan arkadaşları gördüm :) Ama gerçekci yorum yapanlarda oldu
kardeşim konuyu sildir kurtul bence :)