Yok yok dursun millet mesaj yazsında forumda itibari yükselsin..
Printable View
yayı ısıtmak sakat iş gerisini bende yaptırıyorum sıkıntım yok :D
tek fren mesafesi uzuyor :D
O kadar pist günü yapılıyor. İşlem yaptıran arkadaşlar veya zararını görmezden gelen arkadaşlar
imkanınız varsa fabrikasyon yay ile tur atın , bir de işlem görmüş yay ile tut atın. Bahse girerim ki fabrikasyon yay ile çok daha iyi tur atacaksınız.
Üzerine düşünülmesi gerek.. Sonuna kadar katılıyorum.
Sadece yerden yüksekliğini değiştirmek bir aracı spor araba yapar mı ?
Gerçekten daha mı güzel gözüküyor ?
Sürüş dinamiklerini değiştirmediğine , zor girilen virajda aracı dengede tutabileceğine , 140 -180 le geçilen otobandaki viyadük ek yerli saçma virajlardan falan gelen tepkileri karşılayabilme yeteneğine , güvenli olabilceğine nasıl inanıyorsunuz ki ?
Yıl olmuş 2014 , üzülüyor insan..
Bak en sevmediğim şey şurda tartışmak, esip gürlemek. Ama senin gibi ukalalara da dayanamıyorum. adam gibi konuşuyosan konuş yoksa kırarım seni..
Senden önce seven nickli arkadaş benimle aynı düşüncede olmadığını söyledi, ben de insan gibi cevap yazdım. senin gibi çok bilmişleri de sevesim geliyo anlıyo musun beni..
Ceza alıp duruyorum senin yüzünden birazdan özelden görüşücez seninle.
O kadar abin kardeşin tecrübeleriyle tavsiye vermiş sen hala imkanlarından dolayı hataya devam etmek istiyorsun.. Dedikleri gibi imkanın olana kadar orjinal takıl etkinlikler kaçmıyo Allahtan ikiye bölünmemiş araba .. birde fransız araç.. aman dikkat kardeşim ısrar etme bence de
:) slm tartışma var die mail geldi geldik buyrun noluyorkineki ?
konu nerelere gelmış vay canınaaa
Bu arada birşeye açıklık getireyim.
Fk/Ta tech./raceland coiller'i dip bastık sekmekten geberdik diyen arkadaşlar, o coiller gerçekten dip basılmak için yapılmamış. Ben civicde kullanmıştım, civicde çok deneme yaptım hatta. Kesik yaylı arkadaşımın civici rezildi, benim inşaat demiri fk daha iyiydi. Raceland 4-5cm alçaltınca çok güzel yol tutuyordu abartınca sekiyordu. O da sertlik ayarının olmayışından.
Yayı takıyoruz araç çok sert oluyor, kesince veya ısıntınca konfordan kayıp olmuyor!
Sen aracını alçalttıkça onun sertleşmesi gerekir zaten. Darbe sönümlemen azalıcak illaki, ufak bir soru 10cm basık aracın eski hali gibi virajda yatsa ne olur?
Yayı taktık işlem yaptık ya çok vurdu amortisör milini de kısalttık kaymak oldu
O mil kısalması yüzünden takla atan kaç insan biliyorum. Mili kısaltırken neyi kıstas alıyorsunuz bilemiyorum.
Benim amacım kötü birşey söylemek/laf sokmak değil. Araç basmak uğruna kendinize zarar vermeyin yeter. Konuyu açan arkadaş için yazmadım bunları genel yazdım, üzerine alınmana gerek yok ondan :)
en guzelı sanırım eıback voglant gıbı urunlerın spor yayını alıp taktırmak...
Clio aracımda 5cm Eibach Sportline ve 6cm J&R(buyuklerimiz bilir eski bir markadır) olmak uzere 2 cesit yay kullandım. İkisini de orjinal amortisorlerle kullandım.
Eibach lar ortalama 4cm kadar dusurdu, fakat yol tutuşu inanılmaz düzeyde iyiydi.
J&R lar ise tam tamına 6.2cm dusurdu, ama yol tutuşu azaldı ve biraz sert manevralarda onden kayma başlamıştı.
Benim sana tavsiyem, madem aracını düşürmek istiyorsun, Alman malı uygun fiyatlı bir coil alman. TÜV belgeli olsun, yeterli.
Bir de, kimse yanlış anlamasın; egerki clio, corsa, megane, polo vs gibi sokakta adım başı görülen bir aracınız varsa bence dip basık olup yerin dibine bile girseniz güzel gorunmuyor ve ilgi cekmiyor.
Ornegin bi Peugeot 504 olsa dip basık, yada bi e28.. yada x markasının az satan x modeli olsa basık gezmeyi anlarım. Ama piyasa araclarınla dip basık gezmek eziyetten başka birşey degil.
Ben de cliom hep daha basık olsun diyordum fakat şimdi goruyorum ki gercekten eziyetmiş