geçmiş olsun kardeşim buraya konu açıp tepki çekmektense bu işleri bilen bir avukata danışsaydın senin için daha iyi olurdu
4 dubre rakıdan cıktı 156 promıl. Doğrudur yada yalnıstır bozuktur alet yada deıldır itiraz etmedım etmeyıde dusunmedım. Cezayı da odedım kapandı gitti ama bu mahkeme olayını bılmıyordum. Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim.
Ceza ertelenecek ama tekrar edersen belli süre içinde, bu sefer hapse giriyorsun bildiğim.....
Okumadan imzalamam.....
bende kaptırmıştım 2 sene evvel. bu promil kişiye bünyeye göre aşırı değişkenlik gösteriyor bilginiz olsun. normal teneke kutu efesle 105 mi 106 ne promil değeri çıkmıştı bende..
üzülecek bir durum yok aksine sevinmelisin
seni çevirip ehliyetini almasalar sen ilerde kendine ve başkalarına dönüşü olmayan zararlar verebilirdin.çıkan promil az değil.ucuz yırtmışsın herkese ders olsun
DRİLLGTİilk değilsin,sonda olmassın
ALKOLLE YAKALANMADININ CEZASII HAPİS OLSUN.
OLSUNKİ MASUM İNSANLARIN CANI YANMASIN
kişisel algılama İstersende algıla ama İNŞ gereğinden fazla ceza alırsın...
1.00 promilin üzerinde olduğun için TCK 279/3, yani trafiği tehlikeye düşürecek şekilde araç sevk etmekten kamu davası açılıyor. Genelde erteleniyormuş bu ceza. 5 sene içerisinde benzer bi olaya karışmamak şartıyla.
Ben Adliye'de görevliyim. Arkadaşların bazıları doğru bazıları yanlış bilgi vermiş. Alkollü araç kullanmak veya alkollü araç kullanarak trafik güvenliği tehlikeye sokmaktan kamu davası açılır. Sulh Ceza Mahkemesi'nin görev alanıdır. Gider sanık sıfatıyla savunmanı yaparsın. Hapis cezasını günlük 20 TL den adli para cezasına çevirirler. Ona da hagb kararı verilir. Hükmün açıklanmasının geri bırakılması. Şayet 5 yıl içinde kasıtlı bir suç işlersen bu verilmiş olan adli parayı ödersin. 5 yıl içinde suç işlemezsen bu karar düşer. Adli sicil kaydında da görünmez. Olay bu. Geçmiş olsun.
Adam bi hata yapmis ustune gelmeyin bu kadar delikanli adam yapar hatasini gormus gecmis olsun bisey olmaz ama alkollu kullanmaya bende karsiyim bi daha yapma kardesim.
Kurt kışı geçirir yediği ayazı unutmaz..
şuan trafikte onlarca ticari araç varken hangi sürücünün SRC belgesi var diye sorsak iki elin parmak sayısını geçmez sanırım ? Sonra Türkiye'de çok kaza oluyor . Sen sınavlardan bile hocaların torpiliyle geçirip ehliyet verirsen , şehirlerarası otobüs kullanan şöförleri denetlemezsen , 60-70-80 yaşındaki amcaları teyzeleri trafiğe çıkarırsan ( yanlış anlaşılma olmasın saygımız sonsuz ama ***** bi yaştan sonra refleksler yavaşlıyor ) olur tabi .
Geçmiş olsun birdaha tekrarlayacağınızı düşünmüyorum zaten aklınız başınıza kesinlikle gelmiştir bundan eminim .
edit: Konuyla biraz alakasız oldu ama bir içimi döktüm![]()
naptın a.g hafan
www.honda-tech.com
Öncelikle geçmiş olsun ve ders olsun bu size.Bende geçtiğimiz eylül ayında ticari takside kaptırdım 6 ay.bende 83 promil vardı.mahkemeye çıktım hakim amca kararı hagb kararı verdi.Yani 5 sene içinde benzer bir suç işlersem cezamı o zaman verecek.
Ehliyet siciliniz temizse ve adli sicil kaydınız yoksa , muhtemelen sizede kararı hagb verirler.Haa onlar sıkıntılıysa para cezası verirler.Ama hapis mapis birşey çıkacağını sanmam , neticede kaza yok , yaralanma yok , ölüm yok , birşey yok yani.Tekrardan geçmiş olsun.
millerin hafifliğine aldanmayın.alkol oranı efes ve gold ile aynı![]()
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)