Anlayamadigim konu 900 lira ceza vermektense ve daha onemmlisi alti ay ehliyetsiz kalmaktansa ceviririm bir taksi veririm 50 tl giderim evime yatarim.
History;
1.6 GLI corolla / 1.6 IES civic / 1.4 IS civic/ 1.6 TDCI focus2 / 1.6 TDCI focus3 / 1.2 TSI Golf7 / 1.4 TSI Leon FRed / 1.6TDI DSG B8 Passat / Audi A3 Sedan 1.6TDI DSG
Çoğu kişi aynı şeyi söylemiş bende söylememe gerek kalmamış ama yinede
Böyle sorumsuzca hareket eden insanları sevmiyorum, Motorsiklet, otomobil veya yaya
düşüncesizce davlanışlarda bulunuyor hadi ben sana çarptım sende geberdin. Sen zaten bunu düşünmediğin için sorumsuzca davranıyorsun trafikte senin sorumsuzluğunun faturası bana kesilecek. Seni ezdim öldürdüm diye en çokta buna deliriyorum.
Neyse
hayatımda bir kez bile alkol alıp direksiyon başına geçmedim..
eylem-ceza ilişkisinede duygularımdan sıyrılıp bakmayı yeğledim hep.. yani bana göre; bir insan icra etiği şeyin bedelini ödemeye razı ise istediğini yapabilir kınamam.. ancak bu olay daha başka.. zira alkollü iken bunun bile muhasebesini yapacak durumu olmuyor bireyin düşünsel yetilerini, reflekslerini, muhakeme yeteneğini kısmen yitiriyor..
yani ölçsün biçsin, riski göze alsın dünya bankasını( dünya bankası gelişi güzel seçilmiş bir ifade) soysun sıkıntı yok ama bile isteye o direksiyon başına akli melekelerini yitireceğini bile bile oturan insana çok daha ağır cezalar reva görülmeli bence..
adam bir HATA yapmis hatasini da kabul etmis, bir bela okumadiginiz kalmis ne oluyor ya....
gecmis olsun dostum yine ucuz atlatmissin.
BU UYE DUNYANIN EN PAHALI BENZININI KULLANMAKTADIR.
polisin ufaktan sormaya başladığını biliyorum. mesleğimin şoförlükle hçbir alakası yok, mühedisim ama ticari jip kullandığımdan dolayı iş arkadaşlarım ve ben src4 aldık, src2ye de dün girecektim ancak sınav iptal oldu. asdasdksajf.
polisin src sorgusunu sıklaştırması lazım. ama, 2003ten önce ehliyet sahibi olanlar kol gibi sınava girmeden koşulsuz alabiliyorlar. onlara da bi denetleme şart.
Arkadaşlar dün başıma bir olsy geldi uzun zamandır alkol kullanmıyorum sağlığımdan ötürü. dün çevirmeye girdim alkol almama rağmen 0,86 alkollü çıktım şaşırdım memura alkol almadığımı belirttim ölçümüde bna göstermedi direk alkol çıktı deyip dayadı cezayı ve ehliyeti iptal etti …ehliyetim kırık diye onada bir ceza yazdı cezayı yazar yazmaz devlet hastanesine kan testine girdim 45 dk içinde kan verdim ,sonucu diğer gün çıktı 0 alkol olarak ..bundurumda napabilirim aşırı haksızlığa uğradığımı başkasının cezasını bna kitlediklerini düşünüyorum ..araç lazım işe gidip geliyorum uzun sürer diyorlar içmediğim halde böyle bir şeyle karşılaşan varmı çok moralim bozuk açıkçası
www.honda-tech.com
Geçmiş olsun inşallah geri alabilirsin ama uygulamanın tam anlattığın kısmında ciddi açık var. Kimisi polis nezaretinde kan testine gitmediğin için geri alamayacağını söylüyor ve alamıyorsun, kimisi polisle gitsen de aradan geçen zaman farkını kafasına göre promil olarak yansıtıp yine ehliyete el koyuyor ve diyelim alkol almadığın kesinleşti ve itiraz ettin bu sürede öyle 2-3 güne sonuçlanmıyor malesef.
Yıllar önce ehliyeti kaptırdığımda kan testinde baya düşük çıkan promil, emniyet müdürlüğünde çalışan memurun çevrilme saati ve hastaneye gitme saati arasındaki farkı (şuan hatırlayamadığım bir katsayı) çarpıp yine ehliyetimi geri vermemişti ki bu bahsettiğim olaylar ehliyetimi kaptırdıktan 2,5 ay sonra sonuçlanmıştı.. Ehliyetimi geri alsam bile 2.5 ay boşa geçmiş olacaktı saçma sapan bir sistem.
Şuan kesin olarak öğrenmen gereken şey saat başına ne kadar promil ekleniyor ve mümkünse bunları bir avukat ile yap
Ben de ona üzülüyorum içmediğim halde ve kan testimi cezadan hemen sonra yaptırdım arada çok fark var bariz alkol test cihazı arızalı yada başkasının cezayı bana kitlediler ..dünden beri uyuyamıyorum ağrıma gidiyor içmediğim halde bu muameleyi görmek ben de memurum anlatamadım adamlara çünkü beni dinlemiyorlar…
www.honda-tech.com
İşte işin en kötü yanı da bu.. Karşında derdini anlatabilecek birini, çözüme kavuşturabileceğin bir muatap bulamıyorsun.. Biz cezayı yazalım sen istediğin yere şikayetini itirazını edebilirsin kafasındalar ama bu itiraz dediğim gibi 3-5 güne çözülebilecek bir durum değil malesef
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)