User Tag List

Sayfa 5/8 İlkİlk ... 34567 ... SonSon
138 sonuçtan 77 ile 95 arası

Konu: Alkolden ehliyeti kaptırdım

mirafiori - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    20 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ek olarak dezenfektan, kolonya v.s özellikle yüz boyun bölgesine sürdükten bir süre sonrada çıkabildiğini söylenler mevcuttu
    Youtube kanalım: www.youtube.com/@ardaguven

KÖROĞLU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    128 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Maalesef anlayışsız bir memur arkadaşa dek gelinmiş.

Neyse ki raporu almışsın, tutanak saati ile rapor için test verdiğin saat arasındaki farka göre saatlik olarak (Yargıtay kararlarında) 0.15 promil düştüğü kabul ediliyor.

Elindeki slip ve raporu kullanarak ehliyeti geri alırsın, ama o süreçte ehliyetsiz dolaşacaksın maalesef. Tekrar bi çevirme olursa bu sefer de ehliyetsiz araç kullanmaktan ceza yiyeceksin.

Yasal süreç uzun olacak muhtemelen.

Şunu bir oku:

YARGITAY 19. CEZA DAİRESİ E. 2020/895

Burada da farklı bir karar var,

Alkollu Arac Kullanımı Ve Ehliyetin Alınması - Boşanma Avukatı

Madde 97 yi bir oku,

Mevzuat Bilgi Sistemi

d3n1s - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    20 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Cok gecmis olsun, buyuk talihsizlik olmus. Hakkinizi aramanizi tabi ki canigonulden isterim, ama soyle de bir gercek var, adli tatil 1 eylulde bitecek, en erken mahkeme tarihini kasim gibi alabileceginizi dusunuyorum, tek celsede muhtemelen is bitmeyecek, iyi ihtimalle 2-3 ay sonraya verilecek 2. durusma. Sozun ozu, mahkeme sureci sonuclanmadan once ehliyetinizi geri alirsiniz. Bir de, eger degismediyse, cezaya itiraz edebilmeniz icin once cezayi odemeniz gerek. Bir de ustune mahkeme masraflariniz olacak. Butun bunlara degip degmeyecegine sizin karar vermeniz gerek.

Konuyu okuyanlar icin benzer durumlarda izlenecek yol, eger alkolmetre sonucunun hatali oldugunu dusunuyorsaniz sizi cevirmeye sokan ekip esliginde hastaneye gidip kan testi isteme hakkiniz var. Polisler icin bu bir eziyet oldugundan sizi caydirmaya calisacaklardir, ancak en garanti yontem bu. Hastane zaten verdigi raporda saat basina dustugu kabul edilen promil degerini ekleyip veriyor.

Bir de dipnot olsun, portakal gibi sekerli meyvelerde de cogunlukla alkol bulunur, bazi tutunler alkol ile harmanlanir sonra kurutulur. Guzel bir meyve salatasi ve tutun mamulleri tuketildikten sonra, ilac veya alkol almadan ehliyeti kaptiracak seviyede promil ufleyebilirsiniz
    öyle işte.

gökan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Cezayı 00:21 de yedim hastaneye girişim 01:08 numune verişim 01:21 evet talihsizce bir şey geldi başıma tüm planlarım işlerim mahvoldu ..akrabamız avukat tüm bilgileri verdim…
    www.honda-tech.com

çok bildimlik yaparsan çok düşmüşlük yaşarsın,yok derdimlik yaparsan dert görünce saparsın....

Post Thanks / Like
    Mentioned
    20 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı gökan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Cezayı 00:21 de yedim hastaneye girişim 01:08 numune verişim 01:21 evet talihsizce bir şey geldi başıma tüm planlarım işlerim mahvoldu ..akrabamız avukat tüm bilgileri verdim…
    iste bu hastane surecini polis esliginde yapmis olsaydiniz sizin raporunuzun bir kopyasi islemi yapan polislerin bagli oldugu karakola gonderilecekti. Hastane raporunda da alkolsuz oldugunuz goruneceginiz icin polisler size ehliyetinizi geri vermek zorunda kalacakti. O cezayi baska turlu elbet cikartirlardi ama ehliyetiniz sizde kalirdi. Su noktada denecek veya yapacak pek bir sey yok. Buyuk gecmis olsun, haddinden fazla can sikan bir durum :/
    öyle işte.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı d3n1s Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    iste bu hastane surecini polis esliginde yapmis olsaydiniz sizin raporunuzun bir kopyasi islemi yapan polislerin bagli oldugu karakola gonderilecekti. Hastane raporunda da alkolsuz oldugunuz goruneceginiz icin polisler size ehliyetinizi geri vermek zorunda kalacakti. O cezayi baska turlu elbet cikartirlardi ama ehliyetiniz sizde kalirdi. Su noktada denecek veya yapacak pek bir sey yok. Buyuk gecmis olsun, haddinden fazla can sikan bir durum :/
    Polis benimle gelmedi alay eder gibi git kan ver suşh cezaya git 15 güne alırsın dedi ..ilk defa başıma geliyor böyle bir şey karşımdaki beni anlamıyorki dinlemiyor ..trafiğe gitsem şimdi ben yarım saat içinde kan verdim sıfır çıktı beni yönlendiren kimse olmadı desem …böyle bir adaletsizlik olabilirmi içmediğim halde hayatımı böyle mahvetmeleri allah hesabını sorsun yazık
    www.honda-tech.com

çok bildimlik yaparsan çok düşmüşlük yaşarsın,yok derdimlik yaparsan dert görünce saparsın....

mrtngn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı d3n1s Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Polis eşliğinde gidip kan testi 0 çıksa da polisler vermez ehliyeti. Onlar sadece cezayı biz yazalım hakkını mahkemede ara modundalar. Tek gitse şaibeye arıyorlar polisle gitse oyalama taktiğiyle zaman geçiriyorlar. İki ucu b.klu değnek malesef.

Ben zamanında polis eşliğinde gittim kan sonucu adli tıpa gitti adli tıptan 2 aya yakın sürede geldi.

Burada özellikle bastırılması gereken nokta alkollü kişiye aracı teslim etmeleri ve promil ekranını göstermemeleri. Bunlarda yaka kamerası olmuyor mu ? Her olayda kamera kaydediyor kaydediyor diyip duruyorlar en kötu avukatınız ordan yürüsün

Post Thanks / Like
    Mentioned
    20 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı mrtngn Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Polis eşliğinde gidip kan testi 0 çıksa da polisler vermez ehliyeti. Onlar sadece cezayı biz yazalım hakkını mahkemede ara modundalar. Tek gitse şaibeye arıyorlar polisle gitse oyalama taktiğiyle zaman geçiriyorlar. İki ucu b.klu değnek malesef.

Ben zamanında polis eşliğinde gittim kan sonucu adli tıpa gitti adli tıptan 2 aya yakın sürede geldi.

Burada özellikle bastırılması gereken nokta alkollü kişiye aracı teslim etmeleri ve promil ekranını göstermemeleri. Bunlarda yaka kamerası olmuyor mu ? Her olayda kamera kaydediyor kaydediyor diyip duruyorlar en kötu avukatınız ordan yürüsün
    vaktiyle polisle hastaneye gitmisligim var, oradan biliyorum

Son paragraf zaten olayin kopmasi gereken noktasi. Madem alkolluyum, arabayi cekeceksin parka, veya yanimda varsa alkollu olmayan, ehliyeti olan biri, ona teslim edeceksin. Alkolmetre ekranini gostermemek, veya alkolmetreden uflendikten sonra cikan fisi vermemek nedir. Var bir bit yenigi olayda, ama yukarilarda yazdigim gibi, isin mahkeme sureci ehliyeti almaktan daha uzun surecek, ve (eger degismediyse) mahkeme surecini baslatabilmek icin cezayi odemis olmak gerekiyor. Mahkeme esnasinda yapilmasi muhtemel masraflar da cabasi. Hak hukuk malesef bize gak guguk olarak tecelli ettiginden, degip degmeyecegi kisiye gore degisir. Ben sanirim ugrasmazdim.
    öyle işte.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    İşin sonucu hiçbir şey düzgün ilerlemiyor itirazımızı belirttik biraz önce ,ehliyetimi almadılar arkadaşlar ehliyet bende ehliyeti sistemden iptal etti ehliyetim kırıktı onada bi ceza yazdı ehliyet bende …ehliyeti gidip teslim etmeme gerek varmı kırık diye almadı
    www.honda-tech.com

ErkanCanS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Memur arkadaşlarla anlaşamadığınız veya sizi mağdur ettiklerini düşündüğünüz noktada 112 ( eski 155 ) arayıp, böyle böyle bir durum yaşıyorum burdaki arkadaşlar bana mobbing uyguluyorlar diyip ekip talep edebilirdiniz. Tecrübeyle sabit yeni ekip geliyor, sizi mağdur eden arkadaşlarda bir anda başkalaşım yaşayıp yelkenleri suya indirebiliyorlar. En azından kendinizden eminseniz, yeniden ölçüm talep edip en kötü ekip nezaretinde hastaneye gidip polis tutanağına olayı yansıtabilirdiniz. Tabi durumun sıcaklığında bu tür aksiyonlar genelde akılda olmuyor. Adli tatile girilmesi de ayrı bir şanssızlık. Geçmiş olsun.
    DÜNYADA İKİ BİLİNMEYEN VARDIR.BİRİ KUTUPLAR , DİĞERİ TÜRKLER.. Albert Sorel

etc - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Öncelikle geçmiş olsun, umarım bir an önce bu sıkıntıdan sorunsuzca kurtulursunuz.

Alıntı mirafiori Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ek olarak dezenfektan, kolonya v.s özellikle yüz boyun bölgesine sürdükten bir süre sonrada çıkabildiğini söylenler mevcuttu
    Doğrudur. Pandemide her yer kapandığı dönemde ben şirket yazısı ve izin ile işime devam ediyordum. İzmir'den Denizli'ye dönerken Nazilli'nin girişinde sabit bir çevirme noktası mevcut. Orada alkol kontrolünde ne kadar olduğunu hatırlamıyorum ama az bir miktar alkol çıktı. Tam da öncesinde bir akaryakıt istasyonundan kutu içecek alıp, dezenfektanlı peçete ile ağız kısmını silip, sonra su ile durulayıp elimi yüzümü kolonyayla falan yıkamıştım. Yol boyunca da yakıt alırken, yemek yerken, durduğum bir yerlerde falan sürekli dezenfektan kullanıyordum o zamanlar herkes gibi. Memur Bey bir uyarı ile beni yollamıştı. Şu dezenfektanı kolonyayı yola çıkarken kullanma, ters birisine denk gelirsin sonra sen uğraşırsın diye. Bu tarz ürünleri hala sıklıkla kullananlar varsa belki bir not olur, yolculuk esnasında mümkün mertebe suya sabuna yöneliniz.
    Origins
    Since1919
    Citroën Heritage

2011 X7 Citroën C5 2.0 HDi 163 Hydractive3+

Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ErkanCanS Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Memur arkadaşlarla anlaşamadığınız veya sizi mağdur ettiklerini düşündüğünüz noktada 112 ( eski 155 ) arayıp, böyle böyle bir durum yaşıyorum burdaki arkadaşlar bana mobbing uyguluyorlar diyip ekip talep edebilirdiniz. Tecrübeyle sabit yeni ekip geliyor, sizi mağdur eden arkadaşlarda bir anda başkalaşım yaşayıp yelkenleri suya indirebiliyorlar. En azından kendinizden eminseniz, yeniden ölçüm talep edip en kötü ekip nezaretinde hastaneye gidip polis tutanağına olayı yansıtabilirdiniz. Tabi durumun sıcaklığında bu tür aksiyonlar genelde akılda olmuyor. Adli tatile girilmesi de ayrı bir şanssızlık. Geçmiş olsun.

Hocam o şaşkınlıkla aklıma hiçbir şey gelmedi açıkçası … içmediğimi belirtmekten başka bir şey gelmedi acile erken gitmem bir avantajmış ve kanda sıfır çıkması .2-3 ay sürermiş adli tatil de artısı oldu ..
    www.honda-tech.com

Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Arkadaşlar itirazımı yaptım ama cezayı ödiyimmi bu 15 gün için de …
    www.honda-tech.com

zOnstyLe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    17 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Arkadaşlar itirazımı yaptım ama cezayı ödiyimmi bu 15 gün için de …
    Ehliyemi yeni aldıgımda 1 biradan 148 poromil cıkartmıstım tabi o zaman hastaneye git kan ver falan bilmiyorduk bişey yapamadık. Sonradan öğrendimki kolonya vs promile yansıyormus ki ben ehliyetimi kaptırdıgımda bayramın ilk gunuydu ve buram buram kolanyaydı heryerim. Gectigimiz ay enistem ehliyeti kaptırdı kan testi 1 saat icinde yapılmak zorundaymis bu sekilde uyardı polis arkadas. Aracın sendeyse ailenin kullanmasına engel bir durum yok sen haric isteyen herkes kullanabilir. Uzucu bir durum umarım biran once alırsın ehliyeni.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Çok teşekkür ederim sormayın çok üzüldüm onca planım işim gücüm vardı eve kapandım .ben işte 1 saati geçirmeden testimi yaptım şimdi süreci beklicem
    www.honda-tech.com

Post Thanks / Like
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ***** sken kadı... olayına dönmüş.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Değerli arkadaşlar dava sonuçlanmış kararda ben haklı bulunmuşum kısa sürede yapılan kan testi sonucunda hakim beni haklı bulmuş ve cezayı iptal etmiş…7 gün kararın kesinleşmesini bekleyip kararla trafik şubeye gideceğim …
    www.honda-tech.com

Post Thanks / Like
    Mentioned
    24 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Değerli arkadaşlar dava sonuçlanmış kararda ben haklı bulunmuşum kısa sürede yapılan kan testi sonucunda hakim beni haklı bulmuş ve cezayı iptal etmiş…7 gün kararın kesinleşmesini bekleyip kararla trafik şubeye gideceğim …
    Keşke imkan olsa da o polise dava açabilsen ama açamıyorsun diye biliyorum.
    Okumadan imzalamam.....

drago - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    47 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Oh bee gerçekten

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)