gelişim atası (kullan at yada atma ki kuralları var zaten katı katı) f1 de 1.6 v6 dan v10 a 1960->2014 küsürlerden beri hatta 12.000-22.000 arası dönüp dönüp duruyolar
1.6 15 - v8 19 - v10 22k devirler gibi gibi
düşünürdü heralde okadar mihendiz ulan bukadar donmesekmi diye
1881 - 193∞
Ohoo herkes makine motor muhendisi burada. Hacim olunca devir donulmez diolar kopuyorum. Ferrariler bmw ler ne hacimle ne devir donuo arkadaslarin haberi yok heralde. Ust kapagi egzantrikleri ona gore islersen donemezsin diye bisey yok.
IN BOOST WE TRUST
krank piston çaplarına göre değişir bir aracın devir dönüp dönmeyeceği..
Hacime göre değil..
incelemeler doğrultusunda her zaman piston>krank stroke büyükse devir dönmeye müsaittir bir araç bundan dolayı zaten Honda'lar genelde çok devir döner veya 81mm pistonlu bir 106 gti..
Amerikanları bilmem ama teorileri bilmek gerekir Motor içinde neler var..
Onurcan Korkmaz
Bemaps Chiptunıng
ATA SPORLARIMIZ ve TÜRKLERDE SPOR KÜLTÜRÜ
6. CİRİT
Cirit, Türklerin çok eskiden beri bilinen ve davul zurna eşliğinde yapılan atlı savaş sporlarından birisidir. Mızrağın savaş aleti olduğu zamanlarda, atalarımız cirit oynayarak mızrak idmanlarına daha iyi hazırlanıyorlardı.
Cirit, gözüpek, korkusuz yiğidin yetiştirilmesini, ata, savaşa, kana, yiğidin ve atın alıştırılmasını sağlayan bir oyundur.
Zamanla mizrak yerine fikir kullanilmaya baslanmis, kolla atmak yerine popodan atmak olarak degismis, ovalarda oynanmak yerine daha teknolojik olan forumlarda oynanir olup gunumuze kadar gelmistir. Normal karsiliyorum ben bos bos konusanlari![]()
You call it turbo lag , i call it foreplay ...
+ Hacimli araba devir dönmez
- Niçin dönmez ?
+ Ne bilim amk o kadarınıda git Hacimli motora sor...
Mesela bana sorsanız D neden B gibi devir dönmez ? Krank/kol ağırlığı ve kol ölçüleri arasındaki farktan dolayı diye biliyorum D serisinde ağırlık krank ve dolayısıyla yataklara daha fazla yük bindiği için 7.400 den sonrası sakıncalı.... Edit: sakıncalı değil direk olmaz....
Fakat uyumlu parçalar ile stroker yapıldığı vakit aynı blok ile devirde dönersin yüksek güçte alırsın...
Biraz araştırma ve 8/9 lira gibi bi para ile olur.... O sistemin üzerine birde dry sump yapıldığı zaman yağlama sıkıntısı ortadan kalkar.... ( yani stroker yapıldığı zaman )
.... Böyle bir açıklama yapıp devir dönülemeyeceği söylense ve birileride çıkıp deseki ya böyle böyle demişsin ama şöyle şöyle olması lazım diye bilgi konuşulsa o zaman dadından yinmez bi konu olur....
Ama sen çıkıp en başta yazdığım gibi dönmez döner keser döner sap dönmez dersen konuda ne bilgi olur ne paylaşım...
2.edit ondan sonra çıkar sen laf ebesi karı ağazlı adam değilsin derler desinler sıkıntı değil ben insanlar ile dalga geçer gibi konu açmanın mantığa sığar hiç bir yanı olmadığını savunduğum için adam değilsem bu şekilde düşünüp adam olmamayı tercih ederim saygılar......
@thedevil
Senin yazdığın krank ağırlığı, yağlama ve kuru karter gibi şeyler elindeki motorun teknik yetersizliği veya alman gereken önlem olarak ayrı bir konu. Buradaki bahsi geçen kısım Rod / Stroke ayrıca Bore / Stroke ve Peak piston hızı gibi temel etmenler çerçevesinde oluşan teknik hesaplamaların yanlış yorumlanması neticesinde çıkıyor.
Uzun seneler hacimli motor diyince insanın aklına büyük stroke oranına sahip kısa kol uzunluğu bulunan ve düzgün balanslanmamış kranklara sahip motorlar akla geldi. Bu motorların bore/stroke ve rod/stroke oranları ideal oranlardan çok uzak olduğu için devir kabiliyetleri yoktu. İnsanların aklına hacimli araba devir dönmez teriminin gelmesi gayet normal. Çoook detaylı bir konu aslında bu. Bende kendime hazırladığım yeni motorumda imkanları zorladım elimden geldiğince bu konuyu ciddi araştırıp herşeyi ile özel bir alt blok hazırlamaya çalıştım elimden geldiğince.
Uzun uzadıya birşeyler okumadanda örnek motorların stroke oranlarını görmek isterseniz buyrun.
Stroke ratio - Wikipedia, the free encyclopedia
Schumi.Projects
106 GTI | 206 RC | 2008 SUV 1.2 PureTech EAT8 | 3008 SUV 1.6 HDi EAT6 | Citroen AX GTI
Never drive faster than your guardian angel can fly
106 RC - 106 GTI with 2 liter engine
Aynen tabiki ayrı bir konu Ben sadece örnek olarak verdim schumi zaten bu tip konularda çok bilgi sahibi değilim sadece kullanmış olduğum araçla alakalı yurt içi ya da yurt dışı sitelerden ne yapılır diye bakıyorum ondada daha yapmış olduğum bir proje yok ama Allah (c.c) nasip ederse bir plan var fakat pahalıya çıkıyor olup olmayacağı kesin olmadığı içinde korkuyorum açıkçası...
Ben sadece eğer bilgi alacaksak birileri ile alay ederek değil olmazın açıklamasını yaparak ya da olur şeklini söyleyerek bilgi verilse daha kaliteli olur...
Zaten dahada bu konu ile alakalı yazı yazmam yani şöyle olmalı böyle olmalı diye sadece takip eder işime yarayan şeyleri alırım biter gider...
Ayrıca proje proje diyip duruyorum ama kafamda ne olduğunu yazmıyorum çünkü neden benim aklımda olan birşeyin birisinin kafasına yatmaması halinde işte böyle dalga konusu olmak istemediğim için heee yaparım eğer korktuğum gibi değilde düşündüğüm gibi gerçekten olursa o zaman işte böyle yaptım oldu der paylaşırım yoksa şöyle şöyle fikrim var diye hayatta yazmam ama tanıdığım ustalara sorar öğrenmeye çalışırım....
Bence adamlar kendi kendilerine beygir ölçüp, yarışıyolar. Halende çıkmadılar meydana![]()
![]()
İnsanları, yalan söylediklerini anlayacak kadar tanımak istemiyorum.
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)