Bana biraz küçük gibi geldi abi ama tabi yakından bakmadan bir şey denilemez![]()
Bana biraz küçük gibi geldi abi ama tabi yakından bakmadan bir şey denilemez![]()
İş tamamen kendinde bitiyor ben 200 hp arabada öğrendim kullanmayı ve ilk arabamda o oldu hiçbir sıkıntı yaşamadım
Mümkün olduğunca yavaş ama sollamalarda vs seni tedirgin etmeyecek bir arac bak
1.7 dti corsa olabilir
2010 Astra 1.6T Sold
2013 W204 AMG Sold
...
Kendini bilmeyenin altında isterse 65 hp olsun, yine yapar yapacağını. Sen kendini ve aracın limitlerini bildikten sonra sorun yaşamazsın. Sadece kendinin olduğu gibi, trafikte olası bir dengesiz hareketinle canını tehlikeye atabileceğin insanların da bekleyenlerinin olduğunu bil yeter. Bu seni saçma ve riski yüksek hareketlerini engeller emin ol.
Kardeşim, öncelikle böyle bi imkan sunduğu için babanın ellerinden öp![]()
Baya efendi bi adama benziyosun, sana forumca herkesin tavsiyesi, ne alırsan al ama kişiliğin gibi efendi kullan olacaktır. Dedikleri gibi, 65 hp araçla da makas atılıyor saçma sapan, 300 hp araçla da.. Yani, kaşınırsan 65 hp de yeter. Benim sana söyleyeceğim, belki bana kızacaklar ama, "bence" ilk araban abs siz ve esp siz olsun. Çünkü 17 yaşındasın, bu forumdaysan ilerde gazlama potansiyelin yüksek. Espsiz ve abs siz bi araba seni pişirecektir. Ama şansını fazla zorlama. Zaten normal kullanırken bile pişeceksin. Ben babamın ae101 inde öğrendim araba kullanmayı, sonra bana vtec alındı. Vtec tabi ki çok daha fazla şey öğretmiştir fakat, ae101de o altyapıyı oluşturmasam vtecte çok sıkıntım olurdu. Vtecin frenleri herkese göre aşırı kötü berbat rezalet vs (ki bence de öyle) ama ae101den sonra bana retarder fren gibi geliyodu
Aynı şekilde ikisi de espsiz rezalet yol tutan araçlar. Ama şu an espli orta direk bi arabaya binsem Allaha şükür takır takır kullanırım. Bu, efendiliğine güvenerek benim nacizane verebileceğim bi tavsiye. AE101, hem az yakar, hem sesi harikadır, hem kullanımı inanılmaz rahat ve keyiflidir. Fakat dediğim gibi, frenajı yol tutuşu kötüdür. Efendi adamı pişirir.
Ha yok abi ben efendi değilim diyosan, tank gibi bişeyler bak. Kimse senin vebalini almak istemez. Her ne alırsan al, ister 80 tane hava yastığı 150 tane güvenlik onlemi olsun, o kemeri tak. Emniyet kemersiz sakın kullanma, alkollü sakın kullanma, canın sıkkınken kullan ama asla gazlama. Ağlarken kullanma. vs vs vs..
Enteresan bir yorum olmuş abi.
Sen farkı yaşamışsın çunku aracın gazına basmışsın.adam yeni oğrenicek,100hp lik aracı kaldırırken araba altından gitmez yani çocuk muamelesi yapmaya gerek yok.bende 1.9 megane ile oğrendim.tork gelince allahım noluyor demedim.
Alsın 75bg araba sollamaya çıkarken on kere duşunsun
ilk araba... araba mı kullanacaksın araba kullanmayı mı öğreneceksin? İngilizce öğrenmek gibi, haa zaten biliyorsundur Shakespeare alır okursun, bilmeden okursan dilden de edebiyattan da soğursun... çat-pat biliyorsan alırsın temel düzey hikaye kitabı hem zevk alır hem de kendini geliştirirsin...
bu konuda başkalarından fikir alman doğru değil, olay tamamen senle alakalı, bu sitede ilk arabası R9 olan da var benim gibi, ama aynı zamanda 184hp lik bmw 320d ile başlayan da... hiç biri senin için kıstas değil...
100-120 hp lik bir araç al hem sürmeyi öğrenirsin hemde daha güçlü birşey almak istediğinde farklı araçlara bindim, test ettim dersin.
35 KU 606- Outlander MT Turbo
34 ENP 29 - TypeR
34 VTE 64 - S2000
34 VG 3670 - Type-R
10 E 6622 - Civic vti
bence ilk alacağın araba temiz bi ford sierra 2.0i GLS olmalı. hem arkadan iter hem de gücü yeterli ve ağır değil. Hem de ucuz. Parça sorunu yok. Lüks yok ama direksiyon eğitimi için ideal araba bence.
IN BOOST WE TRUST
Ağabeylerim önerileriniz için teşekkür ediyorum. Kendimden emin ve saçma hareketler yapacağımı zannetmiyorum açıkçası arabayı alma sebebim makas vb şeyler değildir. Emniyet kemerimi takacağım dan eminim çünkü şöför koltuğunda olmasam dahi emniyet kemerini takıyorum. Zaten alkol de kullanmıyorum. İlk araba kullanışım olmayacak sadece beni geliştirecek şekilde olacak.
Yerinde olsam kuş serisi ile başlarım. Ben araba kullanmayı onlarda öğrendim, sonrakiler bana bisiklet gibi geldi![]()
Tango-1 never dies.
Ağabey önerin için teşekkür ederim Tofaş serisine babamın pek yanaştığı söylenemezİstesem de almaz
![]()
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)