User Tag List

Sayfa 12/37 İlkİlk ... 2101112131422 ... SonSon
697 sonuçtan 210 ile 228 arası

Konu: ‘Modifiye’ trafiğe çıkamayacak!

halilcakir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    O tüv onaylı coiloverları projesiyle aracına işlettinmi?

Tüv onayı dediğin bu ürün bu şartlarda düzgün çalışır anlamına geliyor olmalı ve sana projelendirme ve işletme konusunda kolaylık sağlayacaktır ancak.Bu parçayı arabaya takınca sorun yaşatmaz vb gibisinden.

Yani arabanın orjinal ekipmanıdır anlamına gelmiyor.

Cans1993
    Misafir
    Alıntı halilcakir Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    O tüv onaylı coiloverları projesiyle aracına işlettinmi?

Tüv onayı dediğin bu ürün bu şartlarda düzgün çalışır anlamına geliyor olmalı ve sana projelendirme ve işletme konusunda kolaylık sağlayacaktır ancak.Bu parçayı arabaya takınca sorun yaşatmaz vb gibisinden.

Yani arabanın orjinal ekipmanıdır anlamına gelmiyor.
    Ben neden bunu işletiyor muşum ? Öyle bir saçmalık mı olur ? Sen parçaya tüv onayı veriyorsun yani diyorsun ki bu parçayı arabana takarsan muayeneden gecersin.Yasal sorun yaşamazsın.Performans egzozlarından onay alan tek firma supersprint firması.
    Farz edelim ki bi tane typeR Topluyoruz.Üstüne koydum süpersprint egzoz setini.Kn coilover setini de taktım her sey uygun suanda.Camları komple servisten siyah olarak getirttim.Body kit koymuyorum.Honda'dan 18 inc fabrika cıkıslı jant getirttim.Şu ana kadar tüv yasaklı hiçbirşey yapmadım herşey devletin onayı ile ilerliyor.Ben bu araçla sokaklarda gezerim kimsede birşey diyemez.İşletme felan diyorsanız hiçbir parçaya tüv onayı vermeyeceksin.Parçayı alıp gideceksin tüve ben bu parcayı bu arabaya takıcam kardesim onay veriyormusun diyeceksin onaylı kagıdı alıp sanayide taktıracaksın.Öyle kullanıcaksın.Bunu da bu devlet sittin sene yapamaz yani biz böyle herşeyi kaçak bir şekilde kullanırız.

O zaman işletme misletme anlamam ben.He madem işleticez herşeyi ruhsata ek bir sayfa cıkarsınlar.Yapılan pasta cilayı dahi işletelim nasıl fikir ?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hımmm okuduğunu anlamak istemiyorsun sanırım genç arkadaşım.

TÜV onayı o parça sorunsuz çalışır anlamına geliyor diye tekrarlıyorum.Yani gidip ben bu parçayı taktım ama sorun çıkartmayacağına dair tüvün onayı var diyip,tamam o zaman işleyelim arabanda kullanabil diye izin alıyorsun TRAFİKDE.

Ama tüv onaylı parçayı arabaya taktığın an parçadaki bir sensör EGM sistemine uyarı gönderip bu muazzam TÜV ONAYLI parça bu arabaya takıldı diye sisteme girişini işlemiyor.Bu yüzdende kanunen araca farklı bir ekipman takmak yasak olduğu için işletmeden,polisden ceza yiyorsun.

Şöyle örnekleyelim TÜV ONAYLI tüp taktırdın arabana ama işletmedin ve bağlandın vs.

Daha kolay bir örnek oldu sanırım?

Hala kanun hatalı bunu düzeltmek için neler yapabilirim yerine,kanun hatalı bende uymam demeyi tercih ediyorsun.O zaman daha çok sıkıntı yaşarsın.

Cans1993
    Misafir
    Alıntı halilcakir Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Hımmm okuduğunu anlamak istemiyorsun sanırım genç arkadaşım.

TÜV onayı o parça sorunsuz çalışır anlamına geliyor diye tekrarlıyorum.Yani gidip ben bu parçayı taktım ama sorun çıkartmayacağına dair tüvün onayı var diyip,tamam o zaman işleyelim arabanda kullanabil diye izin alıyorsun TRAFİKDE.

Ama tüv onaylı parçayı arabaya taktığın an parçadaki bir sensör EGM sistemine uyarı gönderip bu muazzam TÜV ONAYLI parça bu arabaya takıldı diye sisteme girişini işlemiyor.Bu yüzdende kanunen araca farklı bir ekipman takmak yasak olduğu için işletmeden,polisden ceza yiyorsun.

Şöyle örnekleyelim TÜV ONAYLI tüp taktırdın arabana ama işletmedin ve bağlandın vs.

Daha kolay bir örnek oldu sanırım?

Hala kanun hatalı bunu düzeltmek için neler yapabilirim yerine,kanun hatalı bende uymam demeyi tercih ediyorsun.O zaman daha çok sıkıntı yaşarsın.
    Bu kanun böyle gider bende sana diyeyim.Egm devam etsin kontrollere tek sorun biz kaldık ya.Ben ara caddelerde boşa atarak giderim millete saygımı bozmam ama otobana cıktıgım zaman sıka sıka giderim.He sunu da belirteyim madem egm bu işi çok biliyor versinler hurda belgesini toplasınlar tofaşları e30 ları 1.4 1.6 hondaları hem biz kurtulalım hem onlar kurtulsun kökten cozum nasıl fikir ?

Sizin altınızda mercedes var nasılsa etkilemez gözü ile bakıyorsunuz ama ortaya ben bir fikir koyarım kökten cozum yaparım hemde devlete baya para kazandırırım.İstanbul Ankara,İzmir,Antalya,Denizli Yapıcaksın hepsine bir tane drag bi tane drift bi tane rollinge uygun pist girise de yazacaksın 50 lira.Bak bakalım sokaklarda sıkanlar kalıyor mu ? Kaza oranı dahi düşer.Pistleride vereceksin özel bir şirkete işletsinler denetimi de aksatmayacaksın.Piste bi tane de otopark yapacaksın özel aracları bırabilmek için eminim bırakanlar dahi olacaktır.Oto yıkaması sanayi bölümü ve sosyal etkinlikler için uygun olan bölümleride olacak gül gibi kullanıp gidicez pistimizi Ama her kesime hitap edecek yoksa gene cıkarlar piyasaya

Berkan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    152 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    eylem var eylem var böyle yaparsan bi *** olmaz eylemden. kafadaki o sahin ve clio gibi etiket araçlarla olcak iş degil o. aksine yangına körükle gitmek olur sadece
    1881 - 193

TechTurkey Evrenoz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    120 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı Cans1993 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Çok güzel ve bilinçli bir organizasyon ile sesimizi duyurmamız lazım

Ek olarak ! (Genel soru )

Benim aracımda tuv'den onaylı coilover var şimdi bu adam buna cezayı nasıl yazacak ?

Tüv ürüne 20-60mm Arası Alçalma-Yükselme Sağlayabilirsiniz yazmış benim ürünümde bu şekilde çalısıyor.Sen kontrolleri tüve verdin tüvde böyle birşey yaptı şimdi ben bu şekilde ceza yersem bu Coilleri kimin bir tarafına takmam lazım ?

Kimse yanlış anlamasın ama konuda çok bilmişlik taslayan arkadaşlar var hadi bakalım bu soruya da cevap versinler ?
    Bilmişlik taslayan arkadaşlar, bizler kına yakmıyoruz kıçımıza araçlar bağlandığı zaman..

Bizim, yani bilgiçlik taslayan arkadaşların bilgiçlik taslamayanlardan tek farkı; kanunun ne olduğunu, ne anlama geldiğini bilmemiz ve yazılı kanunlar doğrultusunda yorum yapmamız.. Kanunun değişmesi gerekli mi? Evet gerekli.. Ama bunun yolu, yordamı "la beni çevirion o ferroyu niye çevirmion; bana ceza yazıon ama harley motorlar daha ses çıkarıyor git onlara yaz önce" demek değil..

Yoksa biz de seviyoruz jant takmayı, film takmayı.. Seviyoruz ve takıyoruz, kullanıyoruz. Lâkin bu, kanunları çiğnediğimiz ve suç işlediğimiz gerçeğini değiştirmiyor.

Sorduğun soruya gelince;

Biz olayın "ceza yazan tarafı" değiliz.. Senin TUV onaylı Coiline ceza gelirse göbek atmıyoruz ki "sıkıysa buna da cevap verin bakalım" şeklinde yorum yazıyorsun... TUV, bahsi geçen malın bahsi geçen alçaltma - yükseltme eylemini yapabileceğine karar vermiş.. Yolda mı, pistte mi, otoparkta mı, evinin salonunda mı kullanacağın ve bunu kullanırken suç işleyip işlemeyeceğin TÜV'ün görevi değil.

Sap ile saman'ı ayırmadığınız sürece bu ucu boş tartışmalar ebediyen sürer; sürüyor da zaten.. 2004'te de "satmak serbest takmak yasak" diyenler vardı, 10 sene geçti hala var.. Bu kafayla 10 sene sonra da burada aynı satırlar yazılır, yazılacak..

En komiği de.. Bunu senin nezdinde herkese söylüyorum;

Madem ellerinizde belgeleriniz var, haklı olduğunuzu iddia ediyorsunuz.. Mahkeme orda, gidin itiraz edin cezaları iptal ettirin.. Herkes arkanızdan dua etsin, efsane olun bu camiada.. Çağ kapatıp çağ açın.. Neden yapmıyorsunuz haklıysanız, belgesel dayanağınız varsa?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bak sende farklı alternatifler üretmeye başladın işte.

Bu böyle tartışmada haklı çıkma amaçlı bana değilde daha bir rapor ve öneri şeklinde gerekli mecralara iletmeye çalışmak,bu memnuniyetsizlik içinde olunan durumdan kurtulmak için bir yol olabilir diyorum bende aslında tüm konu boyunca.

Volkann - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    edit: sayfa 8 de verilmiş şimdi farkettim.
    arkadaşlar facede denk geldim sanırım başlamışlar.dikkatli olmak lazım.

99' ZN 106 GTİ
    14' SC İBİZA CUPRA
    94' MAM 106 XSİ (TU5 SWAP)
    16' FK2 TYPE-R

blow07 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Dün Antalya Konyaaltı sahil yolu üzerinden geçerken 300 metre kuyruk vardı . Az daha ilerlediğimde çevirme olduğunu ve hiç bir arabanın geçilmedigini her arabaya bakıldığını gördüm . Duran altı arabadan 5 tanesi Tofaş bi taneside bmw E36 idi. Artık göz açtırmaz bu adamlar bence.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    120 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    @volkann
    30/1b sittin senedir uygulanan bir ceza maddesi
    Abartı egsos vs yerine modifiye yazmışlar açıklama kısmına, yeni bir mevzu değil kısaca

PUMA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Cumartesi günü benide cevirdiler slinceri kapalı egzozdan kapaklı egzoz bu diyip ceza yazıldı 172 lira artı men oldum trafıkten orjınal egzozu takıp düşürtmeye gıttıgımdede cam flımlerınıde söktürdüler böyle bınıcem bakalım ılerleyen zmnlarda nelerle karşılaşıcaz

Volkann - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Evrenoz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    @volkann
    30/1b sittin senedir uygulanan bir ceza maddesi
    Abartı egsos vs yerine modifiye yazmışlar açıklama kısmına, yeni bir mevzu değil kısaca
    teşekkürler açıklama için.
    99' ZN 106 GTİ
    14' SC İBİZA CUPRA
    94' MAM 106 XSİ (TU5 SWAP)
    16' FK2 TYPE-R

Cans1993
    Misafir
    Bilmişlik taslayan arkadaşlar, bizler kına yakmıyoruz kıçımıza araçlar bağlandığı zaman..

Bizim, yani bilgiçlik taslayan arkadaşların bilgiçlik taslamayanlardan tek farkı; kanunun ne olduğunu, ne anlama geldiğini bilmemiz ve yazılı kanunlar doğrultusunda yorum yapmamız.. Kanunun değişmesi gerekli mi? Evet gerekli.. Ama bunun yolu, yordamı "la beni çevirion o ferroyu niye çevirmion; bana ceza yazıon ama harley motorlar daha ses çıkarıyor git onlara yaz önce" demek değil..

Yoksa biz de seviyoruz jant takmayı, film takmayı.. Seviyoruz ve takıyoruz, kullanıyoruz. Lâkin bu, kanunları çiğnediğimiz ve suç işlediğimiz gerçeğini değiştirmiyor.

Sorduğun soruya gelince;

Biz olayın "ceza yazan tarafı" değiliz.. Senin TUV onaylı Coiline ceza gelirse göbek atmıyoruz ki "sıkıysa buna da cevap verin bakalım" şeklinde yorum yazıyorsun... TUV, bahsi geçen malın bahsi geçen alçaltma - yükseltme eylemini yapabileceğine karar vermiş.. Yolda mı, pistte mi, otoparkta mı, evinin salonunda mı kullanacağın ve bunu kullanırken suç işleyip işlemeyeceğin TÜV'ün görevi değil.

Sap ile saman'ı ayırmadığınız sürece bu ucu boş tartışmalar ebediyen sürer; sürüyor da zaten.. 2004'te de "satmak serbest takmak yasak" diyenler vardı, 10 sene geçti hala var.. Bu kafayla 10 sene sonra da burada aynı satırlar yazılır, yazılacak..

En komiği de.. Bunu senin nezdinde herkese söylüyorum;

Madem ellerinizde belgeleriniz var, haklı olduğunuzu iddia ediyorsunuz.. Mahkeme orda, gidin itiraz edin cezaları iptal ettirin.. Herkes arkanızdan dua etsin, efsane olun bu camiada.. Çağ kapatıp çağ açın.. Neden yapmıyorsunuz haklıysanız, belgesel dayanağınız varsa?
    Ben daha ceza yemedim yemeye de hiç niyetim yok diyebilirim.Çünkü artık akıllandım.Bile bile lades oynamıyorum yada bile bile mermiye kafa atmıyorum.İstanbulda yasıyorum ve belli başlı noktalardan geçmiyorum.Baktım canım sıkılıyor cıkıyorum agva yoluna jandarma güzargahına geçince baslıyorum sıkmaya arabamı deniyorum paşa paşa gezip balık yeyip kahvemi içip dönüyorum. Normal günlerde de babamın arabası ile cıkıyorum işimi halledip dönüyorum.

Ne zaman 2-3 post yukarda ki pist olayını gerçekleştirirler bu olaylara çözüm bulurlar.Millet ceza yiye yiye hayatına devam eder zaten alıştı .... şeyde don durmaz moduna girdik artık.

Ha şunu da söyliyeyim ben hiç bir zaman cevirmeye girdigimde yandan gecen lamboya neden ceza yazmıyorsunuz demedim cünkü o adam 800 bin euro para vermiş o gürültüyü cıkaracak makinayı almıs o ses cigerden geliyor bizim gibi sonradan takma parçalardan gelmiyor hakkıdır biner derim.Bilmeden lütfen yorum yapmayalım.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Aslında yapılcak belli aynı yukarıda ki gibi çekicez arabaları bi yere arıycaz trafigi gelin cekin arabaları diycez bakalım gelicekler mi dalga geciyoruz sanarlar bence Ya herro ya merro secenegi son secenek galiba
    Güzel fikirde emniyetimizi biliyoruz en ufak gösterye bile kaç tane çvik kuvvet toma gönderiyolar durduk yere biber gazı girmesin arabaya yani ben beklerim herşey emniyetten,hazır diploma elimde komserlik sınavlarına giricem sonunda koyarım ön cama emniyet kartını miss

Cans1993
    Misafir
    Sen yırtmıssın neredeyse artık gerisi bizim yırtmamız

Post Thanks / Like
    Mentioned
    120 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Ben daha ceza yemedim yemeye de hiç niyetim yok diyebilirim.Çünkü artık akıllandım.Bile bile lades oynamıyorum yada bile bile mermiye kafa atmıyorum.İstanbulda yasıyorum ve belli başlı noktalardan geçmiyorum.Baktım canım sıkılıyor cıkıyorum agva yoluna jandarma güzargahına geçince baslıyorum sıkmaya arabamı deniyorum paşa paşa gezip balık yeyip kahvemi içip dönüyorum. Normal günlerde de babamın arabası ile cıkıyorum işimi halledip dönüyorum.

Ne zaman 2-3 post yukarda ki pist olayını gerçekleştirirler bu olaylara çözüm bulurlar.Millet ceza yiye yiye hayatına devam eder zaten alıştı .... şeyde don durmaz moduna girdik artık.

Ha şunu da söyliyeyim ben hiç bir zaman cevirmeye girdigimde yandan gecen lamboya neden ceza yazmıyorsunuz demedim cünkü o adam 800 bin euro para vermiş o gürültüyü cıkaracak makinayı almıs o ses cigerden geliyor bizim gibi sonradan takma parçalardan gelmiyor hakkıdır biner derim.Bilmeden lütfen yorum yapmayalım.
    Mevzu sen, ben, o, şu bu değil.. Olaya mikro değil, makro olarak bakmadan bu işler çözülmez.. Farkındaysan, genelleme yaparak konuşuyorum. Ben demedim, bilmeden bana yorum yapma gibi çocukça muhabbetler anlamsız.. Sen demiyorsan Ali diyor, Veli diyor ne farkeder? Sen demiş olsan ne farkeder? Olay burada Can'ın mı yoksa Veli'nin mi dediği değil, genel anlayış..

Ayrıca; değil 2-3 şehre 1, her semte 1 pist yapsan dahi çözülmez bu işler.. Mevzu pist olup olmaması değil, insanın dikkat çekme isteğinin törpülenmemesi.. Pistte yarışırsa mahalleye hava basamaz, kızlara şekil yapamaz.. Dolayısıyla adım başı pist bile engelleyemez bizim milleti.. Engellenmediği için de polis, sokak arasında gaza dokunmayıp piste çıkıp yarışan ile apaçiyi ayıramaz, ayırmaz..

Cans1993
    Misafir
    Mevzu sen, ben, o, şu bu değil.. Olaya mikro değil, makro olarak bakmadan bu işler çözülmez.. Sen demiyorsan Ali diyor, Veli diyor ne farkeder? Sen demiş olsan ne farkeder? Olay burada Can'ın mı yoksa Veli'nin mi dediği değil, genel anlayış.. Farkındaysan, genelleme yaparak konuşuyorum. Ben demedim, bilmeden bana yorum yapma gibi çocukça muhabbetler anlamsız..
    İşte her olaydaki gibi kurunun yanında yaşta yanıyor.Türkiyenin yaşam kosulları böyle.Hiçbir şey değişmez diyorum bende.Bu konuda düzgün bir yasa gelmedikçe

çatara patara kontak kapatan tofaşlar
    toto ata ata giden s2000 e30lar
    sıka sıka giden typeR seatlar
    Dumanı ile bogarak giden dizeller
    görmeye devam edicez.

Ben bi proje cizerim herşeyi ile gelirinide hesaplarım istanbul belediyesine yollarım degerlendirmek onların elinde.Bana sorarsanız da arabasına bu kadar masraf yapan bizler piste girmek için 50-100 lira arası ücretler öderiz herhalde

Yiğit G. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    51 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    herkes biliyorki bunun en büyük sebebi trafikte insanların canını hiçe sayarak deli gibi yanlaya yanlaya , makas ata ata , aracını bagırta bagırta giden insanlardır. Benim araçda 18 jant var film var basık araç baska hiçbirşey yok dizel bassan gitmez , bırak masas atmayı cukura vurmayım diye 50 yi geçmem sahilde cadde de .. benim suçum ne burda beni çevirdikleri zaman ?
    Rotary.. because we dont need many liters to kick u'r ass..

EfeTorunu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    eylem şart gibi dicem işe yarar mı zor gibi

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)