User Tag List

Sayfa 4/5 İlkİlk ... 2345 SonSon
84 sonuçtan 58 ile 76 arası

Konu: Araçta Yaş Takıntısı

bektas_talay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    2011 model polo gti dan 2002 e46 330d ye geçtim yukardada söylenmiş ufak tefek yaştan ötürü benimde tavanın düşme problemi var ve komple boyatıyorum keyfe keder eski focusuda boyatmıştım ama şuan daha fazla keyif alıyorum bunu satarsamda e60 530d alıcam

bilalMW - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    W210 W140 ve W220 kasada km takıntım eğer bakımları zamanında yapılmışsa olmaz.
    Ex Automobile Service Advisor - New Truck Service Area Manager

Berkan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    152 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı Fatih Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bu araçlarda büyük bir sorun yaşamadınız galiba?
    Teşekkürler.

Tamam sorayım arıza olarak mı başını ağrıttı- ki bu hondalarda pek görülen olay değildir- yoksa yol tutuş. konfor olarak mı beklediğin olmadı?
    Teşekkürler.
    tertemiz olmasına rağmen. Hepsi
    1881 - 193

Volkann - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    çok eski olmadığı sürece benim için model pek önemli değil.
    99' ZN 106 GTİ
    14' SC İBİZA CUPRA
    94' MAM 106 XSİ (TU5 SWAP)
    16' FK2 TYPE-R

HondatugraL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    45 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Mutlu Değerli Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    senin ruh ITR, araban CRX
    Hakaret sayarım gönlümde arabamda crx
    DR. OWL

darkmoon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)

Hocam doğru söylüyorsunda masraf olayına ne diyorsun?
    Bu D yada E segmenti araçlar büyük masraflar açmadı mı?
    Yoksa milletin abartması mı?
    Yada onlarda işin tuzu biberi mi diyorsun?
    Teşekkürler.
    Benim aldığım hiç bir D yada E segmenti araç başıma büyük masraf açmadı.. elimden geldiğince iyi kontrol ettirip alırım.. özellikle aldığım aracın kronik yada belli periyodlarda değişmesi gereken parçaları varsa değişmişmi diye almadan önce onlara baktırırım...

masraflarıda sıkıntılarıda normal fiyatlara hallediyorsun neticede 6-7 yaşında yada üstü aracı resmi servise götürmüyorsun ustanda varsa tamir edilebilicek parçalar tamir edilir bir işçilik parasına bakar.. çok pahalı değişicek parça varsa bir şekilde ucuza temiz çıkmasıda bulunur muadilide bulunur ... bugün sıfır yerli üretilen araçlar sıkıntı çıkartsa çokmu ucuzki o araçların masraflarından çokda pahalı değil ...
    Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]

Zenginin malı Züğürdün çenesini yorarmış.. (ZZ Rules)

Orhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Km takıntısı olanın kandırılma olasılığı çok yüksek
    Biz daha iyisini alana kadar en iyisi bu

SekoLive - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    28 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bende yaş takıntısı km takıntısı yokdu.

tek takıntım tavanda işlem olmasın arka çamurluklar değişmiş olmasındı.

laguna aldım 99 model. 210bindeydi. 251 binde sattım

ibiza aldım 117bindeydi en düşük km, model olarak en yeni ve en çok inceleterek baktırarark işin ehlinden onay alarak aldıgım arabamdı arabanın bakımlarını eksiksiz yaptırdım tatile gittim geldim 120binde 70-80kmh ile giderken motor kırıldı paramparça olacak sekilde.

alt blok lazmdı riske giremedm başıma ilkkez geldiğinden sıfır sandık motor aldık.

bu saatten sonra araba değişirsem takıntım muhtemelen olacak başıma gelen şanssızlık beni daha da fazla incelemeye ve mümkünse tanıdık bildikden araba almaya iticek
    Biz Kaybettik, Cennet Kazandı. Seni Çok Özlüyoruz Kubilay YILDIZ

Kadyr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    gecmıs olsun serkan neyden dolayı kırıldı acaba motor? zaten alıp 3 bın sorunsuz bınılmıs sanırım

SekoLive - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    28 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Kadyr Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    gecmıs olsun serkan neyden dolayı kırıldı acaba motor? zaten alıp 3 bın sorunsuz bınılmıs sanırım
    saolasn

işin aslı net olarak tespit edemedik cunki araba sağlıklıydı sıkıntısızdı.

sandık motoru koydugumuzda mazot pompasında rodaja cıktgımzda bozukluk farkettk ama olaydan öncemi oldu sonramı oldu net bişey diyemedik...
    Biz Kaybettik, Cennet Kazandı. Seni Çok Özlüyoruz Kubilay YILDIZ

Fatih - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    19 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Yiğit G. Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ne yaş takıntısı yahu , imkanım olsa 1994 model üstüne binmem asla...
    Hocam imkan derken?
    Teşekkürler.
    Alıntı RSBurak Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bende yaş takıntısı yok 10-15 yaşlarında lüks markaların araçlarını her zaman 0 tenekelere tercih ederim hem kaza yapma riski düşük hem daha sağlam oluyorlar varsın sanayide biraz uğraştırsın canımdan değerli değil ya en güzeli o lüks markaların 0 larını almak ama imkan meselesi tabikide
    Teşekkürler.
    Alıntı emrahatilla Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Mercedes bmw gibi araçlarda yaşa bakmam bende düzgün kullanılmış bakımlı ise yaşa takılmadan alabilirsin bu arabaları hele mercedeste 94 modelinde bile bugün bir çok sıfır arabada olmayan bir sürü teknik özellik ve konfor var
    Teşekkürler.
    Alıntı emrekuzdere Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    2 yıl (2012-2014) 93'model Accord kullandım. Orjinal 109.000 km'de iken aldım. Trafikte ki bir çok 4-5 yaşında ki araçtan daha diriydi. Dilinden anlayan usta bulamadığım için sattım, birde para geçti elime model yenilemek için oldu.
    Teşekkürler.
    Alıntı K0213 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Araba dediğin 40 yaş ve civarı olacak en az

KM, değişen, motor durumu, yürüyeni, elektrik tesisatı vs. hiç önemli değil yeter ki tek kapı, makbul bir motoru olsun ve tekrar trafiğe çıkması için bir ruhsatı olsun
    Teşekkürler.
    Alıntı bektas_talay Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    2011 model polo gti dan 2002 e46 330d ye geçtim yukardada söylenmiş ufak tefek yaştan ötürü benimde tavanın düşme problemi var ve komple boyatıyorum keyfe keder eski focusuda boyatmıştım ama şuan daha fazla keyif alıyorum bunu satarsamda e60 530d alıcam
    Teşekkürler.
    Alıntı bilalMW Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    W210 W140 ve W220 kasada km takıntım eğer bakımları zamanında yapılmışsa olmaz.
    Teşekkürler.
    Alıntı Berkan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    tertemiz olmasına rağmen. Hepsi
    Anladım.
    Teşekkürler.
    Alıntı Volkann Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    çok eski olmadığı sürece benim için model pek önemli değil.
    Teşekkürler.
    Alıntı darkmoon Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Benim aldığım hiç bir D yada E segmenti araç başıma büyük masraf açmadı.. elimden geldiğince iyi kontrol ettirip alırım.. özellikle aldığım aracın kronik yada belli periyodlarda değişmesi gereken parçaları varsa değişmişmi diye almadan önce onlara baktırırım...

masraflarıda sıkıntılarıda normal fiyatlara hallediyorsun neticede 6-7 yaşında yada üstü aracı resmi servise götürmüyorsun ustanda varsa tamir edilebilicek parçalar tamir edilir bir işçilik parasına bakar.. çok pahalı değişicek parça varsa bir şekilde ucuza temiz çıkmasıda bulunur muadilide bulunur ... bugün sıfır yerli üretilen araçlar sıkıntı çıkartsa çokmu ucuzki o araçların masraflarından çokda pahalı değil ...
    Sağolasın hocam.
    Alıntı Orhan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Km takıntısı olanın kandırılma olasılığı çok yüksek
    Teşekkürler.
    Alıntı SekoLive Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bende yaş takıntısı km takıntısı yokdu.

tek takıntım tavanda işlem olmasın arka çamurluklar değişmiş olmasındı.

laguna aldım 99 model. 210bindeydi. 251 binde sattım

ibiza aldım 117bindeydi en düşük km, model olarak en yeni ve en çok inceleterek baktırarark işin ehlinden onay alarak aldıgım arabamdı arabanın bakımlarını eksiksiz yaptırdım tatile gittim geldim 120binde 70-80kmh ile giderken motor kırıldı paramparça olacak sekilde.

alt blok lazmdı riske giremedm başıma ilkkez geldiğinden sıfır sandık motor aldık.

bu saatten sonra araba değişirsem takıntım muhtemelen olacak başıma gelen şanssızlık beni daha da fazla incelemeye ve mümkünse tanıdık bildikden araba almaya iticek
    Öncelikle geçmiş olsun.
    Laguna da bir problem olmadı galiba?

İbiza da şansızlık olmuş olabilir.
    İşte 2.elin hep bu riski var. Senden önceki sahibin nasıl kullandığını bilmiyorsun.
    En iyisi imkan olursa tanıdık, bildik araç almak.
    Marv (Mickey Rourke) on the Mercedes:

"The padre drove a Mercedes, or at least that's what they're passing off as a Mercedes these days. Modern cars, they all look like electric shavers."

Yiğit G. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    51 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hocam imkan derken?
    para+zaman... Eski araba herzaman para+zamanını alır.
    Rotary.. because we dont need many liters to kick u'r ass..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    19 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Yiğit G. Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    para+zaman... Eski araba herzaman para+zamanını alır.
    Hah işte hocam bende bunu merak ediyordum.
    Çünkü gözlemlerim, tecrübelerim bunu gösteriyor.
    ben km yapmamış eski bir araç buldum öyle kurtuldum masraftan ama hala rolanti dengesizliği gibi sorunlar var ufak tefek.
    Önceden temiz olmayanlar ok uğraştırdı beni.

Sağolasın açıklama için.

"The padre drove a Mercedes, or at least that's what they're passing off as a Mercedes these days. Modern cars, they all look like electric shavers."

HaKo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Türkiye de otomobilde yaş takıntısı kesinlikle yok , bizim millet bir boyaya bir de Kilometreye takık.

Şöyle ki , 2010 model 150 bin i geçmiş arabanın suratına bakılmazken , adam gidip 3-4 yaş daha yaşlı 60-70 bin KM deki aracı tercih ediyor ki bence çok mantıksız.

Zaten bu takıntıyı 2. el ilanlarına bakarak çok net çözebilirsiniz. 10-15 yaşında arabalar hep 110 binde 150 bin de 190 binde , alayı sünnetli sağlam oynanmış araçlar. sanırsın ki TR de yol yok , yüz ölçümü hollanda kadar kimse yol yapamıyor. Göz göre göre de bu arabalar alınıyor ama yine.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    19 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    2011 Scirocco dan inip, boyasız, 144k da 2003 model cherokee ye geçiş yaptım. İyi ki de yapmışım.

İlk başta 8 yıl eski araca binilir mi diye düşündüm. Ancak 2003 model aracın kondisyonunu, özelliklerini görünce bu soru kafamdan silindi. Memnunum.

Araç hak ediyorsa yıl farketmez bence...

rebeloghy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Tunacan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    2011 Scirocco dan inip, boyasız, 144k da 2003 model cherokee ye geçiş yaptım. İyi ki de yapmışım.

İlk başta 8 yıl eski araca binilir mi diye düşündüm. Ancak 2003 model aracın kondisyonunu, özelliklerini görünce bu soru kafamdan silindi. Memnunum.

Aynen öyle diyorum işte. Araç hakediyorsa , durum varsa , alınır elbette.

Sıfır clio parasına c200 var , şartları uyan için neden olmasın durumu var.

Ben 75-80 lira verip C sınıfı araç almam. 25 liraya günlük , kalanın 50 sine güzel bir araç alır amacıma göre cabrio olur , hızlı olur , konforlu bi mercedes olur..
    Bunun parolası da aylık gelirden geçiyor biraz. Aynı şeyi söylediğim arkadaşım evine 4 bin lira giriyorken o 2. ve sınıflı aracın masrafı kaskosu vergisi vs yi göze alamadığı için yanaşmadı.

Ancak durumum yettiği gün 100 - 140 lira civarına tek sıfır araç almak yerine bir günlük dizel bir CL500 alırım.

Maddi durum ve arabaya bakış ana etkenler. CL500 için üff park yeri bulunmaz ona , aman nasıl vergisi vardır , ayyy ne yakar o be diye tepki veriyorsanız zaten hiç bu yola girilmez
    -Fırat

darkmoon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    yaşı olan aracında alırken bir ayarı olmalı zaten sıfırken bile malzeme kalitesi yerlerde olan sıfırken bile incik boncuk sorunlar çıkartıp garantiden halledilen sıfırken bile işçilikden dolayı güven hissi vermiyen trimlerinden yürüyeninden sıfırken bile garç gurç sesler gelen araçların gidipde yaşı geçmişini almakta eline saatli bombayı alıp ne zaman patlıycak acaba demeye benziyor..
    Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]

Zenginin malı Züğürdün çenesini yorarmış.. (ZZ Rules)

Post Thanks / Like
    Mentioned
    19 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı HaKo Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Türkiye de otomobilde yaş takıntısı kesinlikle yok , bizim millet bir boyaya bir de Kilometreye takık.

Şöyle ki , 2010 model 150 bin i geçmiş arabanın suratına bakılmazken , adam gidip 3-4 yaş daha yaşlı 60-70 bin KM deki aracı tercih ediyor ki bence çok mantıksız.

Zaten bu takıntıyı 2. el ilanlarına bakarak çok net çözebilirsiniz. 10-15 yaşında arabalar hep 110 binde 150 bin de 190 binde , alayı sünnetli sağlam oynanmış araçlar. sanırsın ki TR de yol yok , yüz ölçümü hollanda kadar kimse yol yapamıyor. Göz göre göre de bu arabalar alınıyor ama yine.
    Yani sizde yaş daha önemli diyorsunuz.
    Teşekkürler.
    Alıntı Tunacan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

Teşekkürler.
    Alıntı rebeloghy Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Aynen öyle diyorum işte. Araç hakediyorsa , durum varsa , alınır elbette.

Sıfır clio parasına c200 var , şartları uyan için neden olmasın durumu var.

Ben 75-80 lira verip C sınıfı araç almam. 25 liraya günlük , kalanın 50 sine güzel bir araç alır amacıma göre cabrio olur , hızlı olur , konforlu bi mercedes olur..
    Bunun parolası da aylık gelirden geçiyor biraz. Aynı şeyi söylediğim arkadaşım evine 4 bin lira giriyorken o 2. ve sınıflı aracın masrafı kaskosu vergisi vs yi göze alamadığı için yanaşmadı.

Ancak durumum yettiği gün 100 - 140 lira civarına tek sıfır araç almak yerine bir günlük dizel bir CL500 alırım.

Maddi durum ve arabaya bakış ana etkenler. CL500 için üff park yeri bulunmaz ona , aman nasıl vergisi vardır , ayyy ne yakar o be diye tepki veriyorsanız zaten hiç bu yola girilmez
    Kardeşim yaşına göre mantıklı açıklamalar yapıyorsun bravo gerçekten.
    Bende biraz senin gibi düşünüyorum 80 liraya tek araç değilde; şöyle 15-20 liraya uğraşmalık hafta sonu gazlamalık küçük bir araç. kalanına ise günlük az yakan.
    Maddi durum illaki az yakan kelimesini sokuyor araya
    İş yie dölü dolaşıp yorgana geldi. Ayakları ötmesi önemli
    Teşekkürler.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    19 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı darkmoon Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    yaşı olan aracında alırken bir ayarı olmalı zaten sıfırken bile malzeme kalitesi yerlerde olan sıfırken bile incik boncuk sorunlar çıkartıp garantiden halledilen sıfırken bile işçilikden dolayı güven hissi vermiyen trimlerinden yürüyeninden sıfırken bile garç gurç sesler gelen araçların gidipde yaşı geçmişini almakta eline saatli bombayı alıp ne zaman patlıycak acaba demeye benziyor..
    Kalite=Garanti

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)