Pardon tente diyecektim
Printable View
The 3S-GTE is an in-line 4-cylinder 1998 cc engine from Toyota, based on the 3S-GE with the addition of under piston oil squirters and a reduced compression ratio to accommodate the addition of a turbocharger.
Konu kavga kokuyor, saygı yok, hükümet uyuyor, kapitalist rejim işçiyi sömürüyor, halk endişeli.
Yani adam diyor ki kardeş, 3s-gte dedigin makina 4 silindir 1998 cc 3s-GE den geliştirilmiş piston altlarından yağ verilen ve turboşarj eklenmek için sıkıştırma oranı düşürülmüş bir motordur.
o bahsettiğin 0-100 5.9 sn dediğin araba turbo Tayfun..
atmosferik mr2 yavaş gayet..
caterham, ariel çıkarırsak s2000 ve 2zz li lotus lar kalır..
s2000 0-180 e kadar yavaş olsa da 180-200 arasında lotus elise 111r a göre 3sn civarı hızlı.. şöyle diyim lotus 5 te duvar, s2000 gelir geçer..
http://www.zeperfs.com/duel1235-1245.htm
mr2 işler çok karışık avrupa pazarına sattıkları araçlarda çok limitleme kısıtlama var japon pazarında aynı motor aynı şanzıman ama beygir sayısı daha fazla amerika ve avusturalya pazarı içinde aynısı geçerli..
W20 Mr2 nin avrupa pazarı için iki tip motoru vardı biri atmo 2.0 152 beygir biri turbo 2.0 200 beygir japon pazarında aynı 2.0 atmo motorlusu 173 beygir turbo 2.0 245 beygirdi..
Avrupa 96 da makyajdan sonra 2.0 turbo motor güncelledi 255 yada 260 beygir falan oldu... atmosferik 2.0 96 dan sonra 168 beygir 98 üretimden kalkmadan öncede 200 beygir oldu atmosu. 99 dan zaten üretimden kalktı.. W30 yeni kasaya geçildi ..
W30 da zaten bitirdiler mr2'yi 1.8 138 beygirlik bir motor koydular artık aracı performansdan arındırıp tamamen keyif aracına çevirdiler..
mk1 W10 alıcaktım 89 model kırmızı bir tane.. sabancıların kızının arabasıymış ilk sahibi galiba bana öyle demişlerdi en azından.. arkadan kronik su alma sorunu varmış o kasalarda ondan almaktan vazgeçmişdim..
burda konuşulması gereken mr2 W20 dir çünkü atmo 2.0 motor bir o kasada kullanıldı.. birde şu var tabi türkyie pazarına hangi mr2 girdi avrupamı japon mu değerler arasında çok fark var çünkü..
Sorunun cevabı basit k20 swap renault twingo 800 kilo full takılı hali :D
tente 5 ton mu ne alaka? totalde 1250 kg ise bu agırlıgın ister 1 kg si tentede olsun ister 1249.
Bu ağırlık dağılımı sadece aracın yol tutuş viraj kabiliyeti ya da patinaja düşüp düşmeme gibi ozelliklerini etkiler. Bu da 100 200 hızlanmasında bi etken degil. 240 hp araba 100 km de gaza basınca saracak değil.
senin bahsettiğin mevzu, cabrioların ağır olmasının sebebi yani, tente değil takla barlarıdır.
motor arkada olduğu için hiç bir şekil çözümü yok bir zaman sonra konjektörmü ne şimdi hatırlamıyorum su alıyormuş oda motorun altındaymış belli periyodlarda onu değiştirmek gerekiyormuş falan .. yani benim ustam ne araçlarla uğraşır lotus falan dahil o dedi hiç girme diye.. :)
tayparonkarakter
Abi açıklık getireyim, avrupa amerika pazarından ziyade 3sge/gte motorların gen1-2-3-4 ve5 olarak güncellemeleri mevcut.
gen1 2.0 156 hp (160ps) (usdm de 135ps) olarak 84-89 yılları arasında celica st162 ile başlar
gen2 90-93 yılları arasında 156-165ps seçenekleri ile st18x celica ve st19x carina/corona gti larda ve sw20 mr2 lerde bulunur
gen3 94-99 arasında 180hp olarak celica t20 ve sw20 mr2 de 174hp olarak bulunur
gen4 redtop (kırmızı kapak) beams olarak geçer, sadece Japon pazarında satılmıştır mr2 G ve G limited, Celica SS-II, ss-III ve Caldina GT (avensis sw) de bulunur
aynı jenerasyonun ikinci versiyonu da greytop (gri kapak) beams olarak geçer, yine Japon pazarına yöneliktir Rav4 te opsiyon olarak istenebiliyordu, Caldina Active Sports GT de standart geliyordu rav4 te 180hp, caldina da 190hp üretir..
gen5 blacktop beams, sadece Altezza Rs200 (Lexus IS) te piyasaya sürüldü, manuel şanzımanlısı 210hp 220nm@6400rpm, otm olanı 200hp 220nm@4800rpm üretir.
farklılıkları sıkıştırma ve kapak mekanizmaları.. kiminde t-vis varken son nesillerde vvti hatta dual vvti mevcut.
http://en.wikipedia.org/wiki/Toyota_S_engine#3S
3sgte de
86-89 st165 celica gt4 te 185hp
90-93 st185 celica gt4 te 204hp - celica gt4 rc de 225hp, mr2 de 235 hp
94-99 st205 celica gt4 te 255hp , mr2 de 245hp
97-07 caldina st215 te de 260hp
üretir. yine bunlarda da turbo farklılıkları, kapak ve emmedeki değişiklikler mevcut. kiminde water-to-air cooler varken kiminde air-to-air cooler var falan fistan.
hahaha :D tamam kardeşim dediğin gibi olsun. peki şunu düşündün mü hiç, araba 200 km/h ile giderken hava ön kaput + camı yalayarak nerdeyse arabanın tavanına hiç temas bile etmeden bagaj kapagının üstüne düşer, hatta spoiler bunun içindir oraya gelen havanın arabanın arka lastiklerini iyice yere basıp daha güvenli olması için vs vs?
merak etme bahsettiğin sürtünme kuvveti muhabbetini iyi biliyorum, 4. sınıf makine mühendisliği öğrencisiyim.
Sandığın kadar etkili bir olay değil "tente" nin yüzey pürüzlülüğü. Yani tenteli bi araba cabrio bi arabayı aynı kiloda da olsa mümkün değil geçemez diye bi durum yok. Aradaki farkın tenteden kaynaklanması için, hard toplu vs tenteli bi s2k yı bile denemek saçma olur cunku aynı araba bile olsalar araçların kondüsyonu, pilotların seriliği vs vs gibi 50 tane etken var. Sil yani bunu kafandan.
Abi TR sınırları içerisindeki atmosferik mr2 ler 156 lık, pre-facelift yani <94 model.. bildiğim 2 tane de turbo var mr2, birisi TRD body kitli idi hatta siyah olan. Canlı canlı da görmüştük..
Jantmax Cem abinin eski aracını da Cem abideyken kullanmıştım ben de mesela, diğerini de gözle gördüm ettim vs. Yürür halde bilinen tek GT4 Celica ile yapmadığımız kalmadı zaten eski sahibi Mehmet Ali ile, kaza yapınca sattı ondan önce de Keşan Kale plaza müdürü Mehmet abimizdeydi zaten..
Kardeşim hepsi 3s ile başlıyor, bana Toyota'yı anlatma bi zahmet, tereciye tere satmak gibi oluyor :D 97 den beri binmediğim modeli kalmadı markanın..
Atmosferik olanlar 3SGE , turbo olanlar 3SGTE diye geçer..
Ulan sadık yine ortalığı karıştırdın dimi
Sadık suçsuz, Tayfun karıştırdı bence bu sefer :D
Tamam beyler adam öldü, vurmayın artık.
Levent abi beraber bi toyota projesi yapsak ya :)
Bu arada söylediklerim yanlış anlaşılmasın, tabi ki arabanın tentesine hava sürtünmesi etki ediyor. T-top olsa tabi ki daha az etkiler hava bunu inkar etmiyorum. Ama tenteye gelene kadar dıdısının dıdısıdır yani durum. Çok çok sonra dusunulecek işler, yani bi lastik çapı küçültmek tente vs coupe farkının 3-5 kat fazlasını verir.
ya da değer mi diyeyim, onun yerine b18li ek civic tercih sebebi olmalı mı mesela?
Ya mr serisi diyince zzw30 bulun bana, 2zz koyup rotrex 30-94 yapalım :)
https://www.youtube.com/watch?v=5Pkb_Frhmrs
konusu :)
Şöyle bir şey diyorsun yani? : )
http://www.techturkey.com/forum/otomobilleriniz/39238-ae101_corolla_total_rebuild_4age_frankenstein.html
Ya bu arada Levo; konu Toyota olunca nasıl veriyorsun küsküyü... Çılgınsın.
200'den sonra ki s2k hızlanmasını bilmeyen tente falan fılan der.
Ya şöyle diyeyim, dünyanın her yerinde -belki tayland, malezya hariç- Honda daha uyguna mal olur, parça çoğunluğundan dolayı. Arada ismini verdiğim ülkelerde de Toyota aşırı derecede.
Özete gelirsek, araba haricinde, c160-12C şanzımanlı BZR den çıkma 4age BT güzeldir, ama borazanlar açıkta olacak, Toda komple egzoz, 300+ egzantrikler falan olucak, coili gergisi freni olmazsa olmaz..
30 bin civarı harcarsın en kötü şartlarda arabanın üzerine herşeyi ile.. Ama ses :o
https://www.youtube.com/watch?v=_5SHW1ykL_4
Huyumuz kurusun, eskisi kadar sıcak değilim markaya ama bakma hatırası var... :)
Batu'nun arabaya tüpü taktılar vuruyorlardır kırbacı :D Adam VAKVAKcı oldu , görmeyeli 2 sene olucak..