CB yapacağı birşey var
Kafasına bir tane sıkıp intihar etsin
Piyasa anju olmuş gibi rahatlar
Not: Uzk beğenme bunuda çok ta çükümde
Printable View
O değilde borsada kaldım. Tam full nakite dönecektim derken bahçeli erken secim dedi, üzde 40 zarardayım. Satamıyorumda. Bundan sonra da pek düzelmez gibi. Ufak bi ivmelense yukarı, zarar azalsa satıp kaçacağım. Daha borsdadan bişeey olmaz. Dolar alır uzun vade atarım kenara..
Parıte ıcın yorum yapamam,bıraz ızlemek gerek.
Tl sadece anlık taze parayla degerlendırıldı ama deve de kulak kaldı.
Suan ısler karısık,yapabılıceklerı bırsey yok cunku bır cok sey sıl bastan kurulacak. Ulke 3 haftaya yakın devır teslım,yenı kabıne ve yenı sıstem ıle bosta sallanacak...
THY A.O hisse için ne diyorsunuz ? 12.60'a kadar geriledi , 29 Ekimde 3. havalimanı açılması , yeni hatlar açılması , yeni uçaklar gelmesi vs 6 ay-1 yıllık süre için ne getirir ne götürür sizce ?
Dun verdi dedigim gibi firsat.
Simdi onumuzde ki haftanin ortasina dogru bakicagiz.
yüklü aselsan topluyoruz. ortalama 20.30
Az önce Bankaları taradım...
Bch Devlet bankası 22.25 + 2 Komisyon ... (En düşük oran bu)
Katılım bankası araç kredisi 18 aya kadar %2.05 - 18 Ay üzeri %3.45 !!! Yani 18 ay üzeri kredi yok diyor...
Bankaların Internet sitelerindeki Faiz oranları ile gerçek uyguladıkları faiz oranları tutmuyor !!!
Böyle bir ortamda Borsaya girecek mangal yürekli abilerimin Allah yardımcısı olsun...
Faiz %40'lara kadar çıkabilir, buna hiçbirimiz dayanamayız ... Şimdiki seviye bile Bankaların hisselerini vurdu çünki Banka vermiş 0.64 ile kredi şimdi zarar ediyor... Vermiş 0.81 ile 10 yıl Konut kredisi şimdi zarar ediyor... ki faizlerdeki artış Bankaları daha da vurur ve Borsaları taşıyan sadece Bankalar ve bir iki hisse senedi !!!
Aselsan'a birşey diyemem.. Borsadaki en sağlam hisse bana göre ama ne olur bilinmez
4 tane bankayla görüştüm konut kredileri hepsinde 0,98den 1.26-1.49lara kadar yükselmiş durumda
Konut kredisini 500.000 TL'ye kadar Devlet bankaları 0.98 ile veriyor... Bir tane de özel banka , diğerleri bu oranları vermiyor çünki zararına iş yapmıyor Özeller malesef..
Vakıf vakıf katılım şekerbank teb yükselmiş ziraat ve halkda kredi vermemek için her türlü bahane uyduruyor
Bi yerlerden para gelmesi lazım yoksa piyasanın işi zor
o zaman hemen cokup bi ev mev alalım 0,98 den :)
SKBNK varda zarara satmam. Gerçi 15-20 yıla düzelirmi memleket odan emin değilim.
Yabancılar aselsanda ki hisse oranlarını %65 civarlarından %25 e çektiler(47 tl den 32 ye indi. Sonra beceriksizce yapılan 2.arz yüzüden 19 liraları gördü tahta.)
Thy de ise %25 den %65 çıkardılar oranlarını. (9 liradan 19 liraya taşıdılar fiyatı. Az önce matriksden baktım bu düşüşde yabancı oranı ne olmuş thy de diye, city %32,84 - deutche bank %25,94 yani toplam 60 a yakın. Yabancı fazla mal çıkmamış, 19 dan 12 lerede ciddi zararları vardır. Muhakkak yukarı taşırlar ama yinede emin olmak güç. BU arada bugün merrill ve credit suisse 2 milyona yakın mal almış.
Maliyet güzel, bugün yabancı 1,5 milyon lot mal aldı. Tekrar giriyorlar galiba tahtaya.
Cok kez gırdı,kac kez 4.5 un altına geldı yukarı cıktı. Pıyasaya yetmedı...
Belki İPUCU sayılabilir bu gün aldığım bir haber.
kardeşim çanakkale köprüsü ve çanakkaledeki inşaatı devam eden tünellerle ilgili mühendis olarak çalışıyor.
bugün zorla birikmiş olan 45 günlük yıllık iznine çıkarmışlar. İzne çık maaşın yatıcak gez toz demişler. Şantiye geçici durabilir bu arada iznini kullanman gerekiyor diyip zorla izin kullandırmışlar. Umarım uzun vadeli durmaz ama böyle projelerin durma ihtimali bana hiç iyi şeyler hissettirmedi.
şirket olarak katara gidip para arayacagız bakarsın bize de verirler :D
[QUOTE=lethaldoze;8485330]
Yabancılar aselsanda ki hisse oranlarını %65 civarlarından %25 e çektiler(47 tl den 32 ye indi. Sonra beceriksizce yapılan 2.arz yüzüden 19 liraları gördü tahta.)
Thy de ise %25 den %65 çıkardılar oranlarını. (9 liradan 19 liraya taşıdılar fiyatı. Az önce matriksden baktım bu düşüşde yabancı oranı ne olmuş thy de diye, city %32,84 - deutche bank %25,94 yani toplam 60 a yakın. Yabancı fazla mal çıkmamış, 19 dan 12 lerede ciddi zararları vardır. Muhakkak yukarı taşırlar ama yinede emin olmak güç. BU arada bugün merrill ve credit suisse 2 milyona yakın mal almış.
Bahsettiğiniz yabancıların giriş çıkıp yaptığı gibi değerleri nereden takip edebilirim kaynak öneriniz var mı ?
Yurt dışı kaynaklı kredi şirketleri ile çalışmaya başladık artık aracı finans kurumları sayesinde Türkiye den daha iyi oranlar ile daha yüksek krediler kullanabiliyoruz fakat sadece büyük inşaat projelerimiz için aracı kurum da yaklaşık %1.5 civarı komisyon alıyor ülke ekonomisi bu bankacılık anlayışı ile hiç bir yere gidemez yerel bankaların hepsi yüksek kredi oranları ve yüksek teminatlar istiyorlar.
Belediye seçimlerini öne alacaklar.. Ortamı çok iyi analiz ediyorlar, birçoğumuz bir sonraki seçime gitmemeyi düşünüyoruz ve bunu biliyorlar.. Muhalifler de hazır birbirine düşmüşken işleri daha kolay olucaktır..
Seçimi fırsata çevirin ve seçim zamanı tatil mekanlarının ucuzluğundan faydalananın.. Ben öyle yapacağım
Şayet yine erken seçim kararı alınırsa seçime kadar bir süre daha rahat ederiz, ama polülizm yapılacağı için sonrasında fena fena..
bence şimdi yapamazlar. bu ara zam yapmaları lazım. zamları unutturmak için zaman lazım vs.
tutupta 1 ay sonraya seçim koyamazlar heralde.
Ekonomi tamamen patlamadan önce işi bitirmek istiyor.. Sene sonu Döviz yükselir, seçim sonrası en ufak bir düzeltme bile olmadı.. Artık zaman iyice daraldı..
Esnaf Kefaletten kredi bekliyorum yaklaşık 1 aydır. Seçim sonrası hazineden para gelir dediler daha tık yok.. Yeni başvuranlarada 2-3 aydan önce parayı alamazsınız diyorlar.. Önonaylı belki 100 dosya bekliyor şu anda para gelmesini..
[QUOTE=raptor;8485565]Matriks programı ile herşeyi görebilirsin ve anlık veri alabilirsiniz.
Ben, 10 kademe derinlik, kim alıyor kim satıyor, günlük aracı kurum dağılımı ve takas dağılımını görüyorum ve hem mobil hemde pc de kullanabiliyorum aynı anda değil ayrı ayrı tabi. 150 tl aylık ücreti.
Dün de, bu gün de dolar global de çok güçlü. Özellikle bu gün.
Dolar endeksi bu gün 95e geldi. Buna rağmen sanki bir el tl nin çıkmasına izin vermedi.
Günay afrika rand'ı bu gün -%2,5 , brezilya real'i -%1,5 yaptı ama bizim para birimi yerinde saydı.
Bir sabah bir de akşam TCMB ilahe açtı. Bunun etkisi var ama sanki başka bir sebebi var doların yükselişini engelleyen.
Sıkıştırılmış yay gibi sanki bırakınca fırlayacakmış gibi duruyor.
kısa vadede yön aşağı olabilir ama uzun vadede yön yukarı duruyor.
ytd
30 Mart - 30 Haziran - 30 Eylül - 31 Aralık.. Bu tarihler Bilanço dönemine denk geldiği için Kur olabildiğince düşük tutulmaya çalışılır.. 2. Sebebi ise Borcu olan Döviz tutan şirketlerin Dönem sonu faiz ödemeleri / Kdv / Sgk gibi giderleri olduğu için Döviz satar.
6 aylık bilançolar sonrası borsa nasıl olacak bakalım
forex şu an aktif diye biliyorum ama kaldıraç ve teminat oranları farklı
eski düzenden bahsediyorsanız ben zor olduğunu düşünüyor ve keşke diyorum
Fx'te çok kolay batabilirsiniz.. Artık dalga boyları eskisi gibi değil , Denizde değil Okyanusta yüzüyorsunuz .. Şu an herkes tedirgin, Tl'deki oynaklık çok fazla
Yalnız kaç gündür 4.60-61-62-61-60 diye gidiyordu, oraya oturdu herhalde dedim. Bugün 58 oldu.
hadi yine iyisiniz, kaptık 3milyar doları..
yakın dolarları :D