Evet abi orda hem fikiriz fakat bu işler nereye kadar gidecek onu merak ediyorum :)
Printable View
Valla ne diyim Kardeşim, sizin gibi yıllık %30 Maliyet ile çok elzem olan Taşıt Kredisi alan kardeşlerimiz olduğu müddetçe bir süre daha idare ederiz Allah'ın izniyle... Duacıyız sizlere :D
Yakında erken Belediye seçime giderler ve popülüzm yapılacağı için yine faiz kur yukarı gider, son bahara kadar birşekilde taşırlar (ben öyle umuyorum) sonra tam patlar ... Faiz döviz uçuşur artık ya Imf'i çağırırlar veya başka bir formül bulup işi çözmeye çalışırlar.. Yalan haberde olsa şu Nobel ödüllü ekonomist gelicek diye haber yaptılar... Okuduğum yorumlardan birisi mantıklı geldi diyorki İngiltere istedi bu adamın gelmesini ... Yani buda Imf'siz Imf çözümü
demek istediğim söz konusu taşıt ''lux tuketim'' sayılabilir sırf kıcımın keyfi icin 50 bin kredi alıp 45 bin faiz odeyecek akıl ve mantık yok bende bilmiyorum benimle aynı fikirde olan var mı.
ayda 3-4 lira kazanacaz diye kıcımızı yırtıyoruz şaşılacak işler gercekten.
Eskiden ben de bu kredi işlerini eleştiriyordum ama bıraktım,ülkenin durumu bıraktırdı.Bir ülke düşün ki bir vatandaşının ömrüne bir ev,bir arabayı sığdıramıyor.Şu kredi denen şey de olmasa şu dünyadan, en temel iki ihtiyacını bile karşılayamadan göçüp gidecek insanlar.Yazık çok yazık!
Arkadaşın da günahı yok, 3 aşa 5 yukarı hepimiz aynı durumdayız ...
Felsefemiz ise " Bana Lüksümü verin ihtiyaçlarım olmadan da yaşayabilirim" bu söz meşhur birinindi ama ismini unuttum...
Ben eski süre gelen kredilerimin hiçbirini kaopatmıyorum şuan. Ne ev ne işyeri ne ihtiyaç vs. Borcumuz varmı var. Ancak birdaha o oranları bulma şansımız yok. O sebeple ne olursa olsun taksitlerini ödemeye devam
kredi de olmasa diyorsun ama, bir uzak akrabamdan örnek vereyim, 10 senedir bodrum kat 1+1(istanbulda kendini bahçe kat diye kandırıyor) ev için kredi ödüyor daha bu sene bitti. şimdi giriş yada üst kata çıkmak için kredi çekmesi gerek bu da +10 yıl demek kazancıyla. Henüz arabası yok muhtemelen onuda alırsa taksiti bittiğinde ya mezarda olacak yada o araba anca hastane köşelerine rahat gitmesini sağlayacak. (daha çocukları üni yaşına gelmedi, gelsin görücek).
Şimdi bu arkadaş her seçim v.s olaylarında sokaklarda her türlü akp etkinliğine katılıyor ve hiçbir çıkarı yok. sırf din elden gidiyeah modunda. Tayyip vatan elden gidiyor varını yoğunu sat dese o bodrum evinide satar akp hesabına sorgusuz süalsiz yatırır.
nasıl fetö severler banka batıyor diyince millet kredi çekip asya banka yatırdıysa öyle.
acırmıyım, itfaiye hortum diyorum bundan sonra.
Altini 4 aydor onermiyordum,yavas yavas izlemeye alin. Dusus biraz daha devam etse de yukari tepki yakındır sanırım.
Bugun 19.20 den 32 gun bagladim,durum fena...
Grama yatırım yaptım. SAt rakamı şuan aldığım rakamdan 10 tl aşağıda. Ben yatırım yaptığım için çakılan altından ötürü altına yatırım yapanlardan özür dilerim. :D :D
Okuyun abiler.,
Ekonominin başına getirilicek diyen pekçok ödülü olan Daron bey ne demiş ,
Prof. Acemoğlu: Turkiye ekonomisi hızlı bir şekilde iyileşmeyecek - Sputnik Turkiye
odeabank oksijen hesapta %18.75 puan faiz şuan.Orayı kullanabilirsiniz
Odeabank,denızbank,halk bank vs bankalardan buna yakın alabılırsınız.
Oksıjen de 200bın tl ye kadar o faızı alabılırsınız,ustu 18.25.
Buarada daha fazla rakam alırdım ama zamanım yoktu.
18-19 civarı seyrediyor faizler.ICBC ve Burgan en yüksek verenler okuduğum kadarıyla.Teb marifetli 18,5 veriyor.Vakıfbank ile pazarlığa oturan da çok kişi var,18 civarı onların da oranı.
Dün T-Bank aradı bizi,
21 Verdikleri müşteri olduğunu söyledi..
Son açıklanan enflasyon verisi sonrası Gösterge faiz rekor kırdı yine., Şu anda 19.71 ... 20'yi geçicek gibi malesef
Rakamlar çok şaşırtıcı. Nerelere geldik, %20 ye 1 adım kaldı.
Seçim bitince ekonominin düzeleceğini düşünen var mıydı gerçekten
Bakın net bi şekilde söylüyorum çaktırmadan adım adım ülkece batıyoruz
Mevcut yönetimin düzeltebilme ihtimali %0 olsaydı zaten seçimlerden önce birşeyler yapmaya çalışırlardı ama ne yaptılar bol bol para dağıtarak göz boyadılar
Bu durum yeni yeni oluşan bir durum değil seneler içinde parayı betona yatırmakla oldu yandaşa aktarmayla oldu üretmeyerek bol bol tükettirerek oldu üretimi yok etmeyle oldu çiftçiyi bitirmekle oldu
Kimse gördümü yok ne zaman görürler ay sonu emekli maaşını alamayınca yardım paralarını alamayınca bu millet walking dead gibi dolaşır etrafta ama fazla dolaşan olursa içerde volta atarak devam eder hayatına..
yıllık tüfe % 15,4
yıllık üfe % 23,7
ikisinin ortalaması % 19,55
gıda enflasyonu % 18,9
ulaştırma enflasyonu % 24,3
bunlar devletin istatistik kurumunun açıkladığı veriler. muhtemelen gerçek verilerin 2-3 puan altındadır. ben normal enflasyonun 20'nin üzerinde olduğunu düşünüyorum. dolayısıyla reel faiz hala ekside. ciddi bir hayat pahalılığı var ülkede :(
Pinpon topuna bile zam gelmiş sanırım.
Haziran ayı yıllık enflasyon rakamı %15,39. Beklentinin baya baya üzerinde geldi. 13-14 arası beklenti vardı.
Son 14 yılın zirvesine gelmiş.
Bir sonraki ay bu rakamın çok çok daha üzerinde geleceğini düşünüyorum. Seçim öncesi bir çok şeyin zamları seçim sonrasına ertelendi. Benzin fiyatını sabitlendi mesela. Seçim sonrası yapılan köprü,doğalgaz zamları vs. hepsi temmuz ayındaki enflasyon verisinde belirgin bir şekilde artış sağlayacaktır diye düşünüyorum.
Üfe %24'e dayanmış yani üreticinin maliyeti daha fazla artmış ama yansıtamamış... Kısaca o üfedeki artış kısım kısım yansıyacak...
Birde erken seçimi doğru bulmuyoruz açıklaması geldi bu da şu anlama geliyor ekonominin eli kulağında olduğunu biliyorlar ve zamları zorunlu olarak dayayacaklar... Yoksa erken belediye seçime gider birkaç ay daha populizm yaparlardı ..
Gündemimizde yok demiş Mahir Ünal. Erken yerel seçim geliyor, hayırlı olsun. O arada da zamları daha kolay dayarlar bence. Cehape zamanında çöp dağları vardııııııııııııııııııııııı derken doğalgaza %20'yi geçirecek, diğer yanda benzine falan, oooh mis.
iş bankası
3 aylık 16
senelik 14,5 dedi
$$ dan cikip TL faize gecilrmi yoksa $$ kalmak dahami mantikli?
19 haziranda bağlamıştım 32 güne %16 ile Enpara vade dolunca yenisine bakacaz artık. Her vadede banka değiştiriyorum kim yüksek verirse :)
Yahu 19 dan asagi baglamayin...
yüksek miktarlarda 19-19,2 arası veriyorlar