Problem olacağını sanmıyorum,ne söyleseler inanıyorlar çünkü.
Printable View
Bu sefer olabilir. Çünkü çok gider yaptı burdan geri dönerse millet der birşeyler
Birşey deneyeceklerdir ağustos ayında
He böyle kafa dik giderseler Eylül de olacaklarıda baz alırsak
Dolar rekor kırmaya devam etcek
Zaten sokakdaki adamın parası yok
Yatırımlık dolar almaya o yüzden onlar anca yakıtdaki ötv kalkarsa
Hissedecekler ama bir fıkra var hemen paylaşayim
Bizim milletin çoğuda bu durumda
Fıkra değil aslında mecazi mürsel vurursan şuan gerçek bu hikaye
Vezirler huzura çıkmışlar:
- Padişahım, hazinede para kalmadı.Yeni vergilere ihtiyacımız var,
diyerekten...
Padişah, kavuğunun altından kafasını kaşımış,
- Eeee! Ne vergisi koyalım?, demiş..
- Köprülere adam koyalım, geçenden bir akçe alsınlar!
Padişah,
- Tamam, demiş.
Aradan bir süre geçtikten sonra sormuş vezirlerine:
- Tepki var mı?
- Hiç bir tepki yok!
- İyi o zaman köprünün diğer tarafına adam koyun, çıkandan da bir akçe alsın!
Aradan bir süre geçmiş, Padişah:
- Var mı şikayet?
- Yok!
Halkının tepkisizliğine kızan Padişah, gürlemiş:
- Köprülerin ortasına da adam koyun, gelip geçeni becersin!
Aradan birkaç gün geçmiş, hala bir tepkinin olmamasına içerleyen Padişah,çağırmış vezirlerini,
- Köyün birine gidelim. Halkı dinleyelim hele bir, demiş.
Gitmişler köye, Padişah sormuş:
- Var mı şikayet?
Ses yok. Padişah:
- Var mı şikayet? Konuşun yoksa, taş üstünde taş, omuz üstünde baş
bırakmayacağım, diye gürleyince arkalardan cılız bir ses duyulmuş:
- Padişahım, o köprünün ortasındaki adam var ya!..
- Eeee!, demiş Padişah bir umutla...
- Akşamları çok kalabalık oluyor, sıra uzuyor, bir adam daha koysanız...
zaten sürekli zam geliyor sene başından bu yana ortalama %30 zam geldi. Seçimden bu yana her mal geldiğinde zamlı geliyor bazılarını sattığımız fiyattan alıyoruz, bazı malları(kağıt ürünler) sattığımız fiyattan baya bir yüksek alıyoruz.
Sermayesi olmayan küçük esnaf yakında kepenk kapatır
Rahibi vericekler bence seve seve
Bankada bir miktar para vardı altın ve dolarda. Makas çok fazla. Bunu nasıl çözecekler? Merkez bankası filan bir yptırım uygulayamaz mı? Bir miktar bozdurup nakit elde tutmak istiyorum...
Aslinda biraz oyalayabilirseler kamuoyunu salarlar. Simdi sicagi sicagina olunca halkin hafizasi taze. Tr'deki nato ekipmalarinin kumandasi muhabbetine donecek. Onda da once biz de olacak dedi, sonra yok bizde olmayacakmis dedi.
Siyasal islamin donekliginin siniri yok. Siz yeter ki menfaatten bahsedin. Mavi Marmara olayindaki tavirlarini hatirlarsiniz pek sayin ummet liderinin.
Birde farkli pencereden bakalim dovizin artisina.
Kanser ilaçlarının hepsi yurtdisindan geliyor yada tumor vs mesela. Onlarin fiyatlari 1 ayda %50 artti.
Yada bircok ileri teknik hastalik tedavileri yada ilaclari.
Inanin cogunuda ssk ödemiyor.
Neolucak bu hastalarin hali?
Bugun hastane isleten bir arkadasimla konustum,icim karalar bagladi....
0.5 suya senede 1-2 zam gelirdi.
mayıstan beri 4kere zam geldi.peki ben zam yapabiliyormuyum yapamıyorum.
0.5 lik sudan 1,5tl isteyemem ben.
eskiler hatırlar mahalle aralarında musluklar olurdu.ağzımızı dayar içerdik,serinlerdik...ne zaman biz bu hale geldik.
Ankara'da Ostim, Siteler, Yıldız Sanayi Sitesi gibi pek çok üretim yapılan yerin esnafı ve çalışanları %70 iktidar partilidir. Seçim öncesi çoğuyla görüştüm, istikrar istikrar istikraarrr diye çok affedersiniz ipi kopmuş beygir gibi kişneyip duruyorlardı.. Ne iş var, ne güç var diye yine ağlayan da aynı kişiler..
Uçurumun kenarında sırtında o kadar yükle yürümeye çalışan eşek bile dikkat eder uçuruma doğru adım atmaz..
Medya çok adı bu ülkede
Hani tv lerde kriz var başlıklı haber siz görebildiniz mi ? Pembe dizilere devam
papazı verince doların düşeceğine inanan var :D
''Beğenmeyen yunanistan'a gitsin, papazın çocukları , mahalle yanarken motor saçını tararmış vb.''
evet yine gün yüzüne çıktılar,eleştirenlere bu yakıştırmaları yapıyorlar :) . Bu zihniyette ki adamlar Atatürk zamanı da varmış zaten,okumuş olduğunuz kitaplarda dikkat ettiniz mi bilmiyorum. Sırf Atatürk bağımsızlığı kazanmasın,ingilizlere karşı gelmesin diye ingiliz sikkesiyle Atatürk'e karşı ordu kurmuş nesilden geliyoruz :).
Devlet ihalelerine bakin, malzeme listeleri ve tanimlari vardir sartnamelerde, devlet TSE yi birakali cok oldu, illa CE ve ETA istiyor, dubeli, tasyununu, nem tutucuyu euro ile aliyoruz, aluminyum parcalar ise kilo uzerinden usd ye endeksli... Hadi bakalim hem devletin okulunu hastanesini idari binasini vs yapicam hem de 'birakin dolarmis kurmus, onunuze bakin!' soylemini alkislayacagim nasil olacak bu is? Ekonomu bakanindan dun sunlari soylemesini beklerdim : 'devlet ihalelerinden dovizi kaldiriyorum, ithal urunlere yasak getiriyorum TSEli yerli uretim kullanacagiz, uzerimize yuk olan 3.kopru,Korfez gecisi ve tup gecisinde TL ye donus yapacagiz, bayram tatilu bitene kadar birsayi kapatiyorum vs vs' vallahi doviz cakilirdi, bunlari bile diyemediler...
2 gundur sosyal medyadan takip ediyorum da, sogan yeriz tasa otururuz bu ulkeyi yine vermeyiz, ulen gerizekali dolari yukselten kim de neyi kime veriyoruz??? Biz o daga cikmayin, o dag yanardag dedik, ama bize dediler ki 'biz zirveye cikiyoruz, senun gibi zihniyetler bize engel olamaz'... Zirveye ciktik zannederken tepede krater icindeki kizgin lavi gorunce 'burasi cok sicak, bizi oldurmeye calisiyorlar, gelin hep beraber kratere atlayalim, milli birligi bozmayalim!!!'... Yok yaa, 15 yillik vatan haini muamelesi yaptiklariniza simdi birlik cagrisi...
Kötü gidişattan bıkan ve bıkmayan var bu çok kötü bir kıvılcım yetecek ondan sonra toplum birbirini bu adiler için birbirini ölüme gidecek boyutta saldıracak...
Bizim şirket dün sabah oerakende satışı durdurmuştu. Öğleden sonra Kurumsal hizmeti yani devlet ihalelerine teklif vermeyi. Girdiğimiz ve kazanacağımızı bildiğimiz ihalelerden bile cezai şartlarda geri çekilme yaptı. Tl teklif veeip döviz ile ithal edeceğmiz için. Pazartesi toplantı var bakalım. Bayrama sebep 3 eylüle kadar ücretsiz izin konuşuluyor şuan. İlk etapta.
Müteahhitler kentsel dönüşümle yaptiklari evlerin altına koca koca dükkanlar yapmış .1 yıldır kiralık yazıyor tutan aradım meraktan 17000 istediler . Ne iş yapilirda o para çıkar anlamadım .zaten tutanda yok
Son dakika... Cumhurbaşkanı Erdoğan New York Times'a yazdı: 'Türkiye zaman belirledi ve ABD dinlemezse...'
Son dakika.. Cumhurbaşkanı Erdoğan New York Times'a yazdı: Turkiye zaman belirledi - Son Dakika Haberler
Mevduatlara el koymak gibi bir çılgınlık yapabilir mi? Mevcut sistemde öyle şey olmaz diyor uzmanlar ama belli olmaz bunların sağı solu.
Yapamazlar, "kaostan gelen düzen"in dışına çıkmak abd'ye ballı lokma olur @Low-Rider
Çoğu döviz bürosunda 6.10 dan dolar alıp 6.20 den satıyorlar şuan
Mevduatlara el koyma olamaz,zaten turkiye neredeyse yabancilarin. Ancak doviz mevduatinda kisitlama olabilir. @ghibli06 cok guzel yazmissin...
Ben sizin kadar olumlu düşünemiyorum mevduatlara el koyma veya dondurma konusunda. Etraflıca düşündüğümde bunun nedeni şu; hepimiz hale TC'yi alıştığımız bildiğimiz eski nispeten de olsa demokratik, hukuk sistemi olan ve özgür bir ülke olarak görüyoruz. Ancak 24 Haziran'da bu ülkede yönetim şekli değişti, artık tek adam rejimi var. Bu nedenle de herşey olabilir ve bunun da bir adını bir çözüm ve fedakarlığa bağlayabilirler. Hepimiz eski ülkede yaşadığımızı düşünüp bu yanılgıya kapılıyoruz, "Yok canım mevduatlara el koymazlar, yok sınırlama getirmezler vb!" ama durum bence hiç de öyle değil. Herşey 1-2 KHK'ya bakar sonra çok geç olabilir...
Güler sabancı'nın açıklamasını dinleyip de bu kadın ne içmiş diyen kaç kişiyiz ?
Bunların bir çıkarı olmasa Berat'a böyle güzelleme yapmazlar. Ya ağır korku içindeler ( el konma vs gibi) ya da akıllarını bırakıp gitmişler.
Lise sunumu seviyesinde bir sunum ile çıkıp ülkede söz sahibi sanayicilere "çok güzeldi, süperdi vs demek" bilmiyorum pek makul gelmiyor bana.
Adam satır arasında ekosistem demiş yahu, rakamlardan bahsetmeyen ilk ve tek ekonomi sunumuydu sanırım.
Piyasaya yansımaya başladı, başka konuda yazdım buradan da yazayım. Aldığımız malzemeye 2 günde %30 zam geldi.
Adamlar açık hesapları kapattık önce para sonra mal diyor.
Beter olun demek istemiyorum ama bu kadar anlatırken "siz ne bilirsiniz" diyenler şimdi oturup ne düşünüyor acaba merak içindeyim.
Aşağıda ki resim whatsapp grupların da paylaşılıyor. Sabancı'nın açıklaması ile aşağıda ki resim arasında ilişki olabilir.
https://i.hizliresim.com/g6YzMZ.jpg
Reyis gideri yaptı
:)
Pazartesi yeni rekor geliyor
Haftaya yeni guzellikler olucak malesef.
Ama piyasayi bu sefer başıboş birakmayacaklar. Gucleri ne kadar yeter bilemem.
Khk kalmadi. El koyma ulkeyi kitler,olmaz. Sadece doviz mevduatlara kismi kisitlama gelebilir .
Döviz Bürolarında aksam saatlerinde, yani 1 saat öncesinden bahsediyorum, 5.80 lerden dolar alınıp 5.90 dan satıldığını 3 yerden duydum. Var mı bilgisi olan? RTE atarlanıyor; tam tersi olması gerekirken döviz Büroları neden 5.90 dan dolar satar ki?
5.9 muhabbetini ben de duydum. Ben de merak etmekteyim.
Bende sana katılıyorum...
Feto bahanesi ile binlerce kişinin mevzuatlarına el koyuldu bankasya da. Yarın Çeto olur peri olur ... Inşallah RETö olur :)
Sizler hala hukuk ahlak ve adalet gibi faziletleri gözeterek düşünüyorsunuz.... Onlarda ise hedefe giden her yol hem mubah hem de haram...
İslami literatürde ki açıklaması da var bu işin. Yani neye dayanarak böyle davrandıkları (yanlış yorum tabi ki bunların ki)
Sikistikca dışa kapatacaklarını ülkeyi... Başka şansları yok...
Diyarbakır da 6.700 ve 6.800 den satıyorlar dövizciler. Sizin dediğinizi bende duydum İstanbul da 6100 den satıldığını ama sattıklarını inanmıyorum büyük ihtimal almak istiyene yok çekiyorlardır. Eğer sizin dediğiniz veya 6.100 den satıyorlarsa insanlar alıp atm den 6.200 den bozarlardı.
Alıntıdır...
https://www.facebook.com/Sosyopatik.Sayfa/