Arkadaslar party hard.
Birde secim 2.tura kalirsa o zaman neler olucak o 2 hafta ne filmler olucak.
Printable View
Arkadaslar party hard.
Birde secim 2.tura kalirsa o zaman neler olucak o 2 hafta ne filmler olucak.
gece sahurda nasıl kaçırdılar paraları yurt dışına ama
iyi boşalttılar
Bunlar hortumu gendilerine bağladılar gendilerine. ..
Elinizdeki parayı TL ya da USD olarak değil de T.C sınırları içerisinde alım yaptığınız X birimi olarak nitelendirelim .
10 gün önce 0,5 X birime satın aldığınız ürün bugün 0,7 X birim olarak size mal olacak / satışa sunulacaktır .
Evet cebinizdeki paranın miktarı bir şekilde + olarak seyrediyor ama gider olarak nitelendirdiğiniz temel ihtiyaçlarımız dahi aynı yönde zamlandığı için o kazancı ben şahsen kar olarak görmeyelim diyorum , şahıs olarak kazanç ama genel olarak zarar .
Bu sanki 2015'de 50 liraya araç aldım hehehehe şuan 60'a satarım gibi bir durum , 60'a satarsında aynısını alabilir misin ?
2500 10 günde 3300 olur da 10 gün önce 2500'e aldığını bugün 3300'e aldıktan sonra ne anlamı kaldı ?
Kişisel doğru:Zarardan kâr
Mutlak Doğru: Zarar
Evet bu açıdan kesinlikle doğru ama diğer taraftan bakınca 3300 e alabiliceğimiz malın en azından bir kısmını kenarda duran para ile karşılayabiliyoruz diye düşünüyorum. Atıyorum şuan benzin 6 tl 2 ay sonra tatile gidiyorum ve benzin 7 tl olacak 50 lt de oluşan 50 liralık farkı burdan karşılayacağım cebimden çıkmayacak. Sonuç olarak batıyoruz ve toplumun büyük kısmı hala farkında değil gibi, sonumuz hayır olur inşallah :)
dolar tekrar 4.80 bandının üstüne cıktı
4.82 (%3,41)
Seçim'de 5 olur bence.
YTD
secım fılan degıl yarın 5 olur..
Böyle devam ederse ve herhangi bir müdahale gelmezse bu hafta bile 5 olursa şaşırmam.
Yazık paramız pul olacak.
ytd
bozuk para gibi oynanıyor memleketle. 2 dakika içinde 4.76 dan 4.84 e cıktı inanılır gibi değil.
Birden fırlamış.
https://i.hizliresim.com/j6JV3n.png
Bence buraya rakam yazmayla uğraşmayalım. Rakam yazarken bile 2-3 kuruş saniyede çıkıyor. Soluksuz yükseliş var
yarın değil birazdan 5 olcak gibi 4.89 an itibariyle.
4,91 ve 5 olucak bugün sanırım.
Senaryo belli ,seçimden önce birden bire düşürecekler insanlarda ''anlatmaya gerek yok görüyorsunuz.'' paylaşımlarıyla gurur yapacak;ama seçimden sonra ?
bu haberle biraz rölantide beklermi ?
Borsa İstanbul`dan döviz satışı - Türkiye'nin bir numaralı finans ve ekonomi portalı uzmanpara.com.
4.9282 Gördük, karşımda fin.md. oturuyor elleri kafasında ekrana kitlenmiş.
89 dan saymaya başladı, adam iptal.
Bu gidişle sanırım biz bile ağır sallanacağız. Geçmiş olsun.
Battık ülkece. Dolar 4 olunca Rabia falan diyoduk, çok değil, 1 ay önce... 4.9250 yi gördüm ekranda.
hocam öyle bir imkanları yok artık
batıyoruz hükümetin elinden hiç bir şey gelmiyor
kimse borç vermiyor ve ödenecek 225 milyar dolar borç var bu sene için
karşılıksız para basıyorlar piyasaya kur artıyor
halkın faizlerinin bu kadar düşmeside buradan geliyor
ama alan arkadaşlarımın hepsi dolar aldı :D
Emekli maaşları ve devlet memur maaşları ödenemez duruma gelecek bu gidişle. 24 hazirana kadar uyandık uyandık. Uyanamazsak hadi geçmiş olsun. Afrika'nın bilmem hangi ülkesinde kirli çıkısını doluran ***** sülale seçimden sonra kayıplara karışabilir..
güldürdü :)
https://i.hizliresim.com/b68JLZ.jpg
Ben de o anda ekrandan takip ediyordum pıtır pıtır yürüdü nefesimi tutup izledim resmen şaka gibi,
%5 artışla başladı güne inanılır gibi değil. Kaos ortamında yaşanması gereken durum resmen.
Bu saatten sonra şahsi kanaatim mb nın müdaheleci bir yaklaşımı olsa da durum değişmeyecek artışa devam.
Bu kadar dik bir ivmelenme gösterir mi bilmem ama gevşemenin çok daha yatay olacağını düşünüyorum.
bloomberg te sene başından beri tl nin %20+ değer kaybettiğini okudum. Ne yazsak boş bu saatten sonra,
bunu görüp seçimi erkene almış olmalarına rağmen ki piyasa olumlu fiyatlamıştı o zaman, buralara gelmek bilemedim.
izliyoruz acı içerisinde bir tebessüm ile. Makarnacılara selam olsun nokta
Bugün 5 TL, rabia +%20! helal 1-1,5 ayda valla AKP ekonomimiz müthiş şaha kaldırdı. FX grafiklerine bakınca kol gibi şaha kalkmış ekonomimizi görüyoruz.
Ulan tam evleneceğim sene buldu keşke erkene alsaydım ben de seçimi.
osmangazi köprüsünü yapan firmaya günlük 35$ + kdv den 40bin araç geçiş sözü var
ulan o kadar dedim babama "baba gel köprüyü biz yapalım çok kar edicez" diye dinlemedi
2gün önce arkadaşla konuşuyorduk hafta sonuna 4.7 seçim öncesi 5 olur diyorduk.bu ne hızlı yükseliştir.
Malesef çok kötü günler yaşıyoruz, en az bu kadar kötüsü de bizi bekliyor.
Olay TCMB'nin para politikasından da çıkıp daha çok TR'nin siyasi politikalarına bağlı oldu.
Özellikle Cumhurbaşkanı'nın 15 Mayıs'ta Bloomberg'e verdiği demeçler (TCMB'nin bağımsızlığıyla ilgili olan) TL'yi tam olarak uçurumdan atmış oldu.
Kısa vadeli ödenemeyecek olan dış borçlar, TCMB'nin hiçbir hamle yapamaması, seçim belirsizliği içeride; dolar endeksinin yükselmeye başlaması, petrolün yükselmeye başlaması, FED'in faiz artırım mevzuları da dışarıdan etkiledi.
Sonumuz hayrolsun diyeceğim de bu döviz kurlarıyla üretim nasıl devam eder, pozitif kalmak çok güç.
Melih Gokcek Twitter'dan paylaştı: 24 Haziran'dan sonra piyasaya 30 milyar dolar pompalayınca gorun gumburtuyu - Son Dakika Haberler
haberi okuduktan sonra istemsiz ağlamaklı bi gülümseme var yüzümde
https://www.youtube.com/watch?v=NRtqDGP1KZc
Halkbank maliyet hesaplamalarını 1 ay önce 4,80'e göre revize etmişti. Adamlar harbi ön görülülermiş. Yapı Kredi ticari kredileri kur hareketi başladığında sınırlama kararı almıştı ama Halkbank hala ucuza para dağıtıyor piyasaya(E tabi basılan para bir şekilde satılmalı). Özellikle sanatkar ve esnaf kredileri faizi inanılmaz uygun seviyede. 0,79'dan onaylanan başvuru var. Tek beklenti yüzde 30 karşılık yatırma. Bu şekilde devam edilirse zaten bozulmaya başlayan banka bilançolarını finansal krize doğru götürecek. Amerika'nın 2008'den önce yaptığı hatayı, gereksiz risk iştahını tekrarlıyoruz. Son hareket umarım trend bitiş hareketidir(Arka arkaya sert yükselişler trend dönüşünün habercisi olma ihtimali vardır.). Yoksa Erol Mütercimler'in de belirttiği gibi 7,5'lar ütopik olmaz. İşin bir de hazine boyutu var ki orada durum vahime yakın. Örtülü ödenekler ve geçiş garantileri fazlasıyla bel büküyor. Ekonomi alanında ortalık toz duman ve bu puslu havaya rağmen gündem fazla sessiz ve boş umarım bunların arkasından bir sosyal hareket gerçekleşmez.
Beyler en büyük darbe geliyor
10 milyar dolar halkbanksıma ceza
Abd den o gelirse ki gelecektir
İzleyin siz
2023 göremeyeceğiz bu gidişle /)
Korkmayın be oluuum, sorun bizde değil onlarda.
Sabah. Com. Tr
https://iasbh.tmgrup.com.tr/f06b2a/4...7060824434.jpg
FED'in 4. kez faiz arttıracağı konuşuluyor.
Altınada şöyle bu sabahtan bir haber paylaşayım:
Commerzbank: TCMB Haziran'ı beklerse dolar/TL (tahminen) 6.00'ı bulabilir - Bloomberg HT
Tahtakale döviz satışını durdurmuş diye bir söylenti var doğrumu?
Tamamen bilmedigimden soruyorum. Merkez bankasi sitesinde yazan kur neden bukadar dusuk?