borsa işlemlerini yapıyorum tekstilde ama hiç fx sormadım
http://www.tekstilbank.com.tr/portal.../anasayfa.html
Printable View
borsa işlemlerini yapıyorum tekstilde ama hiç fx sormadım
http://www.tekstilbank.com.tr/portal.../anasayfa.html
Az önce danışmanımı aradım,yan yattı çamura battı mantığı..öğleden sonraya kadar bekliycem yeni spread oranı verıceklermiş..aslında baştan ne *** olduklarını belli ettilerde hadı biraz daha sabredeyim dedim..orana göre yaa sözleşmeyi fes edecem yada devam edecem..
Ben parayı çekersem buyuk ıhtımal banka iflas eder...koskoca 300 dolar :D :D
Ak partiye geçmişte oy verenlerden birisi benim :D Sonradan uyandım , Ama işte ilk geldiklerinde gerçekten bir dönem çok iyiye gitmişti Ülke.. Sonrada eskiyi mumla aratır hale geldiler., Neyse siyaset bu dostluklar önemli zaten kim gelirse gelsin sistem değişmeyecek burada... Ne zaman biz adam oluruz hakkımızı ararız üçkağıtçılık yapmayız o zaman düzelir ülke., Şu forex olayında Usd nasıl çekiliyor hesaptan? Kurumsal olarak , şimdi diyelim 100 bin usd alım yapıldı elden mi alıcam parayı? Bende merak ediyorum sistemin işleyişini ama genel olarak al sat makası düşük forexte...
Ben mesela ayrı bir usd hesabı actım..gelen karı oraya yatırtıyorum,ana oara kalıyo..bellı bır sevıyeye geldiğinde ana paraya eklıyorum..mesela para kazandın gıdip eldende alabılırsın bankadan :)
Hakan biliyorsun ben şirket ismi vermekten çekiniyorum ama mesela finansinvest ha bire birebir ziyaretime geliyor ha daha beni çekemediler o ayrı ama en azından arayıp randevu alıp ziyarete geliyorlar falan :)
Spread içinse hani sabit spread veremezler diye bir efsane vardır ya ki bence mantıksız
adam aldığı fiyat + x diye kod ekleyecek yani neden veremesinki
sen gcm ile çalışmıyormuydun noldu neden ayrıldın
Aynen halil gcm ve ışıkfx ile flörtümüz oldu,ancak programları bı kac kez takıldı..biliyosun takılınca neler oldugunu :) dövlet bankası olduğundan daha guvenılır geldi işin aslı.. bide artık hangi holdınge çökülecek korkusu var tabi.. bu belirsizlik beni bu yola başvurmaya teşfik etti aslında.. ama hiç memnun kalmadım..
Adamlar çok ilgisiz,geçen gün banka müdürü,istanbul şube müdürü fx için..birde uzman,bulustuk,yarım saat hava ve su abartmıyorum.. sordugum sorulara cevap verebılıyolar ancak tahmin sıfır adamlarda..
Benim sağlam bir şirket bulmam lazım..dövizci ile olmuyo,kaldırac kullanmam lazım,senınde şirket ismi teleffuz etmekten kaçındıgınıda bılıyorum aslında.. deneme yanılma yöntemi gitmekte pek akıllıca gelmiyo ya neyse artık :)
Sanırım ışık ile yeniden başlayabılırım sanki..
iş yatırım nasıl reis birde ona bak ben deneme yaptım fena değildi .
ama oranlarını bilmiyorum
Hahahahaha :D ilk giriş cümleleri ; merhaba hakan bey nasılsınız efenim ? Forexle ilgileniyoruz galiba ?? Aha !! Yok amk ben ağır demir sanayi ile ilgileniyorum ama forex de demo hesap actım !! İşte o soruya evet ılgılenıyorum diyip bide azınızdan fed napcak dıye bısey cıkarsa şıctığınız an :D akabinde dar dar dar dar dar :D
Gedik yatırım Gedik holdingin iştiraki. Lisansı iş yatırımdan sonra 2. alan aracı kurum. Geçen ay FX işlem hacminde bankalar dahil 1. oldu son aylarda hep ilk 3 de. zaten hisse bölümü yıllardır var ve banka kökenli olmayan aracı kurumların içinde yine vob ve viopda birinci. Çok reklam yapmıyor çünkü zaten bu piyasanın içindekiler için tanınan bir aracı kurum.
Evet marbaşla altlı üstlüyüz zaten aynı binada. Zincirlikuyu tarafından etilere doğru gelirken hemen 3. bina aytar caddesine girer girmez sağda premium motors falan var karşısında oto galerisi. Gelirseniz gelmeden önce mutlaka haber verin :)
İsviçre parasını devalue ettiğinde 2 dev Forex şirket batmıştı , yatıranlarında parası uçmuş haber öyle diyo... Onun için sanki devlet bağlantılı olanlar yada işbankası kuruluşu daha sağlam gibi....
http://uzmanpara.milliyet.com.tr/hab...e-gecti/11735/
Ben dahıl 3,06 dan 2,90 lara gevsedıgınde,2,93 den ıtıbaren alım onerdık.Kımse 3,06 ya gelınce bozun demedı.
Oyle sevıye vermekle olmuyor.Surda sat surda al demek onemlı ancak kımse 3,06 larda sat dıye cesaretlı yorum yapamadı,ben bıle.
Neyse,2,93-90 arasında bol bol aldık,2,94-95 lere yukselırkende kımse satın demedı.
Sımdı bu sevıyelerden BENDE alıyorum,ama kımse su kadar daha gevser dıyemez,dıyebılırmısını?Abd den enflasyon verılerı gelıcek.Bıraz daha asagı yapabılır,ama ortak gorus kurun 3,10 lara gıtmesı. Bunu bılmek soylemek ıcın ekonomıst olmaya gerek yok.
Vectra ne guzel ornekler vermıs 2 sayfa oncesınden;bır sabah bır bakmıssın,3,05 den alım yapıyorsun,her hangı bır haer ıle zaten sığ olan pıyasamız allak bullak olur.
Sevıye vermek,bızım ulkemız ıcın "falcılık" olur.bır tuatar ıkı tutar ama bır bakmıssın tuttugundan fazlasını vermıssın...
Cok gerıye gıtmeyın,daha 8-9 ay once,2 hatta 2.15 ve 2.25 psıkolojık dırenc,kırmaz,bak degdı dondu,bu bounce harketı gevser vs denılıyordu,hoooppp merhaba 2,35 vs devam ettı....
Ters kose su oluyor;3,06 dan kımseye bozduramadık,2,90-93 lerden aldırdık,95 lere gelınce 98 lere order verdık ama suan 2,88 lerden yıne alıyoruz.
Hakan ne guzel yazmıs,TL kalmadı vallahı alıcak :)
Sırketım zaten dolara bagımlı yada mahkum,her hafta ortalama 3 milyon dolar alıp,odeme yapmalıyız,bu oynaklık ulkemde oldukca,bız sanayıcılerın burnu boktan cıkmaz...
Parite 1.1480 di sabah şuan 1.1370 lerde..ben bu halk bankasının taa................. hayvan gibi para kaçırdık..
Şimdi de Abd'den işsizlik verileri geldi ve oldukça iyi hemen borsa aşa döviz yukarı oldu... Ama sorun şu bu fed dünyanın anasını ağlattı artık kur hareketleri çok sert,emtia hareketleri çok sert eskisi gibi değil. Beni asıl korkutan da bu., Fed'in mutlaka çok küçük bir miktar da olsa faizi artırması dünyanın hayrına olur diye düşünüyorum ve ondan sonra diyeceklerki bundan sonra faiz çok sonra çok küçük küçük artıcak diye ne biliyim işte piyasaları rahatlatıcak bir şekilde...
Dahada düşmez diye bende aldım bakalım neler olacak. Seçim öncesi ülkeyi dahada karıştırırlar diye düşünüyorum.
FX de en korktuğum zaman herkesle aynı pozisyonda olduğum andır sabah 2.88 den aldık bekliyoruz yatırımcıların çoğu alımda serbest piyasada da çok fazla alım var edindiğim tecrübe de bu piyasanın herkese aynı anda para yedirmeyi sevmediğidir. Yani 2.83 ler teknik olarak radar da olmasına rağmen bende düşük kurun cazibesine dayanamadım ve aldım ama dediğim gibi piyasa longcuları stoplatıp ondan sonra yükselebilir dikkat edin derim.
Dohol dedik alan olmadi uçtuk bi güzel:)
Ülke karışaçağına dolar eurodan kar edeceğime hepten zarar ederim daha iyi çocuklarımız için korkuyorum
ben türkiye finans dan işlem yapıyorum tfx programından hem 24 saat işlem yapılabiliyor hem de alış satış emri veriliyor
Katılım bankasında işlem yapmak mi
Aman tanrim didim :)
Dinamit hepsi
@Almancı Tane-r
Ülke bizim döviz almamızdan dolayı karışmıyorki, a-z yanlış dış politikalardan ve sıcak para ile ele güne muhtaç lüx yaşama isteğinden bu duruma geldik. Abd planı olan B.O.P için R.T.E seçildi, şu anda o yaptıklarımızın bedelini ödüyoruz. Ekonomi iyi giderken paralar akarken kimsenin umurunda değildi doğu gitmiş,pkk ile müzakere,Suriye'ye müdahale gibi konular. Bizim milletin tipik bir özelliği var o da paraya bakarız. Mesela Rahmetli Ecevit kıbrıs barış harekatında dik durmuş bir adam, Abd savaş gemisini yollamakla tehdit ediyor zamanında ama Ecevit geri adım atmıyor sonra Abd hakikaten gemiyi yola çıkartıyor, bunun üzerine Ecevit orduya hazır olun emri veriyor ve Abd'ye de en fazla 50 uçağımıza mal olur diyor, işin ciddiyetini anlayan Abd savaş gemisi geri dönüyor. Ha ambargoyu yiyoruz orası ayrı.Atatürk'ün ise Ege'de denizde er Musa adındaki bir Askerimiz İngiliz subayını denizde sınır ihlali yaptığı için vurup öldürüyor, buna sinirlenen İngiltere ise Musa'nın kendilerine teslim edilmesini istiyor ve savaşla tehdit ediyor, Atatürk kabul etmiyor ve savaş için seferberlik ilan ediyor sonuç olarak İngilizler sadece ölen subayın cesedini alıp gidiyor.. Biz ne yapıyoruz? AB'ye tam üyelik adı altında 11 adaları sessiz sedasız Yunanlara verdik, Kıbrıs da gitti.. Aman sıcak para kaçmasın diye diye Pkk Askerimizi şehit ederken örtbas ettik.. Peki bu millet neden üretip alın teriyle kazanmak ve dik durmak varken böyle? O yüzden ben artık üzülmüyorum çünki bu şekilde yönetilmeyi hak ediyoruz. Şu anda başımızda çok vüyük bir sıkıntı var malumunuz Suriye parçalanmak üzere ve orada da kukla Abd(israil) kontrolünde Kürt devleti kuruluyor.. Bu coğrafyada büyük devletler yaşamayacak, İsrail için tehdit unsuru olan kimse kalmıyacak..
Dolar bu seviyeden aşağı düşermi kasım 2 ye kadar yükselirmi ön görülerinizi alabilirsem memnun olurum şimdi den teşekkürler
Aşağıda linkini verdiğim haber 2011 senesine ait, sanırım seçim önceydi yine gezi olayları vs. Vardı, devlet kurumlarının resmi olarak da Döviz satması haberi bu.Şu anda çok daha fazlası yapılıyor, Sanayi bakanının kur yorumunu okuyun, diyorki "şirketlerin 1.5 milyar usd almasına rağmen kur dahada aşağıya geldi,Çünki piyasalar Ak Parti iktidarını fiyatlıyor." yani Türkçe meali bizi seçerseniz ekonomi iyi olur bakın! Hükümet için bu seçim hayat memat meselesi, şimdide aşağıdaki linki okuyun 2011 senesinde ne olmuş
http://m.mynet.com/i3.html#http://fi...viz-satti/5456
Yazıda Ekonomi bakanı yazacağıma sanayi bakanı yazmışım editleme olmadığı için düzeltemedim , gezi olayları ile alakası yok o da 2013 senesinde....
Bu linki de okuyun, Halkbank Döviz sattığı haber... 2015 Senesine ait ..
http://www.patronlardunyasi.com/habe...yetmedi/166884
zahiri sebepler hakiki sebepler dersek daha net olur. Ağır sanayimiz ve yerli ekonomimiz yok, lüks manyağıyız ve kendimizi buğday ambarında zannediyoruz. son 1 aydır araplar piyasadan çekildi, bütün tekstilciler yeni sezona %50 indirim ile girdi, ne demek bu? Kriz değil de nedir. İstanbul dışındaki her yerde emlak geriledi, bir İstanbul'da fiyatlar hala şişik, Nisan'a kadar İstanbul emlak piyasasının da boşluğunu alırlar gibi görünüyor. Doların 2.89 olması, paritenin 1.1490 olması işlerin iyiye gittiğini göstermez, resmin büyüğüne bakmak lazım. Şuan realizasyon ve düşük seviyeden dolar alım zamanı. Ne faiz ne de başka bir enstrüman böyle bir gelir getirmez kısa sürede.
Merkel Türkiye'ye geliyor... Millete Shengen vizesi vs. diye kandırıyorlar ama olayın aslı şu ; Bildiğiniz gibi bir ara Kaçak göçmen furyası yaşanıyordu her gün denizde tonla mülteci ölüyordu... İşte Türkiye'nin batıya karşı tek kozu bu...
Şimdi Merkel Mültecilerin Türkiye'de kalması ve Ab ye yollanmaması için 3 milyar Euro para teklif edicek... Ki bizimkiler de daha fazla ister ... Bunu kabul edersek 1-2 ay bu para rahatlatır yani Usd - Euro aşa Borsa yukarı olur ama Ülkemiz ne olur? Normalde bu vatan hainliğidir bakalım görücez kabul edecekmi büyüklerimiz?
http://www.sozcu.com.tr/2015/dunya/a...-verdi-961186/
Bütçe açığı açıklandı , Emekliler vs. diyor ama alakası yok...Ve bütçe açığının hiç şakası yok
Beter olsunlar, Çin'den 2001 den bu yana ithalat yapıyoruz. , Ticari ahlakları çok kötü insanları köle gibi çalıştırıyorlar.. Mesela orada Fabrika sahibi işçilerle sezonluk anlaşma yapıyor ve işçiler fabrikalarda yatıp kalkıyor... Kaçmaması için işçilerin paraları belli dönemlerde ödeniyor yani kölelik sistemi., Yine Hindistan'da öyle Çin'den daha beterler, Ucuz olsun diye birde çocuk işçi çalıştırıyorlar bakmayın siz Abd Avrupa'nın insan hakları vs. dediklerine hepsi olaydan haberdar ve işlerine geliyor.
Çin'in yaptığı devalüasyon çok değil sanırım %5 civarı birşey orda kuru devlet belirliyor, ama şahsi fikrim daha devalüasyona yeni başladılar çünki mal satamıyorlar , bizde bu sene ithalat Usd bazında nerdeyse yarıya yakın düşmüş durumda, diğer sektörlerden arkadaşlarla konuşuyoruz onların da söyledikleri aynı...
Bu arada Usd yine 2.90 üzerinde , Piyasalar hiç bu kadar oynak olmamıştı bazen izlerken başım dönüyor , spekülatörler için altın ülkelerden birisi olduk., Az çok işten anlayan döviz al satıyla geçimini kolayca sağlar hale geldi.
Ucagi dusurduk ama insansiz allahdan...
Dolar birara 2,91'i gordu ve dondu...
Yav dün avrupa fed'e ayar vermiş... bu işi anlatıcak olan varmı ben kaçırdım.. nedir olay ? Fed faiz artış oranını yükselticekmiş falan ?
Duymadım bu konuyu ama sanırım Kur savaşları denilen olay, Abd sürekli parasının değerini düşürüyor sözlü müdahalerle böyle olunca Avrupa sıkıntı çekiyor onlarda mecburen sözlü müdahalelerle parasının değerini düşürüyor, Çin başlıyor karşı hamle devalüasyon, Biz bile katılmıştık bu olaya gecikmekli olarak CB. sözlü müdahalesi ile bizimki tabi biraz farklı bir uslup kullanmıştı... Olay büyük ihtimalle budur..
Birde bu Fed yüzünden Artık Dünya sürekli tahtıravalli gibi oldu, Bir gün bakıyorsunuz petrol 45 usd aynı günün akşamı bir bakıyorsunuz 50 usd ye gitmiş.. Emtialar aynı böyle; Yani Dünya Türkiye gibi oluyor bir nevi... Eskiden böyle heyecanları sadece biz yaşardık şimdi az da olsa Avrupa yaşıyor... Sonuç şu ; bundan sonraki dönemde herkes parasının değerini bir şekilde düşürmeye çalışacak ; kimisi faizi düşük tutacak ,Kimisi para basıcak, sabit kur kullanan devalüasyon yapacak... Dünya da böylece krizden hiç çıkamayacak.