borsa'da işlemler sabahdan beri kapalı.garip bir durum var.
Printable View
borsa'da işlemler sabahdan beri kapalı.garip bir durum var.
az önce çalıştığımız bankanın müdürü geldi ziyarete, o dahil bir kaç piyasayı koklayan kişiden doların artık oturduğunu ve 6-6.20 bandından çıkmayacağını söylüyorlar ne diyorsunuz ? Bir de 8 i geçecek diyenler var ki genelde traderlar söylüyor bunu. Siz ne diyorsunuz ?
Borsa İstanbul AŞ tarafından, veri yayınının sağlıklı yapılamamasından dolayı BISTECH üzerinde çalışan bütün piyasalarda işlemlere geçici olarak ara verildiği bildirildi.
Son dakika: Borsada işlemler gecici olarak durduruldu - Haberler
Evvela dolarin sabit kalacagini ve dusecegini ongeren birinin ekonomik durumun nasil duzelecegini bildigini farzediyorum ve soruyorum
Asgari ucretli bir calisan bu kisi nasil gecirecek dogalgazi elektrigi nasil odeyecek pazarda ates var yaniyor eve nasil ekmek gidecek
Esnafin isler yerlerde odenemeyeck cekler borclar nasil odenecek
Borcunu odemeyen isi dusen esnafin yaninda calisnlarin paralarini kim verecek isten cikartilirsa ailesine kim bakacak
Insaat bitik zincirleme milyon kisi etkilenir
Otomotiv bitik zincirleme binlerce kisi etkilenir
O bitik bu bitik iflaslar havada ucusuyor
Nasil olacak o is cok biliyorlarsa aciklasinlar bizde bilelim
[QUOTE=997TT;8511715]Ulke hicbir donemde bu kadar kucaga oturmadi ki...
Hadi oturduk,bari kocamiz belli olsun. Once abd ile oynas,sonra rusya, şimdi almanya ama eski askimiz abd ile yine gizli kapakli gorusmeler.
Daha yazmak istemiyorum ama ayligi gectim gunluk politikamiz bile yok artik...[/QUON
Polyannacalığın zirvesi bir nazar ile dahi okumaya çalışsam.. olur teşbihte hata olur 997 tt !
benim devletim ülkem benim insanım benim yurttaşım metres olup karı olup.. oynaşıyor olup kucağa oturuyor diye aşağılanamaz..
tüm benliğim ile kınıyorum sizi bu ifadelerinizden ötürü.. vesselam..................
Millet şirketlerin içini boşaltıp kaçma planları yapıyor.
Kimisi fabrikasını dükkanını yaktırıyor sorf battı dmesinler sigortadan para alıp borç kapatmak için. Neler var neler ...
Ama psikolojik abi hep bunlar. Hepimizi paranoyak tipleriz.
A haber de çalışan bir arkadaşım var izleyin rahatlayın olm dio :) ne kafanızı meşgul ediyosunuz : )
Forumu yakıp kaçıcam ben de.
Forumun sigortası var mı? Ona göre bişey denicem.
Aksam 9 da FED in kararı açıklanacak sanırım. Piyasalar fiyatlamayı yapsa dahi ufak bir artış olabilir kanaatındayım. Yarın 6.20 ler diyorum.
Kaynak: Kıçım YTD :)
diger ulke para birimleri $ karsi deger kaybederken bizim para stabil neredeyse 6.11/12 var mi yorumlayabilexek
Yüksek mevkiiide tanıdıklarım var forumda içten pazarlıklı bitiricez işi.
2 gündür yaprak kımıldamıyor... Toptan iş zaten kalmamıştı. Perakende'de bile işler bitti, 3-5-10 tl ile toparlamaya çalışıyoruz.
Son 2 haftadır Türkiye'de IT piyasası durmuş durumda..
Türk lirası koruma kanunu sebebi ile menkul, gayrimenkul, hizmet faturaları TL olacak dendi.. Menkul nedir? Tanımlayabilen yok.. Laptop menkul mü? Belki evet, belki hayır.. Server? Bilinmiyor..
Stoktan mal alanlar harici yaprak kıpırdamıyor. Bankalar, online satış siteleri, holdingler, üretimciler.. IT namına ( server, storage, network, client, software vb. ) iğne alamıyor. Zira yut dışından USD ile gelen mal USD olarak müşteriye faturalanamıyor. TL faturalamada forward kuru müşteri kabul etmiyor. Teklif dahi üretilemiyor..
Bu ne demek?
Akla gelecek her sistemin üzerinde koştuğu ekipmanların olmaması demek. Sistemlerin çalışmaması demek.. Sorun çözülmez ise yaşanabilecek problemler hayal dahi edilemez.
Tapu & Kadastro ekibine 4. lazım düşünür müsün ? :D
http://fotograf.gazetevatan.com/newp...93160043_3.jpg
En son Türkmenistan 'da bir inşaat firmasında IT müdür yardımcısı olarak çalışıyordum fakat firma paralarını alamadığı için ülkeden çıktı ve hepimiz işsiz kaldık. Şu an IT ile ilgili iş ilanları da cacık. Habire teşekkür cevabı geliyor başvurduğum firmalardan :) Acaba spor olsun diye mi iş ilanı açıyorlar, Boş durmayalım başvuranlara da teşekkür ederiz mesaiyi doldururuz hesabı. IT sektörü bu ülkede hiçbir zaman ciddiye alınmadı alınmayacak ta ama inşallah çok büyük bir problem ile tecrübe etmezler lakin bu işin şakası yok
ABD Başkanı Trump: İdlib müzakerelerine yardım ettiği için Türkiye'ye teşekkür ediyorum
TOFAŞ: Yurt içi pazarda son dönemde yaşanan daralma nedeniyle Şirketimiz Bursa*fabrikasında Ekim ayında farklı günlerde toplam 9 işgünü üretime ara*verilecektir
Reis Bm toplantisina Emine hanimin 34 EM plakali S serisini bile goturmus , arkadasim gelen heyetlerin arac kiralama isini aldigindan biliyorum , bu kadar geregi var mi acaba ? Peninsula hotel onune cekmisler duruyor arac ...
Ye kurkum ye....
Son zamanlarda objektif değerlendirme yapmadığı konusunda eleştirilen ve güvenilirliği sorgulanan uluslararası derecelendirme kuruluşu Moody's, 9 Türk bankasının uzun vadeli döviz cinsinden mevduat notunu "B1"den B2"ye düşürdüğünü duyurdu.
Kuruluş tarafından konuyla ilgili açıklama yapıldı. Açıklamada, Akbank, Alternatifbank, ING Bank, QNB Finansbank, Ziraat Bankası, Türk Ekonomi Bankası, Garanti Bankası, Vakıfbank ve Yapi ve Kredi'nin uzun vadeli döviz cinsinden mevduat kredi notunun düşürüldüğü duyuruldu.
Not indiriminin Türkiye'nin döviz cinsinden mevduat notunun düşürülmesinden kaynaklandığı bildirildi.
Moody's, dün Türkiye'nin uzun vadeli yabancı para cinsinden banka mevduatları için ülke tavanı notunu B1'den B2'ye indirdiğini açıklamıştı.
Beklenti fiyatlandı gerçek satıldı
Şimdi aralıkta 4. Faiz arttırımı sinyaline odaklanılacak
Verilere göre pozisyon alınacak
Elinde nakiti olan her yerde pazarlığını yapsın, piyasa paraya aç bugün onu gördüm. PC ye 2-3 parça lazımdı vatan'a girdim fiyatları görünce tam çıkıyordum benle ilgilenen çocuk abi ödemeyi nasıl yapıcaksın dedi, nakit yapıcam diyince merkeze mesaj attı. Merkez indirimli satış fiyatına ek %25 indirim verdi şaşırdım kaldım. Kurumsal bir firmanın nakit için pazarlık yaptığına ilk kez şahit oldum sonumuz hayrolsun.
Kriz zamanları paranın alım gucu artar,daha ne hıkayeler var....
Herkes en az 8 ay dıkkatlı olsun.
kısa vadede ne olur kur var mı öngörüsü olan ?
Arena Bilgisayardan alıntı.
Adamların IT sektörünü kapsam dışı tutma yetkiler var ama *** korkusundan yapamıyorlar. Bir düzenleme olucakmış mış mış ta ne zaman. Valla ben son 10 yıldır USD ile ürün alıp TL teklif veriyordum. Artık USD teklif veriyorum. Kim takar bunları. Faturayı günlük kurdan keserim. Ama satış olsa. Satış yok tabi durdu. :)Alıntı:
Değerli İş Ortaklarımız,
Bilindiği üzere 13.09.2018 tarihli Resmi Gazete’de yayınlanan Türk Parası Kıymetini Koruma Hakkında 32 Sayılı Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Karar’ın ne şekilde yorumlanması gerektiği ve bu kararın yayınlandığı tarihten itibaren gerçekleşecek mal alım satımı işlemlerine yönelik olarak sektörümüzde döviz cinsinden ya da dövize endeksli olarak fiyatlama ve faturalama yapılıp yapılamayacağı hususunda farklı görüşler ve uygulamalar ortaya çıkmıştı.
Bu KARAR’ı ne şekilde yorumlamamız ve ne şekilde hareket etmemiz gerektiği hususlarında netlik sağlamak amacıyla bugün Maliye ve Hazine Bakanlığı’nda görevli üst düzey yetkililer ile bir toplantı gerçekleştirdik. Toplantıda kararın sektörümüze olası etkilerini detaylı bir şekilde değerlendirerek karşılıklı fikir alış verişinde bulunduk.
Toplantı sonucunda aşağıdaki ana başlıkları siz değerli iş ortaklarımızın bilgisine sunarız:
1. KARAR tüm mal alım ve satımlarını kararın yayımı tarihi itibariyle derhal kapsamaktadır. Dolayısıyla, 13.09.2018 tarihinden sonra herhangi bir mal alım satımında döviz cinsinden ya da dövize endeksli mal alım satım faturası düzenlenmesi yasal değildir.
2. Bu karar mal alım satımı işlemleri için sadece yayımı tarihinden sonraki alım satım işlemlerini ve bunlara bağlı borç ve alacakları içermektedir.
3. KARAR ile Maliye Bakanlığı’na istisna tutulacak yani dövizle ya da dövize endeksli olarak fatura kesilebilecek halleri belirleme yetkisi vermiştir. Bakanlığın bu konudaki çalışmaları devam etmekte olup Bilgi İletişim Teknolojisi Ürünlerinin de bu istisna kapsamına alınması gündemdedir. Ancak bu istisna çalışmasının ne kadar süre içerisinde tamamlanabileceği ya da sektörümüze istisna tanımlanıp tanımlanmayacağı henüz kesin olarak net değildir.
Biliyorum, biliyorum. Direkt çalışıyorum zaten arena / armada / penta / techdata ile. Elimiz kolumuz bağlı istisna çıkmasını bekliyoruz..
Teklif usd verilebilir onda sorun yok. Faturayı bugünkü kurdan kestin, 6.10 ile... 30 gün sonra sana adam 6.10 ödedı ama 30 gün sonra dolar olmuş 6.5.. Zarardasın.
Forward kur alayım diyorsun, bu sefer onu da musteri kabul etmiyor.
İşte bahsettiğimiz bir kişinin her şeyi bilme imkanı yok kısmı burada devreye giriyor,
padişah buyuruyor tez döviz ile alım satım dursun, şak yasa çıkartıyorlar (artık adı yasa sadece buyruk diyelim biz ona) sonra ticari hayat sekteye uğruyor.
döviz ile satışı durdursan da bu mal ithal ise girişi illaki döviz ile olacak, TL ile satarken de ona göre fiyatlanacak çok farkı yok temelde.
Firmalar kendi içinde bunu fiyat farkı faturası ile çözer aslında ama ne gerek var niye uğraşsınlar.
Fatura tarihi 27.09.2018 mal 1000 usd kur 6.00 olsun bu günkü borç 6.000 TL
ödeme tarihi 15.10.2018 kur 6.50 ödenmesi gereken tutar 6.500 TL
TL kestin faturayı şak kesersin 500 TL fiyat farkı olur biter ama bunun takibatı ıvır zıvır uğraş dur boşa mesai.