YouTube
Printable View
Yarın bilanço günü bugünkü gevşemenin bir sebebide 3. Çeyrek bilançoları
Yarın bir nebze daha geri çekilme olabilir
Suan sadece acıklamaların etkısı...
Elle tutulur hıc bırsey yok.
Almanya ile bırlık mesajı verılecek,kredı hamlesı dahı olabılır. 5.85 e kadar gorebılırız.
Tayyıp esıp gurleyecek,bakım ne oldu dıye.
***** bugun dondu,krızın rahiple ılgılı olmadıgını soyledı! Hahah...
Yarın devre sonu faizleri ödeme günü. Bana bile bu üç ayda %32.75 den geçirmişler. Çok ciddi papaz olduk bankayla,ama birkaç yeri aradım artık 40 ların altı yok resmen. Kısacası şirketlerin kefaret günü yarın. Millet varını yoğunu satıp faizi ödeyecek. Dolar alımı olmaz. En erken önümüzdeki pazartesi vs alıö yapabilen olur. Yanş dolarda yön aşağı devam eder
butik bi bankada calisiyorum, patronun
diger sirketlerine bile 35 fln veriyoruz :)
Valla bu ara faizde kalın tavsiyesinde bulunmuştum. Bu kadar faize rağmen 6 nin altına inmese büyük batak çok aşırı hızlanırdı. Ben sevindim açıkçası dolarım olmasına rağmen. Sonuçta işsiz kalırsak hazıra dağ dayanmaz :)
ekonomiyi abd'li şirketin denetleyecek olması - gundem - ekşi sozluk
Noldu, hani herşeyin arkasında Ameriga, onun da arkasında hayin İsrayil vardı?
"açıklanan yeni ekonomi programı çerçevesinde abd’li yönetim şirketi mckinsey ile çalışılacakmış. oluşturulacak olan maliyet ve dönüşüm ofisinde 16 bakanlıktan temsilciler bulunacak, abd’li şirket tarafından kontrol edilecekmiş ve üç ayda bir de rapor edilecekmiş "
Bu herif trumpla kanka bunlar danışıkli dövüş bunlar Putin e bir oyun oynayacak gibi :D
5,98 ile günaydın. bakalım gidişat nasıl olacak
yerli ve milli ayağına yaptıklarına bakın yaaa
Ekonomi McKinsey şirketine emanet
Mckinsey sektöründe lider kafaya oynayan bir firma, bak bizimkiler tutmuşlar yine en iyisine vermişler işi :D
Kaşıbeyaz konkardato kararı aldı
Kaşıbeyaz da konkordato istedi - Sondakika Ekonomi Haberleri
Bence konkordatoyu işin bahanesi olarak kullanmaya başladılar çoktan gibi geldi.
Batmayacak şirket bile "aha battım ödeyemiyorum" diye salıyor kendini ki borcun 3'te 2'sini ödeyeyim kurtulayım şu ortamda diye...
Ha sistem buna izin vermiyor olabilir, denetleme şu bu vs. olabilir, tamamen atarak söyledim ama sezdiğim hava bu yönde.
Bizde esnaf meraklıdır çünkü elinde para olsa da yok diyip borcunu ödememeye... Ama iş alacaklara geldi mi şahin olurlar.
bu saatten sonra putine yamuk yaparlarsa, cumhurbaşkanımdır filan demem, hapis mapis umursamam bildiğim ve yeni icat edeceğim tüm küfürleri saymaya başlarım. herkese yapsın, putine yamuk yapmasın iyi geçinsin. sonraki yamuğumuz da bu sefer ardımızdan kan alırlar. geçen sefer amerikanın kuklası olmayalım diye ve haksız oldukları için alttan aldılar ama kaldırmış bekliyor durumdalar.
ben pazartesi öğle yemeğinde florya kaşıbeyaz'daydım. eskiden balık restoranı ayrı et restoranı ayrıydı. balık restoranını sordum kapatmışlar artık tek tarafta hizmet veriyoruz dediler. öğle yemeğinde yalan olmasın ya 3 masa vardı ya da 4. insanlar hayat pahalılığından dolayı bir çok şeyi kısmaya başladı. istanbul'da bile artık dışarıda yemek yemek konusunda tereddütler oluşmaya başladığını duyuyorum gözlemliyorum. ankara'da da keza işin içinde olan bir kaç arkadaşımdan aynı şeyleri duydum.
Bilerek konkordato ilan etmek icin ya sirjetin icini bosaltmis olmak gerek yada farkli hesaplar.
Siz odeme yapılandırma istediğinizde,yeni faizle yapılandırılıyor. Kimse istemez %40lardan yapilandirma.
Şanlıurfa'da silahlı kavga: 1 olu, 3 yaralı - Eyyubiye - www.UrfaHaber.com |Şanlıurfa'nın İlk Haber Sitesi
Suriyeliler türk vatandaşlarını tarıyor doğru düzgün haber olmadı ölen yaralı olan belli değil
Şanlıurfa bu iktidarı beğeniyor...
Kaşıbeyaz mesleğinı yıllardır en iyi şekilde yapan bir işletme baktı olmuyor ismine zaten yakışmaz bıraktı
5 - 6 yıldır Şanlıurfada yaşıyorum. O kadar sıradanlaştıki Gecen arkadaşın dükkanına gideceğim yol kapalı gibi kornaya bastım abi burda catışma var sen en iyisi bi alt sokaktan doğru git dedi adam =) alıştım urfalılar cok iyide 40 - 50 derecede kavga cıkınca silahlar hemen konusuyor. Suriyelilere gelince sanki onlar yıllardır burda bizimleymiş gibi cok büyük problemler açmadan yaşayıp gidiyor. Gaziantep vs cok taviz vermedi ama bizim burda suriyeli arkadaşlarımız oluşmaya başladı. Urfadan Sevgilerle.
bankalar güzel gitti 2 aydır Garanti Akbank İsc takipteyim
Yaz ayı birdenbire bitti fırtına rüzgarlar memleketimizin semalarına geldi
Ey Yüce Rabbim Sen Toplumumuzu Refaha Huzura KavuştuÅ•
Âmin...
Ben de onu demek istedim. Ha evet faiz vs şartlar martlar ne kadar kabul edilebilir tartışılır.
Bir arkadaşım battı benzer şekilde, millet 6 ay öncesinde çok söyledi diyor paraları makineleri kaçırmaya başlayın şöyle yapın böyle yapın diye... İtibar dedik, şeref haysiyet dedik yapmadık, şimdi daha fena oldu diyor.
bugün vşopta eylül kontratlarının kapanış günü
mb lot başına 30 lira arbitraj sağlıyor
sabah değerlendiren değerlendirdi bedava para
kuru buraya çekende akbankın imzaladığı sendikasyon kredisi oldu
piyasaları bir miktar rahatlatttı bankalar bistte yürüdü
hocam merkez bankası vioptan dolar satıyor 1 aydır falan
bu dolarlar vadeli eylül sonu ekim sonu aralık sonu
eylül vadesi bugün kapanıyor
normalde parite ile vadeler arasında vade lehine fark olur vadenin kapanış süresine göre faizler hesaplanı ve vadeliler o fiyattan işlem görür
yani kur 6.05 ise 1 ay vadeli 6.10 dan işlem görür
merkez o kadar çok lot sattıki piyasada alıcı azaldı haliyle vade farkları kapandı arbitraj dediğimiz fiyat faydası oluştu
yani bugün kur 6.01 iken eylül vade 5.98den işlem görüyor
saat 15.30 da eylül vade kapanış fiyatları açıklanacak ve elinde eylül lotu olanlar lot başına yaklaşık 30 lira kar yazacaklar
100 lot 3000 lira temiz
eylül vade fiyatları 10 ile 15 arası her saat başı kapanışın ortalaması alınarak oluşuyor
Valla aynen durum öyle , o listelerde gördüğünüz devler en az peşinden 8-10 tane kobi veya büyük firmayı da götürüyor beraberinde. Türkiye de hangi şirketin öyle sağlam öz sermayesi var da ayakta kalacak. Herkes zaten pamuk ipliğinde ucu ucuna dönüyor.
2019 çok acı bir yıl olacak ne yazıkki hepimiz için. Allah yardımcısı olsun hepimizin.
Merkezin bu hafta rezervleri 3.5 milyar usd erimiş
Neredeyse rezerv kalmadı ama kur 6.03
Son 2-3 haftadır nerdeyse her gün bir fabrika yangını haberi okuyorum.
Hayırdır inşallah?
yavuz sultan selim köprüsü ve köprüye bağlı kuzey otoyolu’nun müteahhit ve işletmecilerinden i̇talyan astaldi firması, türkiye’deki finansal sıkıntıları gerekçe göstererek konkordato ilan etti.
artan petrol fiyatı ve kur seviyesini neden gösteren türkiye doğalgaz dağıtıcıları birliği (gazbi̇r) yönetim kurulu başkanı yaşar arslan önümüzdeki dönemde doğalgaza yüzde 15’lik bir zammın yapılabileceği söyledi.
Sene sonu kısa vadeli döviz borçlarının ödemeleri geldikçe
Dolarda talep artışı kaçınılmaz olacak
Banka ve şirketler döviz almak zorundalar
Ve bunu anca abd ile çok iyimser bir tablo düşmesine sebebiyet olabilir
Dolar da malesef iyi tablo göremiyorum hala
4,88 ciler neye göre görüyorlar acaba
Mb rezv erimesi devam ediyor.
Sıcak para girişi olmadan bu durumun düzelmesi imkansız