Sene sonu 7 diyen abd ekonomist var hali hazırda
Dış güjler
Bizi kıskanıyorlar
Diye diye çıktı daha çok yara alacağız
Sene sonu 7 diyen abd ekonomist var hali hazırda
Dış güjler
Bizi kıskanıyorlar
Diye diye çıktı daha çok yara alacağız
İnsanlar ikiye ayrılır. İşine gelenler işine gelmeyenler olarak.
Kendi Ahlakın için Kuran'ı oku, vatanın için Nutuk'u oku.
Hakikatten yana olacaksan, yalnız kalmayı göze alacaksın...
Dr.ECU
Tabiki herkesin enstrumani farkli ama yaklasik 11 aydir altin alimi yapıyorum diyorsun,altin uzun zamandir dususte. Yani ons olarka buyuk zarar var. Dolar alip faize koysan daha fazla getirin olurdu
Altin suan baski altinda,dediklerin olmasi icin iyi zaman gerek,bence cok erken basladin altina. Allahdan tl\dolar kisminda kardasin ama dolar tarafindan bakmak gerek. Şuan büyük pazarliklar pardon gorusmeler yapiliyor zaten. Rte gerilim siyasetini sever ve sonunda kabul eder. Bu hep boyledir...
Bayrama kadar altında düşüş yaşanacak anladığım kadarıyla arkasından yavaş yavaş tırmanacak yukarılara. Birde altın dolar ile alakalı değil mi murat abi ikisi bir çıkıp düşüyorlar gibi![]()
2011 Yılında Ons 1800Dolar ustuydu.Ordan sonra bir düşmeye başladı bir daha o seviyelere gelemedi.
Bizde bu kadar altının yüksek olması dolardan dolayı.
ONS değeri ve bizdeki doların değeri ile hesaplanıyor.
Özetle dolar bizde 3 lira olsaydı altın bu kadar değerli ve yüksek olmazdı.
2009'dan 2013 yılına kadar altın'a ben çok şans verdim ama çok tatmin etmedi beni.
Altın şöyle değerleniyor.Örnek bir milyon TL'niz var ve bu paraya hiç ihtiyacınız yok (gelecekteki bir on yıl onla işte altın almak mantıklı)
YTD.
Seat IBIZA FR
C U P R A L E O N
5,1422 yeni rekor
ne zaman vadelilerimi sattıysam pişman oldum
ülke o kadar hızlı değer kaybediyor ki trade etme şansınız yok
alıp unutacaksınız trade ettikçe daha az kazanıyoruz
direnç falan kalmadı kurda
"gafleti, zılleti ve cehaleti tattık. sıra sefalette."
Altın'da ons nasıl hesaplanır?
Uluslararası piyasada 1 ons, 31.10 gram olarak kabul edilirken, forex piyasalarında ise Altın ons cinsinden ve Dolar üzerine global fiyatlara yansımaktadır.
Gram Altın'ın TL fiyatı nasıl hesaplanır?
1 Ons = $1100 kabul edilirse;
1 Ons= $1100 = 31.10 gr.
1 gram Altın= $35.35
Gram Altın'ı yerel piyasalarda fiyatlara yansıtırken ise, ilgili ülkenin kuru ile Dolar arasındaki ilişki önemlidir. Bunu Türkiye üzerine örnek ile değerlendirirsek;
1 gram Altın= $35.35 ve $/TL = 2.90 olarak örneklenirse;
35.35 X 2.90 TL = 102.50 TL bir gram Altın'ın TL fiyatını yansıtmaktadır.
Gram Altın yatırımında Altın'ın fiyat değişimine ek olarak $/TL kurunun da bir diğer etken olmasından ötürü Altın piyasasında yaşanan hareketin gram altına tam olarak yansımaması görülebilir. Bu nedenden ötürü Ons Altın Forex piyasaları'nda işlem yapma fırsatı ile değişkenleri azaltarak kazanma ihtimalini daha yüksek tutabilir.
Alıntıdır.
Seat IBIZA FR
C U P R A L E O N
997 Abi, Ben altını 11 aydır değil çok daha uzun zamandır topluyorum al unut şeklinde.. Daha öncede yazdım her fed öncesi Altın gevşer sonra geri yükselir.. 1200 Usd altında alımlarım var, 1.300 Üzeri hiç alımım yok ancak oradan alsam bile dert etmezdim.. Öyle düşünürsen Dolardan çok daha fazla prim yapan paralar var.. Yükselen Dolar değil düşen Tl biliyorsun.. Ben faize para yatırmadığım için en sağlam enstrümandayım.. İnse inse anlık 1190 Usd'ye iner oradan da tekrar yükselişe geçer.. Gramını 110 Liranın altından aldığım Altınlar hala duruyor..
"Denenmişi Denemek Ahmaklıktır!"
Şelçuk abi buralar şuan çok karışık
Valla kimse kesin sana şunu yap şuan demesi çok zor.Ama ben garanti olsun diyorum dersen iyi bir faiz veren banka ile anlaşman.
Dolar Euro zaten çıktı çıkacağı kadar burdan sonra ya bir düşüş yada fırlama olucak ama ne tarafa kestirmek zor.
YTD
Seat IBIZA FR
C U P R A L E O N
kesinlikle ytd değil söylediklerim sadece matematik
yüksek risk bir nevi forex gibi kaldıraçlı piyasa
ama tr o kadar hızlı batıyor ki risk neredeyse 0 denilebilir
1000 liraya 1 lot açtığınızda bugünkü kurdan batmanız için kurun 4.14 seviyesine inmesi gerek
bunun imkanı yok
ama 7 liraya çıktığında her 1 lota 1500 lira para kazanırsınız
hiç anlamam diyorsanız viop hesabı açıp paranızın hepsini o hesaba atın
tlde kalan kısıma devlet faiz verecek
vadeleri dolar aldığınız kısımdan ise para kazanacaksınız
10 lot alın 7 lira olduğunda 15 milyar + faiz kazanırsınız yaklaşık 16 milyar falan
ama ülkenin büyüdüğüne herşeyin güzel olacağına kurun 3 liralara ineceğini düşünüyorsanız bunu yapmayın tabi
halk 5 liraları telffuz ettiğinde 3.70 lerdeydik
şimdi 7 lira olsa ne olur ben dolara ihtiyaç duymuyorum diyen rektörler var
bu aptallığın bedeli ödenecek elbet biz kendimizi kurtaralım
Şu an 4 kullanıcı var. (0 üye ve 4 konuk)