Hemen değil elbette.. Bu sene zor ama eninde sonunda gelicek Allah'ın izniyle... Sonra herkes panik yapıcak yandım anam 4'ün altına gidecek deyip satıcak ondan sonra cuuuuv..
"Denenmişi Denemek Ahmaklıktır!"
Dolar artarken sus pus dolar yükselirken meee
Cehape muhalefetin'den betersin abi kusura bakma. Burada dolar 7.20'yi dahi gördü o zaman hiç yazmadın, konuşmadın ne zaman düşüş trendine girse 4.88'den talibim demeye başlıyorsun.
Yarın faiz artışı gelmez ve dolar 7'yi görürse yine kalkıp 4,88'den talibim diyecek misin?
Gönül ister ki dolar 2, euro 3, sterlin 4 olsun ama hangi ekonomistin yazısını okusam, hangisinin videosunu izlesem sene sonu işlerin daha da vahim hale geleceğini söylüyor.
Zaten ekonomi'den fazla anlamam işim de olmaz. Ben çekirdek, kola eşliğinde izlemeye geçiyorum.
Etme eyleme , 3.8 lerde iken millet satma seviyesi derken 4 tl dedim...
4.X'lerde iken 5 tl dedim ...
En son sürekli hakaret edilince yazmadım.,
"Köyün itleri kendi aralarında düşman olsalarda , Kurdu görünce birleşirler... " //// Sırf bu atasözündeki gibi davrandığım için taşlandım burada..
Sizin o söylediğiniz seviyeleri burada çok daha önce söylemişliğim var / Sene sonuna doğru patlayacağını vs. vs. ama bir kere bile ben dedim ben şöyleyim ben böyleyim demedim...
Yine bir Atasösüzü " Kuyumcu altını bağırarak satmaz , pazarcı malını bağıra çağıra satar.."
Bu atasözüyle buranın ne alakası var? Tavırdan anladığım kurt siz oluyorsunuz, itler de size negatif yazanlar heralde... Eğer bunu kastettiyseniz ayıp. Boş konuşmanın tanımı resmen şu yaptığınız. Başka bir şey kastediyorsanız daha açık yazmanızda fayda var.
4.88e dolar düşerse talip çok olur zaten dolara sırf siz olmazsınız da. Doların tarihinde ne zaman var böyle bir geri düşüş grafik falan gösterin de görelim hep beraber
Bu atasözünü neden yazdım, Trump'ın peşpeşe twit atması Abd'nin sürekli olarak bizimle uğraştığı zamanki Kur artışlarında doğruyu söyleyerek Ekonomimize aleni olarak saldırı var demem ile alakalı.. Yanlış anladığınız yine malesef , takip eden arkadaşarımız bilir konuyu...
1994-2001 tüm krizleri inceleyin.. Sonrasında ne olmuş bakın anlarsınız kura
değil 4,88, 4 tl bile mümkün, ama uygulanması gereken acı bir reçete var.
Peki bu reçeteyi bu hükümet uygular mı? şimdiye kadar yaptıkları yapacaklarının göstergesidir. Tahmin etmek pek zor olmasa gerek.
Peki nasıl inecek 4,88 e? bence bunun altını doldursan kimse sana tepki göstermez.
Yoksa su yolunu bulur mantığıyla, doların kendi kendine 4,88 gelmesini beklemek çok saçma.
cuma günkü verileri görmedin sanırım. adamların işsizlik oranları 3,8 ve yanılmıyorsam son 50 yılın zirvesiydi. şimdi bu veri 3.9 gelince o anlık negatif fiyatlama yapar ama 3,9 bile çok iyi bir rakam. bu nedenle 1 kere verilerin kötü gelmesi senin tezini desteklemez.
Faize kimse bakmıyor herhalde... Daha önce analizini yapıp yazmıştım sebepleri ile birlikte.. Kurun bu faizler ile 4.88 olması ekonominin iyi değil hala berbat olduğunu değişmiyor zaten..
2) Neye göre grafik veriliyor teknik analiz vs. şaşırıyorum, teknik ile mi 7.2'ye çıktı... Burası Türkiye unutmayın, dünya kuralları bile burada işlemez Rus jetini vurursun dolar düşer şirketler batar Borsa çoşar burada .. Yer çekimi kuralı bile çalışmaz ise şaşırılmayacak bir ülke burası![]()
Abi bak size kimsenin öfkesi yok. Sadece 4,88 deyip nedeni belirtmemek insana ilginç geliyor. Sizin yaptığınız reel olmayan 4,88 açıkmalamasını aynı şekilde hükümette yaptığı için piyasalar endişeli
Cds puanı hala 500 üstü 525 civarında . 500 demek ülkenin batması demek . Yabancı yatırımcıya burası güvenli değil
demek
Yunanistan 10 milyon nüfusu 300 milyar dolar borcu varken bile cds i 300 lerde
Ülkenin dolar rezervi yok
Yatırım , üretim YÖK
Konkordato sırası bekleyen bir sürü şirket war
Hükümet piyasaya somut yaklaşmayı bırak dalga gçeer gibi hala 65 milyar dolarlık kanal İstanbul u yapıcaz diyor
Yapmış olduğu yap iş devlet modelli çalışmalarda yapılan milyarlarca dolar zarar ortada
5 sene geçti hala fetö olayları devam ediyor
Ülkenin kendi varlıkları satıldı ,Tüpraş , Tp , Limanlar vs 160 a yakın devletin kendi işletmesi
Türk Telekom 21 yıllık kiralandı , Lübnan lılar 20 milyar dolar bizi tokatlayıp gitti
Ve daha neler var neler . Bunların hepsini dış güçler mi yaptı.
Şu an 3 kullanıcı var. (0 üye ve 3 konuk)