ya çok iyi ahahahah kafalar süper :D
Printable View
Arkadaşlar merhaba son sayfalara baktım ama pek altın ile ilgili birşeyler göremedim.
Elime bir miktar para geçecek bu parayı altın olarak tutmak istiyorum ama bu fiyatlarla sizce altın yatırımı mantıklı mı yoksa 140ın altına inmesini beklemek mi lazım?
Vatandas saf hatta salak olabilir,egitimsizde olabilir ama bunlarin zaafini kullanmak asil serefsizliktir! Agzini dolardan baska para birimiyle acmayanlar,vatandasin 1 dolarina gozu dikti ve isin daha acisi bu yukselisi sadece terorist oyunu olarak yutturuyorlar! Yoksa ekonomik gostergeler cok iyi,uretim aldi basini gidiyor...! Yazik....
Fiziki altın düşündüğün için önce şunu söyleyeyim. Gram altın fiyatı (Altın Ons X Dolar Kuru = Gram Altın) şu şekilde oluşuyor.
Genel durumda Dolar TL yönü yukarı. Dolar yükselmeye devam edecek. Altın Ons fiyatı ise dolar gücüne göre ters sistem çalışıyor. Yani dolar güçlendikçe altın onsu düşer.
Ons şuan 1217 de ben 1250 yi 2 hafta içinde görecegimizi düşünüyorum. Fakat 1145 ten bu noktaya 3 haftada geldi. Arada biyerde geri çekilme yapacaktır.
Aslında düşüncem fizikiden ziyade bankadan online olarak altın hesabı açıp oradan işletmek istiyorum.
Esasında iki üç hafta önceki 127 civarlarında alım yapsaydım şuan epey bir kardaydım. Elbet yine aşağıya düşecek ama işte ne zaman doğru zaman onu kollamak lazım.
ülkemizde ne üretiyoruzda satıyoruz dünyaya.. cidden samimi bilmediğimden soruyorum ??
eskiden ilkokulda ortaokulda tarım hayvancılık ülkesiyiz derdik naranciye bakliyat falan satıyoruz derdik .. şimdi tarımda bitti ineği bile yurtdışından ithal alıyoruz.. montaj ülkesi olduk montajıda yerli sanıyoruz.. çinden parçalar gelip burda birleştirip cep telefonu satıyoruz yerli diyoruz.. avrupadan kompenent parçaları getirtip araba topluyoruz yerli diyoruz.. işin komik yanı o araçlar bile türkiyede daha pahalıya satılıyor yurtdışından.
bu parçalarıda dolar üstünden euro üstünden alıyoruz onu unutuyoruz.. daha geçen hafta karton kutu falan imalatı yapan 20 yıllık arkadaşım benden 500 tl borç istediki adamın maddi gücü benden kat ve kat üstündür.. 500 tl ye tenezzül edicek adam değil ömrü boyu benden borç istemiş adam değil altında sıfır 5 kasası var artık nasıl sıkışmışsa.. utana sıkıla istedi..
ben işin ideoloji siyaset falan kısmında değilim.. böyle düşünenler varsa kendine şu soruyu sorsun biz ne üretip satıyoruz dünyada bir markamız varmı apple gibi samsung gibi levis mcdonalds gibi v.b liste uzar gider..
en basitinden kumaş ülkeyisiyiz kumaşımız dünya ölçeğinde cidden kaliteli kız arkadaşım zamanında fransada kumaş alıcakdı dükkana giriyor kadından en kaliteli kumaş istiyor kadın rafdan türk kumaşı çıkarıyor.. ona rağmen bir dünya markamız yok ...
biz kumaşımızla elin yabancı markalarına üretim yapıyoruz burda maliyeti 1 tl olan pantalon gömlek yurtdışına çıkıp orda sadece falanca markanın damgasını amblemini dikip koydularmı türkiyeye yabancı ürün diye 1tl maliyeti olan bizden çıkmış halis mulis yerli olan ürüne millet yabancı ürün diye 100-200 300-500 tl para bayılıyor..
aynısı türk mutfağı içinde geçerli dünyanın en zengin ve lezzetli mutfaklarından biridir türk mutfağı hatta bana göre liderdir bu konuda bir tane dünya markamız yok. elin çinlisi noodle cı açıyor türkiyede japonu sushi satıyor italyanı spagetti satıyor frençayzlarla bizim bir tane evrensel uluslar arası popüler markamız yok..
köprüler falan hepsinin anlaşmasını dolar üstünden yapmışız.. yapılan anlaşmalar sözleşmeler ne kadar tl üstünden çevrilsede kağıt üstünde hepsi dolar üstünden.. köprüden geçicek aracı bile firmalar dolar üstünden birimlemiş..
gidin eminönü sirkeci tahtakale laleliye kiralar %99 u dolar üstünden.. buralarda dolar euro ile ticaret dönüyor çünkü bavul ticareti burda turistler burda ..
yok dolarları bozalım diyoruz yok dolar elinde tutan şöyledir böyledir diyoruz tamamda bu nasıl çelişki o zaman.. manzaraya baksan dolarsız iş ticaret dönmüyor..
Biraz alakasız bir giriş olacak ama bu yaz work and travel yapacağım . 2 ay sonra dolar almam gerekiyor dolayısıyla
birkaç yerde okuduğuma göre yaz sonuda dolar/tl 4,5 bekleniyormuş
dolarımı nezaman almam mantıklı olur ? fikir verebilecek olan var mıdır ?
Bu dolar deposu olayı nedir ?
THY takip edenler için.
Ocak 11 den beri 4.78 den bugün 5.22 yi test etti. Ciddi alım var hisse üzerinde.
YTD
Japon yeni hakkında ne düşünüyorsunuz? Biraz aldım.. İncelediğimde az ama yıllardır artış gösteren bir trend mevcut. Uzun vadede kazançlı olabilir diyorum. siz ne dersiniz?
Bu arada Aselsan 13,63'den 14'lere çıkmış bulunuyor. Ben değerlendirdim, artı bir kazanç olabilir.
Tabiki YTD.. :)
Dolar 2 gündür emekleyerek ilerliyor.Şuanda 3,80 civarlarında.76-77 seviyelerine düştüğünde alanlar yine kar etti, gerçekten de her düşüş alım fırsatı sanırım.
Anayasa değişikliğinin 2. turu henüz tamamlanmadı ama kuvvetle muhtemel, ufukta bir referandum var.Ben bu referandum ortamının da alehimize işleyeceğini düşünüyorum.
Bunun dışında Fitch kredi notumuzu düşürecek gibi duruyor James Mccormak'ın söylemlerine göre ki yine bu da bizim lehimize olmayacak.
Moody's, Morgan Stanley gibi kurumlar da ağzını geleceğimiz için pek hayırlı sözlerle açmıyor.
İşimiz zor...
DOLAR 3,86'DA KALIYOR
2017 yıl sonu döviz kuru (dolar/TL) beklentisi bu anket döneminde 3,86 TL oldu. 12 ay sonrası döviz kuru beklentisi ise bir önceki anket döneminde 3,63 TL iken bu anket döneminde 3,96 TL'ye yükseldi.
Mb açıklaması durum vahim
Yahu eylul ayına kadar yıl sonu hedefını 7 kere "guncelleyen" ekonomı yonetımıne kım guvenır?
Bugün mü devralıyo trump dükkanı?
Nolur peki koltuğu alınca?
nolacak usd yukarı...
Merhabalar.Elimde 30bin gibi bir para var ve yaklasık 1 sene dokunulmicak.Dolar yada altına mı girmek mantıklıdır.
borajet peyman banvit yabancılara gitmişti. şimdi de hisarlar makina da hintlilere satılmış. şirketleri gavura satma furyası başladı. inşaallah kötü birşeyin habercisi değil günlük şeylerdir.
24 ocak beklentiniz nedir?
olmasi gereken 4-5 puan faiz arttirimi ama yapamazlar. bi ulkenin ekonomisi tek basina merkez bankasina bagli degil. ekonomi kotuye gidiyorsa gider.
ülkede egitim kalmadi, üretim yok herseyimizle disariya bagliyiz, adalet hukuk bitmis, daha da bitirme yolundalar. böyle bi ulkenin ekonomisi nasil iyi olabilir ki? yabanci yatirimci olsaniz bu ulkede yatirim yapar misiniz?
faiz artsa enflasyon artacak, artmasa dolar zaten cikiyor bu da enflasyon demek. ne farki var? aldigimiz yem saman disardan. dolar artti maliyeti artti ne oldu enflasyon. ciftci tohumu, ilaci, traktörü, mazotu dolarla aliyor. dolar artinca ne olacak yine enflasyon. dogalgaz disardan, elektrik üretimimizin %60 yi disardan aldigimiz dogalgazdan ve kömurden. e bunlarin da fiyati artti simdi :) elektronik komple disardan zaten. televizyon, bilgisayar, telefon. otomotiv komple disaridan.
türkiye'de yetisen egitimli kesimin cogu yurtdisina kapak atma derdinde. ulkede nitelikli adam kalmadi, kalanlari da kusturuyoruz zaten. merkez bankasi baskani dedigimiz adamin ekonomiye dair aldigi bi egitim yok. siyasi birimler mezunu, ön lisans bile yapmamis.
bi ülke dusunun ki tek ümidi insaat sektörü olsun. diyorsaniz ki insaat iyidir ekonomiyi ayakta tutar, üretime falan gerek yok. o zaman tl de durun. veya yok adalet sistemi tam bagimsiz olacak, hak huku yerini bulacak, egitim kalitesi artacak. daha fazla üretecegiz. tarim ve gida üretiminde avrupanin en iyilerinden olacagiz diyorsaniz da tl de durun. tam tersi dusunuyorsaniz dolar. bu kadar basit bana göre.
Tekin Acar: ‘Bircok mağazayı kapattım’ – Sozcu Gazetesi
Tekinacar parfümcü de fişi çekiyor.
ama ekonomik kriz yoktu gerçi.
Edit: Tekin Acar: İlk defa kiramı, aidatımı, maaşları ödemede zorlanıyorum
Olmuksan, Edirne fabrikasını kapatıyor | Şirketler
ekonomik kriz yok
twitterda dolanan bi cnntürk videosu var
muhabir kıza büyünce ne olmak istersin diye soruyor 40 saniye bi izleyin
aynı soruya almanya da bir öğrenci "kök hücreyle engelli uzuvları yenilemek istiyorum" cevabını verd
Video için link alabilir miyim
alman kozmetik devi doughlas da tüm şubeleri kapattı türkiyeden çekilme kararı almış..
Dikkat edilirse malı mülkü arap falan yatırımcıya satan avrupalı büyük yatırımcılar çekiliyorlar türkiyeden..
uzun vadede bakılırsa ilk citibank ardından aig sigorta ardından hsbc çekilme kararları almışdı zaten.. büyük haritaya bakmak lazım..
Profille alakam yoktur.
İlkerondisplay - Cocuklarımızın getirildiği nokta...... | Facebook
Anayasalar geriye işleyebilir.
Halbuki hukuk geriye işlemez.
Yarın idam gelse, 15 temmuzda darbe girişiminde bulunan askerler yargılanamaz.Çünkü o an-suçun işlendiği an-mevcut hukuk kuralları çerçevesinde yargılanmaları gerekir.Kanun, adalet bunu emreder.Ama çocuklarımız, insanlarımız böyle bilgisiz, cahil bırakılırsa daha çok görürüz bunları.
Bu tarz durumların dünya kamuoyunda bırakacağı izlenim de ağırdır.Dışarıda insanlar, ülkemizin içinde hakkın, hukukun esamesinin okunmadığını görürse değil denizlerimize gelip girmek, karasularımızın tarafsız bölgesinden bile geçmez.Bu tür tehlikeli söylem ve hareketler, diğer devletlerin bizim alehimize hamle yapmasını da kolaylaştırır.Nasıl ki Amerika Irak'tan kamuoyu baskısının artması sonucu çekilmeye başladı, yine bu kamuoyu böyle bir baskı yaratarak başımızı belaya sokabilir.Suriye'de Beşşar Esad'ın vaziyeti bu durumun kuvvetli bir örneğidir.
Halimiz vahim, yazık...
Gerçek bir hain varsa kim ve nerede herkes çok iyi biliyor bence.Henüz birkaç hafta önce devletin neredeyse her kurumunun milyonlarca dolarını bozdurtmak suretiyle, yine devleti milyarlarca lira zarara uğratan hain, aşşşaalık fetöydü sanırım.
Üzüldüğüm bir konu daha suriyede bugün 5 askerimiz şehit düştü . Ne konuşan var ne dillendiren .
trump incilden ayetmi artık suremi bir şeyler okudu papaz kutsadı.. bu siyaset değil sadece ekonomik olarak anlaşılsın diye yazıyorum biz müslüman kardeşlere yapılanlar için mısıra tüm ilişkileri kesdik onların arkasında durduk trump yönetimi daha yeni müslüman kardeşleri terörist listesine aldı..
başdanışmanı sağ kolu koyu israil yanlısı hatta siyonist denilen damadı jared kushner...
ve sosyal medyaya bakıyorumda hala bazı insanlar trump geldi her şey çok güzel olucak kafasında..
Allah akıl fikir versin artık bir şey demiyorum.. bazı insanların hakkatten artık gözleri kör olmuş ..
şu bilgilerle türkiye ekonomisinin verilerini analiz etmek hatta 6 aylık 1 senelik verilerini analiz etmek zor bir şey değil..
"Turkiye doviz krizi yaş**ıyor" | Ekonomi Haberleri
Sn. Şimşek nediyorsa doğrudur. döviz krizi asla yok.
2000 TL ye yaptığım pc yi artık 2670 TL ye yapıyorum.
döviz krizimi şakasınız siz abiler.