Altın 200 olacak o zaman paraya bak
Printable View
Altın 200 olacak o zaman paraya bak
Hala teknik olarak meraklısı vardır belki düşüncesiyle birde başarıya ulaşınca yazayım dedim.
"15 günde hayali 1 milyon nasıl 4 milyon yapılır" adlı çalışmamı paylaşmak istiyorum arkadaşlar.
İşin özü ise 1 milyonu kaybetmeyi göze alabilsem acaba neler yapabilirim denemek istedim.
Kaybedersem kaybederim umurumda değil kafası ile parada gerçek olmayınca ;
10 ocak saat 16 da 265bin dolar yani o zaman kurdan 1 milyon liraya denk gelen bir mebla ile işlemlere başlayıp bugün ; yani toplam 15 günde yaptığım işlemlerle toplam paramız 1.037.247 dolar oldu
Kabaca 1 milyon 4 milyon olmuş oldu işte
Demo hesabın aracı kurumunu denizbank seçtim
Normalde spreadleri yani al sat arasındaki fark diğerlerine göre daha pahalı ama fiyat sağlayıcıları arasında kendiside var
Altta linkini veriyorum merak edenler inceleyebilir
Ben kendimce dolar tlde fikir yürütebiliyorum o yüzden sadece onda işlem yapıyorum ki gerçek hesapta 100bin zararda olan hesabımda var mesela oda ayrı konu :)
yani bunu inceleyip referans alıp örnek alıp işlem yapıp patlamayın aman diyim :D
Değil mi @mikail8800 :)
Statement: 999986681 - birmilyontl
250 usd yı 1000 yaparız ozaman :D
valla sen ustasın bu konularda ben anlamam :) fecen hafta fıfty fıfty altın usd yaptım oyle yatıyolar :D suan artıdayız sukur :D
Yok canım ne ustası
İlgiliyim sadece
Gram altın ise aynı yönde pozisyondasın gibi birşey olmuş o aslında çünkü gram altının çarpanlarındada yine dolar var
Yani böyle kaldıraçlı işlem ile battı vs durumu olmadıktan sonra banka hesabındaki parayla yapılan işlem çokda sıkıntı değil zararda etse
Gerçek ile demonun herşeyi aynı
Tek farkın senin psikolojin
Zaten işlemi açtığın an orada - bilmem kaç rakamını görüyorsun
mesela 100bin dolar yani 1 lot dolar aldın tuşa bastığın an kurumuna göre örnek -200tl ile başlıyorsun
Alsan pahalıdan alıp başlıyorsun satsan ucuzdan satıp başlıyorsun
kurum öneremem çünkü hepsinin kullandığı program aynı
o kadar az meblada en az spreadi teklif edeni seçerdim sanırım ben
burada denizbankı seçmemin sebebi karşımda banka olması idi
Yani gün olurda gözü karartır ve gerçek 1 milyon ile denizfxde böyle birşey denersem
Gece fiyatlar noluyor
Ortalama spreadi nerede
vs bunları birebir görmüş olmak için banka aracı kurumunu seçtim ben
Foreks reklamlarında şu resimde belirttiğim yerdeki veriye dikkatlice bakın
http://i.hizliresim.com/2nzBGO.jpg
Fiziki alım yapın fx sistemler kaldıraçlar insanların kısa sürede para kazanma hırsı hep zararla sonuçlanmaktadır
Deneme hesapları gerçek para olmadığı için risk etmek çok kolay ve basittir
Real de işler resimdeki gibi sonuçlanır.
aracı kurumlar bir güzel komisyonla beslenir
Fiziki alım yapın döviz bürosundan kuyumcudan
Ayrıca altın hesabıda çok tehlikeli bir sistem olarak görmeye başladım
Herşeyi fiziki sahip olmak en sağlamı
bende bu düşüncedeyim.
:)
sabah arabayı sattım direk parasıyla dolara girdim şimdiden bi çorba parası çıktı bile :D
neden pekı :)
Forex şirketleri sadece komisyondan spread farkından kazanmazlar. Çoğu zaman pozisyonunuzu book ederler. Yani reelde o pozisyonu açmazlar kumarhane gibi düşünün kazanırsanız size ceplerinden öderler karınızı. Forexde sisteme soktuğunuz parayı çoğu kurum kazanç olarak görür. Hatta pazarlama yapan çalışanlarına primi kazanç üzerinden değil sisteme dahil ettiği para üzerinden yapar.
Daha neler neler var :)
Altını bankadan nasıl alıyoruz
Gram fiyatı neyse öyle
Fiziki olarak bankadan altın alabiliyormuyuz hayır
O gün ki karşılığı ile çekebiliyoruz
Ben savaş halini yani en kötü seneryoda altın fiziki anlamda olursa daha sağlam gibi düşünüyorum
Bankada tatlı mevduat faizi bile aslında bir risk
Devlet 100.000 tl karşılıyorum diyor ama
Bu savaş halinde hikaye bir garantörlük
Dünyada en geçerli ve güçlenmesi muhtemel para birimi fiziki anlamda birikimi en sağlamı olacaktır
TL 100 yıllık süreçte tuvalet kağıdı muamelesini çok yaşadı
Ben gidişatı parlak göremediğim için
Fiziki döviz ve altın en sağlam yatırım olucaktır
Bankalar sadece eve hırsız girer çalar filan diye kullandığımız çözüm ortağımız
Ben bu şekilde düşünüyorum
Tabi herkes farklı şekilde düşünebilir :)
Memleketin klasik hali burası içinde geçerli :)
Hep bir komplo teorileri. Ama kar olsa bizim başarımız zarar olursa şirketten. Kimsede demezki ben açgözlülük yaptım yada bilmeden işlem yaptım :)
Yüksek ihtimalle verdiğim linke tıklayıp yapılan işlemleri inceleyen çok az kişi olmuştur ama inceleyenler görmüştürki zararla kapattığım işlemlerde var.
Kanunlar kurumların hazinesinde işlem açmasına izin veriyor. Sen gibi oda riski göze alıyor fiyat sağlayıcıya iletmiyorda kendi fiyat sağlıyor aslında. Saçma sapan bir spike ile falan zarar ettirilmiyorsan karşında kimin olduğunun önemi yok. Bunuda tek bir kurumla değil birden çok kurumla çalışarak kontrol edebilirsin. Seni stop loss ettiren spike başka kurumda olmuşmu vb. gibi.
Mesela gerçek para ile dolar değer kaybedecek diye pozisyon açmak yürek ister ama burada bir sürü öyle işlemim var. Yani dolar shortlamak tablodada sell yazanlar. Mesela hiç stop lossda girmemişim nasıl olsa batarsa batar diyebilecek durumdayım. Neyse ilgilenen merak eden arkadaşlarla yazışmaya devam ederiz.
Vatan kurtarmak değilde alın size gerçek trade ve artı eksi sonuçları işte :)
Kaldıraçlar düşürülmeden önce yatırımcının sistemde kalma süresi ortalama 14 gündü. Ki şirketlerin yasal olarak bildirmek zorunda olduğu kar zarar istatistiklerinede bakarsan senin karşında pozisyon olması gayet mantıklı burda bahsettiğim komplo teorisi değil forexde yatırımcının para kaybetme ihtimalinin ne kadar yüksek olduğu. Son düzenlemelerden sonra o spike la margin call yedirme olayları pek kalmadı ama ilk dönemlerde çok yapıldı bu. Ayrıca çok para kazanan adamlarında sizinle çalışmak istemiyoruz diye forex şirketlerinde hesaplarının kapatıldığınıda çok duydum.
Forexde para kazanılır illaki ama benim tavsiyem viop da yapın aynı işlemleri. Orada da 1 e 19 kaldıraç var zaten 1 e 20 kaldıraçtan sonrası kumar bana kalırsa. Hesabın merkezi kayıt kuruluşunda tutulur suni fiyat hareketleri olmaz işlemlerini yapan kurum ve kişiler spk dan lisanslıdır. Bankalardan yada borsa aracı kurumlarından yapabilirsiniz işlemlerinizi.
Hayır abi bankalarda bu şekilde bir şeyin mümkün olacağını sanmıyorum.
cahil cesareti değil en azından çoğunun değil.. Henrik gullberg diye bir zat var.. en son nomura grupda stratejik araştırma danışmanı gibi bir şeydi gelişen piyasaları falan araştırıyordu.. bu zat wikileaks belgelerindede ismi sıkça geçen hatırlı abilerden ..
bu adamın şubat ayında dolar türkiyede 2017 ilk yarısında 4 tl aşar diye bir demeci vardı..
şimdi bu tip insanları türkiyede takip eden insanlar var.. bu adamın bu lafına güvenip 3.90 dan alıcak insanlarda var..
dolar yüksekten basladi 3.86-3.87 lere gelme ihtimali yüksek
bugun usd alımı yapılırmı sızce
Fitch kararı yarın
Not düşürmesi muhtemel
Doların yukarı yönde hareket etmesi 3.90 gösterebilirler
Merkez müdahale edecektir
Yine bu seviye tekrar gelir gibi
Referandum bitene kadar 4 ü göstermemek için merkez müdahale eder
Müdahaleye rağmen ben 4 ü geçecek gibi düşünüyorum
YTD
Cidden bu forexten güzel para kaldıranlar var. Riski varsa da kazanmakta mümkün diye düşünüyorum. Demo hesaplarla deniyorum bende.
Ustalar şu forex işini öğretin de başlayalım. Amatör olarak 1000-1500 liralarla gireyim diyorum :)
forexten çok güzel paralar kazanabilirsiniz
sonra bir gece uyurken hesabınız terste kalır ve piyasa kapalı olduğu içinde sl noktası koyamazsınız(haftasonu)
ptesi sabah bi bakmışsınız 15bin usd yalan olmuş
Bunu kimse öğretemez
Programı kullanmayı 15 bilemedin 30 dkda öğrenirsin
sonrası ise tamamen kendi işlem yapa yapa edineceğin tecrübe
forex yapmak diye bir tabir bana komik geliyor mesela
ben döviz bürosundan gidip alıp sonra yükselince gidip bozdurmuyorumda ondan milyon kat hızında ekran başında yapıyorum
kaldıraç kullanmak istemiyorum diyip gerçek paranla işlem yapabilirsin
ha ama gecelik ödeyeceğin swap somut olarak elden alıp satmaktan farklı katlanacağın bir maliyet olur
100 Dolara bile açıyoruz :D
Bir aracı kurum çalışanı olarak arkadaşların dediği doğru fx kısmı kaldıraç cazibesinden ötürü risklidir ama bu kaldıracı kullanmak tamamen sizin elinizde yani benim hesabım açılırken 1 e1 olsun derseniz hesabınız o şekilde açılır zaten artık 1 e 100 kaldıraç için minumum yatırım tutarı 20.000 TL onun altında yatırım yapanlar direk 1-50 ve 1-25 olarak işlem açabiliyor ama dediğim gibi hesap açılırken söylerseniz kaldıraç 0 olsun onuda yaparız. Ve fiziksel ve bankalara göre ciddi alış satış avantajınız olur örnek vermek gerekirse kendi kurumumda
Dolar Alış Dolar Satış
3.8483 3.8462
Gram Altın Alış Gram Altın Satış
147.80 147.70
Bu alış satış farkını hiçbir fiziksel satıcıda ya da bankada bulamassınız sadece fx de vardır
Aynen öyle
Yani dediğim gibi saçma sapan spike olmuyorsa doları kimden aldığının önemi yok onuda birden fazla aracı kurumla çalışırsan teyit edersin
Risk istemiyorum neyse param onla işlem yapayım dersen kaldıraç olmasın dersin gecelik swap ödeme dışında hiçbir ekstra maliyeti olmadan en ucuz ve hızlı şekilde alıp satarsın
Görende aracı kurumum var sanacak :D ama madem bilgi paylaşımı doğru bilgilendirme yapılsın
Araba 300 yapabiliyor diye 300 ile gidip kaza yapınca arabaya suç bulmaya benziyor bu kaldıraç var işi
Allah yaşatmasın ama batarsamda kendi suçum kazanırsamda kendi başarım diyorum ben net olarak
Forex biraz risk işi ve birazda kenarda biriktirdiğini gözün kapalı oynama işi :) Ben dolar 3.52 iken almıştım forex'te hala işlem devam ediyor şuan 11.795 , riske atacağım param vardı hala tutuyorum , hala da doların yükseleceğini düşünüyorum. Normal Enpara ve İş bankası üzerinden yaptığım işlemi de buradan yazmıştım 3.81 den almıştım ve kafam rahattı artacağına dair , millet diyordu neye göre kime göre kim müdahele ediyor diye :) Şuan 3.8485 hala da artacağını düşünüyorum.
4 5 bın lık usd alsammı dıycemde 1 saatte kur farkettı
Valla bilmeden destek yatırım a kaydoldum. Güvenilir önereceğiniz neresi var ?
Son olarak demo süresi bittikten sonra minimum ne kadara hesap açıyorlar ?