Dolar çok düşmedi
Borsa nedensiz bir çıkış hakim
Var bunda bir iş :)
Printable View
Dolar çok düşmedi
Borsa nedensiz bir çıkış hakim
Var bunda bir iş :)
borsadaki artış gayet suni:)
yapma 2 saat içinde 3.91 den 3. 82 ye çekilmesi hemde herkesin artışı konuştuğu dönemde büyük düşüş bence.
Borsadaki yüselişi iyiye yormakta mümkün kötüyede. İyi yorarsan millet fitch mitch morgan sallamıyor yabancılar dahil alım korkusu yaşamıyor diyebiliriz. Kötüsü; para babaları kendi kağıtlarını alım yapıyor, satarlarsa kağıtlar elimizde patlarda diyebiliriz.
Bu arada dün Fransa başkanı tüm Avrupayı Trump karşısında yer almak için çağırdı biliyorsunuz. Bu çok ama çok ciddi bir adım. Amerika tarihinde yaşanmamış bir olay. Ayrıca Trump ın 7 İslam ülkesi vatandaşına vizelide olsa zorluk çıkarma kararıda Dünyada ve yine kendi ülkesinde çok kötü karşılandı. Bu haberlerin tümü Doların Dünya da kan kaybına sebep
dolar, borsa vs 6 aylığına bıraktım. zira aklım almıyor, bi tarafıma bi şey kaçmasından ciddi anlamda çekiniyorum :beuj:
Borsa tam 2 saat içinde %1 den %1.99 bandına taşındı karlılıkta. Tamda yarım saattir hiç kıpırdamıyor. Bu pek doğru bir hareket değil. Takip ettiğim bikaç kaat var hareet onlarda bile aynı. Yani bir taze para girişi oldu vebikaç kağıda dağıttılar.
Hareket baya düşündürücü. alım satım yok şuan
Dolar beklentin tam tersi olmus :)
Borsa icin hala bekleyin,cok fazla yabanci girisi oldu. Ben portfoyin %30'unu hala satmadim.
Dolara donmek icin firsat kolluyorum. 3,65 beklentim. Ytd.
ne katar parası ne arap sermayesi kara göründü deniz kurudu... bu saatten sonrası zor gibi herkesin unuttuğu bir sarraf faktörü var amerika yeni başkan gelene kadar onu sürümcemeye almışdı bence yakında kullanırlar ..
Plastik sterlinler çıÄ·acak diyorlar dolarda da degişim başlayınca acaba neler olucak .Hindistan 'ın rupi si ile zaten hazırlık yapıldığına artık inanmaya başladım.Acaba Dünya çapında batan bankalar olacak mı ?Bu da bir krizi kökler .Çin topun agzında .Fransa 'ya da Afrikaya veda çanları çalıyor .Dolar ve sterlin $£ kardeşliği .
Ekliyeyim :Tüm Dünya insanlari için hadi hayirlisi .
zaten bir amero hikayesi var on yıllardır amerika hesabına gelirse ameroya geçer dolarıda yürürlükden kaldırır yada dünya değerini hiç yaparlar.. bunuda çine önlem olarak diyorlar yaparlarsa yapar amerika..
çinin dolar rezervi 3.20 trilyon falan deniliyor amero ya geçilirse doların değeri sıfıra yakın olucak yürürlükden kaldırılmış artık bir para birimi olucak buda çini bitirir.. çinin elindeki 3.20 trilyon dolar 10 milyon dolar kadar olur misal salladım..
Şaşılacak birşey yok. TCMB piyasayı %11 den fonluyor
Geçen hafta %8 den dönmüyordu. 10 gün önce %8 olan ağırlıklı fonlama maliyeti %10.50 Ye yükseldi yani merkez faizi artırmadım diye hükümete şirin gözükse de aslında net %2.50 artış yaptı böyle ponzi game bozuldu yanı artık japon ev hanımları bu ülkede trade yapamıyor. Böyle olunca USD Ye rush sona erdi. Merkez kaleyi savunduğu sürece TL king kaleden açılırsa ozaman yeniden oyun başa döner
Ocak ayı başında görüşümü belirtmiştim aynı şekilde portföyümü koruyorum
Bu yıl borsa yılı
kaleyi fazla tutamaz %2 arttırdı evet bunun bankalarda bir pozisyon karşılığı olucak her keyfin bir bedeli vardır.. yüksek ihtimal hükümet gene müdahil olucak .. kısaca dolardaki pozisyon 3 gün 5gün 1 haftalık duraksamalara neden olur sonra gerisi açığını hızla kapamaya devam eder..
Bankalar zaten hergün fiyatlamaları ayarlıyorlar, son 2 hafta içinde kredi kullandı yada fiyat aldıysanız fiyatlamaların değiştiğini fark etmişsinizdir. Bankalar her zaman şartlara en hızlı adapte olan taraftır, müziği durdurup oyunu bozacak olan merkezdir. Biz şimdilik müziği dinliyoruz :-)
Bunun faızle alakası yok. Sadece ıster yabancı yatırımcı dıyın ıster kara para aklama(tayyıpmatık),o gırdı. Pahalı dolar,ucuz endeks...
Elbet gıren para nemasını alır cıkar,ceremesıde bıze duser... Ha bende kazanıyorum 1 aydır ama faturası kotu olucak...
herkes aynı şeyden bahsediyor farklı yollarla..
ben geçen ay sayın başbakan yardımcısı mehmet şimşekin bir lafıyla olayı noktalıyorum bence her şey yeterince açık ve net.. “Birinci Dünya Savaşı’ndan sonra belki de en sıkıntılı, en zorlu bir dönemden geçiyoruz."
Çok net carry trade yapılıyor
Faiz en büyük gösterge saat 10.00 TCMB nin ihale açıp açmadığına bakın ihale açmadıysa piyasayı yüksek faizden fonlayacak USD aşağı borsa yukarı
Bir de 16.30 u takip edin döviz depo ihalesi açıyor mu diye.
Kimse bizi sevdiğinden gelme para nemalanacağı yere yanı faize gelir.
TCMB fonlamayı sürdürsün yine piyasayı %8 e indirsin
Borsa 79-80bin USD.TL 3.92 direkt.
Ortam çok kırılgan bu fiyatlara dönmesi max 3 günü alır.
Gözümüz merkezde
Bir de şunu düşünün geçen haftaki TCMB faiz kararından önce yabancı neden piyasaya girmedi halbuki hem borsa daha ucuz hem de faiz daha yüksekti yani daha yüksekten bozdurup USD lerini daha ucuza hisse alabilir lerdi
Konu fiyat değil adamlar piyasadan çıkarken kuru kaçtan alıp karları cebe indireceklerini bilmek istiyor
Dün borsadaki işlemleri incelediniz mi bilmiyorum ama Bist30 daki çoğu hissedeki net alıcı yatırım finansman nerdeyse tek başına toplamış ne var ne yok
sadece garanti bankasında 11 milyon lot almış onun arkasında en yakın 3.5 milyon alıcı var
iş bankası hissesinde 4.4 milyon lot
vakıf bank 5.8 milyon lot
halkbank 3.2 milyon lot
toplamda net 300 milyon tl lik alış yapılmış o kurumdan dün onun arkasından gelen alıcılar 57 milyon 46 milyon 39 milyon diye gidiyor.
Bu çok sağlıklı bir tablo değil bi kişi sürüklemiş tüm endeksi.
hepınız Türkçe ko usıyosunuz ama baska dılde :D
Su an 30 bin tlem var vadesizde, enparaya mi koyayim vadeli 11%. den yoksa altin usd?
Elimde 500€ gibi bir para var bozdurayım mı ? yoksa başkanlık referandumunumu beklemeliyim ?
Bu arada Miktar bana resmen havadan geldi gibi seneler önce Biryerden karşılıksız geldi. hala duruyor.
bence bir tatile cik :) ye bitir parayi
Bu karisiklikta suna yatir diyenin elini operim. Ama soruyorsan ben ne yapiyorum; 76'lardan borsaya girdim ve portfoyun %70'ini sattim. Sattigimla tl mevduattayim ve ozel sektor tahvil aldim. Suan %20 doviz,gerisi tl deyim. Eger 3,65 lere yaklasirsak duruma gore dolar alacagim yuklu miktarda. Ama yinede %30 tl de olurum...(firsatlar icin)
Umarim yardimci olabilmisimdir....
Kesinlikle vadeli mevduat derim
Faizler artmaya başladı
%12.25 veren bankalar var :)
Hangisinin tahvilini aldınız özel değilse.
Özel sektör tahvilleride ciddi riskli geliyor bana. Olası bi iflasta en son sırada oluyorsun nitelikli yatırımcı olarak. Demek istediğim bi şirketin olası bi temerrüde düşme ihtimali oluştuğunda en son ödemeyi düşüneceği özel sektör tahvili olur. Karşılığında ipotek teminat ıvır zıvır hiç bir şey yok çünkü. Aynes patlamıştı en son takip etmişsinizdir yapılandırmaya çalışıyorlardı ama son durum ne haberim yok.
Büyük şirketler özel sektör tahvilinin bokunu çıkardılar vadesi dönen tahvili yeni tahvil ihraç ederek finanse ediyorlar zorlu grubunun 11 tane tahvili var piyasada şu an. Tahvillerinden bir tanesinin 15 gün sonra vadesi doluyor dikkat edin bak o ara yeni tahvil ihraç edicek çok büyük ihtimal. Gerçi sermaye arttırımı yaptılar belki para vardır bilmiyorum. Bütün faktoringler bu tahvillerle çeviriyorlar. Battı dediğimiz bimeksin 3 tane tahvili var toplamda 100 milyon civarı en yakınının vadesi 226 gün. Neye göre onay veriyor bunlara aklım almıyor. Gerçi özel sektör tahvili almak istediğinde nitelikli yatırımcı olduğunu ve risklerin farkında olduğunu bildiren bi beyanat gibi birşey imzalatıyorlar herhalde hukuki olarak kendilerini korumak için. Ama dikkat etmek lazım bana patlamaya hazır bi bomba gibi geliyor. Şirketi iyi seçmek gerek. Yada fonlar var sepet gibi topluyorlar çeşitli özel sektör tahvillerini riski azaltmak için .
Biz daha 2 ay önce özel sektör tahvili ihrac ettik nitelikli yatırımcıya burda yazmıştım güzel bir fırsattı. Sonucta mevduat faizi neyse 4.5 baz puan üstündeydi ayrıca stopajıda mevduat faizi gibi %15 değil 10 du. Net holding olarak yaptık ihracı kurum olarak riskimiz diğer öst lere göre çok düşük çünkü net holdingin yatırımları ve gelir kaynakları hep yurt dışı kaynaklı
Yari yariya usd altindayim, 3,78 e 146 dan almistim bekliyorum mecburen :)
Yahu her sırketın tahvılı alınmaz,ben yıllardır alıp satarım.
Faızı guzeldır. Ama buradakı asıl kazanc sadece faız degıl. 100 degerınde kı tahvıl,talebe gore fıyatı 102-103 belkı 108 oluyor. Asıl kazanc orada. Dusebılırde ama ıyı secım onemlı...
Borsa görülmemiş ralli yapıyor ama altı boş yapılan hareketlerin. Bugün itibari ile Dünyanın en çok yükselen 2. Borsasına sahibiz :D sebebini kendimiz bilmiyoruz.
Ah ah 5.40 dan thy sattım evevli gündü şimdi 5.70