şu faizi komple kaldırsınlar dolarda yekte 50 tl olsun kurtulalım mk
Merkez Bankası başkanının adını bilmediğimiz, PPK toplantılarının tarihlerini hatta ne olduğunu bile bilmediğimiz günler, ne güzelmiş...
Muhtaç olduğun kudret damarlarındaki asil kanda mevcuttur.
M.Kemal ATATÜRK
yetkili abilerin Japon YEN li açıklamaları da geldiğine göre, sıvama kısmına hızla geçmiş bulunuyoruz... insanların ellerindeki varlıklar, paralar, işleri hızla gidiyor ama kimsenin umurunda değil...son 10 yıldır tamamen rant ekonomisi ile gemiyi yürüttüğümüzü zannediyoruz, 300bin liralık evi 800 e satınca kendimizi para kazanmış zannediyoruz, sonra onun karını 3-5 sene rahatça yiyerek, krizin bizi etkilemediğini düşünüyoruz, hatta 50 bin lira etmeyen arabamız 150 bin edince üzerine 100 daha koyarak yeni bir araba alıyoruz, zenginleştiğimizi hissediyoruz...artık anlatmaktan yoruldum, emlak ofisi açarak ülke kalkınmaz, bina yaparak ülke gelişmez... herkeste ev araba olması, ülkenin rant ekonomisinin sonucudur, kapıcının bile evinde araba olması değil mevzu, 10.000 tl maaş alan biri asgari ücretin neredeyse 4 katını alıyordur yani iyi bir işi vardır, 3.000 kira, 1.500 faturalar, 500 aidat verse zaten yarısıı gitti maaşın, şimdi kalan maaşla çocukların okulu,servisi, mutfak harcamasını yetiştirebilir mi? peki kalanla ev ya da araba alabilir mi? işte bunu hesabı önemli yoksa annesinden kalan evi satıp bir ev bir passat alması ekonominin iyi olduğunu mu gösterir?dünyada asgari ücret alanlar %5-15 seviysinde iken, ülkemizde %50 den daha fazla... yahu 2.800 tl ile ev ve araba almanın formülünü bulduysanız evet işte o zaman ekonomi iyileşmiştir...2 senedir projelere teklif bile veremiyoruz, çünkü kur artınca fiyatı arttıramadığımız için BATIYORUZ... en dandik proje bile 2 sene sürüyor ülkemizde, 200 tl den birimine anlaştığın işin maliyeti son sene 350 tl oluyor, hem işi bitiremiyorsun hem de ne teminatın kalıyor ne de tazminatın, böyle ülke mi olur?yaptığımız işin rantını devlet dövizle ödüyor müteahhite, ama taşeron 'yasak' olduğu için TL ile sözleşme yapabiliyor, taşeronlar batarken müteahitler döviz arttıkça katlayarak para kazanıyor... pandemi döneminde verilen tek teşvik, gidin kredi kullanın tavsiyesi oldu, yahu iş lazım, üretim lazım ki para kazanıp ödeyelim, döviz bu kadar yüksekken neyin işini yapacaksın? rant ekonomisinden üretim ekonomisine 30 yıldır geçemedik, eskiden en azından üretmeyelim diye dış ülkeler ucuz paraya boğardı TR yi şimdi ne üretiyoruz ne de para bulabiliyoruz... artık bakkala da gitsen soruyorlar 'abi dolar daha artar mı?' diyorum ki 'düşmesi için bir sebep var mı?' ... icraya düşenlerin gittiği devasa adalet sarayları, hastalanınca gittiğin hastane, lise bile olamayacak kapasitede olmasına rağmen üniversite olmuş 4 duvar, köyüne rahat git diye dökülen asfaltla ekonominin nasıl olup da büyümediğini düşünüp durun sonra... 30-40 milyon nüfusla tutulan ekonomik göstergelerin ikiye üçe katlamasının sebebini nüfus artışı ve de dünyadaki durdurulamayan ve devamlı ucuzlayan teknoloji olarak göremeyenler ; 'ama bu ülkede benzin kuyruğu vardı, yağ kuyruğu vardı, ekmek karneyle satılıyordu' diye topu topu 3-5 ay sürmüş sıkıntıları şimdi hepimize gerçekmiş gibi yutturanların, marketlerde şeker ayçiçek yağı vs nin kotayla sayıyla satıldığından haberi var mı? benzine zam gelecek diye 2 saat istasyonda kuyruk bekleyenleri hiç görüyorlar mı? giydiğin donun lastiğinden, kulağından düşmeyen telefona kadar her şeyi yurtdışından ithal edip de, 'dövizle ne işimiz var, bana ne?' diyen bir toplumun bu durumu atlatması mümkün değildir...
kimse zaten ne okuyor ne de anlıyor... dün TV lerde haber programlarına bakıyorum, 'USD 20 tl de olsa iktidar kazanır', 'USD yüksek ama önemli olan ihracat', 'kurun günlük hayata etkisi çok az', 'asgari ücrete çok takılmayın zaten her evde 2-3 kişi çalışıyor yani asgari ücretin 3 katı giriyor haneye' gibi gerçekten çok bilimsel açıklamalar yapılıyor... insanlar USD yi BTC zannediyor yani alıp satınca para kazanılan bir şey, başka da bir etkisi yok bize... 'paramız yok ki USD alayım da para kazanayım' diyenler var mesela... yahu arkadaşım, dolar dediğin şey Amerikalının parası yahu, adam çalışınca cebine dolar giriyor, mal satınca usd geliyor, üretim yapınca dolar kazanıyor... yani adam gidip de dolar satın almıyor, onu biz alıyoruz... sen yazın suyu ılımasın diye dolaba koyarsın ya, işte o misal kazancın değerini hep soğuk tutsun diye dolar almalısın yoksa senin buz dolabın su üretmez, olan suyu soğuk tutar... artık daha fazla ne kadar kötü olabilir dedikçe, dibin ne kadar derin olduğunu görür olduk...
https://twitter.com/nebnigne/status/1461377859335897092
Dün twitter'da bu video'ya denk geldim. O kadar haklı ki söylediklerinde.
Parti işi takım tutmak gibi oldu ülkede.
Muhtaç olduğun kudret damarlarındaki asil kanda mevcuttur.
M.Kemal ATATÜRK
Evet eğleniyor muyuz gençler?
Dolar 12 oldu saat 12 olmadan...
@premiumparts / www.premiumpartstr.com
Premium Brands & Special Cars
OZ RACING · SPARCO · MSW by OZ · AEM · K&N · EIBACH
12.25 rekor üstüne rekor. Naim Süleymanoğlu bile bu kadar rekor kıramadı.
2 Temmuz 1993 unutma / unutturma
2018'in daha şiddetlisi yaşanıyor şuan.
Bizden bir yıldız kaydı, yine gökler aldı... Hepimizin başı sağolsun. Huzur içinde yat Alperim |RA|
dolardan 6 tane 0 atıldığında kendimizi çok ferahlamış hissetmiştik, 1 usd 1.2 tl işte, kazancımızdan da 6 tane 0 atılmıştı ama totalde herşey eşit olmasına rağmen yine de psikolojik bir rahatlama vardı... bugüne gelirsek: giderlerimizin yanına 1 adet 0 atıldı ama gelirimizin yanına da 0 atılmadı, 10 kat fakirledik, geçmiş olsun...
"Dolar, köyün delisi gibi BAY-rağını sallaya sallaya geliyor." demiş biri.
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)