User Tag List

Sayfa 9/16 İlkİlk ... 7891011 ... SonSon
297 sonuçtan 153 ile 171 arası

Konu: Dolandırıcı Oktay Öter & Yunus Can - Pert Araç Satışı / Ankara Polatlı

Octane - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    23 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Adamın aracı ekspertizde çıkmamış işte. Sorun orda başlıyor zaten. Ya ekspertiz yapan kişiler satıcının tanıdığı ya da iş bilmiyorlar. Satış sözleşmesinde, söylediğiniz gibi bir ekspertiz raporu eklenirse bu ekspertiz raporunun gerçekten tamamen doğru olduğu ne *****? Ya alıcının tanıdığıysa bu sefer de renk vermedilerse?

Bakın, hepiniz, değerli forumdaşlarım.
    Yanlış anlaşıldığımı düşünüyorum cidden.
    Ben bu durumun yalan söyleme veya dolandırıcılık olmadığını söylemiyorum. Tabi ki dolandırıcılık, tabi ki şerefsizlik. Sattığın adama neyi varsa söyle, alacak adam bilsin alsın. İsterse gerçekten pertten dönsün, söyle, uygun fiyattan ver onun da alıcısı çıkacaktır.

Ben sizinle aynı taraftayım. Konu sahibi adam mağdur olmuş, oh ne iyi oldu demiyorum burada ben de zaten. Adama kötü olmuş, kazıklanmış. Hangimiz isteriz? Geçmiş olsun.

Söylediğim tek şey, bu iş dediğiniz gibi davaya bağlanırsa, her ikinci el araç satan adam tehlikeye girer. Bu işin çözümü, pert kaydı olan araçların muayeneden geçememesine bağlanır, böylece pert olacak kadar kaza yapan araç hurdaya direk ayrılır, ikinci el hiç bir araç pert olmaz.

Bu durum fırsatçıları da yokeder, alıcıların da işine gelir.

Ama direk her şeye dava açarsak, herkes bu sistemi lehine kullanmaya çalışır, sonuçta hepimiz patlarız.
    Oversteer scares passengers, understeer scares the driver... (meali: kasko yok muska var )

ibozum - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    İş o kadar davalık olursa bunun bilir kişiliği var.. Aracı aldıkdan sonra pert edip toplarda sana dava etme gibi bir şey olamaz.. Mühendissin anlaman bilmen gerekir.. Adamın eklediği yaptırdığı parçaların takılması ataletinden, metal yorgunluğu, direnci vb bilir kişiler tarafından hesaplanır belirlenir..

Öyle söze değil, belge bilgiye bakarlar..

Diyadin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    33 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Octane konuya çok değişik bir açıdan varsayımla yaklaşıyorsun art niyet her şeyde var,

Cebine uyuşturucu koyup ihbar edilen insanlar var kulağına küfür fısıldayıp silah çekilince önce davranıp kendimi korumak için vuran adamda var eski sevgilisine gıcık olup tecavüz şantaj vs diye dava açan kızlarda var

Şimdi yukarıdaki olaylar oldu diye gerçekten mağdur insanlar haklarını kanunla aramasın mı?

Umarım olaya hangi açıdan baktığını anlamışsındır

Artniyet her zaman her konuda var adam tabi ki hakkını arayacak.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    oktay öter hakkaten kasaptır, aslında daha çok tavukçuluk yapıyolardı battılar çıktılar, ben polatlıdan ayrılalı 15 yıl oldu ama o zamanda çakaldı.

Polatlı çok göç alan kozmopolit bir yer bütünüyle kötülemek yanlış olur, sanayi içinde çok düzgün esnaflar var. Küçük yerdir zaten sorsanız kimin ne mal olduğunu öğrenirsiniz kısa sürede.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Arkadaşlar bu octane adlı kullanıcınin oktay öter adlı şahıs olduğu kanaatim yüksek.. nedense kendisi olsaydı ancak böyle konuşabilirdi diye düşünüyorum. .
    1. Araç imkanlar ile tüm araştırması yapılmış.
    2. Dolandırıcılara karşı dava acmayalim ikinci el ölmesin bitmesin bu nasıl bir kafa ?? İkinci ele güven lazım..
    3. Çok bilip yorum yapıyorsun ama bir aracın pert yada kaza kaydının alıp satimdan once olduğunu ve ispatı nin çok basit ve net olduğunu da düşüne bilirsin.. saf yorumlarla arac benden sonra kaza yaparsa parca değişse diyorsun böyle birşey mümkün değil ki hukukta ispatı pekala basit..
    3. Bu hukuk mücadelem sonuna kadar yurutecegim amacım sadece zararım olsaydı sadece eksperé dava açmak yeterli olacaktı ama ben pislikleri sahtekarları insanların yıllarca biriktirdiği emeklerini çalan hayvandan daha aşağı olan bu insan musvettelerinin rahat rahat ortaliklarda gezmesini istemiyorum. Çok şükür para ihtiyacım yok ondan sonuna kadar mücadelemizı vereceğiz dostum avukutimla ve benim gibi düşünen diğer arkadaşlarımızla.. Kodes yakındır oktay ve Ömer ve çetede yer alan diğerleri.. sizi iyi arastirdigimi kandirdiginiz her kişiyi bulup dosyaya koyacağım..

Kadyr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bir şey soracağım şase nosundan sorgulayınca çıkmadımı hasar? paylaşılan ford ilanı kalkmış sanırım satıldı. mesaj attım şase no ver sorgulatayım ona göre arayacağım diye cevapta vermemişti.

braga26 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Kadyr Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bir şey soracağım şase nosundan sorgulayınca çıkmadımı hasar? paylaşılan ford ilanı kalkmış sanırım satıldı. mesaj attım şase no ver sorgulatayım ona göre arayacağım diye cevapta vermemişti.
    hasar dosyasını bilerek kapatmıyorlar o yüzden cıkmıyor hasar büyük ihtimalle

mrbars - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    21 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ben de mühendisim ve octane'a katılıyorum.

Şaka lan şaka, anti popüler tavırla popüler olayım dedim.

Konu aracın müşteriye saplandığında mahkemeye verilmesi, bunun dışında art niyetle açılan davalar istisnadır. Aksi halde "bana tecavüz etti" diye yalandan dava açıldı diye tecavüz davası hiç açılmasına gider.
    Not: kaldırım mühendisiyim.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    hangi sigorta şirketi yaptıysa hasar açılış tarihi ve kapatılış tarihi işlemler bittikten sonra nekadar bekletilmiş bununda araştırılıp dilekçeye eklenmesi gerekli bence.

levent_s - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı mrbars Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ben de mühendisim ve octane'a katılıyorum.

Şaka lan şaka, anti popüler tavırla popüler olayım dedim.

Konu aracın müşteriye saplandığında mahkemeye verilmesi, bunun dışında art niyetle açılan davalar istisnadır. Aksi halde "bana tecavüz etti" diye yalandan dava açıldı diye tecavüz davası hiç açılmasına gider.
    Not: kaldırım mühendisiyim.
    Kardeşim konuyu güzel özetlemişsin aynen katılıyorum

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ben plaka dan sorgulama yapmıştım şase den denemedim. Ama douu nick kullanan arkadaşımız da aynı kişiden araç almış konuştuk telefonda ki yazında da mevcut şase sorgusu yapmış plaka sorgusu da hasar çıkmamış. . Bunların taktiği tam olarak nasıl işliyor bilmiyorum ama douu arkadaşımızin söylediği bunlar hasarlı aracı alıp plaka değişikliği ve tamiratindan sonra satisa hazir hale gelince ikinci kişi üzerine alıp (oktay öter ) 15 gun sigorta yaptırmıyor bu süreçte araç sigortasız olduğu içinmi dosya kapanmaDigi için mi bilmiyorum hasar çıkmıyor.. dünkü araç da satılmış ama şase de aldım ama sorgulama yapmadım.. şase bende var istersen özelden at mesaj yollayayim. Ama sanırım adam sigorta yaptıysa gerek kalmayacak.. yarın musait olduğumda hem servise hemde sigortacıma sorgulama yapıp araç hakkında bilgi almaya çalışacağım sonucu buraya yazarım..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ben bilerek istedim bakalım verecekmi diyede ilan kalktı o arada.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bu arada şimdi benim aldigim aracın dosya kapanma tarihine baktım 5.10.2015. Kaza tarihi 16.09.2015 yani aracın hasar kaydınin düşmemesi benim araç için konuşacak olursak sanırım 15 günlük sigortasız lik süreci olabilir bunun araştırmasını yapıyorum.. bakalım uzman arkadaslara soracağım ilgili arkadaşlar da bilgi alırlarsa bu konuda mutlaka paylaşalım. Ve Araç alırken kesinlikle ne zaman plaka değişmiş ne zaman el değiştirmiş ve sigortası mevcutmu diye sigortacımiza sorgulatalim arkadaşlar..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    pert araç satılması yasaklanmalı yoksa bunun önüne geçilemez. zaten tahmin ediyorum ki bitek Türkiye de var bu pert merakı
    ama benimde takıldığım nokta şu, değişensiz boyasız aracı aldın 2 sokak ötede pert ettin sonrasında bir güzel topladın arabayı cebinden gittin satıcıya pert araba sattın diye dava açtın bu iş nası olucak? bilir kişilerin bunu anlamasının mümkünatı yok bence.
    Romeo <3 Giulietta

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bakın ispat için Kaza tarihi (mesale benim ki 16.09.2015 ) ekspertiz tarihinden önce olmali ki benim ekspertiz tarihim 11.02.2015 durum bu olunca ve benim araçta ekspertiz raporunda değişen yok ama araç tramer kaydında 16.09.2015 tarihindeki kazada kaput sağ sol camurluklar değişmiş bu da ispat ediyor yani. Aracı aldıktan sonra kaza yap yok öyle bir dava.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    23 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı sanctuary35 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    pert araç satılması yasaklanmalı yoksa bunun önüne geçilemez. zaten tahmin ediyorum ki bitek Türkiye de var bu pert merakı
    ama benimde takıldığım nokta şu, değişensiz boyasız aracı aldın 2 sokak ötede pert ettin sonrasında bir güzel topladın arabayı cebinden gittin satıcıya pert araba sattın diye dava açtın bu iş nası olucak? bilir kişilerin bunu anlamasının mümkünatı yok bence.
    Koskoca forumda beni anlayan tek kişisiniz. Allah razı olsun.

Ben oktay öter denen dangalakta değilim ayrıca. Sinirlisiniz anlıyorum ama her yere saldırmamak lazım.

Eksper raporu, onarım tarihi sadece tutanak veya beyanlı, sigorta veya kaskonun işin içine girdiği zamanlarda çıkıyor. Ben Allah korusun, yolda giderken diyelim ki tek başıma vw'ci bmwci üniversiteli genç gibi araç kullanıp refüje falan patladım. Arabamı tanıdık ustama çektirip kendi cebimden yapar tamir ettirirsem ortada ne eksper raporu olur ne tutanak ne kayıt ne tarih.

Ben anlıyorum, araç almışsınız alırken plaka sorgulamışsınız ama açık dosyası var mı yok mu sorgulamamışsınız, ki eğer araç kaza sonucu sigorta ya da rapor gibi işlere girdiyse dosya çıkar. Yine bir şahıs, kendi kaskosuz aracıyla tek başına kaza yapar ve aracını öyle satarsa, ne kayıt var ortada ne tutanak ne sigorta.

Düşman ben değilim, şu anda biz forumca bu adam tarafından dolandırıldık ya da kazıklandık tamam, öfkeliyiz, hesap vermesini istiyoruz. Ama şimdi sadece bizim lehimize bir olay olursa yarın aleyhimize de dönebilir.

Benim eski kız arkadaşım benim hakkımda gidip suç duyurusunda bulunsun o zaman, bana tecavüz etti diye, ben de hapse gireyim. Hiç araştırılmasın benim hakkım korunmasın. Ne de olsa bayan, yalan mı söyleyecek.

Ben sokakta düşen çocuk göreyim, kalkmasına yardım edeyim, beni anası görüp pedofili bu desin, ben hapse gireyim, hiç bana sorulmasın. Ne de olsa anne, yalan mı söyleyecek.

Ben yolda cüzdan bulayım, sahibine teslim etmeye giderken beni yaka paça yakalayıp hırsız diye içeri atsınlar, koca bilmem kim beyin cüzdanı, yalan mı söyleyecek? Hem benim tipime bak zaten kesin uyuşturucu da kullanıyorumdur, dövmeler falan.

Ben araç satayım, sattığım kişi içine sıçsın, bana dava açsın ben suçlu olayım, mahkemeye çıkayım, işimden olayım. Ne de olsa koca bilmemkimin tanıdığı, düzgün çocuk, yalan söylemez.

Beni kim koruyor bunu soruyorum.
    Oversteer scares passengers, understeer scares the driver... (meali: kasko yok muska var )

Post Thanks / Like
    Mentioned
    23 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Zamanın birinde sol şeritten inatla 50 ile giden bir bayan, sırf avukat mı savcı kocası mı vardı öyle bir şey olduğu için sağından geçen araç hakkında dava açmış, ayı gibi ceza yedirmiş, aracını bağlatmıştı. Burada ve her yerde insanlar ablamadan dinlemeden, sağdan geçen araç için, zaten kadın haklı trafikte makas atanlara deliriyorum şerefsizler onlar gibi mesajlar atmıştı. Sonrasında da hep beraber ceza yemiştik.

O zaman da bize girdi. Şimdi de bize girer.

Herkes her davayı tabi ki açacak. Ama haksız bulunursa da misliyle cezayı kendisi alsın iftira atmaktan. Nasıl olur?

ibozum - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Valla olayı çok ama çok yanlış yorumluyorsunuz.. Kişilerin beyanına göre dava açılır hakkıdır..
    ANCAK, dava açtı diye adamı alıp tutuklama, ceza verme yok öyle bir şey.. Dava görülür araştırma yapılır.. Onca bilirkişilikler var ispat edilir ona göre yargılanılır.. Ha karşı taraf yanlıştır, iftira atmıştır, o zaman karşı davanızı açma hakkı var.. Ona göre yaptırım uygularsınız..

Teknoloji çok ileri..

douu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ben aracı aldım başım yandı arkadaşlar. hakan kardeşimle telefonda konuştuk. adamların nasıl çalıştığını sonradan çözdük.

ben aracı alırken yaptığım kontrolleri yazayım. hani tecrübesiz veya bilgisiz bi adam değilim.

Araç ekspertiz merkezine girdi. bütün gerekli kontrolleri yapıldı. boya kontrolü tarafımdan makine dışında gözle de yapıldı.
    Araç muayene istasyonuna götürüldü. Km sorgulamaları ve muayene kontrolleri direk tüvtürk sisteminden yapıldı.
    Araç sanayide bi atölyeye götürüldü. Lifte kaldırılıp altında ve mekanik aksamında yapılması gerekilen bütün kontrolleri yapıldı.

Şimdi çalışma prensiplerinden bahsedeyim biraz. Bu şerefsiz aracı ağır hasar kayıtlı olarak satın alıyor. Yani hasarı görmüş ve tamiri yapıldığı esnada satın alıyor. Bu çok güvendiğimiz tramer sistemi aracın hasar bedeli ödendikten sonra sisteme hemen işlemediği için araç satışa çıkarıldığı esnada henüz kayıt aracın üzerine işlenmemiş oluyor. Siz gidip aracı satın aldığınız zaman yeni trafik sigorta poliçesi kestirdiğiniz anda araç tramer üzerinden ödenen rakam işlenerek ağır hasar kayıtlı oluyor.

Tramer bilgi sisteminin de yaptığı büyük hatalar var tabi. Benim satın aldığım araçta harman kardon ses sistemi vardı. Tesisat üzerinde olan bi hatadan dolayı aracın amfisi kısa devre yapıp alev alıyor. Araçta herhangi bir yanma belirtisi yok çünkü çok çabuk bi şekilde söndürülüyor. Ama elektrik tesisatı hasar aldığı için komple baştan tesisat yapılması gerekiyor. Elektrik tesisatı fiyatı serviste beyin dahil 29000 TL. Araç aksigorta üzerinden tamir ediliyor ve aksigortanın yaptığı ödeme de 29000 TL. Ama ne hikmetse araç sorgulamada 50000 TL hasar kayıtlı çıkıyor. Bu aradaki bedeli tramer ile görüştüğümde düzeltmelerini istediğimde sigorta şirketi ile anlaşmaları var abi bizim de yapacağımız bişey yok şeklinde bi cevap aldım. Yani adam bu işlem üzerinden cebe 21 bin lira gibi bi rakamı indirmiş.

Ben aracı uygun almıştım binmek için. Bu sorundan dolayı canım sıkıldı ve binmekten vazgeçtim. Rakam uygun olduğu için ve serviste yapıldığı için binmek isteyen bi abimize gerekli açıklamayı yaparak sattım. Hala da biniyor. Oktay şerefsizi için herhangi bir dava vs uğraşım olmadı. Ama bu işin peşine düşecem deyip uğraşmak isteyen olursa her türlü yardımcı olurum kendisine.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler