Adamın aracı ekspertizde çıkmamış işte. Sorun orda başlıyor zaten. Ya ekspertiz yapan kişiler satıcının tanıdığı ya da iş bilmiyorlar. Satış sözleşmesinde, söylediğiniz gibi bir ekspertiz raporu eklenirse bu ekspertiz raporunun gerçekten tamamen doğru olduğu ne *****? Ya alıcının tanıdığıysa bu sefer de renk vermedilerse?
Bakın, hepiniz, değerli forumdaşlarım.
Yanlış anlaşıldığımı düşünüyorum cidden.
Ben bu durumun yalan söyleme veya dolandırıcılık olmadığını söylemiyorum. Tabi ki dolandırıcılık, tabi ki şerefsizlik. Sattığın adama neyi varsa söyle, alacak adam bilsin alsın. İsterse gerçekten pertten dönsün, söyle, uygun fiyattan ver onun da alıcısı çıkacaktır.
Ben sizinle aynı taraftayım. Konu sahibi adam mağdur olmuş, oh ne iyi oldu demiyorum burada ben de zaten. Adama kötü olmuş, kazıklanmış. Hangimiz isteriz? Geçmiş olsun.
Söylediğim tek şey, bu iş dediğiniz gibi davaya bağlanırsa, her ikinci el araç satan adam tehlikeye girer. Bu işin çözümü, pert kaydı olan araçların muayeneden geçememesine bağlanır, böylece pert olacak kadar kaza yapan araç hurdaya direk ayrılır, ikinci el hiç bir araç pert olmaz.
Bu durum fırsatçıları da yokeder, alıcıların da işine gelir.
Ama direk her şeye dava açarsak, herkes bu sistemi lehine kullanmaya çalışır, sonuçta hepimiz patlarız.