Bu arada ek bir bilgi. Şase ve motor numarası üzerinden yaptığımız sorgulamalarda da araç temiz çıkmıştı. Yani plaka üzerinden herhangi bir hasar gelmeyince olay bitti deyip gidip almadım aracı. Motor ve şase üzerinden bütün sorgulamalarını yaptım.
Bu arada ek bir bilgi. Şase ve motor numarası üzerinden yaptığımız sorgulamalarda da araç temiz çıkmıştı. Yani plaka üzerinden herhangi bir hasar gelmeyince olay bitti deyip gidip almadım aracı. Motor ve şase üzerinden bütün sorgulamalarını yaptım.
Okudukça 2.elden soğudum resmen
Boya makinasıyla bak
Şasi motor sorgulat
Lift e kaldır bak
Km yi tüvtürkten sordur
Ona rağmen pert arabayı satsınlar vay be
Bu tarz adamları savunan arkadaslara birkaç birsey söylemem meslek icabı gerektiriyor..
Ben Antalya'da ekspertiz firmasının ''Servis Müdürü''yüm. Taş devri zamanında yaşamıyoruz.Şimdi herkes ne aldığını,nasıl aldığını çok iyi biliyor.Pazardan domates bile alırkan kaba tabirle ''elliyorsun''.hele ki para verip araç aldığın veya sattığın ne olduğunu çok iyi biliyorsun kısa ve öz konuşmak gerekirse bizim millet üşkağıtçı
Pert arabayı alıp,çok paraya kaktıracak ya sana ya bana ya bi garibana
Pert arabayı satan adam satmayacak arkadas veya satıyorsa ''adam gibi'' söyleyecek!
Vallaha millet poyalı arabaya pert gözüyle baktığı sürece, bi kaç parça değişmiş araçlara hurdadan toplama gözüyle baktığı sürece daha böyle adamlar dolandırıcılar müstehak yani bu insanlara.
Beyler oktay öter adlı şahsın hasar saklama şeklini öğrendim. Douu nick kullanan arkadaşımız anlatmıştı bana kesinlestirmis oldum.
Bu şahıslar arabayı alıp satışa hazır hale geldiğinde noterden plaka değişikliğinde bulunup aracı oktay öter in üstüne alıyor. O da eski plaka üzerinden sigorta yaptırıp trafik tescilden ruhsat ve plakayı alıp aracı satışa çıkartıyor. Plakayı aldıktan sonra sigortaya gidip aracın yeni plakasını kaydettirmiyor. Böylece hasar kaydı 5664 é düşmüyor arkadaşlar. Arabayı almadan önce plaka sorgusu yaptım hasar çıkmamıştı suan çıkıyor. Çünkü yeni plakayı sigortalattim. Douu arkadaşımız da hem şase hem plaka sorgusu yapmıştı oda zorunlu trafik sigortasını ve kaskosunu yapinca durumu öğrendi.
Araç alırken birden çok el değiştirmiş ise iyi artırmaniz gerekiyor arkadaşlar dikkatli olun. Saygılarımla.
bu tarz olayları önlemek için bir yöntem bilen varmı. örneğin noterde ımzalı "aracta pert veya agır hasar kaydı yoktur" gıbısındne bır yazı almak ıse yarar mı ?
kendımızı nasıl guvenceye alcaz
E30 M50 TURBO & F30 320i ED
Arkadaşlar hasar kaydı plaka ile birlikte araba araba gezmiyor, o plaka da kalıyor o yüzden plakadan 5664 sorgusu yapmak çok anlamlı değil.
EN DOĞRU HASAR SORGULAMA ŞASİ NUMARASINDAN YAPILIR.
dünyanın en komik sistemi bizde sanırım.
yahu sene 2016 olmuş hala arabanın geçmişi neydi ne olmuş aa change olmuş falan.
sistem çok basit olucak.arabanın şasi numarası'na herşey kaydolucak.
www(....)... .. site olucak gireceksin oraya şase numarasını arabanın bütün hasar kayıtları çıkacak.
Bizde ise hala dur plaka sorgusu yapalım sonra şase sonra dur tüvtürk'e bakalım abi bide falanca servis'de tanıdık var o'da bir plakadan baksın.
Devletin bu konuya el atması lazım ama bu işde güzel para ticareti dönüyor göz yumuyor bazı kaynaklar.
Seat IBIZA FR
C U P R A L E O N
İşte bilmiyorum 5664 bu işten çok para kazanıyor.Valla bizim ofiste bir arkadaş 2 aydır araba bakıyor diyor 5664 sayesinde konuşma paketimden daha çok fatura geldi diyordu.
2.El araç satışında'da noter'de bir sistem olabilir.
Örnek olarak 60.000 araç için anlaştın.Herhangi bir notere gideceksin.Araç satışı diyeceksin parayı havale yada eft ile noter'in hesabına sistemine geçiş yapıcaksın.Para orda duracak.Satış yapıldık'dan sonra noter bey yada hanım izma atmadan önce alıcı kişi herşey tamam mı alıyormusun 60.000TL sorusunu sorucak alıcıda tamam alıyorum diyip imza attıkdan sonra para satıcı tarafın hesabına geçicek.
İşlemler bu kadar kolay ve güvenli olucak hatta sistem şase numarasından herşeyi görücek ve alıcı tarafada çıktı vericek.
Ama yapılmıyor.
Türkiyenin heryeri internet artık.Sene sanki 1960-70-80 hala eski sistemle ilerliyoruz.
Seat IBIZA FR
C U P R A L E O N
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)