User Tag List

Sayfa 11/16 İlkİlk ... 910111213 ... SonSon
297 sonuçtan 191 ile 209 arası

Konu: Dolandırıcı Oktay Öter & Yunus Can - Pert Araç Satışı / Ankara Polatlı

ibozum - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Day Walker Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    5664 gönderilen her mesaj para

Ayrıca sen ben istiyoruz bunu bakalım galericiler pertciler böyle kolay bilgiye ulaşmamızı istiyormu?
    Bence de tramer sistemi çok deli para kaldırıyor.. Böyle para akan bir sistemi iptal etmke, kamu yararına bir şey yapmak buralarda olmaz..
    Şase numara sorgulama sistemi gelse de adamlar şase numarısı kopyalıyorlar..

Denetim şart olacak, bu işleri yapan dolandırıcı, hırsızlara ağır cezalar verilip emsal olacak o zaman bakalım bu kadar kolay milleti kandırabiliyorlar mı..

KÖROĞLU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    133 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı individual Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    İşte bilmiyorum 5664 bu işten çok para kazanıyor.Valla bizim ofiste bir arkadaş 2 aydır araba bakıyor diyor 5664 sayesinde konuşma paketimden daha çok fatura geldi diyordu.

2.El araç satışında'da noter'de bir sistem olabilir.

Örnek olarak 60.000 araç için anlaştın.Herhangi bir notere gideceksin.Araç satışı diyeceksin parayı havale yada eft ile noter'in hesabına sistemine geçiş yapıcaksın.Para orda duracak.Satış yapıldık'dan sonra noter bey yada hanım izma atmadan önce alıcı kişi herşey tamam mı alıyormusun 60.000TL sorusunu sorucak alıcıda tamam alıyorum diyip imza attıkdan sonra para satıcı tarafın hesabına geçicek.

İşlemler bu kadar kolay ve güvenli olucak hatta sistem şase numarasından herşeyi görücek ve alıcı tarafada çıktı vericek.

Ama yapılmıyor.

Türkiyenin heryeri internet artık.Sene sanki 1960-70-80 hala eski sistemle ilerliyoruz.
    Öneri mantıklı ama nefes almayan noterlerin üstüne bu iş eklenirse alım/satım çook uzun sürer.

Öncelikle nakit araç satışını kaldırmak lazım bence.

Alan kişinin bankası satıcıya "34ABC111" Plakalı araç satışı için "x" bedelli bir çektir diyerek evrak vermeli.

Satan adam bu çeki almalı aynı anda hesabın müsait olduğunu kontrol etmeli.

Sonra git kardeşim yap satışını. Noter satış evrakını götür bankaya paranı ister nakit al / ister hesabına aktart.

Faydası ne olur ? Forumda sıkça okuduğumuz patrona alınan araçlar gibi olmaz. Gasp edilmezsiniz.

Alım satım bedeli kayıt altına alınır. (100 e satıp 80 yazılır yine ama olsun)

Sahte para / parayı alamadım riski ortadan kalkar. (Tabi çeki aracı satan kişi muhafaza etmeli)

Dezavantajı her yerde şube olsa da alım satım süresi biraz uzar, bir de banka eft/havale masrafı alır.

50 bin TL lik bir satış için 100 TL havale ücreti veririm mesela ben. Riske atmamak adına.

Nitekim en son forumdan bir arkadaş'a araç sattım. Havale hesabıma düştü, noterde beklerken. Attım imzayı satışı bitirdik.

Yigit-Y - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    125 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Vay be ne adamlar var kusursuz çalışıyorlar.

Yalanla dönüyor herşey gerçek para etmiyor bu ülkede.
    İnsanlar ikiye ayrılır. İşine gelenler işine gelmeyenler olarak.
    Kendi Ahlakın için Kuran'ı oku, vatanın için Nutuk'u oku.
    Hakikatten yana olacaksan, yalnız kalmayı göze alacaksın...
    Dr.ECU

Day Walker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    21 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı individual Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    İşte bilmiyorum 5664 bu işten çok para kazanıyor.Valla bizim ofiste bir arkadaş 2 aydır araba bakıyor diyor 5664 sayesinde konuşma paketimden daha çok fatura geldi diyordu.

2.El araç satışında'da noter'de bir sistem olabilir.

Örnek olarak 60.000 araç için anlaştın.Herhangi bir notere gideceksin.Araç satışı diyeceksin parayı havale yada eft ile noter'in hesabına sistemine geçiş yapıcaksın.Para orda duracak.Satış yapıldık'dan sonra noter bey yada hanım izma atmadan önce alıcı kişi herşey tamam mı alıyormusun 60.000TL sorusunu sorucak alıcıda tamam alıyorum diyip imza attıkdan sonra para satıcı tarafın hesabına geçicek.

İşlemler bu kadar kolay ve güvenli olucak hatta sistem şase numarasından herşeyi görücek ve alıcı tarafada çıktı vericek.

Ama yapılmıyor.

Türkiyenin heryeri internet artık.Sene sanki 1960-70-80 hala eski sistemle ilerliyoruz.
    Dediklerine katılıyorum hatta daha iyi sistemler çok iyi fikirlerin çıktığını ve kabul edilmediğini yada daha yaşatılmadan öldürüldüğünüde biliyorum o yüzden biz ne dersek diyelim buda bi kazanç kapısı (haklı haksız) bununda çok müdavimi var ve düzenin bozulmasını istemiyorlar bence.

Alıntı ibozum Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bence de tramer sistemi çok deli para kaldırıyor.. Böyle para akan bir sistemi iptal etmke, kamu yararına bir şey yapmak buralarda olmaz..
    Şase numara sorgulama sistemi gelse de adamlar şase numarısı kopyalıyorlar..

Denetim şart olacak, bu işleri yapan dolandırıcı, hırsızlara ağır cezalar verilip emsal olacak o zaman bakalım bu kadar kolay milleti kandırabiliyorlar mı..
    işte zurnanın zırt dediği yerde ceza kısmı. malesef ki bunların cezası aç olduğu için ekmek çalmak zorunda kalan çocuğun aldığı cezadan daha az.

TechTurkey Dragger - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    147 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Day Walker Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Sigorta Bilgi Merkezine bilgilendirme yapalım o zaman
    Yavrum şu adamları bitirirsen sen bitirirsin
    @premiumparts / www.premiumpartstr.com

Premium Brands & Special Cars

OZ RACING · SPARCO · MSW by OZ · AEM · K&N · EIBACH

exca- - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hiç o kadar kasmaya gerek yok, Almanya'da araç aldığımda ne ustaya gösterdim ne bişey yaptım. Kendim kontrol ettim aldım. Satış zaten alıcı ve satıcı arasında doldurulup imzalanan bir pc çıktısı, araç satışı yapan sitelerde falan mevcut. Oraya aracın km vs bilgilerini yazıyorsunuz. Eğer araçta bir sorun varsa yazılması gerekiyor. Yani satıcı alıcıyı bilgilendirmek zorunda bu araçta şu var bu var diye. Oldu yazılmadı ve siz aldıktan sonra 2hafta içinde öğrendiniz, (bu klimasının, sunroofunun vs bozuk olması veya sonrasında bozulmasına kadar geçerli) satıcıya ya tamir ettir ya aracı geri al diyorsunuz. Oldu size parayı yedim birader naparsan yap dedi, satış evrağınızla resmi makamlara müracat ediyorsunuz ve sizin yerinize para tahsil ediliyor satıcıdan. Oldu tahsil edilemedi, o zaman hapis cezasına kadar yolu var. Ha bu arada araç satışı için noter ve hatta satış evrağınız olmasada işlem yapabilirsiniz. (satış evraksız yapılabilmesinin bir dezavantajı var fakat çözümü mevcut ancak ayrı bir konu) Yani internet vs olmasına gerek yok bu işlemlerin düzgün yürümesi için.

Bu konuda daha gidecek çok yolumuz var, cezai yaptırımlar az olduğu sürece dolandırılma durumları devam eder. Daha önce noter çeteyle iş birliği yapıp sahte satışlar verdi, sanmayın ki online bir sistem olsa dolandırıcılık biter. Ona uygun yol yordam yine bulunur..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bu dolandırıcılığa girer, dava açar masrafımı ederim derseniz.. Bir avukatla görüşün derim.. Zira, sahibinden'den araç ararken doğru olmayan şeyler söyleyenler karşısındaki Avukat ise çoğu kez dava ile karşılaştıkları oluyormuş

Day Walker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    21 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı Dragger Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Yavrum şu adamları bitirirsen sen bitirirsin
    yok hacı bitirme olayı değilde bilgi verildi bakacaklar nedir ne değildir diye.

eğer grçekten böyle bişey varsa gerekli makamlara bilgilendirme yapılır ve hukuki işlemler başlar.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Dolandırılan arkadaşlara geçmiş olsun konuya 1 senedir bir şey yazılmamış ama bu adamlar bu işe devam ediyor ki beni de dolandırdılar suç duyurusunda bulunacağım varsa bu şahıslarla ilgili son dönemde aynı şeyleri yaşayan iletişime geçsin lütfen

tylan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bu kişiler benimde yakın bi tanıdığımı dolandırdılar. Expertizleri de ayarlamıslar 4 parça değişen olan arabaya 1 parça değişen 2 parca boya var demişler. Hoş ben üzülmedim al satcı çünkü piyasası 60-65 olan arabayı 55. E almıs
    Alıntı free-hifi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bu konunun bir üst leveli kaç yaşında milli oldunuz olur ...

tylan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    İlanları hemen silmişler belliki forumun sıkı takipçileri ���� Pişşt toyota oluyomu 30 a oluyorsa alalım
    Alıntı free-hifi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bu konunun bir üst leveli kaç yaşında milli oldunuz olur ...

mikelazi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    91 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    aynen ilanlar kalkmış hemen

çok hızlılar

TayfunS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Toyota Rav4üm vardı ilan açtım, çukura girince arabanın önünden lık lık ses geliyodu, ustaya gösterdim amortisör değişecek dedi. Arayan herkese de söylüyordum amörtisör değişecekmiş diye. Tabi bu yüzden bi sürü kişi almadı arabamı. Başka bi ustaya gittim meğer z rot değişecekmiş. Yani satıcı var satıcı var.
    TB4BSA

GokhanRS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    62 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    hurda tenekeleri bu kadar uçuk rakamlara satılmasına sebep olan devletimizde biraz utanmalı.

ben 3.20D aldım e90 kasa, 6500 eu ya. Araç 2ci gün otomatik vitesi değiştirirken ufak silkelemeler yapmaya başladı. Hemen aradım adamı ya dedim böyle böyle oldu. Adamlar hemen panikleyip abi gel geri alalım arabayı paran yarın sabaha hazır olur gel al paranı dediler, yada istersen galerimizden başka araç beğenirsen onu al dediler.

Gittim hemen, dürüstlüklerine hayran kaldığım için geri aldığım paramla adamların galerisinde bir pejoyu beğenmiştim hemen onu satın aldım, istedim ki param yine bu dürüst adama gitsin.

Birde ülkemiz galericilerinin yaptığı şerefsizliklere bak. Yazık günah ne hale gelmişiz.
    It’s better to walk alone, than with a crowd going in the wrong direction... (Grant)

Silence45 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Birbirimizi nasıl kollarız diye bakacağımıza, birbirimizi nasıl düdükleriz diye bakıyoruz. Allah akıl fikir versin. Araba alırken hayırlı insanlarla karşılaşmak ve biraz daha dikkatli olmak gerekiyor sanırım.

c.sar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Merhaba ,

2 ay önce arkadaşımı dolandırdı bu şerefsizler Honda fd6 araç.

Kısaca olayı anlatayım ;

Arkadaşıma şase numarası veriyorlar telefondan sorgulama yapıyor (5664) hasar kaydı gözükmüyor , plaka üzerinden atıyor ve çarpma gözüküyor. Arkadaşım İstanbul'dan kalkıp Ankara'ya gidiyor ve aracı Polatlı Arabam oto Ekspertiz adında dükkana götürüyorlar , telefonda 3 parça boya olduğunu yapılan eksper de 5 parça boya olduğunu kaput ve sağ sol çamurluk üzerinde şeffaf film kaplı olduğundan dolayı boya durumunu bilemiyorum ama değişen yok diyor. Arkadaşım da lanet olsun diyor ve araç için 47k TL anlaşıyor.

Notere gidiyorlar noter de 35k TL fiyat yazdırıyor , arkadaş ben bu fiyata imza atmam deyip çocuk başlıyor Abi vergi borcum çıkar öyledir böyledir vazgeçme satıştan vs. kandırıyor ve imzayı atıyorlar. Arabayı alıp yola çıktıktan sonra satış kağıdını sigortacısına gönderdiğinde arabanın pert kayıtlı olduğunu ve ön kaput sağ/sol çamurluğun değiştiğini öğreniyor.

Noterin de bu işin içerisinde olabileceğini düşünüyoruz neden , çünkü satış kağıdının üzerine ekstradan madde ekliyor , aracın şase numarasını bizzat kontrol ederek alıyorum vs. ve o kısıma da imza attırıyor özellikle.

Arkadaşım geldiği gün hemen aracı İstanbul'da tekrar ekspertize götürüyor ve kaput çamurluklar değişiklik olduğuna dair yazı alıyor. Ankara'daki eksper yapan kansızı arıyor aracın dediğin gibi çıkmadığını ve dava açacağını söylüyor önce bu yok abi olmaz öyle şey diyor sonra burası çok önemli diyor ki madem hata olmuş kaça aldıysan getir ben aracı alayım (yani biliyor ki aracı ucuz gösterdiler.) Google,

Sonra satan kansız da telefon açıyor diyor satış yaptığımız bedelden geri alırım vs.
    Size de çok geçmiş olsun.
    1881 - 193

brs852 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Allah iyilerle karşılaştırsın ne hale geldik arkadaş ya

Post Thanks / Like
    Mentioned
    22 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Adamlar ufacık ülkeden 1 senedir sayısız araba satıp dolandırıcılık yaptılar ve hala devam edebiliyorlar.. Vallahi bravo.. Adaletini seveyim Türkiye..

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler