lastik parlatıcınız yoksa kısa süreli idare etmek için sıvı bulaşık deterjanı baya iş görüyor sonraki yıkamada baya köpürüyor ama görüntüsü güzel
bu arada radyatöre pul biber dökmek motor bloğuna yapışıp kalmazmı onlar?
•06 E 6577 - MAT BRAVO • / •06 ZOF 96 - CORSA GSİ • / •06 ZUZ 87 - 1.6 İES • / •06 JR 124 - F7R • / • 35 CSE 57 - İNTEGRA • / • 42 CNE 94 - VW Polo • / •34 ZR 3191 - Seat Cordoba •
arabasında Müzik sistemi olan arkadaşlara bir tiyo da benden.
aracınızdaki akünün negatif kutubundan şaseye olan kabloyu, alternatörden (dinamodan) akünün positiv kutubuna giden kabloyu ve en son aracınızdaki motor blokuna bağlı olup aracın şasesine giden kabloyu alüminyum değilde bakır içerikli olduğuna emin olduğunuz ve 1awg ile minimum 4awg kalınlığında bir kablo ile değiştirin.
bu 3 kabloyu değiştirin vede şaseye bağlanacak kısımlarda şasenin üzerindeki boyayı bağlanacak uç kadar bir zemini boya kalkana ve temiz metal yüzey elde edilene kadar hafifçe zımparalayın ve zemini temizleyin kabloyu öyle bağlayın.
bu yöntem aracınızdaki üretilen elektrik sisteminin akımını daha verimli kılacaktır, ses şiddetinin artması muhtemel, seste parazit var ise onu temizlemesi olası ve araca binen akım üretmekten dolayı oluşan yük azalacaktır.
https://jlaudio.zendesk.com/hc/en-us...ing-the-Big-3-
•06 E 6577 - MAT BRAVO • / •06 ZOF 96 - CORSA GSİ • / •06 ZUZ 87 - 1.6 İES • / •06 JR 124 - F7R • / • 35 CSE 57 - İNTEGRA • / • 42 CNE 94 - VW Polo • / •34 ZR 3191 - Seat Cordoba •
Motoru yıkatmıs kadar temiz olmuyor ama, motor yıkatmaktan korkan arkadaşlar eline bir sünger alıp bulaşık detarjanı ile plastik aksamları güzelce temizleyebilirsinizHalı paspas kullananlar beyaz yazı olan yerleri asprin ile temizleyip ilk günki temizliğine ulaştırabilirler.. Polish jant kullananlar ofset kısmı özellikle parlaklığı gitmiş (pullanmamışve dökülmemiş ise) hızlı cila ile geçip 1-2 yıkamadan sonra parlak kalmasını sağlayabilirsiniz.
![]()
jantlarınız çok çabukmu kararıyor?
yabancı kaynaklı bir sitede adam öncesi ve sonrası yapmış ve jantını önce olduğu gibi sonra pasta polish yaptıktan sonra denemiş ve fren tozu olsun kir toz olsun daha az yapıştığını yapışan tozunda araç hızlanınca uçtuğunu iddia etmiş.
Kola egsoz pası üzerinde bi işe yaramıyo denedim hayal kırıklığına uğradım.muhtemelen parlak yüzeylerde işe yarıyor coca cola
Dpf konusuna katilmiyorum soyledikleriniz sadece DPF temizligine baslamis olan aracin temizliginin daha kisa surede bitmesi icin gecerlidir.Ayrica 30 dklik suruste hala dpf temizligi devam ediyorsa o dpf son gunlerini yasiyordur.
Sehir ici 100km suruste 10 birim madde birikiyorsa,soylediginiz sekilde surustede 5birim madde birikicektir.Yani ne olursa olsun isterseniz 1 saat 4000 devirde gidin o dpfde partikul birikicektir.Yoksa dip gaz 200 km yol yapsaniz dpfniz tertemiz olurdu ama malesef boyle bir dunya yok.
Yuksek devirde ve hizli suruste egzoz sicakligini dpf temizligine uygum dereceye getirebilirsiniz ama bu tek basina yeterli degildir.Sivi liquid (dpfnin cesidine gore) puskurtulmeden iceride kimyasal reaksiyon sadece sicaklikla baslamaz.Illaki sivi puskurtulmesi lazim,bunun icinde aracin temizligini baslatmasi lazim.
Soyle ornek veriyim cok yuksek tempolu(arac orjinaldi) 300kmlik yolculugumun sonunda tam eve giricekken pasif dpf temizligi basladi,kaba mantiken o kadar basa basa gelmistim temizlenmesi lazimdi;ama oyle degil iste...
Ayrica dpfyi encok dolduran iki sey
-Bir anda dip gaz yapmak
-Aracin patinajda kaldigi zamanlar
(Dusuk devirde surmeyi yazmiyorum bile)
BMW G20 320i
https://www.youtube.com/c/smokemotion
Arabaniza zift bulasmasi durumunda,uzerinden nekadar sure gecerse gecsin gaz yagini pamuga dokup ziftli bolgeyi ovalamaniz durumunda hicbir iz kalmayacak,hatta sanki camur siliyomussunuz gibi cikacaktir. (Denendi)
Hız,sonsuz bir tutkudur.
mehmetim senin söz ettiğin Aktif temizleme, benim söz ettiğim ise pasif temizlemedir. Euro 4 motorların ilk serilerinin %90 pasif yöntem ile tasarlanılmıştır likid gibi bir sisteme sahip değiller ve o yıllarda servislerin çoğunda buradaki konuda yazdığım yöntemlerle servis teknisyenleri tıkalı dpfleri temizlerdi,teknisyenler bildiğiniz araçlarınızı alır otobanda 45dk sürerlerdi eğer açılmaz ise o halde forced yöntem olan sökme,temizleme takma yapılırdı.
bu volvoda psa motorlar içinde,delphinin dpf içinde zaten yazılmış çizilmiş talimatlardır ve açıkçası %80de sonuç vermiş talimatlar.
dpf ile ilgili yöntemleri açıklamalı bir güzel yazı buldum paylaşmak istediğim :
http://www.hypermiler.co.uk/technica...filter-dpf-faq
bunun yanısıra 4üncü vitesde 3000rpmde gitmek ile aracının hızını en fazla 110-120 yapmış oluyorsunuz, burada bu vitesin seçilmesinin sebebini herkes radar ve tehlike sanabilir ama arkasındaki mantık bambaşkadır.
110-120 ile otobanda giderken %99 frene basmak zorunda kalmazsınız ve devamlı +3000rpmde devam edersiniz bu sayede enjektörler asla kapanmaz, egsozda asla soğumaz ve kurum çözülür.
sizin söylemiş olduğunuz seri sürüşünüzde her ne kadar siz tam gaz gittim sanıyorduysanızda emin olun aşırı hızlardaki momentumdan dolayı yokuş aşağı ayağnızı gazdan çekmişsinizdir, önünüze sol şeridine sizden yavaş birisi gelince frene basmışsınızdır ve bu her 5 dkda bir bile olsa tüm pasif rejenarasyonun çöpe gitmesine sebeb olacaktır çünkü egsoz 5-10sn içinde çok ama çok büyük bir hızla o ayağınızı gazdan çektiğiniz an soğacaktır özelliklede seri kullandığınızı söylediğiniz yüksek hızlar ise.
En güzel yöntemi tabikide sökmek temizlemek ve takmak olur.
türkiyede maalesef ustaların %99u bir parçayı sökerken contaya dikkat etmiyor ve parçayı geri takarken eski contayı kullanıyor buda zaman zaman hava,su,yağ sızıntılarına sebeb oluyor.
o sebeble sökeceğiniz parçaların contalarına hassas olunuz, sonra kontrol ediniz eğer işi bitmiş ise,çatlak,eğrilik vs var ise yenisini takınız tutsa tutsa kaç kuruşluk conta zaten.
siz söylemeden ben söyledim be hocam, maalesef malımı memleketim ustalarımı biliyorum,internet üzerinden yorum yapmak görmeden vs zor ama yüksek ihtimal ile ondandır.
contalar 1 kerelik parçalardır yurtdışında açıldığı an değiştirilir tekrar kullanılması sadece ek iş çıkartır![]()
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)