User Tag List

Sayfa 1/4 123 ... SonSon
69 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: Arabalarla İlgİlİ tİyolarimizi paylaŞalim

Post Thanks / Like
    Mentioned
    53 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Arabalarla İlgİlİ tİyolarimizi paylaŞalim

Selamlar arkadaşlar,

forumumuzun amacı belli bilgi paylaşımı, burda sizinle sizlerinde ilgisini çekerse bir Tiyo köşemiz olsun istedim, arkadaşlarımız yıllar içersinde öğrendikleri tiyoları paylaşırsa herkes birbirine bu konuda yardımcı olmuş olur.

benim kendi birikimimde olanlar az ama şundan ibaret:

1) aracınızın lastiği ucuz lastik partlatıcılardan / yaştan dolayı matlaşmış ise yada beyazlayan lastik duvarının olduğu yere büyük bir silgi alarak üzerinden biraz geçebilirseniz göreceksinizki matlaşan kısımın altından taze siyah yüzey çıkacaktır.

2) aracınızın belli bir köşesinde pas var ise bundan bildiğiniz evdeki coca cola ile kurtulabilirsiniz (internetden bakınız)

3) aldığınız araç kiralık yada ödünç bir araç ve arabaya mazot dolduracaksınız ama depo hangi tarafta bilmiyorsunuz ?

gösterge tablosuna bakın gösterge tablosunda mazot pompası işaretinin yanında ok işareti olur onun işaret ettiği yön deponun yönüdür, eğer bu işaret yok ise genelleme olarak mazot pompası işareti mazot bilgi ekranının solunda ise depo solda sağda ise sağdadır.

4) kış ayındasınız aracınızın camı çok ciddi şekilde don yapmış bunu sökmek istiyorsunuz bir bardak alın bunun 3te 2sini sirke ile geriye kalanını su ile doldurun ve çözmek istediğiniz cama dökün hızla sökecektir.

5) oto kil uygulaması yapmak istiyorsunuz ama gereksiz pahalımı? koçtaş gibi yapımarketlerinde satılan cam fitili benzeri ürünler birebir aynı içerik olmasada %90 aynıdır ve F/P olarak çok daha başarılıdırlar,görevinide yerine gayetde getirirler.

http://www.koctas.com.tr/yapistirici...z/15338-21634/

6) aracınız dizel vede dpf sahip yani dizel partiküler filtresine sahip, aracınızdaki kendi sistemi her türlü başınızı beladan korur sanmayın,

eğer aracınızı belli devirlerin üzerine çıkmadan,yeteri kadar ısı oluşturmadan yada kısa mesafelerde kullanarak yada az yakacam diye emekleterek sürüyorsanız dpf niz hızla dolacak arıza verecektir bu özellikle Euro 5 motorlar ve yeni çıkacak Euro 6lar için geçerli.

bu durumda kendinize belli bir periyod belirleyin, eğer çok az yol yapan çok emekli dedemsi karakterle araba süren tipseniz bu periyod 1000kmde bir, eğer günde 20km yol yapan ortlama süren biriyseniz 3000kmde bir olmak üzere eğer sık sık otobanda 130 km civarı gezen biriyseniz dikkate almayınız.

yapılacak adımlar , aracınızı uzun süre müdahale etmeden ,fren yapmak zorunda kalmadan sürebileceğiniz bir yere getirin (açık otoban) ve 4üncü vitesde 3000-3300 rpm arasında aracınızı 30-45dk sürünüz.

bu mesafeyi alırken arada 10da bir tam gaz yapıp 4200rpme çıkıp tekrardan 3000rpme düşüp devam ediniz ve sona doğru 1inci vitese düşüp seri seri 1-2-3-4üncü vitesleri 4000rpmde atarak tam gaz ilerleyin.

sonra mutlaka aracı söndürmeden önce 2 dk rölantide bekletin.

bu yapılacak hareket ile aracınızın içinde biriken kurum normalde dizelin ulaşamadığı yüksek derecelere ulaşarak yavaş yavaş çözülecektir ve tam gazlamalarla egsoztan yavaşça atılacak dpf açılacaktır.

bunlar şimdilik benim düşünebildiklerim

HONDA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    coca colanın pas söktüğü videoyu izlemiştim ama deneme fırsatım olmadı egsozumu parlatacam bakalım işe yarar ise, aynı zamanda coca cola lastik parlatmaya da yarıyor ama uzun vadede lastikte çatlatma yapabiliyor

DeliceBirkan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    coca cola pas çıkarıyor evet arkadaşın t-stopunun ön tamponu için denemiştik gerçektende pası çıkarıyor, bu arada bilgiler içinde teşekkürler güzel konu

Berkan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    152 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    valla 5-10 dk yetiyor sabit ve yüksek devirde dpf rejenasyonu için 45dk biraz fazla gibi sanki abi

buz oluncada cama direk bagajda duran antfrizin kapagıyla cam döküyorm sebze meyve sular gibi
    1881 - 193

Post Thanks / Like
    Mentioned
    53 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Berkan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    valla 5-10 dk yetiyor sabit ve yüksek devirde dpf rejenasyonu için 45dk biraz fazla gibi sanki abi

buz oluncada cama direk bagajda duran antfrizin kapagıyla cam döküyorm sebze meyve sular gibi

5-10dk rejerasyonun işareti yandımı yeterli olan süredir bunun arkasında aracınızdaki dpf sistemine göre temizleyici likid yada extra püskürtülen yakıt ile elde edilen extra sıcaklık vardır.

benim tarif ettiğim ise rejerasyonu işareti yanmaksızın,temizleyici likid püskürtülmeksizin yada sistem devreye girmeksizin manuel temizleme operasyonudur,

5-10da kurumu bırak yumuşatıp temizlemeyi gıdıklamaktan öteye gidemezsin, carbon clean bile ciddi temizleyici likidler kullanılarak 45dk sürüyor.

makif84 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Boyasız tampon,kapı bantları renklerinde beyazlaşma varsa fön veya ısıtıcı tabancayı yüzeyde gezdirerek eski rengine döndürebilirsiniz

muratburunce - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    güzel ve pratik bilgiler başarılı bir konu ++++

benimde burda dudyduğum 1-2 şeyi paylaşayım duymayanlar vardır

- cam buğu yapıyorsa elma sürme (hiç denemedim)

- matlaşan farlara pasta cila yoksa elinizin altında diş macunu ile azda olsa matlığının alınması
    •06 E 6577 - MAT BRAVO • / •06 ZOF 96 - CORSA GSİ • / •06 ZUZ 87 - 1.6 İES • / •06 JR 124 - F7R • / • 35 CSE 57 - İNTEGRA • / • 42 CNE 94 - VW Polo • / •34 ZR 3191 - Seat Cordoba •

R.I.P - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    uzun süreli klima açık kullanımlarında oluşan koku için önerisi olan var mı?
    yakın zamanda filtre değiştirdim fakat carbonsuz filtre olduğu için sanırım yine koku yapmaya başladı

Slmcnsl - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

bunu bende merak ediyorum.

bugu önleyicilerden sonuç alamadim belki de uygulayamamişimdir tam.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı R.I.P Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    uzun süreli klima açık kullanımlarında oluşan koku için önerisi olan var mı?
    yakın zamanda filtre değiştirdim fakat carbonsuz filtre olduğu için sanırım yine koku yapmaya başladı
    filtreyi çıkar oda spreyi yada sprey araç kokusu sıkıp geri takabilirsin kötü kokuyu alıyor arada çıkarıp temizleyip geri sıkabilirisn ben bi ara kullandım böyle sorunsuz
    •06 E 6577 - MAT BRAVO • / •06 ZOF 96 - CORSA GSİ • / •06 ZUZ 87 - 1.6 İES • / •06 JR 124 - F7R • / • 35 CSE 57 - İNTEGRA • / • 42 CNE 94 - VW Polo • / •34 ZR 3191 - Seat Cordoba •

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Slmcnsl Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

bunu bende merak ediyorum.

bugu önleyicilerden sonuç alamadim belki de uygulayamamişimdir tam.
    elma daha etkili bir yöntem diye bahsediliyordu aratırsan konusu çıkabilir

MightyIV - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Diş macunu ile araç farlarındaki lekeler çıkartılabiliyor. Örnek olarak;

https://www.youtube.com/watch?v=rXHTXdlWw1w

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bi arada cif ile aracı parlattıklarını görmüştüm ama sanırım boyası bitik araçlar için uygulanan bir sistem videoda bi galerici sanırım beyaz bi şahini cifliyodu deneyen varmı bilmem

R.I.P - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ilk corsamda cifi denemiştim sırf merakımdan, arka bagaj kapağında oluşan lekeleri biraz azaltmıştı, tabi kalkıpta granüllüsünden değil krem olanı kullandım. çok ince pasta gibiydi

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bir diğer pratik bilgiler aklıma geldiçe yazıyorum

- Eğer arabanızın parlak görünmesini istiyorsanız, yıkama suyunun içine lanolin içeren saç kremi ekleyin arabanızın üzerine yağan yağmur damlaları da saç kreminin etkisiyle akıp gider.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    53 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    arabanıza zift yapışacak olursa mazot ile temizlemek mümkün tabiki akabinde arabayı mutlaka sabun ve su ile yıkamak lazım mazot üzerinde kalmamalı.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    kışın soğuk havalarda kapı fitillerinin yapışıp donmaması için bebek pudrası sürmek

Post Thanks / Like
    Mentioned
    53 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    kapı menteşelerini bant ile bir tur atarak ve würth silikonlu yağ ile yağlarak kapı seslerinden ,bagaj sesinden kurtulabilirsiniz resmen birebir.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı MightyIV Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Diş macunu ile araç farlarındaki lekeler çıkartılabiliyor. Örnek olarak;

https://www.youtube.com/watch?v=rXHTXdlWw1w
    denedik birinin arabasında daha beter oldu
    Alıntı Berk007 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    senin gibi adamda kimbilir ne oynatıcılar vardır, bunu da indiriver

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)