User Tag List

Sayfa 4/11 İlkİlk ... 23456 ... SonSon
209 sonuçtan 58 ile 76 arası

Konu: f30 Seyir halinde Yağ boşaltı

Day Walker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    21 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Sen şikayeti bildirmişsin ve eğer motor kırma olayı o ses yüzünden tespit edilirse garanti olmak zorunda.

Yıllarca yetkili serviste çalışmış biri olarak eğer sana şu veya bu nedenden dolayı garantiden olmaz negatif cevaplar verirlerse sadece servis müdürü veya satış sonrası hizmetler müdürü ile görüş ve aracı teknik üniversitede kontrol ettireceğini ve çıkan sonuca ve aracın bakım kayıtlarına göre teknik raporla birlikte hukuksal haklarını arayacağını bildir.

Sakın servis danışmanı veya formen usta vb kişilerle ağız dalaşına girme. Su yazdıklarımı genelde onlar bilmez.

Tekrar geçmiş olsun.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Caesar Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Borusan doğuştan daha iyi hizmet veriyor Dragger. Dışarıda da yaptırsan bariz bir hata yoksa iyinet garantisine sokup değiştiriyor.

Arkadaşın aracıda %90 öyle olacaktır. Ama maxi çok güzel bir noktaya değinmiş aracın motor içindeki yağ %50 nin altında olmadan yatak sarma üstüne blok çatlatma çok zor olan şeyler.

Aracı tamamen inceleyecekler inşallah sizden yana olur sonuç.

Nasıl bir yol izlemem gerekiyor. Yapmıyoruz derlerse almanyaya mail dava açma tüketici haklarına mahkeme nasıl bir yol izlemeliyim.İlk defa başıma geliyor.

Hiç bir şekilde yol alamadık desek komple motoru dışarıda ne kadara bulurum. Yada sadece blok bulup halletmek. Satarken zarar etme durumu söz konusu bide dimi ?

TechTurkey Caesar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı orcunkar Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Nasıl bir yol izlemem gerekiyor. Yapmıyoruz derlerse almanyaya mail dava açma tüketici haklarına mahkeme nasıl bir yol izlemeliyim.İlk defa başıma geliyor.

Hiç bir şekilde yol alamadık desek komple motoru dışarıda ne kadara bulurum. Yada sadece blok bulup halletmek. Satarken zarar etme durumu söz konusu bide dimi ?
    Hallolur diye düşünüyorum. Olmadı motoru kendin getirtmek için uğraşacaksın. 7K$ ~ 10K$ a çözülür diye düşünüyorum kargosu cartı curtu vergisi herşeyi dahil.

Ama garantiden değişecektir %90. Sıkma canını iyi düşün ki iyi olsun. Dava açarsın farklı sonuçlanırsa.

Aracın yaşı nedir? Normal garantisi devam ediyor mu?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Caesar Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Hallolur diye düşünüyorum. Olmadı motoru kendin getirtmek için uğraşacaksın. 7K$ ~ 10K$ a çözülür diye düşünüyorum kargosu cartı curtu vergisi herşeyi dahil.

Ama garantiden değişecektir %90. Sıkma canını iyi düşün ki iyi olsun. Dava açarsın farklı sonuçlanırsa.

Aracın yaşı nedir? Normal garantisi devam ediyor mu?
    Araç 2014 model eylül çışkı daha neredeyse 1 senelik 50.450kmde.

son olarak bir aracın motor bloğu nasıl kırılır?. Arabada yağ yok desek bpşalttığı yağ neyin yağı. Yanlış vites attım desem araç otomatik. Biyere vurdum motora kadar girdim desem borusana giriyorum birşey yok çıkıyorum elimde motor. hadi diyelim yağ eksik arabada hiç bir uyarı yok anlmadım walla .

Bu arada çok teşekkürler içimi bir nebze olsada rahtlattınız.

TechTurkey Caesar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yağ eksik olabilir boşaltılan yağın kaç litre olduğunu anlayamazsın ki yere gitti çünkü. %99 garantiden değişir 2014 model araç. Öpe öpe değiştirmek durumundalar yani.

Mahkemeye taşınsa araç kusurlu bulunur çünkü.

onursumer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    65 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bakım evrağı olduğu surece yetklili serviste yapılmasa bile evraklarınız varsa yapıldığına dahil sorun yapmıyorlar yada yapamazlar diyelim, ben daha 5-6 ay once ikinci el aldığım araçta en son 40bin bakımı serviste yapılmışken , 100bin bakıma goturdum, evrakları tamdı, garantiden birsuru işlem yapıldı şikayetlerime gore normal bakıma bıraktığım sırada

ki olay denilen gibi motor bloğu olduğundan bir hata olduğunu duşunuyorum 1 senelik araç sonuçta

psn&Live id: onursumer
    135
    ├┼┼╕
    246R

MeHMeT-INC - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    geçmiş olsun. 50 bin de motorun blok patlatması çok saçma gerçekten. Bence de garantiye girecektir

utkunoa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    25 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bu heralde duyduğum 10. Blok kıran N13 . Malesef avanstan da kırmış olabilirsiniz geçmiş olsun geçen burdada bir N13 x bir firmaya yazılım yaptırdıktan sonra kırdı.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    25 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı utkunoa Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bu heralde duyduğum 10. Blok kıran N13 . Malesef avanstan da kırmış olabilirsiniz geçmiş olsun geçen burdada bir N13 x bir firmaya yazılım yaptırdıktan sonra kırdı.
    Utku selam 3-4 ay önce whatsaptan konuşmuştuk hatırlarsın belki. Fakat malasef olay yazılımsal değil.Yazılımsal olsa inan bukadar dert etmicem kaşındım dicem oturcam köşeme. Aracı aldığım ilk gün bu tıkırtı avans mıdır artık nedşr bu sorunu sorduğumda çoğu araçta bu ses mevcut olduğunu söyledi arkadaşlar.Borusanada gittim sıkıntı yok saat gibi maşakllah dediler bide Yazılımı haldeyken bile sürekli yakıt ne kadar az yakarım diye hep kovaladım. devir zorlmadım yanlmadım. Eğer benim araçta bufotodaki haldeyse vay halime.

Bu blok kıran arkadaşlardan garntiye sokmaya çalışan var mı belki süreç ile ilgili emsal olarak ne yaşadıklarını ne yaptıklarını öğrenmiş olurum.

ghibli06 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    129 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    1- Borusan kendisi hariç hiç bir özel servisi yetkili saymıyor, binlerce dava açtı yüzlercesini kazandı, yani İzmir Antalya vs bir k. servis haricindeki hiç bir servisin yaptığı hizmeti kabul etmek zorunda değil... bu tip durumlarda direk Almanya BMW AG ile iletişime geçmek gerekiyor, %90 iyi niyetten Borusana talimat vererek hallettiriyor...

2- Arkadaşımın servisinde en az 10 tane N13 gördüm motoru değişen hatta arkadaşım 7-8 tane motor ithal etti 1-2 ayda hepsi ya satıldı ya takıldı...

3- Yazılımdan sonra motor kıranı ben hiç duymamıştım, kim yapıyor neden oluyor ona yorum yapabilecek var mı? avans vuruyorsa basıncı mı fazla açıyorlar? knock sensör düzeltme yapmıyor mu yoksa sensörü devreden mi çıkartıyorlar? basınç kaç oluyor?

4- özel serviste sıfır motoru 25-27 bin lira civarına faturalı taktırabilirsin, eğer Borusan garantiyi kabul etmezse bir düşünün...

geçmiş olsun...
    Ne Mutlu Türk'üm Diyene...

http://kocmardogaltas.wix.com/kocmar

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ghibli06 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    1- Borusan kendisi hariç hiç bir özel servisi yetkili saymıyor, binlerce dava açtı yüzlercesini kazandı, yani İzmir Antalya vs bir k. servis haricindeki hiç bir servisin yaptığı hizmeti kabul etmek zorunda değil... bu tip durumlarda direk Almanya BMW AG ile iletişime geçmek gerekiyor, %90 iyi niyetten Borusana talimat vererek hallettiriyor...

2- Arkadaşımın servisinde en az 10 tane N13 gördüm motoru değişen hatta arkadaşım 7-8 tane motor ithal etti 1-2 ayda hepsi ya satıldı ya takıldı...

3- Yazılımdan sonra motor kıranı ben hiç duymamıştım, kim yapıyor neden oluyor ona yorum yapabilecek var mı? avans vuruyorsa basıncı mı fazla açıyorlar? knock sensör düzeltme yapmıyor mu yoksa sensörü devreden mi çıkartıyorlar? basınç kaç oluyor?

4- özel serviste sıfır motoru 25-27 bin lira civarına faturalı taktırabilirsin, eğer Borusan garantiyi kabul etmezse bir düşünün...

geçmiş olsun...
    Öncelilke Teşekkür ederim.

Şimdi kafam karıştı ama borusan halleder mi halledemez mi.? Bu araç abi 2014 model 1 senelik araç yağsız kalmadı ki? Turbo arızası vs birşey olsa anlıcamda blok kırmış araçtan bahsediyoruz. bu akşam bmw ye bir mail atayım ozman. Bugün babam servis kağıtlarını bırakmak için gittiğinde zaten almanyaya belgeri sunacağız demiş ayrıca bir mail atmam mı greekiyor.

mustafa_a - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Post Thanks / Like
    Mentioned
    25 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    blok kıran arkadaşlardan garantiye sokabilen malesef hiç yok çünkü genel olarak beyinler açıldıgı için iyi niyet garantisi dahi alınmıyor. Bu avans sorunu genel olarka knock sensorlerı disabled veya avans biraz fazla geri çeklior çatır çutur avans sesi duymuyorsun fakat akabinde araç avans vuruor birazda fakire çektiği an işte bu görüntü çıkıyor ortaya. Orçun belkide yazlımlı haliyleyken bunun bir başlangıcı vardı bu olay aracı zorlamanla pek alakası yok yanlış bir yazılım kalbirasyonu malesef birçok kötü şeye neden olabiliyor. Tekrar geçmiş olsun umarım sıkıntısız bir şekilde çözersin

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    blok kıran arkadaşlardan garantiye sokabilen malesef hiç yok çünkü genel olarak beyinler açıldıgı için iyi niyet garantisi dahi alınmıyor. Bu avans sorunu genel olarka knock sensorlerı disabled veya avans biraz fazla geri çeklior çatır çutur avans sesi duymuyorsun fakat akabinde araç avans vuruor birazda fakire çektiği an işte bu görüntü çıkıyor ortaya. Orçun belkide yazlımlı haliyleyken bunun bir başlangıcı vardı bu olay aracı zorlamanla pek alakası yok yanlış bir yazılım kalbirasyonu malesef birçok kötü şeye neden olabiliyor. Tekrar geçmiş olsun umarım sıkıntısız bir şekilde çözersin
    Bu durumu yazılım yokkende vardı ama sadece sesi biraz daha azdı daha sonradan yakıt buji gibi nedenler yazınca yakıtı değiştirerek srekli denedim yazılımı o sürede zaten sildirmiştim. Eğer beyini açarlarsa zaten kanıtlaycak birşeyleri olmaz inkar ederim Sanmıyorum okadar ileri gideceklerini en iyisi beklmek Utku yoksa yine burdan en ucuza nasıl hallederiz diye yardımlarınızı isteyeceğim. Teşekkürler

Post Thanks / Like
    Mentioned
    25 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    sandık motor konusunda yardımcı olurum çok uygun bir şekilde fakat inşallah onlara gerek kalmazda hallolur garantiden

vectra-tuner - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    17 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Avans vuruntusu sonucu yatak dökmüşsünüz ve kol bloktan çıkmış.. Ben bu tarz durumlarda vicdanen rahatsız olmamak adına cebimden yaptırmayı düşünürdüm ama yinede siz bilirsiniz.. Rakam çok büyük ama cana gelmemiş ki önemli olan bu.. 200 ile giderken de olabilirdi
    "Denenmişi Denemek Ahmaklıktır!"

levent - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    97 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    Geçmiş olsun öncelikle, umarım minimum maliyet ile atlatırsınız diyeyim.

Bakım muhabbetine takıldım ben, 2014 Eylül çıkışlı diyorsunuz araç için, belli bir km / yıl olarak bakım paketi satın alınıyor sıfır km iken veya hediye ediliyor (arkadaşım 218 aldı 3 yıl 60k km paket hediye ettiler örneğin). Sizin aracınızda bu yok muydu acaba ki dışarıda bakım yaptırma ihtiyacı duydunuz?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    utku yazilim firmasinin avukati degilim Bi bagimda kazancim da yok ancak ayni firmanin yaptigi 316 var arkadasimda hicbir sorunu yok neredeyse bir sene olacak, aracta yazilim da yokmus. Bu motorlarda genel olarak bi sikinti var heralde, eski sahibinde belki de biseyler oldu gecmisi muamma ancak kiran cokmus ghibli06 nin dedigine gore , senin kirildigini bildigin araclarin hepsinde yazilim varmiydi? ayrica caesar servis olarak garanti konusunda borusanin dogustan iyi olduguna gulerim sanz bozan audi vw neredeyse bedavaya sanzimani yapiyor, bmwde en kotu zar zor almanyaya yazi yazdik full yetkili servis bakimli aracimiza yine 10 bin tl odedik , ampulu bile borusanda degisen aracti yolda bi anda sanziman kirdi.Yuzde 30 yine bize itelediler, audi vw olsaydi bedavaya yaparlardi.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)