Abi önce taziyede bulunun dedik diye hükümet yanlısınımı olduk.?
Printable View
Baba ne taziyeymiş ya .
Manisa Soma Kömür İşletmesinde Çalışan Personelin Ölümü konulu durum mu?
Şehit dedin ya ben onu merak ettim. İhmalden hayatını kaybedenler ne zamandır şehit sayılır oldu.
Şehit nedir aşağıda yazıyor :D
Kur'an-ı Kerim'de, "Allah yolunda öldürülmüş olanlar için, ölüler demeyin. Bilakis onlar diridirler. Fakat siz (bunun keyfiyetini) iyice anlayamazsınız" (El Bakara Suresi, 154) hükmü beyan buyurulmuştur. Bir kimsenin şehid olabilmesi için; Allahu Teala (cc)'nın yolunda ve O'nun rızası kazanmak için cihad etmesi zaruridir. İmam-ı Merginani, "Şehid; müşriklerin katlettiği veya savaş meydanında kendisinde (katledildiğine dair) bir eser bulunan veya kendisini Müslümanların zulmen katlettiği kimselerdir"(1) tarifini yapmıştır. Bu tarifte; Müslümanlar tarafından zulmen öldürülen, diğer bir Müslümanın şehadeti de söz konusudur.
Bir insanın şehid olabilmesi için, şu şartlara haiz olması gerekir:
Birinci şart; Müslüman olmak ve Allah (cc) yolunda (fi'sebilillah) ihlasla savaşmaktır.
İkinci şart; savaşan kimsenin akıllı ve buluğa ermiş olmasıdır.
Üçüncü şart ise; zulmen öldürülmesidir.(2)
Zulmen katledilme hâdisesi, savaş dışında da olabilecek bir hadisedir. Bu üç şartın birarada bulunması, şehidliğin tahakkuku için zaruridir. Bilindiği gibi ibadetlerin değişmeyen rüknü, ihlastır. İmam-ı Serahsi (rh.a), "Allahu Teala (cc)'nın rızasını kazanmak niyetiyle (ihlasla) cihad eden ve bu esnasında hayatını kaybeden kimselere şehid denilir"(3) tarifini yapmış ve bu inceliğe işaret etmiştir. Şehadet makamı; Allahu Teala (cc)'nın kendi yolunda, ihlasla cihad eden mü'minlere verdiği bir nimettir.
abi çok yannış anlamışsın, yanlış yazmışım pardon.
ben şehit veriyoruz, patlamalar oluyor insanlar ölüyor, manisada taş ocağında insanlar göçük altında kalıyor.
genel anlamda yazdım, somadakiler şehit olmuştur anlamanında diil.
manisada ne olmuş? yazındanda bunuda unutturdular diyosun zannettim çok pardon.
Diyelim ben Ermeni bir Türk Askeriyim. Savaşta vurulunca zaiyat mı olucam ? Konuyu nerelere çekmişsiniz...
lan tayyörün beyinlerini diktiği gerzekler hala yayın yasağını savunanlar. Balık kadar beyniniz yok. Seçimlerden önce Ankaradaki patlamayı balıklar unutmadı siz unuttunuz. Hani lan Ankaradaki patlama için yayın yasağı. Sizin evveliyatınızı giydiğiniz şalvardan tepenizdeki takkeye kadar dizimde saydıriim. S. gidin şu ülkeden. Gidin isterseniz birbirinizin dübüründe pilav pişirip yiyin isterseniz çükünüze nitro gliserin basıp birbirinizi patlatın. Yeter ki o beyinsiz vücudunuzu şu ülkeden götürün nokta.
Fransa'da bomba patladı, hiç bu kadar yayılmadı - yayılsa da destek olundu hemen..
Müslüman ülkelerine alınan bu gard neden ???
Yeri geldi, Facebook dedi ki , Fransa da yaşayan insanları güvenli olup olmadığını öğrenmek için sistem yapmışlar, Türkiye için neden yapılmıyor bu ?
Ülkemiz de yaşayanlar, gittiler profil fotoğraflarını Fransız bayrağı yaptılar şimdi gelip ahkam kesiyorlar..
Diyelim ki bir doktor var adam yahudi seninde hayatını kurtaracak tek adam bu adam yahudi diye ona ameliyat olmayacakmısın şimdi.
Müslümanlık CAHİLLİK demek değildir. Allah OKU demiş kuluna bizim müslümanlar ise kuranı arapça okuyup hiçbirşey anlamıyorlar. Kuranı anlayan zaten bunlara destek vermez.
Kul hakkı ile gelme diyor bunlar herşeyi kendilerine hak görüyor.
Sen ermeni bir türk askerisin ve öldün ŞEHİT olamazsın malesef müslüman değilsen.
Şehitlik kuranda yazanlardır.
ABD de kendi askeri ölünce ŞEHİT kavramı geçmiyor bu arada :D
Şehitlik müslümanlarda vardır.
Gavur (diye tabir edilen dış ülkeler) gavurun dostudur ama müslüman müslümanın düşmanıdır maalesef.
Hepimiz ermeniyiz diyenler, fransa bayrağını profil fotosu yapanlar şimdi burada eleştiren konumdalar. Onları da anlamak mümkün değil. Ben o tiplere vatansever gözüyle bakmıyorum. İkiyüzlülüğe gerek yok.
Ben ankara da uzuldum, fransasa da uzuldum, Insanlik meselesi.. Vatan millet degil, vatani bu hali getirenlere tabiki sovcem
Fransız bayrağı yapılınca vatana ihanet mi oluyor bu? Yurtdışında terör olaylarında ölen türkler oldu, ülke sokağı kapattı ve uzunca zaman ölen türkler için yas tutuldu. İnan o ülkede türkler için her ırktan her dinden insan yas tuttu. Bu olaylar türkiyede bile 1-2 gün gösterildi.
Terörün, ölümün dini dili ırkı olmaz...
Masum insanların ölümüne insan olan herkes elbette üzülür. Ama çok matah birşeymiş gibi destek olmaya çalışmak farklı. Kendi ülkesindeki olaylara kayıtsız kalan o kadar çok insan var ki. Fransa olayında profil fotosu yapmış ama Bugün kendi yanında patlamadı diye oh önemli değil bundan sonra kalabalık yerlere gitmemek gerek diye düşünen çok insan var. Fransa hangi durumda destek olmuş bizlere.
Çalıştığım firma Fransa menşeili ürünler satılıyor. Sürekli iletişim halindeyiz. Paristeki patlamayla ilgili geçmiş olsun mesajı attık saçma salak dönüş yaptılar. Ankara ve bu olayla ilgili veya diğer olayla ilgili bi defa destekleyici söz ettilermi? Hayır.
Bu ülkede her dinden her ırktan insan hem ermeni vatandaşa hemde askere üzülebilir, Tanrı'dan rahmet dileyebilir. Buna ikiyüzlülük demek ırkcılıktır. İslam dininden olmayanı dışlamakta iğrençtir.