User Tag List

Sayfa 9/12 İlkİlk ... 7891011 ... SonSon
225 sonuçtan 153 ile 171 arası

Konu: Sultanahmet'te Patlama!

aramulusoy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı G.U.Z. Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Tabi alistirsilar bunlar her turlu seyin ortalikta gozunuze sokula sokula yapilmasina, agababaniz gibi ortalikta uzuntumuzu dile getirmemiz lazim degil mi.. Hele bir dr hukumetin elestirilmesi umrumda degil diyenler hic onandirici degilsiniz
    Abi önce taziyede bulunun dedik diye hükümet yanlısınımı olduk.?

Anıl E. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    152 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Baba ne taziyeymiş ya .
    imzasız..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Yigit-Y Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Taziye mesajı yerine KINAMA geçermi dedem ?
    Kına dedem. Kınamada olur. Yeterki yapılanda ölenler anılsın önce.

Talih.b16 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    manisa da ne olmuştu ?
    ülke olarak ruh halimiz..
    vallaha güzel tespit tebrikler yiğit kardeş.

Yigit-Y - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    125 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı Talih.b16 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ülke olarak ruh halimiz..
    vallaha güzel tespit tebrikler yiğit kardeş.
    Manisa Soma Kömür İşletmesinde Çalışan Personelin Ölümü konulu durum mu?

Şehit dedin ya ben onu merak ettim. İhmalden hayatını kaybedenler ne zamandır şehit sayılır oldu.
    Şehit nedir aşağıda yazıyor

Kur'an-ı Kerim'de, "Allah yolunda öldürülmüş olanlar için, ölüler demeyin. Bilakis onlar diridirler. Fakat siz (bunun keyfiyetini) iyice anlayamazsınız" (El Bakara Suresi, 154) hükmü beyan buyurulmuştur. Bir kimsenin şehid olabilmesi için; Allahu Teala (cc)'nın yolunda ve O'nun rızası kazanmak için cihad etmesi zaruridir. İmam-ı Merginani, "Şehid; müşriklerin katlettiği veya savaş meydanında kendisinde (katledildiğine dair) bir eser bulunan veya kendisini Müslümanların zulmen katlettiği kimselerdir"(1) tarifini yapmıştır. Bu tarifte; Müslümanlar tarafından zulmen öldürülen, diğer bir Müslümanın şehadeti de söz konusudur.
    Bir insanın şehid olabilmesi için, şu şartlara haiz olması gerekir:
    Birinci şart; Müslüman olmak ve Allah (cc) yolunda (fi'sebilillah) ihlasla savaşmaktır.
    İkinci şart; savaşan kimsenin akıllı ve buluğa ermiş olmasıdır.
    Üçüncü şart ise; zulmen öldürülmesidir.(2)
    Zulmen katledilme hâdisesi, savaş dışında da olabilecek bir hadisedir. Bu üç şartın birarada bulunması, şehidliğin tahakkuku için zaruridir. Bilindiği gibi ibadetlerin değişmeyen rüknü, ihlastır. İmam-ı Serahsi (rh.a), "Allahu Teala (cc)'nın rızasını kazanmak niyetiyle (ihlasla) cihad eden ve bu esnasında hayatını kaybeden kimselere şehid denilir"(3) tarifini yapmış ve bu inceliğe işaret etmiştir. Şehadet makamı; Allahu Teala (cc)'nın kendi yolunda, ihlasla cihad eden mü'minlere verdiği bir nimettir.
    İnsanlar ikiye ayrılır. İşine gelenler işine gelmeyenler olarak.
    Kendi Ahlakın için Kuran'ı oku, vatanın için Nutuk'u oku.
    Hakikatten yana olacaksan, yalnız kalmayı göze alacaksın...
    Dr.ECU

Talih.b16 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Manisa Soma Kömür İşletmesinde Çalışan Personelin Ölümü konulu durum mu?

Şehit dedin ya ben onu merak ettim. İhmalden hayatını kaybedenler ne zamandır şehit sayılır oldu.
    Şehit nedir aşağıda yazıyor

Kur'an-ı Kerim'de, "Allah yolunda öldürülmüş olanlar için, ölüler demeyin. Bilakis onlar diridirler. Fakat siz (bunun keyfiyetini) iyice anlayamazsınız" (El Bakara Suresi, 154) hükmü beyan buyurulmuştur. Bir kimsenin şehid olabilmesi için; Allahu Teala (cc)'nın yolunda ve O'nun rızası kazanmak için cihad etmesi zaruridir. İmam-ı Merginani, "Şehid; müşriklerin katlettiği veya savaş meydanında kendisinde (katledildiğine dair) bir eser bulunan veya kendisini Müslümanların zulmen katlettiği kimselerdir"(1) tarifini yapmıştır. Bu tarifte; Müslümanlar tarafından zulmen öldürülen, diğer bir Müslümanın şehadeti de söz konusudur.
    Bir insanın şehid olabilmesi için, şu şartlara haiz olması gerekir:
    Birinci şart; Müslüman olmak ve Allah (cc) yolunda (fi'sebilillah) ihlasla savaşmaktır.
    İkinci şart; savaşan kimsenin akıllı ve buluğa ermiş olmasıdır.
    Üçüncü şart ise; zulmen öldürülmesidir.(2)
    Zulmen katledilme hâdisesi, savaş dışında da olabilecek bir hadisedir. Bu üç şartın birarada bulunması, şehidliğin tahakkuku için zaruridir. Bilindiği gibi ibadetlerin değişmeyen rüknü, ihlastır. İmam-ı Serahsi (rh.a), "Allahu Teala (cc)'nın rızasını kazanmak niyetiyle (ihlasla) cihad eden ve bu esnasında hayatını kaybeden kimselere şehid denilir"(3) tarifini yapmış ve bu inceliğe işaret etmiştir. Şehadet makamı; Allahu Teala (cc)'nın kendi yolunda, ihlasla cihad eden mü'minlere verdiği bir nimettir.
    abi çok yannış anlamışsın, yanlış yazmışım pardon.
    ben şehit veriyoruz, patlamalar oluyor insanlar ölüyor, manisada taş ocağında insanlar göçük altında kalıyor.
    genel anlamda yazdım, somadakiler şehit olmuştur anlamanında diil.
    manisada ne olmuş? yazındanda bunuda unutturdular diyosun zannettim çok pardon.

johnie - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    19 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı MertSerhanÖ. Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ya yazmıyım yazmıyım diyorum da yok olmuyor yani.

Şimdi burda benim yazdıklarımdan dolayı yargılamaya çalışanlar olursa hakkaten ağır konuşurum..

Sen doğuda terör operasyonu adı altında bütün evleri yak yık filistine suriyeye çevir,Yunanistan 1 sene içerisinde bilmem kaç bin kere sınır ihlali yaptığı halde hiçbirşey yapma,rusyanın uçağını şaibeli bir şekilde düşür,sen suriyede olan olaylara seninle ilgili olmadığı halde burnunu sok,sen filistinde olan olaylara ilgin olmadığı halde burnunu sok.(Ama asla kendi ülkende ki olan olaylara ağzını açma,29 ekim,10 kasım kutlamalarını yasakla,kutlamaya çıkanlara biber gazı sık.)Başımıza işid diye bi bela bulaştır.Arap şeyhi ölünce yas ilan et,kendi ülkende 100 den fazla kişi ölsün yas falan ilan etme ondan sonra de ki ülkemiz tehdit altında.Amk hani huzur içinde yaşamak,hani refah?Yav arkadaş isviçrenin başında niye yok böyle sorunlar,Almanyada,norveçte,hollandada niye yok.Adamlar bilmiyormu başlarına bitane reisim ben diyen birini getirip herkese salça olmayı?

Tekrar söylüyorum kimse bana demesin nerden biliyosun doğuda masumların evinin yakıldığını yıkıldığını diye.Bir sürü aile arkadaşım var orada.Yaşayan,askerlik yapan.Medyanın asla göstermediği ama onların çok iyi bildiği.Terör örgütünü temizliyorsan temizliceksin bitiriceksin kazıcaksın kökünü.Ama sen orda 3 yaşında çocuğu evsiz bırakırsan 15 yıl sonra oda gelir alır intikamını.

Şu ülkede huzur içinde yaşadığımızı asla göremeyeceğim ya ben ona yanıyorum.Yazık çok yazık.Allah terör örgütlerininde,onlara peşkeş çekenlerinde,destekleyenlerinde,göz yumanlarında,terör örgütlerini başımıza bela edenlerinde Belasını versin.
    şu yazının orta kısmını aldım ve paylaştım, haksız bir şey yaptıysam affola.. beğendim yazdığını.

Gerçek arkadaşlarımın yüzünü gördüm sayende, boşa konuşan yazan insanlar.. Tekrar saol...

kesici - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    25 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Diyelim ben Ermeni bir Türk Askeriyim. Savaşta vurulunca zaiyat mı olucam ? Konuyu nerelere çekmişsiniz...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    29 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    lan tayyörün beyinlerini diktiği gerzekler hala yayın yasağını savunanlar. Balık kadar beyniniz yok. Seçimlerden önce Ankaradaki patlamayı balıklar unutmadı siz unuttunuz. Hani lan Ankaradaki patlama için yayın yasağı. Sizin evveliyatınızı giydiğiniz şalvardan tepenizdeki takkeye kadar dizimde saydıriim. S. gidin şu ülkeden. Gidin isterseniz birbirinizin dübüründe pilav pişirip yiyin isterseniz çükünüze nitro gliserin basıp birbirinizi patlatın. Yeter ki o beyinsiz vücudunuzu şu ülkeden götürün nokta.
    IN BOOST WE TRUST

Post Thanks / Like
    Mentioned
    19 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Fransa'da bomba patladı, hiç bu kadar yayılmadı - yayılsa da destek olundu hemen..
    Müslüman ülkelerine alınan bu gard neden ???
    Yeri geldi, Facebook dedi ki , Fransa da yaşayan insanları güvenli olup olmadığını öğrenmek için sistem yapmışlar, Türkiye için neden yapılmıyor bu ?
    Ülkemiz de yaşayanlar, gittiler profil fotoğraflarını Fransız bayrağı yaptılar şimdi gelip ahkam kesiyorlar..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    125 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı kesici Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Diyelim ben Ermeni bir Türk Askeriyim. Savaşta vurulunca zaiyat mı olucam ? Konuyu nerelere çekmişsiniz...
    Diyelim ki bir doktor var adam yahudi seninde hayatını kurtaracak tek adam bu adam yahudi diye ona ameliyat olmayacakmısın şimdi.

Müslümanlık CAHİLLİK demek değildir. Allah OKU demiş kuluna bizim müslümanlar ise kuranı arapça okuyup hiçbirşey anlamıyorlar. Kuranı anlayan zaten bunlara destek vermez.

Kul hakkı ile gelme diyor bunlar herşeyi kendilerine hak görüyor.

Sen ermeni bir türk askerisin ve öldün ŞEHİT olamazsın malesef müslüman değilsen.
    Şehitlik kuranda yazanlardır.
    ABD de kendi askeri ölünce ŞEHİT kavramı geçmiyor bu arada
    Şehitlik müslümanlarda vardır.
    Dr.ECU

Ome_RS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı johnie Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Fransa'da bomba patladı, hiç bu kadar yayılmadı - yayılsa da destek olundu hemen..
    Yeri geldi, Facebook dedi ki , Fransa da yaşayan insanları güvenli olup olmadığını öğrenmek için sistem yapmışlar, Türkiye için neden yapılmıyor bu ?
    Ülkemiz de yaşayanlar, gittiler profil fotoğraflarını Fransız bayrağı yaptılar şimdi gelip ahkam kesiyorlar..
    Gavur (diye tabir edilen dış ülkeler) gavurun dostudur ama müslüman müslümanın düşmanıdır maalesef.
    Hepimiz ermeniyiz diyenler, fransa bayrağını profil fotosu yapanlar şimdi burada eleştiren konumdalar. Onları da anlamak mümkün değil. Ben o tiplere vatansever gözüyle bakmıyorum. İkiyüzlülüğe gerek yok.

BarKing - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ben ankara da uzuldum, fransasa da uzuldum, Insanlik meselesi.. Vatan millet degil, vatani bu hali getirenlere tabiki sovcem
    Eger Nissan Motorsports=NISMO ise Honda Motorsports'un kisaltmasi ne oluyor?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Fransız bayrağı yapılınca vatana ihanet mi oluyor bu? Yurtdışında terör olaylarında ölen türkler oldu, ülke sokağı kapattı ve uzunca zaman ölen türkler için yas tutuldu. İnan o ülkede türkler için her ırktan her dinden insan yas tuttu. Bu olaylar türkiyede bile 1-2 gün gösterildi.
    Terörün, ölümün dini dili ırkı olmaz...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    19 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Ome_RS Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Gavur (diye tabir edilen dış ülkeler) gavurun dostudur ama müslüman müslümanın düşmanıdır maalesef.
    Hepimiz ermeniyiz diyenler, fransa bayrağını profil fotosu yapanlar şimdi burada eleştiren konumdalar. Onları da anlamak mümkün değil. Ben o tiplere vatansever gözüyle bakmıyorum. İkiyüzlülüğe gerek yok.
    Buna kesinlikle katılıyorum.
    Hepimiz ermeniyiz diye söylenip, ertesi gün şehit olan askerin cenazesinde şehitler ölmez diye slogan atan insana bende 2 yüzlü derim..

Ome_RS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı BarKing Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ben ankara da uzuldum, fransasa da uzuldum, Insanlik meselesi.. Vatan millet degil, vatani bu hali getirenlere tabiki sovcem
    Masum insanların ölümüne insan olan herkes elbette üzülür. Ama çok matah birşeymiş gibi destek olmaya çalışmak farklı. Kendi ülkesindeki olaylara kayıtsız kalan o kadar çok insan var ki. Fransa olayında profil fotosu yapmış ama Bugün kendi yanında patlamadı diye oh önemli değil bundan sonra kalabalık yerlere gitmemek gerek diye düşünen çok insan var. Fransa hangi durumda destek olmuş bizlere.
    Çalıştığım firma Fransa menşeili ürünler satılıyor. Sürekli iletişim halindeyiz. Paristeki patlamayla ilgili geçmiş olsun mesajı attık saçma salak dönüş yaptılar. Ankara ve bu olayla ilgili veya diğer olayla ilgili bi defa destekleyici söz ettilermi? Hayır.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Buna kesinlikle katılıyorum.
    Hepimiz ermeniyiz diye söylenip, ertesi gün şehit olan askerin cenazesinde şehitler ölmez diye slogan atan insana bende 2 yüzlü derim..
    Ne alaka? Ermenistanla mi savasirken öluyor askerler? Bir insan hem bir ermeninin ölumune hem de askerlerin ölumune uzulemez mi? Bizim orda ikiyuzluluk degil, vicdan denir buna, sizin orda sadece belli kesimlerin ölumune üzulmek digerlerine sevinmek herhalde??

Post Thanks / Like
    Mentioned
    125 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı G.U.Z. Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ne alaka? Ermenistanla mi savasirken öluyor askerler? Bir insan hem bir ermeninin ölumune hem de askerlerin ölumune uzulemez mi? Bizim orda ikiyuzluluk degil, vicdan denir buna, sizin orda sadece belli kesimlerin ölumune üzulmek digerlerine sevinmek herhalde??
    Buna KUTUPLAŞTIRMA denir.

Genellikle Cahil Müslüman ülkeleri karıştırmakta kullanılır.

Sen ermenisin sen yahudisin sen alevisin sen şii sin sen kürtsün sen lazsın diye böyle milleti ayırıp birbirlerine sövdürürler
    Dr.ECU

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bu ülkede her dinden her ırktan insan hem ermeni vatandaşa hemde askere üzülebilir, Tanrı'dan rahmet dileyebilir. Buna ikiyüzlülük demek ırkcılıktır. İslam dininden olmayanı dışlamakta iğrençtir.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)