User Tag List

Sayfa 11/12 İlkİlk ... 9101112 SonSon
218 sonuçtan 191 ile 209 arası

Konu: 200.000 Tl sermaye ile ne iş yapılır?

wekoo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    artık bu devirde ne iş yapsanız devlet yarı yarıya ortak olacak size ***** piyasanın anası bellendi suan en güzeli küçük bir dükkanda tıngırdamak basit usul bir dükkan acıp çikolata waffle gibi riski az bi işletme acarsanız daha mantıklı bence...
    gariban 106 gti....

aramulusoy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı MK8800 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Yukarıda belirtilen yöntem ile alakalı olarak şunu da dipnot geçeyim ; Normalde problem olmasa bile örneğin 3 veya 5. seferde takibe takılırsanız ve ifadenizde seyahatlerinizin nedenini beyan edemeyip taşıdığınız parayı kullandığınız yeri faturalandıramazsanız vergi kaçırma davası haricinde uluslararası para aklama suçuna tabii tutuluyorsunuz .

Linkte yöntemlerle alakalı bilgi ve yaptırımlar hakkında bilgi alabilirsiniz ( MASAK - Mali Suçlar Araştıma Kurumu ) : AKLAMA YÖNTEMLERİ
    Okumama gerrk yok. Detayli bilgi sahibiyim. Merak ettigim tecrube etmediginiz konu hakkinda net konusmaniz.

Son sorum: ben turkiyede 1 milyon $ olan bi yatirimciyim, ebavulumda okadar para ile azerbaycana nasil girerim?

cheers - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı aramulusoy Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Abi tasınmazın anlatımı konut olarak/ şirket olarak değil. Sözleşme süresi akabinde şirket üzerine yapılan sözleşmede diğer ortaklara bırakılabilir. Evet senin yazdığında sözleşme süresince doğru.

Abi başka işletmeciye devrini konu almış.

Şöyleki sözleşme şirket üzerineyse , iş yeri şirket ile devredilirse taşınmazda yeni devralan devam edebilir.
    Edit: işyerini şirketi ile devir alan, ilk sözleşme tarihinden itibaren bitimine kadar devam edebilir sadece.

İşte benim demek istediğim de buydu tam olarak.

Ben işyerimi şirketi ile birlikte veriyorum,yani şirkete ortak olarak birisini alıyorum.
    Şirketi alan kişi de işletmeyi devam ettiriyor.
    Bir başka değişle de ben devir etmiyorum ama şirkete ortak alıyorum şeklinde.
    ---BTU cupra---

streetracer_nos - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yazdıklarınızdan amacınızın bilgi paylaşımı değil, nabız yoklamak olduğu belli. Keza burda sermaye 200 bin denmiş sınır gibi, yani tek atımlık kurşun, ama desenizki 200 bin yatırırım 6 ayda dayanacak geride maddiyat var örnekler daha prof olurdu.

Birde milyonluk adamım sadece ne yapacağımı bilmiyorum demek. 9-10 yılda o milyonu şans ile kazandım fakat şimdi 200 bini ne yapacağımı bilmiyorum demek, ticarette iyi olduğunuz değil o 10 yılda hiç birşey öğrenmediğiniz anlamına gelir.

Şans işte inşaatcıda holding sahibi olanilir 10 yılda bu normal. Ama 10 yıldır iş hayatında milyon kazanmış adamın 200 bin tl ile ne yapılır demesi çok garip.

Açıkcası yazılanların boşa gitmesine üzüldüm. Birde yazılan yazılara üstten" aslında ben çok şey yaptım şukadar zamanda bukadar kazandım siz neden bahsediyorsuna getirmenizde ilginç.

İşte bizler gibi iş dünyasını bilenlerde çıkar ne olduğunuzu size hatırlatır. Üzgünüm durum böyle.
    Aynen sizin gibi uzmanlar olmasa biz naparız. finans uzmanı oldugunu yazmamıssın bu arada

halilcakir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Mikail 1 milyon doları taşı götür getir o meblağ için girilecek risk değil

TR de 3.00 dan 1 milyon dolar alıp 3.05 den bozdursan bile 50bin lira net kar yapıyor zaten

Şu arsa ev yada x bir ürün için şuna almıştım ama şu an şu ediyor deyip nakitle karşılaştıran arkadaşlar gerçekten nakite ihtiyaç olduğunda satmak isteseler kaç edeceğini düşünüyorlar mı acaba?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı rebel Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    gayrimankulun gerıye gıtme ıhtımalı sıfır . zarar yada gerıye donus olmaz sadece kardan zarar olur . 100k ya aldığınız ev arsa tasınmaz mülk zaman gectıkce, kimi yerde 200 k olur kimi yerde 400 k olur . buda arz talep gelişmişlik ve konumla alakalı. daha geriye giden taşınmaz mülk görmedım varsa örnek görmek isterım
    İlk aklıma gelen mashattan

fiyat düşmedi ise bile bariz elde kaldı istanbulun göbeğinde hemde

Post Thanks / Like
    Mentioned
    171 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Okumama gerrk yok. Detayli bilgi sahibiyim. Merak ettigim tecrube etmediginiz konu hakkinda net konusmaniz.

Son sorum: ben turkiyede 1 milyon $ olan bi yatirimciyim, ebavulumda okadar para ile azerbaycana nasil girerim?
    Alıntı halilcakir Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Mikail 1 milyon doları taşı götür getir o meblağ için girilecek risk değil

TR de 3.00 dan 1 milyon dolar alıp 3.05 den bozdursan bile 50bin lira net kar yapıyor zaten

Şu arsa ev yada x bir ürün için şuna almıştım ama şu an şu ediyor deyip nakitle karşılaştıran arkadaşlar gerçekten nakite ihtiyaç olduğunda satmak isteseler kaç edeceğini düşünüyorlar mı acaba?
    Halil abi rakamı net olsun diye örnek verdim kur farkıyla ve farklı birimler azalıp çoğalması da mümkün zaten .

Paranın giriş-çıkış kısmında ise kendi tecrübemle sabit olmadığını söyledim ama göz önünde sürekli bu işi yapanlar mevcut yaptırımları da ortada örnek verdiğim gibi . Ha direk şuan yapmak istiyorsanız açıklıkları buraya yazıp da teşvik etmek bana düşmez yatırımcı araştırarak işin kurnazlıklarını da görebilir

Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Birde herhangi bir yatırım ile %100 garanti diyebilen herkese şaşıyorum.

Arsanın imarı bozulabilir?

Evinin önünden geçerken yol pat belediye bir düzenleme kavşağı alır diğer tarafa senin en işlek yolun olur bulvara paralel

Burası TR yani normal bunlar

Ha bankada batabilir oda ayrı konu yada devlet bile tahvilini ödemiyorum diyebilir arjantin gibi

Hiçbir yatırımın %100 garantisi yoktur ve her yatırımın ilk amacı risksiz faiz oranından fazla getiri sağlamaktır oda işte devlet tahvili bono vb araçlardan daha fazla bir gelir

rebel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı halilcakir Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    İlk aklıma gelen mashattan

fiyat düşmedi ise bile bariz elde kaldı istanbulun göbeğinde hemde
    durum farklı satılır satılmaz değil . ama uzun sürede satılır ama kardan zararla satılır . ev bana göre altın yatırımı gibi. al 10 yıl sonra satarım gibi düşünen adamın işi . paran erimez çar çur olmaz ama son parana kadar yatırırsan elinde sıcak parada olmaz. risksiz para olmaz %1 dahi olsa risk herdaim vardır. sıcak para isteyen ticaret yapsın. ticaret=riziko . nekadar çok risk okadar çok kar/zarar. çıraklığını yapmadığın işin ustalığını yapma böyle liste uzaaaar gider abi. kısa süre idareten olucak 32 günlük faiz alınır o parada çay corba yapılır . yok bana gelmez denirse döviz koştrulur günlük krştan vur kaç yapılıp sakala bakılır yoook ben onlarla uğraşamam denirse işletmecilikten kurumsallaşalıp düzgün fizilibite ile yönetici alınır yatırımcılığa geçilir. sürekli plan program ile gelir/gider tablosu incelenir oturduktan sonra daha kurumsallaşıp isim/kendi markanı yaratıp bayiliğe gidilebilir. anladığım kadarıyla ankarada tanınmış bir mekan. işi biliyorsan büyük düşün büyük kazan nacizane tavsiyemdir

rebel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    edit: alıntı yaptığım kısma olan cevap halil abiye 2.kısım konu sahibine itafen yazılmıştır

TolgaUs - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    36 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    He birde şey var aldığınız ev rant meselesinden depreme dayanıksız denir 3 kuruşa bilmem kime satılmak zorunda kalınır.

Bkz:http://m.haberler.com/bina-dinamitle...004286-haberi/

LnchCntrl - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    200 bin lira hmm .

Bu kadar param varsa bi evim bi arabamda vardır.

Aylık 1000 tl çekerim o para bana 200 ay yeter.

200 ayda 20 seneye yakın eder. O zamana kim öle kim kala.

Yigit-Y - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    125 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı rebel Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    gayrimankulun gerıye gıtme ıhtımalı sıfır . zarar yada gerıye donus olmaz sadece kardan zarar olur . 100k ya aldığınız ev arsa tasınmaz mülk zaman gectıkce, kimi yerde 200 k olur kimi yerde 400 k olur . buda arz talep gelişmişlik ve konumla alakalı. daha geriye giden taşınmaz mülk görmedım varsa örnek görmek isterım
    99 depremi mülk para etmiyordu

İstanbul bu ne olacağı hiç belli olmaz

500.000 TL değerinde bir evde 1500 tl ye kirada oturuyorum ve soruyorum.

500.000 evi almak mı mantıklı 4500 TL bankadan kira alıp 1500 kira yatırıp kalanı paraya eklemek mi mantık lı ?
    İnsanlar ikiye ayrılır. İşine gelenler işine gelmeyenler olarak.
    Kendi Ahlakın için Kuran'ı oku, vatanın için Nutuk'u oku.
    Hakikatten yana olacaksan, yalnız kalmayı göze alacaksın...
    Dr.ECU

Faruk_Vtec - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    48 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı Yigit-Y Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    99 depremi mülk para etmiyordu

İstanbul bu ne olacağı hiç belli olmaz

500.000 TL değerinde bir evde 1500 tl ye kirada oturuyorum ve soruyorum.

500.000 evi almak mı mantıklı 4500 TL bankadan kira alıp 1500 kira yatırıp kalanı paraya eklemek mi mantık lı ?
    her ay 3000 TL ana paraya eklense yılda 36.000 TL tahminende 7/8 yılda ana parayı 2 ye katlamış olur, gelır x2..

konuya dönecek olursak;

ay sonu kira & stopaj & sıgorta & elektrık & su düşünmeden + elemanla uğraşmadan + bedenen ve ruhen yorulmadan + rısk almadan(dığer seçeneklere gore daha az rısklı) para kazanma yontemı kısaca bu..

200.000 TL yı ele alacak olursak, bu saydıklarıma katlanıp 3400 TL kazanacağına bankaya koyup 1700 TL kazanman daha mantıklı, yoksa 10 sene sonra hastane masrafların artmaya başlayacak yada 20 sene sonra kazandığın parayı yıyebıleceğın bır ruh sağlığın olmayacak...
    F&F CAR CLEAN - Detailing Center

Vtec II ES7 | Accord 2.4 EX. | C2 HDI | GPunto MJET 3K | Dizel Otomatik ERA...

Yigit-Y - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    125 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı Faruk_Vtec Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    her ay 3000 TL ana paraya eklense yılda 36.000 TL tahminende 7/8 yılda ana parayı 2 ye katlamış olur, gelır x2..

konuya dönecek olursak;

ay sonu kira & stopaj & sıgorta & elektrık & su düşünmeden + elemanla uğraşmadan + bedenen ve ruhen yorulmadan + rısk almadan(dığer seçeneklere gore daha az rısklı) para kazanma yontemı kısaca bu..

200.000 TL yı ele alacak olursak, bu saydıklarıma katlanıp 3400 TL kazanacağına bankaya koyup 1700 TL kazanman daha mantıklı, yoksa 10 sene sonra hastane masrafların artmaya başlayacak yada 20 sene sonra kazandığın parayı yıyebıleceğın bır ruh sağlığın olmayacak...
    Ev alma arifesindeyim aile baskisi yuzunden

Beni anlamıyorlar anlatiyorum ev evdir diye tutturmuslar

Hayirlisi olsun
    İnsanlar ikiye ayrılır. İşine gelenler işine gelmeyenler olarak.
    Kendi Ahlakın için Kuran'ı oku, vatanın için Nutuk'u oku.
    Hakikatten yana olacaksan, yalnız kalmayı göze alacaksın...
    Dr.ECU

!KO - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Hayirlisi olsun
    bende aynı durumdayımda kira verincede koyuyo adama

İlker G.

Canselmo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Spor Salonu diyorum bak ısrarla . Akarı Kokarı olmayan bir iş . O parayada güzel bir spor salonu açarsanız bence ciddi ciddi düşünün derim
    Elleme Sekelesin...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    konuyu açan arkadaş bi karara vardımı napıyor ?
    Dr.ECU

Faruk_Vtec - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    48 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)

Hayirlisi olsun
    ev aynı getırıyı getırse bıle neden kıracıyla uğraşım kı?

bı kıracı gıder dığerı gelır, bı dolu olur bı boş olur, bışey kırılır & dokulur, masraflar çıkar sorunlar çıkar..

planını programını yaparsın ve şundan adım kadar emınım kı(adımdan şüphe duyarım bundan duymam) o kıra gunu hep sarkar..

ben sağlamcı adamım, banka gunu geldımı aksatmadan hesaba tıko parayı yatırır kafa rahat olur..

şaka bır yana gerçekten turkıyede ış yapmak tıcarete atılmak esnaflık yapmak zor deıl çok zor, ekmek eskıden aslanın ağzındaydı sonra mıdesıne ındı artık kuyruğunda, ış yapmak ısteyenler gerçekten ıyı araştırsın, hesabını kıtabını yaparken 2000/3000/5000 fazladan hesaplasın eğer o parayı denkleştıremıyorsa bence hıç o ışe gırmesın, elde kı parayıda bıtırırsenız emın olun o parayı bır daha bır arada goremezsınız..

benıde patavatsız olarak algılamayın, bır kardeşınız olarak gorun ve samımıyetıme ınanın..
    F&F CAR CLEAN - Detailing Center

Vtec II ES7 | Accord 2.4 EX. | C2 HDI | GPunto MJET 3K | Dizel Otomatik ERA...

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)