Konuyu açan arkadaşı kurşuna dizelim isterseniz? Polis olup, olmadığı aleni olmayan bir araba sizin önünüze kıracak gecenin bir vakti ve arabadan inecek. Siz de aa kesin polistir, hemen durayım, nasıl da olağan bir şekilde önüme kırdı, kesin polistir, ben de zaten kanun kaçağıyım deyip duracaksınız. Hadi ordan güzel arkadaşlar. Şu foruma üye olan kitlenin, %80'i aracına eksoz da takmıştır, trafiği tehlikeye sokacak hareket de yapmıştır. Hız sınırını aşmak da, trafiği ve insanları tehlikeye sokacak bir davranıştır. Bu ülke ne haberler okudu, izledi gazetelerde, televizyonlarda. Önce vicdani adaleti sağlayacak insan kendi içinde. Sonra polis de olur, avukat da olur, başbakan da olur. Bunu göz ardı etmeyin artık. Bu ülkede görevini layıkı ile yapan kurum sayısı kaç tane bilen var mı?
Konuyu açan arkadaş yeteri kadar naif davranmış konuşmalarında. Ayrıca da kabul etmiş hatalarını. Hem suçlu, hem güçlü tarzı yorumlarınız çok saçma. Kimse benim aracıma haklı bir sebebi yokken tekme atamaz. Sizin aracınıza da atmamalı. Polis olduğunu belli edecek bir girişim de yok. Korna çalar, sağa çek der vs. Çok zor değil.
Bu ülkede ya sınav ile girersin bir yere ya da torpille. Ve bu iki seçenek bile, senin ahlaklı ve düzgün bir insan olduğunu göstermez. Olasılığı arttırır sadece.
İşin özü; Kendine, ailene yapılmasını istemediğin hiç bir davranışı yapmayacaksın, ahlaklı ve adaletli, kendine ve topluma faydalı bir insan olmaya çalışacaksın. Ondan sonra sistemi de eleştirebilirsin, yanlışı da düzeltebilirsin.
https://www.instagram.com/rr_ek_project/
inananlar mutludur, şüphe edenler ise bilgili.
Rica ederim.
Şimdi senin konuyu anlamak için arabayı nasıl sürüyordun, senin yolunu kesmezlerden önce makas Falan atıyormuydun, Çünkü bağırta bağırtaa gezdiğine göre yüksek ihtimalle hızlı gidiyordun, birisini sıkıştırmış olabilirsin adamlarda sinirlenip önünü kesmiş olabilirler bu birinci düşük ihtimal.
ikinci ihtimal hızlı gidiyorsun ( 400 küsür ceza geldiğine göre öyle )polis arkandan anons yapmıştır eksoz sesinden duymamışsındır poliste kaçtığını düşünüp ilk fırsatta önünü kesmiştir kimse kimsenin önünü durduk yere kesmez bence polis olduklarınıda %85 kestirdin ama tek merak ettiğin başım belaya girer mi... Merak etme kardeşim bu sistemde başın belaya girmez ama eğer Avrupa ülkelerinden birinde olsaydın kaçtığın anda ilk önce çevre polislere kaçak var diye anons geçilir güzergahtaki bütün ekipler yolu ablukaya alırdı, sonra kaçmaya devam edersen arabana tekme atmayı bırak araçla gelip vurur öyle durdurma yoluna giderlerdi ,şayet şanslı isen kaçıp kurtulduğunu var sayalım sabahı beklemez kapında polis olur seni alıp nezarete götürürler ilk önce neden kaçtığını öğrenirler sonra polisi uğraştırmaktan bir sürü ceza yerdin... Keşke eksozdan aracım bağlanaydıda bunlar başıma gelmeyeydi diye ağlardın birdaha eksoza Nasuh tövbesi ederdin... Ama bunların hiç biri burada olmayacak merak etme.... Benim rahatsızlığıma gelince! Senin kaçman hız yapman sigortan eksozun değil, benim rahatsız olduğum beklentinin şu yönde olması, polis olduklarını biliyorum biliyorsun biliyorlar eğer senin arabana tekme atan polislere mahkeme açma şansın olsa gidip mahkeme açacaksın ve bu beklenti beni üzüyor...
Arkadaş polis dur dediği Zaman duracaksın he anlamadın polis olduğunu kaçtın ama sonradan polis olduklarını öğrendin heeee bunlar polismiş demek ki ben haksızım diyip gidip arabanı yaptıracaksın kimseyede yasal yol sormayacaksın çünkü öyle bir yasal yol bile olmuş olsa delikanlı Adam gidip kullanmaz çünkü haksız olduğunu bilir, ama polis dur dedi durdun geldi laaaan bu Nasıl sürat bu eksoz ne dedi tekme attı o Zaman sen sonuna kadar haklı olmuş olur ve Hakkını ararsın.
Piyasada ve forumda bunun gibi tipler çok, izlediğimde o kadar çok sinirlendim ki anlatamam. Tek kelimeyle CAHİL.
https://www.youtube.com/watch?v=HKmYj0mZB5E
arkadaşlar konuyu baltalamamak adına kısa bir bilgi istiyorum
Geç saatlerde dönerken bir gsm şirketine ait kiralik bir araç, sıkıştırmalar daha sonra kendi şeridinden aniden önüme kırma iki araba arasında sıkıştırma gibi bir durum söz konusu oldu. Bunu GSM şirketine şikayet edebilirmiyiz plakasi ve modelini bildirsek? Ya da napmak lazım yardımcı olurmusunuz.
Konuyu açan forum çapında tanınmış biri olmadığı için herkes yine baretta ile öldürmüş konu sahibini .
Herkes elit kesim herkes legal. Adam kaç kere yazmış bilmiyorum çakar lamba yok herhangi bir ''DUR İHTAR''yok sizin önünüze gecenin bir yarısı araba kıracaklar siz de ''yhaa polis mi acaba ben bi duruyum .s.s.s'' diyeceksiniz .
Egsoz konusunda haklı olmasa bile konunun gidişatını tamamen okumadan anlamadan herif tanınmış olmadığı için hemen sosyal mesajlar yağmasın bir kere de .
Polis
imzasız..
Şu zamana kadar çoğu konuya yorum yapmadım ama artık burada bazı şeyleri dile getirmek istiyorum. Bazı arkadaşlar, abiler sırf polis e duydukları kin ve nefret yüzünden bu tarz şeyleri meşrulaştırmaya çalışıyorlar.
Konu dan sapmak istemiyorum ama bi aralar alkollüyken araç kullanma durumundan ötürü konu açılıyordu. Çoğunluk yine konu sahibine tepki gösteriyordu ama orada da savunan illaki oluyordu. Onlara da alkollüyken vurup öldürdüğünüz kişi sizin akrabanız kardeşiniz olsa ne tepki verirdiniz diyince savunan adam direk geri vites yapıyordu.
Bu konuyu kesinlikle onunla bir tutmuyorum ama dolaylı yoldan örnek vermek istedim. Arkadaş gecenin bi vakti egsoz bağırta bağırta geziyormuş.
Evimizde hastamız vardı zor uyutmuştuk vatandaşın biri patlata patlata yıktı ortalığı hastamızı da uyandırdı vs. diyeceğim o ki bazı şeyleri yaparken bencil olmamakta fayda var.
Arabanın da sigortası bittiyse binme kardeşim. Bu zorunlu bir şey 2 bin fiyat çıkıyorsa binme yaptırana kadar. Bu da senin için. Allah korusun büyük bi sıkıntı olursa altından kalkamazsın. Bunları derin düşünmek lazım.
Bi de ben de 22 yaşındayım. Çocukluğumdan beri araba sevdalısıyım beni de egsozlu arabam oldu benimde kanım yukarı kaynadı falan belki hala kaynıyor ama ben bunun arkasına saklanıp bir şeyler yaptığımı düşünmüyorum.
Sen suçlu konumdasın. Bi sıkıntın yoksa eğer polis adam gibi uyarır sende sağa çekersin tatlıya bağlanır. Ama adam önüne kırmış falan filan yani bunlar durup dururken olan şeyler değil kisende suçunu da kabul etmişsin. Uzatmanın da alemi yok bence .
saygılar
#NeMutluTÜRKÜMDiyene!
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)