koray o konuda sorun yok onu biliyorum birden cok kez usa ziyaretimiz oldu. demek istediğim normal vize ile gittikten sonra orada kalmak ile ilgili bir yol yok mudur yasal çerçevede?
Printable View
Kaancım o konuda Yusuf/Semavi daha net bilgi verebilir :)
Ama aklıma ilk gelen pasaport sahibi biriyle evlenmek :D ki onda bile sanırım geri gelip vize değiştirmek gerekecektir diye düşünüyorum (ingiltere prosedüründen feyz aldım)
Başını belaya sokmadıkça ve amerika'dan çıkmak zorunda kalmadığın sürece gittikten sonra aslına bakarsan dilediğin kadar kalınabilir. Çok uzun yıllardır kaçak olarak yaşayan tanıdığım insanlar var.
o zaman yaş , bendede durum aynı.. kafamı ..... 21-22 de basıp gidicektim..
abi çalıştırmıyorlarki , iş yeri sahipleri bildiğim kadarı ile kaçak işci çalıştırmaktan büyük cezalar alıyor.
kalıyor bir tek drugdealerlık :D
önce bikaç nigga arkadaş,sonra bi bmx bisiklet.
bmx dediğime bakma bu ilk adım :D
sonra yavas yavas bentley'e kadar tırmanırsın :D
https://i.hizliresim.com/LlB3gV.jpg
Alım sayısıyla ilgili bir bilgi var mı bu arada Trump yabancıları istemiyoruz diye atar yaptı diye alımlara kota getirecek filan deniyordu. Boston'da 99'da göçen tanıdığım var. arkadaşın babası italyan restoranında şef kendisi inşaat mühendisi olarak çalışıyor. babası hüseyin olduğundan hose diye çağırıyorlarmış :)
Oncelik @Shadow_Dancer kankamda tatilde masallah 300kilo oldu hahaha ;)
Ailenizin vize danismani geldi ;D
Turist vizesi ile GC ayri konular. Vize ile her 6ayda bir ulkeden cikman gerek, Kanada olur Meksika olur. Ama geri donusun vizen olsa dahi garantisi yok. Pasaport memurunun basi agriyodur, esiyle kavgaliidr, kardesim ne isin var burada deyip seni ulkeye almayabilir.
Turist vizesinden ( b1/b2 ) ya gecis yapilabilir ama izleyeceginiz yol cok onemli. Calisma iznine ( h1 ) basvurabilmek icin Amerikada master yapmis olmaniz Gerek aksi takdirde hicbir firma size vize islemleriniz icin sponsor olamiyor ( bazi kisiler master gerekmiyor diyor ama ben daha cevremde mastersiz GC alabilen gormedim, ayrica vatandas olmadan oncd gittigim tum avukatlar aynisini soylemisti ) . E2 yatirimci vizesi alinabilir ama baya bir para ve zaman gerekiyor bunun icin . Hic tavsiye etmesemde kacak yasanilabilir. Is bulunabilir kurumsal firmalar olmadan. Pizza vs dagitarak guzel paralar kazanilabilir. Suca belaya karismadiginiz surece hic kimse aa sen kacakmissin diye pesine dusmez.
Edit. Alinti yapinca 3-4 mesaji alintiliyor. Koray kankacim Sonerle evlencem sen cik aradan hahah
@turbo&quattro bana kaldın Pikaçu :D
Konuya atlıyorum ama,
Evet TR deki şirketiniz aynı sektörde USA içinde şube/ofis açar ise sizi yönetici olarak atayabilir ve L-1 Blanket visa başvurusu yapabilirsiniz. L-1 vizesi yanlış hatırlamıyor isem 2 senelikti ve 2 sene sonunda GC başvuru hakkı kazanıyor. Fakat bu verileceği garanti anlamına gelmez.
Has not been selected. 9 yildir has not been selected.
şu pizza işini açsak ya biraz, tr de değeri olamayan bir iş, bu işten nasıl para kazanılıyor ?
Millet durmadan pizza mı yiyor, ücreti mi fazla, bahşişi mi fazla ?
Hadi uber dir lyft dir km ye göre kazanırsın ama pizza işini çözemedim tam.
Yusuf selam, umarım iyisin. Turist vizesiyle bildiğim kadarıyla yanlışta olabilir şöyle bir durum söz konusu: 6 ay geldin kaldın sonrasında bildiğim kadarıyla Kanada - Meksika'ya 2 3 gün gidip bildiğim kadarıyla dönüp 6 ay daha kalamıyorsun. Konsoloslukta çalışan bir arkadaşım 6 ay kalıp, ikamet ettiğin ülkeye gidip 6 ay kalıp sonra girebilirsin demişti. Dediğim gibi belki ben yanlış biliyorumdur ama mantıkende böyle olması sanki daha olası öbür türlü 10 sene vizesi olan her 6 ayda bir gir çık yaparak 10 yıl boyunca sadece toplamda belki 1 ay ülke dışına çıkarak Amerikada yaşıyabilir.
Selamlar, iyiyim cok sukur . Konsolislukta calisan arkadasin eksik bilgilendirmis sanirim . Yasadigin ulkeye gidip 6 ay kalma zorunlulugun yok egerki kanunlar son birkac senede degismediyse. Ben 3 kere giris yapmistim turist vizesi ile tr de bir hafta fln kaldiktan sonra .
Abi guzel demissin, bir iki sey ekleyeyim kara sinirindan gecisle alakali.
Kara sinirindan Turk pasaportuyla gecis yaptiginizda size potansiyel cihatci gozuyle bakiyorlar. Ya da bana uyuz memur denk geldi.
Ben Kanada'da yasamama ragmen Detroit'e gecerken bir kac kez "Suriye'ye gittin mi?" diye sordular.
Onun disinda her 6 ayda bir kapida yenilemeniz gereken ikinci bi dandirik vize var. Suresi bitince konsolosa geri goturmeniz gerekiyormus (isim yok onla ugrasicam), eger suresi dolmus geri goturmeyip kapida gorurlerse bir de azarliyorlar.
Seneye Kanada pasaportumu alana kadar bi daha hayatta gecmem kara sinirindan. Gecmeyi dusunen arkadaslar da ona gore karar versin, hele ki turistik vize ile daha da zor olur. Meksika sinirini dusunemiyorum.
HAS NOT BEEN SELECTED
https://youtu.be/bK-cMOn7fXU
Genel bir cevap yazayim... Teknik degilde gozlem...
Calisma izni olmaksizin bir vize ile gelecekseniz, yada calisma izni var ama hafta 10 saat falan ise... Iyi bir para ile gelmeniz lazim... Yada cok maceraci bir ruha sahip olacaksiniz. UCuza calistirilacaksiniz ve degisik riskler falan...
Ben sahsen oyle bir seyi goze alamazdim coluk cocuk ile eger arkamdan kovalayan birisi yoksa TRde...
Bu tarz bir cok kisi var ve hayatta kalmiyor mu... Evet kaliyor... Ama onlarin motivasyonu farkli... Kimisi son olaylardan dolayi gelmis, donemiyor... Kimisi is batirip gelmis, kimi baska seyden kacmis vs vs... Onlarin motivasyonu yuksek oluyor ve bir sekilde tutunuyorlar ama normal bir insanin kaldiramayacagi zorluklara gogus geriyorlar...
Ben sahsen F1 ile geldim, goze alamadim bazi seyleri geri dondum. Kart cikinca yerlestim...
Arkadaslar birsey soracagim bana soyle bir sayfa acildi, surec nasıl devam ediyor, daha once green card alan arkadaslar bilgi verebilir mi?
//qte
Dear ANIL TURAN BAYAR,
You have been randomly selected for further processing in the Diversity Immigrant Visa Program for the fiscal year 2020 (October 1, 2019 to September 30, 2020). Selection does not guarantee that you will receive a visa because the number of applicants selected is greater than the number of visas available. Therefore, it is very important that you carefully follow instructions to increase your chances of possible visa issuance. The instructions are located on the Department of State website at If You Are Selected. All DV applicants must use the online DS-260 Immigrant Visa and Alien Registration Application.
Your case will not be scheduled for an interview appointment until a visa number is available, you have submitted a complete and valid DS-260 application for each family member, and you have provided copies of all required documentation to the Kentucky Consular Center (KCC). You will receive document submission instructions by e-mail after KCC processes and accepts the DS-260 application forms for you and any accompanying family members. If you are scheduled for an interview, you will receive an e-mail notification message. These important e-mails will be sent to the email address you provided on your initial application. Notify KCC at KCCDV@state.gov if your e-mail address changes to ensure you receive all notifications regarding your Diversity Visa case.
If you need to contact the Kentucky Consular Center (KCC) about your case, you may write to KCCDV@state.gov. When writing to KCC, you must always include your name and case number as they appear below. You must also include your complete date of birth as stated on your original entry. You may call the Kentucky Consular Center at (+1) 606-526-7500 between 7:30am and 4:00pm EST.
//unqte
Arkadaslar birsey soracagim bana soyle bir sayfa acildi, surec nasıl devam ediyor, daha once green card alan arkadaslar bilgi verebilir mi?
//qte
Dear ANIL TURAN BAYAR,
You have been randomly selected for further processing in the Diversity Immigrant Visa Program for the fiscal year 2020 (October 1, 2019 to September 30, 2020). Selection does not guarantee that you will receive a visa because the number of applicants selected is greater than the number of visas available. Therefore, it is very important that you carefully follow instructions to increase your chances of possible visa issuance. The instructions are located on the Department of State website at If You Are Selected. All DV applicants must use the online DS-260 Immigrant Visa and Alien Registration Application.
Your case will not be scheduled for an interview appointment until a visa number is available, you have submitted a complete and valid DS-260 application for each family member, and you have provided copies of all required documentation to the Kentucky Consular Center (KCC). You will receive document submission instructions by e-mail after KCC processes and accepts the DS-260 application forms for you and any accompanying family members. If you are scheduled for an interview, you will receive an e-mail notification message. These important e-mails will be sent to the email address you provided on your initial application. Notify KCC at KCCDV@state.gov if your e-mail address changes to ensure you receive all notifications regarding your Diversity Visa case.
If you need to contact the Kentucky Consular Center (KCC) about your case, you may write to KCCDV@state.gov. When writing to KCC, you must always include your name and case number as they appear below. You must also include your complete date of birth as stated on your original entry. You may call the Kentucky Consular Center at (+1) 606-526-7500 between 7:30am and 4:00pm EST.
//unqte