ilber Ortaylı - Kanal 24, Ay Ne *** Bir Kanal Ya - YouTube
İlber Ortaylı - Ay ne boktan bir kanal bu
Yandaş kanallara bakış açım :)
Printable View
ilber Ortaylı - Kanal 24, Ay Ne *** Bir Kanal Ya - YouTube
İlber Ortaylı - Ay ne boktan bir kanal bu
Yandaş kanallara bakış açım :)
Beklerim Ahmet Her zaman. Hem ben hem Ayşegül Ablan...
Ben yıllardır TV seyretmem zaten. Bundan sonrada anca çocuk kanalları :)
twitterdan haber alıyordum, artık oraya da bakmıyorum...
Çok iddialı cümleler kurmak istemiyorum Türkiye'nin durumu ile ilgili ama hava değişimi iyi geldi şimdilik... Gerisi kader...
Evet yemek konusu biraz sorun oluyor eger helal hassasiyetiniz varsa. Ama cesit cok. Bir sekilde halloluyor
Nereye yerleştiğiniz gözümden kaçtı ama en azından California da yaşarken bir çok arap market vardı ve o arap marketlerde hepsi neredeyse helal etti. Hatta Amerikalıların yemediği bir çok et sakatat vs oluyor ve lezzetli :) Biz abimle bir çok kez yürek , böbrek vs alıp yapmıştık. Uzun lavaş pideler vs sanki antepteymişiz gibi takılıyorduk haftasonları hiç zorluk çekmiyorduk.
Yine arap marketlerde bir çok Türk markası ülker , öncü (salça) vs gibi bir çok şeyi bulabiliyordunuz aklınıza gelebilecek abur cuburların bir çoğu bulunuyor.
Yemek konusunda da genel olarak antepin yemekleri hariç bana göre Ankara dan kat kat daha iyiydi :D Hele bir Five Guys veya In-N-out her gün yemeye razıyım aklıma geldikçe özlüyorum :) Özellikle San diego , meksika sınırında olduğu için heralde 2-3 günde bir 4-5 taco birtanede burrito atıyordum miss.. :) Hayırlı uğurlu olsun , inşallah düzeni otururuk keyifle bir yaşantı sürersin. Benim imkanım var iken red ettim gitmeyi çünkü çalışma izni vs çok zorlu periyotlar birde Türkiye deki arkadaşlık ortamından sonra onların ortamı bana baya soğuk ve keyif vermemişti. Zaten bizim birader bile 5-6 tane yakın türk arkadaşı var evli çiftler onlarla aile gibi takılıyor sizde öyle çekirdek bir ortam kurarsanız tadından yenmez. 6-7 Senedir orada yaşıyor , kafanıza takılan bir şey olursa california vs yardımcı olmaya çalışırım bilgi alıp.
Aile ile olunca yanlızlık daha az çekiliyor coluk çocuk stresinden :)
Evde yemek konusunda kesinlikle sorun yok. Tek sorun ha deyince dışarıda bir şey yemek... Öyle geçerken şundan yarım ekmek versene olayı yok ***** :D
Belli bir Türk çevresi var burada... Sorun yaşamayız o konuda.
Biz kalabilmek adına elimizden geleni yapacağız...
ablam daytona/fl da da yaşıyor ya bu yaz gitmeyi planlıyodum acaba vize konusunda sıkıntı çıkartırlarmı :)
Bu arada unutmusum yazmayı. Houston a ydrlestim. Cok teşekkürler iyi dilek ve destekleriniz icin...
New York'ta TLC plakalı (uber vb.) araçlar için checkpointler kurmuşlar hem Manhattan'da hem JFK'de vs, normal polisler ve immigrant polisleriyle beraber. Yakın zamanda öğrenci olup da SSN'i vasıtasıyle Uber yaptığı tespit edilen bir arkadaşı deport etmişler. Bunu duyan aynı durumdaki bir arkadaşım arabayı yatırıyor şu an işe çıkmaya korkuyor resmen :( Durumlar karışık benim de H1 alma ümidim pek yok ama hayırlısı. :D
Bir iki kelam edeyim...
Houstona yerleştim ve bir Apartman kompleksinden 2 oda 1 salon ev kiraladım... Türkiye'de ki tatil sitelerini düşünün, 2-3 katlı işte öyle bir şey... Havuz vs var içinde...
Öncelikle... Burada eşya taşıma derdi pek olmuyor. Beyaz eşyalar apartmanlarda sabit, evlerde de genelklikle var. Her yer dolap ve soyunma odası olduğu için yatak odası takımı, çocuk dolabı vs gibi gereksiz şeyler taşınmıyor... Allah'ım ne büyük rahatlık, bilemezsiniz...
1dolar=1 TL mantığı ile giderseniz çok ucuz memleket... Ama hala TL'ye çeviriyorsanız tanesi 50 cente elma yemek, 1.5 kilosu 6 dolara mandalina almak hayal olabilir :)
Et, benzin, Araba ucuz... İyi okul, iyi bölge demek, kira fazlalaşıyor...
İkinci el arabalar rezil... Türkiye'de görebileceğiniz en kötü şirket arabası, burada temiz diye satınalınabilir... Ararsanız temizleri de var tabi, hepsi kötü değil... Araba değerli değil çünkü... 5 bin dolara tenekemi sattım Türkiye'de... Burada 2002 Chrysler PT cruiser ve 2007 Dodge Grand Caravan aldım (DVD poketli)... Hava atacak kadar nazım geçsin!!!
İstanbul'dan gelirken en büyük mutluluklarımdan birisi Trafikten kurtulmaktı! Maalesef İş-Ev lokasyonumda trafik var!
Trafik akışını ise beğenmedim! Türkiye'de sol şeritte 180 en sağda 80 le gidersiniz ya... Burada tüm şeritler o yolun izin verdiği üst limitle akıyor! Çok araba var ve trafik çok kalabalık ama düzenli şekilde akıyor... Sıkıcı yani...
11 Şubat'ta geldim Houston'a... O zamandan beri işte kapri&tişört giyiyorum. ÇBir iki defa serin oldu sadece... Yazı için Adana'ya %20 koyun diyorlar!! Aman Allah'ım...
Oğlumu okula yazdırdık... Gayet iyi gidiyor süreç. Okul kalitesini anlatmaya gerek yok...
Bu yıl emekleme yılı... Çok iyi mevkileri bırakıp geldik çocuklarımız için... Sonrasında ise ABD çalıştığın kadar para kazanabileceğin bir yer...
Bende 1-2 yıl içinde belki bir girişim yaparım diye düşünüyorum...
Türkiye'den getirilecek para ile yaşamak mantıklı değil, hazıra dağ dayanmaz gerçekten...
Sağlık pahalı, Usta bulmak sıkıntılı, Tüketim çılgınlığı çok...
Bankacılık uygulamalrı, GSM ve yol kalitesinde! (yol yaptılar!) Türkiye daha önde... Tabi Houston yolları için konuşuyorum... Farklı eyaletlerde çok daha iyi olduğu söyleniyor.
Ha bu arada dibimizde Arap marketi var ve Türk marketinden hem daha ucuz hemde daha çok çeşit var. Büyük rahatlık oldu kasap vs olması...
Burası mükemmel diyemeyeceğim... Kişiye göre değişir. Ben geldim, herkes gelmeli mantığında da değilim... Biz istediğimize kavuştuk ve buradan devam etmeyi planlıyoruz... Umarım sorun yaşamadan devam ederiz...
Yeni açıklanan Greencard çekilişinde kazananlar var ise tebrik ederim şimdiden...
İşten dolayı internete pek giremiyorum... Masa başına geçersem daha çok yazabilirim umarım...
@semavi paylşamak istersen tabi rakamlı örnekler verebilir miyiz ?
Mesela TR den 10K usd ile geldim. Evi şu rakama tuttum, şu işi yapıyorum ya da işi şu şekilde buldum saatlik kazancım şu,
bunun için iyi derecede dil lazım vs. Hani belki bir rehber olur insanlara bu durum.
Hakkınızda hayırlısı olsun bence çok iyi oldu hiç olmazsa evlatların buradan daha iyi eğitim alacak ona eminim.
çıkmadıya :D neyse tatile devam
bu yıl da has not been selected :)
Bir Has not been selected da benden olsun :D
Yine "has not been selected"
has not been selected
beyler arkadaşıma çıkmış ama ingilizce fln bilmiyor direk kursa mı yazılsın almama ihtimalleri varmı?
has not been selected +1 :)
E2 Vizesine Uygun Devren Oto Tamirhane Amerika'da (Meineke)
İlan No: 314277780
sahibinden.com - Satılık, Kiralık, 2.El, Emlak, Oto, Araba, Alışveriş, Hizmet, Kariyer, İş İlanları, Bilgisayar, Cep Telefonu, Tekne, Motosiklet, İş Makinesi fiyatları - ilan ve alışverişte ilk adres
Green kart a alternatif düşünenler baksın, adam video vs de koymuş
Video nedense bana samimi gelmedi. Yani abiye göre ver parayı al işlet. Sonra da yılda hatırı sayılır para kazan durumu o kadar kolay olmasa gerek.
Ben hep başında durmadığın yere sahip olamazsın modundayım ondan belki de. 205K usd + diğer maliyetlerden bahsedilmemiş.
205K da az değil. Avukat + franchise ücretinden bahsedilmemiş. Hayal gibi duruyor gerçekten :)
Ben işi beğenmedim açıkçası burada ki speedy tarzı bir servis bence iş yapmaz. Yani o söylenen rakamlar kazanılmaz gibi geldi bana. Ayrıca madem başında durmadan o paraları kazanıyorsun git çalış başka yerde dükkan kazansın.
Ayrıca atalarımız ne demiş ? Toprak toprağı gurbette s...... :D
Bir "has not been selected" da benden gelsin :)
E2 ytirimci vizesi biraz zahmetli ve riskli. Yasal olarak 3-4 abd li calistirmak gerek yani tamircilerde olan kacak isci durumu olamaz. Egerki cocugunuz varsa 21 yasindan itibaren bu vizeden yararlanamaz aniden kacak duruma duser, battiginiz yada belirlenen miktar tutturulamadiginda vizede gider... oyle $200k vereyim vize alayim omur boyu abd de takilayim durumu yok.
:) kesinlikle katılıyorum. %30'u avukat falan vs denmiş. Kontrol etmediğin yerde hüküm süremezsin.
Stok takibi yapamazsın, kevin seni sevgiyle kucaklar orda. Ayrıca video gereksiz derece de iyi çekilmiş, reklam kokan hareketler.
Kimse altın yumurtlayan tavuğu kesmez.
2. çekilişim ''has not been selected '' .Ekimde tekrar deneyeceğim
E1-E2 gibi yatırımcı vizeleriyle ilgilenen birisi yukarıdaki ilana güler geçer. Biraz daha kolay yoldan zengin olma sevdalısı milletimize yönelik bir ilan :)
has not been selected hıııammmına....
Greencard için kim nasıl başvuru yaptı?
Kendiniz direkt mi başvurdunuz yoksa araca firma ile mi?
Elimde şu anda 10 yıllık turist vizesi mevcut.
Greencard başvurusunda beni farklı kılar mı?
2015'de Amerika'ya git hemen böyle işletme sahibi ol, hadi ya, o kadar kolaysa ben hemen gidiyorum.
Dediğin gibi, bence de reklam kokan hareketler, başka iş fırsatları çıkmış mış, bunu satacakmışmış, hadi oradan ya, ne oldu Mc Donalds ortaklık mı teklif etti de bu kadar güzel çalışan işi satacaksın.
Kimseye para kaptırmaya gerek yok. Electronic Diversity Visa Lottery sitesinden kendiniz başvurabilirsiniz. Ha ama ben uğraşamam derseniz bir sürü firma var, sizin için bir kaç sene boyunca başvuru yapıyorlar.
Ben tamamen loto olduğuna da pek inanmıyorum, kesinlikle detaylı şekilde background check yapılıyodur.
Apartman dairesini 1350 dolara tuttum (İyi okul bölgesi olsun diye) 2 oda 1 salon 2 banyo... yarım kira deposit aldılar...
Tr'den getirdiğim para kıçı kırık bir araba alınca ve daireyi tutunca bitti... (4-5bin dolar kadar)
İlk iş deneyimim saatlik 11 dolardan başladı... İyi bir dile ihtiyaç duyulan bir iş değil. Tabiki benim devam edeceğim işler daha kazançlı ve daha iyi dile ihtiyaç duyulan işler. Bu başlangıçtı. Değişik bir deneyim oluyor benim için...
Oğlum okulu seviyor...
Kafamız rahat...
Amerika'nın belki de yarısı ingilizceyi iyi konuşamıyor :) En azından texas öyle... Para kazanma tamamen nasip işi...
Çok giremiyorum... ara ara yazarım...
Değişiklikler olursa da yazdıklarımdan görülür... Şu an Ak dediğimiz belki de ileri de kara olur... Gördükçe öğrenbiyoruz...
Abi büyük cesaret yaptığın ama ben çok taktir ediyorum evladın için onun geleceği için faydalı olacak.
Hadi şartlar olmadı 5 sene sonra geri geldin desek (umarım olmaz) çocuklar dil biliyor olacak, biz 30 yaşından sonra kurslarda sürünüyoruz öğrenelim diye.
Kira şuan ki kazancına göre yüksek geldi bana. Umarım daha iyi ücretli bir iş bulursun. Günde kaç saat çalışıyorsun ?
Burayı blog gibi düşün müsait olduğunda yazarsan insanların aklındaki soru işaretleri azalır belki.
Benim gitme şansım yok özel durumlardan ötürü olsaydı dk düşünmezdim yolunu arardım.
Konuyu merakla takipteyiz :)
Konuyu okuduktan sonra gecen gun telefonum çaldı greencard başvurunuz ıcın aramıştık şenol benlı ıle mı görusuyoruz dedı kadın :D yanlış numara dedım kapattılar. :D tesadüfe bak