O da güzel.:D:D
Printable View
Evet, kira okul bölgesinden dolayı biraz yüksek... Mecbur kaldık biraz...
Günde 8-9 saat çalışıyorum ama 2 saatimde yolda geçiyor... İstanbul kurtulacağım senin trafiğinden dedim ama Houston trafiğide berbat... Ayrıca trafik akışınıda çok beğenmiyorum...
Kovaladığım işler var... Birinden birisi olacak sanırım yakında. Maddi olarak rahatlarsam ABD hakkında daha makul yorumlar yaparım, şuan biraz gömülü kaldık işe :)
İlk 6 ayı alışma ilk iki seneyi ise tutunma evresi olarak görüyorum... Çok zor bir yer değil, ama çok zor bir yer :) Yani kendine göre zorlukları ve kolaylıkları mevcut...
Bugün bir miata baktım 2bin dolar dediler, keyfim yerine geldi :)
Yanlız texas gibi çölden hallice ve tek tepesi "yollar" olan bir yeri yeşilendirmişler... Aklıma geldikçe sövüyorum bize! İstanbul'u ne hale getirdik!
Burası süper harika edebiyatı yapmayacağım. Türkiye'de çok eksiğimiz yok aslında elle tutulur olarak... Mesele elle tutulamayan şeylerde, ahlak, insanlık vs... Bizi buralara "arkamıza bakmadan" gelmeye zorlayanlar utansın...
Neyse çok su götürür... Çok çok ufaktan içimi dökeyim dedim, o kadarlık hakkım olsun, polemik yapmayalım gençler :) Ağlama duvarı diyelim :)
burda bağlayıcılığı şeylerin çokluğu ve de hiç bir zaman kaçamayacağımız sorumluluklardan dolayı kalmak zorundayız ülkede, yoksa 1 dakika bile düşünmeyeceğim... kafama mıçayım okul bittiğnde Illinoi'de master hazırdı dedim ben ülkemi bırakmam, ülke bizi bıraktı!
siz yazdıkça okuyorum, inşallah güzel olacak hayallerinizin peşinden gittiniz, tebrik ediyorum...
hayallerimiz mi desek yoksa çocuklarımızın hayalleri güzel olsun diye mi geldik desek emin değilim :) Türkiye'de bıraktığımız kazanımları burada edinmek belki zaman alacak ama dediğim gibi... Huzurluyum... Umarım ülkem benden daha huzurlu olur... :(
mba yapma hakkında bilgisi olan varmı? seneye okulum bitiyor. okulların fiyatları nasıl , başvurulur nasıl oluyor, aranan şartlar ? vs.
ABD şuan için Türkiye'den para getirerek yaşanacak bir yer değil.... Burada kazanıp harcarsanız çok ucuz... Ayrıca öğrenciler F1 vizesi ile geliyor ve çalışma durumları sanırım sıkıntılı oluyor yada çok az saat çalışabiliyorlar. Vize türlerini iyi araştırmak lazım...
Uzun suren macerada nihayet mutlu son. Bugun itibari ile Amerikan vatandasiyim ayni zamanda Turk . Vize, greencard vs.. Ugrasan herkese Allah sabilarin en buyugunu versin :)
Electronic Diversity Visa Lottery
bu sayfadan nasıl başvuruyoruz açıkmı başvurular kapalımı bişey anlamadım
sayfayı açınca bu çıkıyor
Enter Entrant Information
1. Confirmation Number:
In the space below, type the confirmation number that was given when you applied.
daha başvurmadımki nasıl başvuruluyor varmı bilen?
Trump amca greencard olayina kiistlama Getiiryor. Artik sansinda yaninda baya bi kalifiye olmak gerekiyor
Trump amca Obama nin gectigimiz yillarda cikarmis oldugu ' ailesi kacak ama abd de dogan cocuklara taninan haklari ' geri almaya calisiyor su anda. Kalifiye olmayan gocmen istemiyor amcamiz greencard isleri baya zorlasacak gibi.
2018 sureci bitti, 2019u etkiler mi bilemiyorum...
Isleri zorlastiracagi kesin...
***** burada alt seviye isleri genellikle gocmenler yapsa da, zenginlesmeye basladilar. Beyaz Amerikalilar ucuza pek calismiyorlar ve her isi yaptiramiyorsun... Profesyonellik onemli olsa da ABD deki cogu kucuk firma profesyonellikle yonetilmiyor...
Trumpun populist soylemlerinden dolayi tepki aliyor ve bazi uygulamalar mantik disi... Kabul edilmeli ki her ulkenin mantikli bir gocmen politikasina ihtiyaci var...
2019 basvurularina 1 aydan az bir sure kaldi...
dusunenler kacirmasin...
@semavi Kadir hocam siz iyi misiniz? Maddi-Manevi bir zararınız yoktur inşallah doğal afetten dolayı?.. Geçmiş Olsun.
Ucuz atlattik cok sukur... Bir sorunumuz yok suan icin...Sagolasin
Cok fenaydi lakin... Yarisi istanbula yagsa suan marmara ile karadeniz birlesmisti sanirim :)
Alcak araban varsa aman dıkkat :)
Cıddı soylemler de var. Bır uzman 25senedır bılımadamıyım boylesını gormedım demıs...
Bu sene de şansımızı denicez artık greencard için.. buraya mutlu haberler yazmak dileğiyle :D
Kusura bakmayin yanlis bilgilendirme yapmisim. Sonlandirilmasi dusunulen programin ismi DACA. Yani ailesi kacak olan ve ailesinin daha cocukken ulkeye kacak soktuklari cocuklar yani abd de dogan cocuklar degil. Abd de yapilan dogumlarda cocuk direkt vatandas oluyor ama bu adam onada bir kisitlama getirir yakinda.
greencard başvurusunda dikkat edilecek hususlar nedir?
Electronic Diversity Visa Lottery
Buradan basvuracaksiniz. Internetteki forumlarda bvasvburuyu Turkce ve Bilale anlatir gibi anlatiyorlar. Cok basit. Tamamen ucretsiz...
Sakin usenip para verip 5 yillik falan hizmet satinalmayin. Bir cok kisi dogum olum bosanma gibi olaylari bildirmedigi icin kazandigi icin eleniyor. Direk elenme sebebi cunku!
www.yesilkartforum.com
buradan yardim alabilirsiniz basvuracaginiz zaman... her turlu bilgi veriliyor ucretsiz bir sekilde...
Basvuruda dikkat edilecek seyler... Standarta uygun resim ve dogru bilgi... Hepsi bu kadar... Ha birde Ingilizce karakterler...
Bu başvuruda TR deki Yüksek Lisans diploması üniversite derecesinde mi doktora derecesinde mi kabul görüyor ?
abi hayırlı olsun :) MPS garage çok yakında desene :D
Sagol Timucin :) Saka maka kac yildir karsilasiyoruz bu forumlarda :D
MPS icin niyetlendim ama duzgunlerine 6-7 bin istiyorlar... ben mps6 istiyorum ama bulmak daha zor onu...
6 bine s60r c32amg c55 amg e55 amg ml55 amg ve bilumum acayip arabalarda var :)
Suan elimde bir aile arabasi var. Birde yaptirip satmam gereken araba var. Onu ayaga kaldirayim alacagim bir seyler ama araba almakta riskli... 600bin arabadan bahsediyorlar sel altinda kalan...
Ama ne olursa olsun bir 6mps almak istiyorum. Degisik bir keyfi var o kasa 6larin...
@semavi selamlar nasıl gidiyor ? iyice alıştınız mı ?
Ben de bu ayın 18 inde geliyorum artık, biraz ağırdan aldım. :)
Gözümde büyüyor valla, çok zorlamaz umarım. :)
Valla biz o kadar istekliydik ki pasaport elime geçtiği gün bilet aldım ve 2 gün sonra evi kapattım...
Herşey yolunda çok şükür... Memnunuz hayatımızdan...
Çıktıktan sonra belirli bir süre içinde gitme şartı var mı? mesela 1 sene sonrasına gidilebiliyor mu?
başvurular kasımdaydı dimi?
öncesinde birşey yapmak gerekiyor mu?
trump reisin yeni kuralları geçerli olacak mı acaba?
Basvurular ekimden kasim basina kadar...
Cikarsa vizeniz onaylandigi tarihten sonra yaklasik ilk 6 ay icinde girmeniz gerekiyor...
Ilk giris sonrasi 1 yil girmeme hakkiniz var...
SOnrasinda ise 6 aylik periyorlarda kesinlikle giris yapmis olmaniz gerekiyor her seferinde...
5 yil sonunda 30 ay orada kalip kalmadiginiza bakilacak... Ona gore karar verilecek pasaport alip almamaniza...
biz ilk 7 ayi doldurduk cok sukur...
Donmeyide dusunmedigim icin sure falan saymiyorum... Hayatimi devam ettirmeye calisiyorum