User Tag List

Sayfa 25/26 İlkİlk ... 1523242526 SonSon
494 sonuçtan 457 ile 475 arası

Konu: Üst Komşu Krizi

CenkB - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı EnesAksu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Üstad yorumunu görüp yorum yapmamak için çok dayandım ama malasef dayanamadım seni o kadar iyi anlıyorum ki 10 aylık bebek sahibi olarak relaktaz verirsin durmaz, sample flex verirsin tam rahatlar uyucağını düşünerken dinlenicem dersin pat yukarıdaki davar ses yapar uyanır. Allah kolaylık versin
    Hepimize. Çekmeyen bilmez valla. Aynı gün doğan bir bebek daha var arkadaşımız. Avm de buluştular akşam eşimi almaya gittim.
    İkisinin de uykusu geldi. Bizimkinin gözaltı mosmor ve katkat yıkıyor ortalığı.
    Diğer bebek oturduğu yerde ikiye katlandı kafayı koydu uyudu.

cabriolet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    valla bebekleriniz 3-5 ay sonra ayaklanıcak onlarda ses yapıcak ondan komşulara ses etmeyin ben müstakil bi evde oturuyorum apartmanda olsak valla imza toplatır bizim evi mühürletirlerdi kesin 14 aylık daha oğlum evde inşaat var sanki öyle gürültü yapıyo bazen

Mert- - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı CenkB Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Hepimize. Çekmeyen bilmez valla. Aynı gün doğan bir bebek daha var arkadaşımız. Avm de buluştular akşam eşimi almaya gittim.
    İkisinin de uykusu geldi. Bizimkinin gözaltı mosmor ve katkat yıkıyor ortalığı.
    Diğer bebek oturduğu yerde ikiye katlandı kafayı koydu uyudu.
    ben de yazmayım dedim moralinizi bozmak istemem ama bizimki 2 yaşına yaklaştı hala uyumuyor gündüz yarım saat ya da maks 1 saat. geceleri çığlıklar, ağlamalar, gülmeler.. gerçekten yaşayan bilir. üst komşuya - alt komşuya gerçekten çok ses gidiyordur ama elimizden bir şey gelmiyor. bazen uyuduğunda üst komşunun köpeği havlıyor ses oluyor ama bir şey diyemiyorum çünkü bizden de çok gidiyor. apartmanda bu işler her yönden sıkıntı keşke imkan olsa müstakil evde rahat rahat büyütsek

HaKo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Konu bayağı eskiymiş bayağı bir okudum ama sonradan farkettim , yine de bazı cevaplara o kadar sinirim bozuldu ki yazmadan edemedim.

Öncelikle ÇOÇUĞUN OLUNCA ANLARSIN ? Ne alaka kardeşim, herkesin çocuğu mu olmak zorunda, veya çocuğu olanlara karşı empatik bir tavır takınmak zorunda mı ? kaldı ki empati dediğiniz duygu karşındakinin hak alanına girip rahatsızlık verdiğin an biter. E kardeşim sende ÇOCUĞUN OLMASAYDI ANLARDIN ?

Benim anlamadığım , şimdi sen çocuğu yapmışsın , belli ki peşine de düşmüyorsun , hani köydeki koyunu bile bir çoban güdüyor ya , sen onu da yapmıyorsun, direk salmışsın doğal ortamında yeşeriyor evladın. Şimdi evde restoranda toplu taşımada vs. yani ortak yaşam alanı olarak nitelendirdiğimiz herhangi bir alanda herkesin size karşı anlayışlı mı olması gerekiyor, hani bi ufaktan çocuğu da gütsen be kardeş ? çocuktur yapar derken, arkadaş biz de çocuk olduk be anasından babasından kötek yemeyen var mı bizim dönemden ? varsa gerçekten yazsın aşağıya. işin özeti bu anlayış meselesi karşılıklı olması gerekmiyor muydu ?

Bir çok insan adama evden taşın kardeşim, sabret kardeşim , yalıtım yaptır demiş iyi niyetle, şimdi sesi çıkaran rahatsızlık veren vatandaş duracak bu adam taşınacak sonra aşağıya yenisi gelsin, oda taşınsın. bence yukarıdakinin veletleri büyüyene kadar o eve mühür vursunlar net çözüm olmaz mı ? Kardeşim bu nasıl bir mantıktır böyle. Yukarıdaki alsın çocuklarının rahat edebileceği ortamına taşınsın ? Nerde görülmüş böyle mantık.

kardeşim kentte yaşıyorsan o kentin kuralına kaidesine uyacaksın, benim çocuğum var koşar , köpeğim var havlar , kedim var senin bahçene girer pisler diye bir doğan seleksiyon yok. Doğal olan kentin hiyerarşisinin kendi kendine oluşturduğu bazen yazılı bazen de yazılmamış kurallarıdır. He buna katlanamıyorsan çıkacaksın kentin sırtlarındaki kırsala yapacaksın tek katlı evini paşa paşa oturacaksın bu kadar basit. 50 sayfa tartışılacak bir şey yok bu konuda.
    [I]
    CORVETTE C7 Z51 STINGRAY
    BMW X3 SDRIVE

Post Thanks / Like
    Mentioned
    24 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Okumadan imzalamam.....

drago - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    47 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bence konu amacından saptı; sapla saman karıştırılır oldu.

Aklıma bizim çocuk 1 aylıkken, çok ağlıyor bir sorunu var diye götürdüğümüz özel hastanedeki çocuk doktorunun, "Çocuğu susturun da öyle konuşalım" demesi geldi.

Benim mesela bu konudaki yorumlarda olarak anlatmak istediğim; her ne kadar ilgili ebeveyn olsan da her çocuğun farklı olduğu; ama az ama çok, bir yerde çocukluğunu yapacağı ya da keşfedilmesi zor bir rahatsızlığı olduğu yönündeydi.

Empati dediğimiz şey tabii sınırsız değil ama çocuğun yaşıyla ters orantılı da olsa olmalı; (hoş, olmuyorsa da zaten sanki iki tarafa da bir yaptırımı var) belirli bir yaşın altındaki çocuklara ne kadar anlatırsan anlat, bunu yapacaktır; kukla gibi o-tu-ra-maz.

Evet, hepimiz çocuk olduk; çocuğun ilk keşfettiği şeyler seslerdir ve her çocuk ama tava-kaşık, ama oyuncak birbirine vurur ses çıkarır. Yapma dediğinde ise henüz anlamadığı için dikkat çektiğini fark eder, iyi bir şey yaptığını düşünüp daha çok yapar.

O zaman herkesin 3 yaş altı çocuğunu dövmesi, bebeği gece ağlarsa komşular rahatsız olmaması için uyku ilacı vermesi, toplu taşımada huysuzlanmaması için yola çıkmadan önce yemek yedirilmemesi, hatta lavman yapması gerekiyor.

10 yaşında evin içinde smack-down yapan çocuğu daha farklı uyarabilirsin de, eli kadar çocuğa-bebeğe, hele hele kendi çocuğuna nasıl vurulur, hadi vurdun o vuruşun dozajı nasıl ayarlanır.

KoramiraL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    21 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bu konuda ben alt komşumdan şikayetçiyim, kapı vurmalar sektirmeden gece 20 ila 23 hatta arada 01 civarı önce anne baba, hemen peşinden eş ile kavga hatta öyle ileri gidiyorlar ki birisinden birisi diğerini öldürecek dene bilecek seviyeye geliyor. En son geçen akşam kızı annesine '' Oro*pu '' şeklinde bağırdı ve 3 saat sessizlik oldu, 1 ay önce hanım efendi eşine '' Sen Erkek misin '' diye bağırdı, evde devamlı bir şiddet olayı gidiyor. Kızını okula götürecek sabah 7 de kavga ederek okula gidiliyor, akşam da evde ödev krizi çıkıp eş kavgasına dönüyor. Uyarmaya kalksak nasıl olacak bilemedim, yan komşum var ki dillere destan kız arkadaşı ile yatak odasında olan biten her şey bizim odada, bir de polis kendisi daha da eğlenceli oluyor ki onun sorununu direkt tepeden çözdüm şimdi çıtını çıkaramıyor evine arkadaşlarını bile çağıramıyor. Bu alt katta olanlar canımı sıkıyor 6 aylık bir bebeğim var bazen uykusundan ağlayarak uyanıyor, aşağıya ineceğim eşim tutuyor boş ver diye yere bile vurmama izin vermiyor.

gökan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Sen erkekmisin lafı ağırmış direk boşanma …izmirde üst komşularımız öğrenciydi 6 kişi gece 12 de güreşirlerdi eşşek kadar adam birde tıp öğrencisi çok
    Çektik bizde
    www.honda-tech.com

çok bildimlik yaparsan çok düşmüşlük yaşarsın,yok derdimlik yaparsan dert görünce saparsın....

EnesPolatdemir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı KoramiraL Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bu konuda ben alt komşumdan şikayetçiyim, kapı vurmalar sektirmeden gece 20 ila 23 hatta arada 01 civarı önce anne baba, hemen peşinden eş ile kavga hatta öyle ileri gidiyorlar ki birisinden birisi diğerini öldürecek dene bilecek seviyeye geliyor. En son geçen akşam kızı annesine '' Oro*pu '' şeklinde bağırdı ve 3 saat sessizlik oldu, 1 ay önce hanım efendi eşine '' Sen Erkek misin '' diye bağırdı, evde devamlı bir şiddet olayı gidiyor. Kızını okula götürecek sabah 7 de kavga ederek okula gidiliyor, akşam da evde ödev krizi çıkıp eş kavgasına dönüyor. Uyarmaya kalksak nasıl olacak bilemedim, yan komşum var ki dillere destan kız arkadaşı ile yatak odasında olan biten her şey bizim odada, bir de polis kendisi daha da eğlenceli oluyor ki onun sorununu direkt tepeden çözdüm şimdi çıtını çıkaramıyor evine arkadaşlarını bile çağıramıyor. Bu alt katta olanlar canımı sıkıyor 6 aylık bir bebeğim var bazen uykusundan ağlayarak uyanıyor, aşağıya ineceğim eşim tutuyor boş ver diye yere bile vurmama izin vermiyor.
    Bu nasıl bi hayat ulan? Boşansanıza, sizden daha fazla olmayacağını el kadar bebe anlar yani. Kızı da kazık kadar olmus belli ki anasına o diyebiliyor... Bu da bi garip zaten tabi ama neyse... Sanki insanlar sizin aile içi iç savaşınıza dahil olmak zorundaymış gibi davranmak nedir? Bazı insanların hayvanlığı gerçekten herkesin büyük şehirde yaşamaması gerektiğini, hayvanlığı yüzünden hayvanlar gibi doğal açık alanda yaşaması gerektiğini düşündürtüyor...
    Alıntı doncarlo Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    saxoda sertleşme kronik pompayı kontrol edin.

Ormanci - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    36 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Konuda yazarken bir gün kapıya geleceklerini de düşünmemiştim

Geçenlerde arkadaşlar geldi, bizimkinden 1 yaş falan küçük oğulları var, biz mutfakta sigara sohbet falan yaparken bunlar da içeride oynuyordu, bir ara top oynamaya başlamışlar çok geç fark ettik. Toptan ziyade koşuşturma sesleri gidiyor zaten dup dup dup dup diye anlaşılan... Ancak biz de otoparkta bir araba var o yok oldu, araba onların sanıyorduk, tatile falan gittiler diye düşünüyoruz. Meğer ertesi sabah gidiyorlarmış..

Biz ufaklıklara yavaş hayt huyt falan derken kapı çaldı. Saat 23:00 falan.
    Ya işte kusura bakmayın böyle geldim, yapmam nomalde ama uyuyamıyorum falan diyor kızcağız, hamile bir de, son ayım falan dedi, hanım kapıyı açmıştı, ya kusura bakmayın bizimkiler de zıbıttı biz kaçırmışız kusura bakmayın dedik kapattık.

Sonra hanım saate baktı, yahu dedi tatil zamanı, bayramdı galiba, saat daha 11miş, ben 12yi geçti falan sanıyordum, ben olsam çıkmazdım, bir de biz hiç gürültü yapmıyoruz paldır küldür değiliz bildiğim kadarıyla, belli ki geçici, insan idare eder kilitlendim şimdi dedi. Ya dedim kendi çapında haksız sayılmaz, kızcağız zaten hamile, uyuyamamış, çıldırdı belki de, o anda ya kocasına saracak, ya dışarıdan gelen gürültüye, ya da üstten gelen gürültüye
    Bir de biz de rahat davrandık, yoklar sandık saldık çocukları dedim. Bir daha gelirlerse ve gerçekten çok lüzumsuz bi mevzudan gelirlerse ilk ben çıkarım kapıya sen konuşmazsın dedim. Ama gelseler bu zamana kadar gelirlerdi, bizimki de arada bir şeyler yapıyor, ufak tefek yere bir şeyler düşürüyor, ota boka gelseler ben kızardım zaten başta dedim. Öyle kapattık şimdilik bakalım

Aranel Ciryatan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bizim üst komşu sanırım şu lastikli yerde sürülen spor aletlerinden almış.

Pazar günleri dışında her sabah bi yarım saatte ses oluyor. Ne diyim şimdi çıkıp spor yapma mı diyim Heh başladı spora diyoruz geçiyoruz yani bazen de tölere etmek gerekiyor.

Bende arada evde simülasyon yarışı yaparken farkına varmada sesi fazla açmış oluyorum. 1-2 saat lastik sesi araba sesi oluyor 7 yıldır gelen olmadı
    SimRacersTR.Net
    Türk Simülasyon Pilotlarının Buluşma Noktası

Post Thanks / Like
    Mentioned
    24 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Aranel Ciryatan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bizim üst komşu sanırım şu lastikli yerde sürülen spor aletlerinden almış.

Pazar günleri dışında her sabah bi yarım saatte ses oluyor. Ne diyim şimdi çıkıp spor yapma mı diyim Heh başladı spora diyoruz geçiyoruz yani bazen de tölere etmek gerekiyor.

Bende arada evde simülasyon yarışı yaparken farkına varmada sesi fazla açmış oluyorum. 1-2 saat lastik sesi araba sesi oluyor 7 yıldır gelen olmadı
    Halı üzerinde yap de
    Okumadan imzalamam.....

Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bizim de apt bodrum katta oturan bi adam var. Bekar 50 li yaslarinda tek basina yasiyor. İssiz, alkolik… gece yarisindsn sonra evinin kapisini bam/gum acip acip kapatiyor. 5 yildir bu apt da oturuyorum, neler cektik, ne kavgalar yaptik, evinin camini penceresini indirdim yine fayda etmedi. Ruh hastasi bazen bir cosuyor oldurecem elimde kalacak kani da 1 lira etmez pezevengin!
    Polo gti 2.43.85 best
    Octavia vRS 2.38.40 best
    Polo gti 56.8 best ''korfez''
    Octavia vRS 56.7 best ''korfez''
    Bulut Elektrik

Post Thanks / Like
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ahmet3425 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ... gece yarisindsn sonra evinin kapisini bam/gum acip acip kapatiyor....
    Bunun dışında öldürülmeyi hak edecek (!) ne yapıyor?

Year One - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    hızlı ekleme yapayım. karşı komşum geçen yaz değişti. başka bir aile geldi. gece 03:00-05:00 farketmiyor. çamaşır makinasını açıyorlar. tüm apartman sıkma modunda makinayı dinliyoruz. makinaları da bozuk belliki. şikayet ettik, apartman wp ına yazıldı. neyseki bu aralar yok. birde sabahın 06:00 sında veya gecenin yine 01:00 lerinde genelde cok geç veya çok erken saatte, biri testere ile birşeyler kesiyor. elektrikli değil el testeresi gibi. ama direkt o ses yani. ne olduğuna ne hanım ne ben anlam veremedik. 10-15 saniye geliyor sonra bi daha yok. ahşap oyma sanatı ile ilgilenen de olacağını sanmam. du bakalım o da çıkar...

pirasa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Year One Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    hızlı ekleme yapayım. karşı komşum geçen yaz değişti. başka bir aile geldi. gece 03:00-05:00 farketmiyor. çamaşır makinasını açıyorlar. tüm apartman sıkma modunda makinayı dinliyoruz. makinaları da bozuk belliki. şikayet ettik, apartman wp ına yazıldı. neyseki bu aralar yok. birde sabahın 06:00 sında veya gecenin yine 01:00 lerinde genelde cok geç veya çok erken saatte, biri testere ile birşeyler kesiyor. elektrikli değil el testeresi gibi. ama direkt o ses yani. ne olduğuna ne hanım ne ben anlam veremedik. 10-15 saniye geliyor sonra bi daha yok. ahşap oyma sanatı ile ilgilenen de olacağını sanmam. du bakalım o da çıkar...
    buz rendeliyor olabilir diyeceğim ama sabah ne alaka
    turbocuk istiyoruz

Year One - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı pirasa Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    buz rendeliyor olabilir diyeceğim ama sabah ne alaka
    o da bir ihtimal. ben telefon alarmı falan diye düşündüm ama hangi dengesiz alarmı testere sesi yapar ki... ama alarm olmayabilir. yapay ve tek noktadan gelen bir ses değil. derinliği olan bir ses var. yahu manyak çok. apartmanda yaşama kuralını çoğu kişi bilmiyor bile. ben şu an bulunduğum dairede 2001 den bu yana yaşıyorum. 1 defa olsa dahi şikayete gelinmedi.

pirasa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Year One Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    o da bir ihtimal. ben telefon alarmı falan diye düşündüm ama hangi dengesiz alarmı testere sesi yapar ki... ama alarm olmayabilir. yapay ve tek noktadan gelen bir ses değil. derinliği olan bir ses var. yahu manyak çok. apartmanda yaşama kuralını çoğu kişi bilmiyor bile. ben şu an bulunduğum dairede 2001 den bu yana yaşıyorum. 1 defa olsa dahi şikayete gelinmedi.
    sende çok normalmişsin biraz olay çıkar
    turbocuk istiyoruz

KÖROĞLU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    128 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Biz üstteki çocuk sesini çözdük ama bu sefer de sanırım şu ucunda merdane gibi dönen zımbırtı olan bir elektirk süpürgesi var arkadaşların.

onunla her gün bir süpürme hadisesi var, ya da artık nasıl bir şey bu sese sebep veriyorsa işte günlük bi 30 dk dinliyoruz.

Binanın ses yalıtımı çok kötü, yattığım oda yan dairenin mutfağı, insanlar sahura kalkınca çatal kaşık seslerine kadar duyuyorum.

Neyse idare ediyoruz, 5 yıldır cmt pazar hariç her sabah saç kurutma makinası çalıştırıyorum oldukça da gürültülü bi alet hala gelen olmadı. Gelse de netice değişmez ıslak saçla gidemeyiz işe.

En güzeli yine müstaki ev yahu.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)