Hadi az hort yapayım.
Kasım ayı itibariyle ev sahibi olduk çok şükür, pencerelerine falan babam sağolsun yazdıracağım :P Çok masraf oldu borca girdik, tadilat yaptırdık bilmemne ama artık kendi evimiz diye midir, çok ısındık diye midir, ilginç bi huzur var. Kendi evimiz diye herhalde. Bir de bazılarınız hatırlar, önceki apartmandaki yönetici iyi bi insan olmasına rağmen, yardımcısı ile birlikte emekli albay modunda her şeyin içindeydi. Bundan kurtulmanın da verdiği bi rahatlık oldu herhalde.
Bu apartmana da gelirken yönetici "biz öyle arıza bi apartman değiliz, herkes iyidir" falan demişti, oh dedim süper, gereksiz insanlar olmayacak, salak salak tartışmalara girmeyeceğiz. Birkaç kişiyle daha da konuştuğumda benzer durumu görmüştüm hoşuma gitmişti.
Geçenlerde 3 aydır kimsenin bir şey yazmadığı apartman grubunda biri yazdı, yöneticiden elektrik süpürgesi için şikayet aldım diye.
Sonra 20 paragraf daha yazmış, herhalde apartmanla bi geçmişleri var ki, eşinden, çocuklardan, onlarla oldukları sıradaki gürültülerden ve yine şikayet aldığından falan bahsetmiş.
Ancak gariptir kimse cevap vermedi. Artık ne ise mesele...
Diğer yandan sanırım haklı olduğu bi nokta vardı, yöneticiye iletilen şikayet hakkında;
Hafta içi 09:30'da elektrik süpürgesi açılamıyor mu, mesai saatinde? demiş. Hangi komşuydu, kim rahatsız oldu anlamadım ancak bana da biraz anlamsız geldi.
Onun haricinde geçenlerde annem anlatıyor, onların apartmanda da üstteki çok gürültü yapıyormuş. Onlar da ev kentsel dönüşümde, bitecek de gideceğiz modundalar diye sallamıyorlar pek ama bu fazla oldu dedi.
Gece 00:30'da üstteki ablamız başlamış salonu süpürmeye. Hani tamam diyor annem, bir şey dökülür, 2dk onu süpürür kapatırsın da gecenin bi yarısı salonu niye süpürüyorsun manyak mısın diyor
Bazılarına ciddi ciddi "düşüncesizlik" dersi vermek gerekiyor bu toplumda.
Burada mı yazılmıştı, Almanya'da falan saat 22:00'den sonra duşa girdin mi bile adamlar polisle gelebiliyormuş kapıya. Ben eve geç gelip 00:00'a doğru duşa girmek zorunda kalınca bazen utanıyorum, lan acaba aşağıya çok gürültü gidiyor mu diye, hemen çıkmaya çalışıyorum.
Eh, geçenlerde de gördük, adamlar birbirlerini öldürür hale gelmişler, bu ortamda laf anlamayana nasıl laf anlatılır, bilemiyorum tabi.