Ama burada kimse pist boş diye buradan birinin arabasını alıp gazlamaz.
Ama burada kimse pist boş diye buradan birinin arabasını alıp gazlamaz.
Kovası olan varmı ?
İnsanlar ikiye ayrılır. İşine gelenler işine gelmeyenler olarak.
Kendi Ahlakın için Kuran'ı oku, vatanın için Nutuk'u oku.
Hakikatten yana olacaksan, yalnız kalmayı göze alacaksın...
Dr.ECU
Usta bir ressamın öğrencisi eğitimini tamamlamış. Büyük usta, öğrencisini uğurlamış. Çırağına "Yaptığın son resmi, şehrin en kalabalık meydanına koyar mısın?" demiş.
" Resmin yanına bir de kırmızı kalem bırak. İnsanlara, resmin beğenmedikleri yerlerine bir çarpı koymalarını rica eden bir yazı iliştirmeyi de unutma" diye ilave etmiş.
Öğrenci, birkaç gün sonra resme bakmaya gitmiş. Resmin çarpılar içinde olduğunu görmüş. Üzüntüyle ustasının yanına dönmüş. Usta ressam, üzülmeden yeniden resme devam etmesini tavsiye etmiş.
Öğrenci resmi yeniden yapmış. Usta, yine resmi şehrin en kalabalık meydanına bırakmasını istemiş. Fakat bu kez yanına bir palet dolusu çeşitli renklerde boya ile birkaç fırça koymasını söylemiş.
Yanına da, insanlardan beğenmedikleri yerleri düzeltmesini rica eden bir yazı bırakmasını önermiş. Öğrenci denileni yapmış. Birkaç gün sonra bakmış ki, resmine hiç dokunulmamış. Sevinçle ustasına koşmuş.
Usta ressam şöyle demiş:
"İlkinde, insanlara fırsat verildiğinde ne kadar acımasız bir eleştiri sağanağı ile karşılaşılabileceğini gördün. Hayatında resim yapmamış insanlar dahi gelip senin resmini karaladı.
İkincisinde, onlardan müspet, yapıcı, olumlu olmalarını istedin. Yapıcı olmak e ğ i t i m ! gerektirir. Hiç kimse bilmediği bir konuyu düzeltmeye cesaret edemedi."
- Emeğinin karşılığını, ne yaptığını bilmeyen insanlardan alamazsın.
- D e ğ e r bilmeyenlere sakın emeğini sunma.
- Asla bilmeyenle tartışma...
Hiç bir şey başaramayan insanlar başkalarının başına gelen kötülüklerle mutlu olur anca..
Madem hikaye ile devam ediyoruz. Bende küçük birşey paylaşmak isterim.
bir çömlekçi ustası ve bu ustanın bir çırağı varmış. çırak ustasının yanında yıllardır çalışmaktaymış. her türlü şekilde ve ebatta testi ve çömleği çok büyük bir maharetle yapabilmekteymiş. ancak ne zaman ustasına "usta, ben artık ayrılmak istiyorum" dese, ustası hep "olmaz, daha işin püf noktasını öğrenmedin" diyormuş...aradan uzunca bir zaman geçmiş bizim çırağın canına tak etmiş ustasıyla helalleşip yanından ayrılmış ve kendi atölyesini kurmuş. çok güzel şekilli, her ebatta testiler yapmaya başlamış fakat yaptığı bütün testiler su sızdırıyormuş ve dolayısıyla kimse ondan alışveriş etmemiş. bir türlü de bunun sebebini bulamamış. en sonunda kös kös ustasının yanına geri dönmüş. ustasına sormuş, "usta usta, nedir bunun püf noktası?"..usta anlatmış: "bak oğul, testiye şekil verdikten sonra testinin içerisine üflersin. üflediğinde testinin üzerinde kabarcıklar gözükür. işte onlar püf noktalarıdır. o noktaları kapatırsın." ..işte bugün deyimlerde yer eden püf noktası bu püf noktasıdır.
Önce ustalık ögrenecen sonra çömlek yapacan. Ne güzel demişler
Life is Too Short To Stay Stock
Hikayelere devam
Bir zamanlar Istanbul'un kayıkçıları arasında çapkınlıgıyla meşhur bir kayıkçı varmış. Adam o kadar çapkınmış ki kayığına binen her hatunla bir macerası olurmuş. Bunu duyan dişli, kendine güvenen bir kadın; kim bu adam görelim bakalım bana ne yapabilecekmiş" diyerek inmiş iskeleye. Araştırıp sormuş ve kayıkçıyı bulmuş. Hemen kayığına binmiş ve denize doğru açılmışlar. Kayıkçı bir kürek çekmiş ve "derlerrr" demiş. Bir kurek daha cekmiş yine "derlerrr" demiş, bir kürek daha cekmis - "derlerrr" diyerek devam etmiş.. Kadın dayanamamış sormuş "bey söylesene Allah aşkına ne derler" kayıkçı şöyle bir bıyığını burmuş ve "sen bu kayığa bindin ya" "artık vermesen de verdi derlerrrr..."
Hikayeyi kendini "otopark kitlesi" olarak gören 8-14 yaş arası fanlara uyku öncesi olarak anlattım![]()
Hazır konu Focus RS'ken bu otomobil hakkında en sağlıklı ve en doğru bilgiye sahip olmak isteyen Motor Trend'in şu bölümünü izlesin;
2017 Ford Focus RS vs. 2017 Volkswagen Golf R - Head 2 Head Ep. 80 - YouTube
(eng)
Drift modunun amacını ve nasıl çalıştığını da anlatmış.
Taa bigpara da editörlük yaptığın zamanı hatırlarım opcden, and a karşı öfkeni anca kıskançlığa bağlıyorım başka türlü bir insan yaklaşık 20yıldır tanıdığı birisinin başına kötü bir olay geldi diye bu kadar sevinmez Hakan, hayattaki en büyük başarın olan detailing moderatörlüğünde başarılar
O editörlüğü Üni.'nin başında ve hiç para almadan yaptığımı da biliyorsundur o zaman. Burada editörlüğü sağolsunlar bana teslim ettiler, istersen sor benim bir başvurum olmadı. Moderatörlük versinler diye paylaşımlarda bulunmuyorum, moderatör olmasaydım da aynen devam ederdim. Ayrıca, detailing ile ilgili bana sponsor olan da yok, And ile 1-2 merhabam var onun dışında görüşmüşlüğüm bile yok o yüzden 20 yıldır tanımıyorum. 20 yıl tanıyabilmem için zaman zamanda olsa görüşmüş olmam lazım. Haliyle o da beni tanımıyor.
Öfke, kin ve nefret gibi duygular besleyebilmem için de aramızda birşeyler olmuş olması lazım o da yok. Fark ettiysen Top Gear'ı eleştiren yok çünkü benim gibi çoğunluk dergiye elini sürmüyor. Standlarda görmesem aklıma bile gelmiyor. Kanallarına aboneliğim de yok, forumlarına da üye değilim.
Dur ne kaldı geriye, ha biriniz sektörde ne yaptınız diye sormuştu onun cevabını verdik. Sende detailing moderatörlüğünü başarı olarak görmüşsün eyvallah o zaman asıl sen bu durumu epey kıskanıyorsun ki bunu benim hayatımdaki en büyük başarım olarak görmüşsün. Moderatör olarak buradan bir gelirim yok bunu başarı olarak değil daha çok benim ile aynı kafa yapısındaki insanlara elimden geldiğince destek vermeye çalışmak olarak görüyorum ve bu göreve getirilmiş olmaktanda gayet mutluyum. Kardeşim sana ihtiyaç kalmadı deseler de değişen birşey olmaz, ben yine burada paylaşımlara devam ederim.
Demekki birini eleştirebilmek için senin düşüncene göre de bir başarı elde etmiş olmak lazım. Sen neyi başarı olarak görüyorsan söyle varsa kariyerimde ben sana söylerim. Yoksa da kusura bakma, beğenmediğim şeye eyvallah demem yine eleştiririm. Ben öyle ağzına fermuar takıp herşeye olur diyenlerden değilim.
Şu an 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 konuk)