User Tag List

Sayfa 6/15 İlkİlk ... 45678 ... SonSon
275 sonuçtan 96 ile 114 arası

Konu: Çıplak fiyatı 44.402 TL lik arabanın 77.000 e çıkışını tartışalım

barisy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    27 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Devlet için ekonomi içerisindeki yurt dışına kaçan para önemlidir. Çünkü burada koyduğu dünya kadar vergi zaten yurt içinde dönen paranın sizin cebinizden devletin cebine geçmesi anlamına geliyor. Asıl sorun yurtdışına kaçan para. Bu sebepten devlet arabayı üreten firmadan daha fazla kazanıyor yaklaşımı tam olarak doğruyu yansıtmaz. ( Ülkeyi bütün olarak değerlendirirsek)

Diğer taraftan üretim , sanayi , yatırım vs bunlar tabii ki önemli hususlar. Ülkenin ihracatının artması da son derece önemli. İçeri para girişi çok önemli , turizm gelirleri bacasız fabrika oldu yıllarca. Son dönemde maalesef o sektör de ciddi sıkıntılar içerisinde.

Clash of clans oyununu bilirsiniz , Finlandiya ülkesinin %20 gelirini bu oyun sağlıyormuş son dönemde . Yani fabrika , ağır sanayi falan değil , TR deki bir çok dev adı bilinen, binlerce çalışanı olan holdinglerden daha büyük bir şirket olmuş. Keşke bizim ülkede yapılsaydı diyorum bazen.

Son olarak paranın yurtdışına kaçması demişken , evet dış ticaret açığını yaratan sadece otomobil sektörü değil kesinlikle katılıyorum. Serkan İnci geçenlerde bir şeyler söylemişti belki dikkatini çeken olmuştur. 3. hava alanının körük ihalesi Alman TYSEN Krupp firmasına verilmiş. Hani şu yürüyen merdiven falan yapan şirket. Bu ürünleri üretebilen bir yerli üretici fabrika var TÜRK MALI. Sertifikaları , yeterliliği her şeyi var, hatta Güney Koreliler ortaklık teklif etmişti, yurtdışında da bir çok proje yapıyorlar. VEEE bu firma Tysen firmasından 15 milyon EUR düşük fiyat vermiş olamsına rağmen ihaleyi alamadı arkadaşlar.

Bu arada ihale o kadar büyük ki TYSEN firmasının bu güne kadar aldığı en büyük ihale diyorlar. Kaçan paraya bakıp buradan yakabilirsiniz.

Yigit-Y - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    125 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı imprezaWRC Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    TL çevirmez isen şöyle hesap yapmanı öneririm, asgari ücret değil ortalama bir maaş hesabı yapalım. Adam orada ayda min 2000 euro kazanıyor. Yemese içmese 10 ay sonra 0km otomobili alabiliyor. Sen burada 2000 TL kazansan 70.000 TL'lik otomobil için 35 ay para biriktirmen gerekiyor. Veya gelirinin min. 7000 TL olması gerekiyor ki 10 ay sonra otomobil alasın.

Daha da ilginci, adamların ülkesinde sene başında otomobil fiyatı 20.000 Euro ise sene sonu geldi halen 20.000 Euro. Sende ise her hafta fiyat değişiyor.

Bayi karı olayına gelirsek, burada ne kazanılıyor bilmediğimden mukayese edemeyeceğim.
    şu anlatım özürlüyü bile normale çevirtir

bakalım ne olacak sonuç bekliyorum idrak edilebilecek mi bu sefer

ampul kaçmış adamlar nerden yırtarız derdine düşmüş

Bu ülkede ekonomik kriz zar

Ecevit olsaydı asarlardı şimdiye kadar
    İnsanlar ikiye ayrılır. İşine gelenler işine gelmeyenler olarak.
    Kendi Ahlakın için Kuran'ı oku, vatanın için Nutuk'u oku.
    Hakikatten yana olacaksan, yalnız kalmayı göze alacaksın...
    Dr.ECU

Anıl E. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    152 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Yigit-Y Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

Rahmetlinin önüne yazar kasa fırlattılar da kimsenin sesi çıkmadı valla .

Tıpan yiyorsa şimdi yap aynısını. pkk,hdp,feto,vatan hainliği,ülkenin refahını bozmak,türkiye cumhuriyetini bölmek vs.. suçlarından yargılanırsın .

imzasız..

34btr1907 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    TL çevirmez isen şöyle hesap yapmanı öneririm, asgari ücret değil ortalama bir maaş hesabı yapalım. Adam orada ayda min 2000 euro kazanıyor. Yemese içmese 10 ay sonra 0km otomobili alabiliyor. Sen burada 2000 TL kazansan 70.000 TL'lik otomobil için 35 ay para biriktirmen gerekiyor. Veya gelirinin min. 7000 TL olması gerekiyor ki 10 ay sonra otomobil alasın.

Daha da ilginci, adamların ülkesinde sene başında otomobil fiyatı 20.000 Euro ise sene sonu geldi halen 20.000 Euro. Sende ise her hafta fiyat değişiyor.

Bayi karı olayına gelirsek, burada ne kazanılıyor bilmediğimden mukayese edemeyeceğim.
    bayi kar larından benımde haberım yok ama 2008-9 senesıydı yanlısım yoksa,doch firması amerıka da Nitro modelini alanlara 4 yıl boyunca o anki geçerli benzin pompa fiyatından vermeyi garanti ediyordu.! Böylede salaklar !

Kullanıcı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yakında zaten Euro 4 TL olur, dolar 3,5 TL olur o zaman da çarpar böler çıkartır ne kadar fazla ödüyoruz deriz. Oradan faizi düşür, buradan notunu düşürsünler, Ali Veli Veli Ali, sistem artık patladı patlayacak.
    Abi doğru diyosun patladı patlıyacakta, alışverişte filan bakıyorum millet catır catur deli gibi para harcıyor ben 200 tl üzeri bişey satın alırken 50 sefer düşünüyorum.Hele telefon demiyorum bile apple mağzalarında millet kuyruk ben 2 yıl önce telefonumu aldım,millet boktan sebeblerle araba değişiyor(yok 2 yaşında oldu, yok 100.000 bini geçti sanki patlıcak) yani bu durumun sebebi de bence halkımız aç gözlülüğü

Maxiboost - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yaa birakin bu cari acik muhabbetleri. Neden yukselir diyen yok mk...

Devlet istese catir catir milli otomobil uretir. Cakma veya kopya yapmasina bile gerek yok, sifirdan bile uretebilir ama uretmez ne gerek var. devletin basi hepinizden akilli. Tum markalarin kazandiginin en az 1.5 kati para kazaniyor zaten devlet. Yani seat 20.000tl ye arabayi mal etse 20.000 ustune koysa, 4.000tl de bayi alsa 44.000, seat 20.000 kazanirken (kazaniyorsa tabi) devlet hicbirseye karisadan, yatirim yapmadan, vergi odemeden 33.000tl kazaniyor zaten. Ust hacimdeki araclarda fark 2-3 katina cikiyor uretici karina oranla. Sizde burda yok milli arac, cari acik, yok yabanci uretiyor ayaklarina uyumaya devam edin. Seveni ...ler diye bosuna dememisler. Bencede mustehak, yatirim yapip risk alip suanda kazandigimdan daha az para kazanacaksam neden ureteyim. Dayatim vergiyi, hem caddeler araba dolmaz falan..

Detailing Bölüm Başkanı imprezaWRC - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    145 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı Kullanıcı Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Abi doğru diyosun patladı patlıyacakta, alışverişte filan bakıyorum millet catır catur deli gibi para harcıyor ben 200 tl üzeri bişey satın alırken 50 sefer düşünüyorum.Hele telefon demiyorum bile apple mağzalarında millet kuyruk ben 2 yıl önce telefonumu aldım,millet boktan sebeblerle araba değişiyor(yok 2 yaşında oldu, yok 100.000 bini geçti sanki patlıcak) yani bu durumun sebebi de bence halkımız aç gözlülüğü
    Iphone şart, hele ki inşaatlarda boya badana yapıyorsan hepten şart, çünkü onunla boya kalınlığını ölçüp ona göre boyuyorlar. Adamla telefonda 2 kelime konuşamıyorsun, gala gula laga luga 2 eliyle bir şeyi doğrultamıyor ama elinde iphone var. Picasso gibi boyasada elindeki iphone yüzünden beyimizin işçiliği de haliyle fazla, yoksa nasıl çıkacak onun parası.

P.S : Sigarası katrandan hallice, ağzında diş kalmamış... ama o telefona o para verilecek.

YsfTzcn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Sadık Özyer Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Tamamda araba lüks , asgari ücretli yani hayatta kalmak için çalışan birisinin 0 otomobil alması abes kaçmaz mı ?
    ÖTV ve KDV, MTV, Yüksek sigorta, kasko normal, bir asgari ücretlinin dünya üzerinde normal bir insan gibi yaşamak istemesi mi abes ?
    Renault Sport

OmerRS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    16 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı 34btr1907 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    şair diyor ki adamlar ingilterede tl kazanmıyor,abd de mustang 10k$ dersin (aylık geliri 3k$dır) adam kalkar ooo 35 bin tl pahalıymış der,memleketçe öğrenemedik bu ayrımı yapmayı
    Ömer, İngiltere ne zaman TL para birimine geçti ki?
    Refah seviyesi ve alım gücü konusunda elbette hemfikirim, ancak asla Türkiye'de araba fiyatlarının Avrupa fiyatlarından daha düşük olmasını beklememek gerekli.

Örneğin hatırladığım kadarıyla 1 yıllık maaş ile yeni Focus RS lerden alabiliyordum, Türkiye'de ise o arabayı getirmiyorlardı bile

gan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

10 ay - 35 ay olaylarını gayet net biliyorum. Onu sormadım ben zaten.
    Bayi karı Türkiye'ye kıyasla çok yüksek gibi geldi bana onu merak etmiştim : ))

sweatcaptain - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    gecen hafta 308 aldım sıfır fıyatı 32550 tl bayı cıkısı 66500 hayırlı ısler
    34 KPT 60 e93 M3
    34 KPT 20 Ek4 Vtec VTI (track only)

Passed = KPT 01 Ek4 Vtec VTI / KPT 51 Ap2 s2000 / KPT 60 Ap2 s2000

Kullanıcı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı gan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Sormanıza bile gerek yok doğuş oto örneği varken

Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Lafını ve haddini bil öyle konuş. Aynı fikirde olduğum konuya ısrarla örnek veriliyor. Sorum farklıydı ona cevap gelmedi. Bilmem idrak edebildin mi?

Berkerr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Sorarım... Adına her ne denilirse denilsin, ötv stopaj ıvır zıvır... Devletin çalışan ve tüccarların üzerinden geçinmesi özellikle onlarla rekabet etmesi gibi bir saçmalık dünyanın neresinde olursa olsun mantıksız. Vergi kaçakçılığının en minimum düzeyde olan ülkelere bakın bakalım vergi yükü çalışan ve tüccarlara ne kadar ağır geliyor?

Çalışanlar için; yıllarca iş vereninizin yatırması için çalıştığınız o sigorta pirimi denilen şeyi emekli olduktan sonra kaç yıl daha yaşayacak ve emekli maaşı olarak geri alacaksınız? Devlet senin yıllarından ne kadar kazanacak?

Şirketlerin araç ve araç giderlerini düştüğünü bilen kaç kişi aynı şirketlerin kazanmadığı paranın peşin vergisini peşiiin peşin verdiğini de biliyormu?

Hükümet içerisinde ve devlet yetkililerinden kaçı kendisine ve çevresine hangi sektörleri bağlamış? Çalmanın adını nasıl ortaklık olarak değiştirmişler?

Neden et sektörü önce kısır edilip, fiyatlar tavan yaptırılıp sonra devlet kurumu özel sektörle rekabet etmeye başladı? Bu kurum neden rekabete girmeden önce sadece dişi hayvan kesiyordu?

Herkes en iyisini kullanmayı hak eder tabiki... Önceki gün paristeydim neden lüks arabaların çoğu taksi? Neden insanlar kornaya basmıyor? Neden insanlar trafikte ordan oraya zıplayıp durmuyor? Emniyet şeridi boş ve kamera falan da yokken neden dadat dadat veuv diye uçan kaçan yok?

Bize hepsi müstehak...

Yine konu kilitlenene yada aşağılara düşene kadar konuşup kudurup durucaz sonra yeni bi konu açılıcak aynısı olucak...

Çünkü bizde hiç bir stk kurulduğu gibi devam edemiyor. Bir süre sonra ya başına geçiyorlar ya başını eziyorlar.
    06 Toyota Hilux 2.5 4x4

KÖROĞLU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    133 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Sözüm ona dürüst olup Müslüman yaşayan ama bu kadar da vergiden kaçıran başka toplum yoktur sanırım.

Adam avukat parayı elden alır sözleşmeyi alt dilimden yapar ama işi üst dilimden anlaşır. Vergi kaçırır.

Adam dr muayene olursun 400 TL verirsin ama Nakit. K.kartı olmaz niye vergi ödememek için.

Adam nakliyeci yaptığı km 10.000 yaktığı mazot 50.000 aldığı mazot fişi 150.000

Adam esnaf stoğunda görünen mal 10.000 TL içeride olan 30.000 TL kalanı faturasız almış faturasız satıyor.

Biz değil miyiz abi fiş alırsan 120 almazsan 100 dediklerinde aman aman fiş lazım değil diyen.

Dolayısıyla vergi kaçıranların yükünü vergiden kaçamayanlar (bordrolu örn.) çekiyor.

Her ay bir emekli maaşı kadar vergi veriyorum ben sadece ücretimden, aldığım , gezdiğim , yaktığımdan ödediklerim de cabası.

Vatandaş vergiyi eziyet değil de görev olarak görür düzgün öderse düzeliriz diğer türlü kaçınamayanların üzerindeki yük her geçen gün artacak.

CNR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı serkanokan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Öncelikle Londra olunca alınan ücretler, İngiltere'nin diğer bölgelerindeki ücretlerin neredeyse iki katına çıkıyor, sanmıyorum ki 1800 pound alsın.Aynı oranda dediğin gibi 500e ev bulmak da imkansıza yakın.
    Aynı örneği İstanbuldan verebilir misin? İstanbul'da çalışan, tek başına yaşayan, 2 vesait değiştirerek işyerine giden bir otel görevlisi.

Ben sana burada kendimden örnek vereyim. Ben İngiltere'nin güneybatı bölgesinde yaşıyorum ve 1300 pound burs alıyorum(yüksek lisans yapıyorum). Tek gelirim de bu para. Bu paranın 628 pound'u ile kiramı ödüyorum. Suit oda kiraladım, normal bir ev odası kiralasaydım 350 pounda bile kalabilirdim. Bu arada ısınma-klima-sıcak su-wifi-tv-mutfak eşyaları-mikrodalga vs hepsi ücrete dahil, kapıyı açıp eşyalarımı yerleştirip yaşamaya başladım. Belirttiğim etkenlerden dolayı harici bir fatura vb ödemem olmuyor. Sadece aylık 10 pound berber, 10 pound telefon faturam oluyor
    Geçirdiğim süre boyuncaki tecrübe ile sabit aylık gıda masrafım 200 pound(haftada en az 3 öğün kırmızı et, 2 öğün beyaz et, 1 öğün balık yiyorum,alkol fiyata dahil). Sigarayı çok şükür bıraktım sigara giderim de yok. Gece dışarı çıkayım 2 tek atayım arkadaşlarla laflayım parası da aylık 100 pound harcıyorum. Toplam masrafım herşey dahil ortalama 350 pound oluyor. 3 ayda yaklaşık olarak 800 pound para biriktirdim ve şu anda 106 gti bakıyorum( 1000 pounda bizim ülkede 30-40 lira istedikleri çeyizlik 106lar var.). Türkiye'de ailesinden uzakta yaşayan, ailesinden konaklama da içinde 1500tl'ye kadar para alan arkadaşlar varsa, hayat standartlarını bir yazarlarsa sevinirim.
    Kısaca kendi masraflarımı yazayım, İstanbul'a yeni geldim öğrenciyim

1500 lira aylık kira+220 aidat+250-260 faturalar=düz hesap 2 lira
    Yalnız yaşıyorum kibrit kadar evde, 45m2 diyorlar satarken ama neti 25m2 anca çıkar

Ulaşım masrafım yok evim ile okulum karşı karşıya, ama aylık 1 depo benzin gezmeye gidiyor 220 lira
    Mutfak masrafım aylık 200-250 arası dışarıdan yediğimde 150-200 arası=400

Dışarıda gezme dolaşma ödediğim hesap 700-750 lira

Sigara aylık 400 lira
    Alkol 250-300 lira evde içtiğim

1800 lira kendi masrafım düz hesap 2 lira, evde 2 lira, okulda senelik 20.000 tl aylığı 1.500 tlye geliyor

Hadi benim ki ekstrem diyelim ama yinede çok fazla, Türkiye'de yaşamak cidden çok zor

Yigit-Y - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    125 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Lafını ve haddini bil öyle konuş. Aynı fikirde olduğum konuya ısrarla örnek veriliyor. Sorum farklıydı ona cevap gelmedi. Bilmem idrak edebildin mi?
    Ben genel dedim sen üstüne alınmışsın
    İnsanlar ikiye ayrılır. İşine gelenler işine gelmeyenler olarak.
    Kendi Ahlakın için Kuran'ı oku, vatanın için Nutuk'u oku.
    Hakikatten yana olacaksan, yalnız kalmayı göze alacaksın...
    Dr.ECU

Detailing Bölüm Başkanı imprezaWRC - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    145 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Ne sorduğunu anladım ve son cümlemde o konu hakkında bilgisizliğimi belirttim

Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ben genel dedim sen üstüne alınmışsın
    Alıntı yapılan cevap bana olduğu için üzerime alınmıştım. Boşuna atar yaptık desene : )

Ne sorduğunu anladım ve son cümlemde o konu hakkında bilgisizliğimi belirttim
    Farkındayım sorunun cevabı gelmedi onu kastetmiştim : )

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler