Mit ne iş yapar bu ülkede acaba :)
Printable View
Mit ne iş yapar bu ülkede acaba :)
2005 de yaralandığımdan beri işimde fırtınalar dinmedi evlendim çoluğa çocuğa karıştım ama içimdeki kor bir türlü sönmedi ama elimden birşey gelmiyor kanımın intikamını alamıyorum ,birde bu haberleri görünce aklımı kaçırıp haberlere konu olacak şeyler yapacağım diye kendimden korkuyorum,burada olanlar bir süre konuşur sinir olur vs ama orada yaralanmış olan kişilerin psikolojisi ömür boyu düzelmez ,uyuyabilirse bütün gece bişeyler patlayacak sıçrayacak hatta yanındaki eşinin gırtlağını sıkacak ,ömür boyu eksik kalacak bir de oturup düşünecek bu yaşadığı ülkeyi kendime getirdiği ve yaşadığışey iyi günlere çıkmamıza yaradımı ama görecek ki bir hiç uğruna yaşamış olanları ve boşuna yarım insan olmuş.........yazacak çok şeyim var ama lisanım yetmiyor sadece lanet olsun diyorum
geceeeer alisirsiniz... askerlik bu fitratinda var. bu ulke de yasam sartlari bu begenmiyorsaniz yuruyup gidersiniz cok sevdiginiz avrupaya.
Zirhli makam aracindan inmeyenler, askerine zirhli otobus saglayamiyor..
Son 1.5 yilda olen 400kusur kisinin yanina eklenecek bugun olenler.. Hep ayni laflar, hep ayni terane..
Sehitlik dicektim herseyi sehitlige bagliyorsuz dersiniz diye yazmadim,kaza ile ornek verdim cunku bu durumlarda kimin basina ne gelecegini kimse bilemez benim senin x in sucu varmi bu durumlarda.kimin hatasi var yani neyi sucluyacaz yada elimizden ne geliyo vallahi yapalim ama elimizden gelmeyen durumlar hakkinda soylenmeyi hayatim boyunca sevmedim,uzulursun icimizde yasariz vs ama insanlarin yapabilecegi cok sey var sovup saymaktan baska...
Ayetlerle cevap verelim biraz madem
"Kotulukler nefsinizdendir,iyilik Allahtandir"
"Allah kimseye kaldiramayacagi yuku vermez"
"Her zorluktan sonra kolaylik vardir"
Bu uc ayete gore insanlarin basina birsey geliyor biz onlardan daha cok uzuluyoruz o insanin neler yasadigini bilmeden yorum yapiyoruz.
Fazlasi icin tarihte kotuluk problemi hakkinda biraz okuyun, insan kaynaklimi yoksa insan iradesi disinda Allah kaynakli ama ser bildigimizin hayir olabilecegimi?
Abi bizim insanımızda da problem var.Kendi canına tanıdığına bi şey gelmeden sesi çıkmıyo cidden o kadar bayat geliyor ki bana tweetler instagramdan paylaşımlar lanetlemeler... Biz gezi zamanıda indik ama asıl inip bağırıp çağırıp sesimizi duyurmanın zamanı bu keşke yeniden birleşebilsek sesimiz duyulsa en azından bi şeyler değişir belki.Whatsappdaki motosiklet grubumuza mesaj geldi motorlara bayrak bağlayıp alsancağa vs vs sürelim dikkat çekelim diye üşüyorum diye gelmeyen adam sayısını tahmin edemezsiniz.Her neyse inşallah güzel günlerimiz olucak bir gün herkes empati yapıp düşünmeyi öğrenebildiğinde bana dokunmayan yılan bin yaşasın demeyi bıraktığında.
Yazik valla yazik elimizden birseyde gelmiyor cok aci bi durum allah ailelerine sabir versin. Ailemin abimin 300-500 metre yakininda patlamis artik siramizi bekliyoruz gibi hissediyorum. Ama yenik dusmeyelim bu itlere 2 kurusluk itlere allah karsima cikarmasin boyle bi iti sukurler olsun o kadar genis degilim , saygi duyacak kadar goruslere allah sehitlerimize rahmet versin.
ya başkanlık yada kaos diyenlerin degil
ya istiklal ya ölüm diyenlerin
torunlarıyız biz
Duragin adini sehitler duragi yaparız konu kapanir gider.
Her şey yolunda beyler
Panik yapacak bir durum yok
Veriyorsun başkanlığı bitiyor bu dertler tasalar
Diyenlerin allah belasını versin :)
JDM Kayseri - Patlama Anı goruntuleri .. | Facebook
Videonun 0:29 saniyesinde otobüsün hemen önündeki gri 307 babamın arabası. Yaklaşık 3km boyunca otobüs ile yan yana gelmişler. Evden normalde çıkması gereken saatten 10 dakika erken çıkmış kader bu işte. verilmiş sadakamız varmış Rabbim babamı bizlere bağışladı hayatımız pamuk ipliğine bağlı. olayın şokunu daha yeni yeni atlatıyoruz. Rabbim şehit olan tüm kardeşlerimin mekanını cennet eylesin, ailelerine sabır versin. Yaralı kardeşlerimize de Allah'tan acil şifa diliyorum.
Patlamayı duyup uyandım, evime 1-2 km lik yer. Her gün işe giderken geçtiğim yer,
10 dakka içinde oraya ulaştım, ilk başta plastik parçaları sandığımız şeyler insan parçası çıktı, akşam dönerkende kuşların o bölgede biriktiğini gördüm, hesap edin ne kadar ufak parçalar olduğunu..
Niye yazıyorum bazı kahpe dölleri hala halep için yanıyor. Bi Türk olamadınız, olmayında..
Allah rahmet eylesin.
O savunan Ak koyunlara soruyorum neden iran'da patlama olmuyor? (bizim sınırlar kerhane gibi, o savundunuz araplar gondiklesin sizi)
Söz hakkı olduğu için yazıyorum yoksa din temalı tartışmalara girmekten hoşlanmıyorum.
Öncelikle kimin neyi ne kadar okuduğunu oturduğun yerden tayin edemezsin.
2. si Kur'an-ı kerimden alıntı yaptığın ayetlerdeki helak ve felaketler kendilerine elçi gönderilen toplumlardan Allah'ın resülu tarafından doğru yola davet edildiği halde o yolu seçmeyenlerin başına gelmiştir. En güzel örneklerden birisi lut kavmidir. Örnekler çoğaltılabilir.
Senin yaklaşımına göre hiçbir şey yapmadan bekleyelim başımıza gelene razı olalım.
Takdir tedbiri bozar diye bir laf var özü şu sen kul olarak tedbirini al eğer takdir olan bir şey var ise o zaten olur.
Bu demek değil ki sen körü körüne hiçbir şey yapmadan bekle.
Kaldı ki ölüm haktır hepimiz bir gün tadacağız ama ben hiçbir canlının sözde Allah'ın adını ağzına alarak tekbir getirerek kendini patlatıp suçsuz insanlara sebep olmasını kabul etmiyorum.
Maalesef kavram kargaşası yaşıyoruz ölen herkes / katledilen herkes tutturulmuş bir şehit adı altında anılıyor.
Böyle bir şey yok kandırmayın kendinizi şehitlik mertebesinin ne olduğu apaçık bellidir.
Sokakta yürürken patlayan bombadan ölen insan şehit olmaz.
Daha fazla yazarız ama senin baktığın optimis pencere benzer durum eş/dost/akrabanın başına gelen kadar açık kalır.
Rabbim yaşatmasın ama eğer olursa böyle bir şey burada en çok bağırandan daha çok çıkar bağırırsın.
İnsanların inancını sömürmekten vazgeçin artık.