Her yerde filo şirket araçları var çünkü. Sittin sene krediyle alınıp, sittin sene taksitle şirketlere kiralanmış. Toplam 1 arabada ödenen faiz de Türkiyenin dış borcunun resmi =)
Printable View
Aslında şu ortamda düzgün ve eski bir arabaya binmek daha mantıklı. Yedek parçası ucuz, vergisi ucuz, sigortası çok değişmiyor ama kaskodan kurtarıyorsun. Yıllık rahat 3.000 avantajlı.
Abiler ne motoru gözünüzü seviyim trafikteki ayılara bi bakın geçen terazidere yolunda mertere doğru olan bi s2000 kurye motoru yol vermedi diye diğer şeritten önüne geçip salak saçma hareketler yapıp sıkıştırmaya çalıştı, arabada bile güvende değilken motor hele istanbulda ..
Tam olarak doğru bir yaklaşım değil.
Devlet şuan alması gereken vergileri alamadığı için en çok tüketilen ve kaçınılması zor olan mallara yükleniyor.
Çünkü alkol / sigara / akaryakıt birçok insanın tükettiği mallar. Masa tenisi raketindeki kdv yi %18 değil de % 100 yapsan ne fark eder getiri açısından ? Kayda değer bir fark yaratmaz.
Ama vatandaş vergi kaçırmak yerinde düzgün şekilde vergisini ödese (hepimiz yani) kümülatif olarak vergi gelirleri artacağından devlet kaçınılmaz mallardan aldığı vergileri azaltacak.
Ama nişantaşında muayenehanesi olan estetik cerrahı yıllık 10.000 TL vergi ödeyip Maseratiye binmeye devam ederse, o arabaya aldığı yakıtın içindeki vergi oranı her geçen gün artacak. Daha önce yazmıştım yineliyorum dr'a muayene olmaya gittik ücret 150 TL adam sadece "nakit" tahsilat yapıyor.
Ne fiş kesiyor ne bir fatura düzenliyor. O gün hiç yoksa 20 kişi muayene oldu. 3.000 TL aldı desek vergisi olan 240 TL yi çaldı bu adam senden benden.
Olay bu, bu kadar vergi yükünü gören vatandaş ister istemez nasıl kaçarım derdine düşüyor.
Bende bu aralar Scooterlara takmış durumdayım hem trafiği hem benzini derken araba olayından iyice soğudum zaten ayda en fazla 400 km yapıyorum kullananlar vardır belki şöyle bişey alsam üzer mi
sahibinden.com - Satılık, Kiralık, 2.El, Emlak, Oto, Araba, Alışveriş, Hizmet, Kariyer, İş İlanları, Bilgisayar, Cep Telefonu, Tekne, Motosiklet, İş Makinesi fiyatları - ilan ve alışverişte ilk adres
abi evlatlık alıyon mu :D :D
Bu diger insanlarin derdi olmamali. Devlet dusecek pesine daha siki denetim yapacak, cezalari arttiricak onlemini alicak. Kac ulkede biz vergimizi toplayamiyoruz butun vatandasa yukleyelim yada kendi toptaklarimiz olan sehirlerde kacak elektirigin onune gecemiyoruz butun ulke odesin gibi bir yaklasim var? Hadi bir donem bunlarin onune gecemedin, yillardir ayni terane.
Valla sırf apaçi tayfa ve şu benzin vergi sigorta muhabbetlerinden sattım deli gibi hayalini kurduğum aracımı pişman mıyım? Asla hatta çok daha mutluyum çünkü motosiklet aldım :)
Evde bir araba her zaman şart hastası olan var çocuğu olan var her an lazım olabiliyor.
Samet evin bir aracı var zaten,ek olarak kendime düşünüyordum ne gerek var dedim. Şöyle hem görüntüsü güzel hem de ilk başlangıç olacak bir scooter önerir misin ? Motosiklet ehliyetine başvuru yapacağım. Yamaha yzf r25 ilk başlangıç için yüksek olur gibi zaten scooter tarzında değil.
Bu şuna benziyor yasaklarla insanlar adam olur, insanların düzelmesi önce zihniyette başlar eğitim bunları hep etkiler.Sonra sen gene kuralları koyarsın.Herşeyi birilerinden beklediğimiz, kendimiz elimizi taşın altına koymadığımız için bu durumdayız.Hep birileri suçlu, İsviçre neden böyle yaşıyor bilmemne hep aynı mantık.
Güzel dedin de hepimiz bir arada yaşıyoruz birimizin yapmadığı diğerini etkiliyor.
Vatandaş olarak sorumluluklarımızı düzgün yapmadığımız için biraz da bu noktadayız. işin siyasi kısmını es geçiyorum.
Hazineye para girmesi lazım bunu da halktan alırsın ya da kendin katma değer oluşturursun. 2. yazdığımı beceremedik (kit ler de yaşanan işe gitmeden maaş almalar / kendi adamlarını doldurmalar vs) 1. yi de halk düzgün yapmadığı için yük herkesin omuzuna özellikle de vergiden k a ç ı n m a (kaçırma değil) lüksü olmayan benim gibi bordrolu vatandaşların üzerine biniyor.
Bak benden ve işverenimden yapılan kesinti, bu daha vergi dilimine girmemiş hali. Benim suçum ne ? Altında a6 olan villa da yaşayan dr / avukat neden benden kat be kat fazla kazanırken benden az vergi ödüyor ? (Kastım belirli bir meslek grubu değil yanlış anlaşılmasın, hakkıyla vergi ödeyenleri de tenzih ediyorum)
Bu ve benzeri insanlar ödemesi gerekeni ödese çok farklı olur.
Ayda en az 300 TL lik yakıt alıyorum. 200 TL si de öyle vergi olsa. Tek başıma ben 1 emeklinin maaşını ödüyorum.
http://i.hizliresim.com/JaW4DJ.jpg
keyifli veya keyifsiz.
mantıklı veya mantıksız.
masraflı veya uygun.
hiç birine bakmaksızın hala deli gibi kullanılıyor alınıyor satılıyor.
kullanmaktan ziyade bu şartlarda sıfır araç almak bence çok aptalca ama rekor üstüne rekor kırılıyor.
@tolga_kaan_ Tolga, atladığın bir husus var, bu Ülkede vergi ödemeyeni hep ödüllendiriyorlar. Ama af çıkıyor ama borç siliniyor sonunda olan hep vergisini daha kazanmadan ödeyene oluyor.
Bir diğer unuttuğun husus ise gelir gelmez, bu parayı nereden buldun sorgusunu kaldırdılar. Bakınız Nereden buldun sorgusunu AKP kaldırdı – Sozcu Gazetesi
320d e90 aracımız vardı sattık. Masrafı bel bükmeye başlamıştı. Şuan 1.3 Citroen nemo var.
Ülkedeki vergi sistemi çok sapıttı. Satışlar düştü zaten son "düzenleme"den sonra. Millet iyice fakirleşmeye başladı ama şuan fark edemiyorlar.
Valla Anıl bence r25 sürülür ama teknik bilgi ve çok dikkatli olmak gerek.Ben racing ile devam edeceğim için R25 ile başladım daha önce hiç bir vitesli tecrübem yoktu
Scooter istersen abs'li xmax 250 veya pcx 150 tavsiye ederim alır almazsa lastikleri değişmeli :)