User Tag List

Sayfa 4/6 İlkİlk ... 23456 SonSon
100 sonuçtan 58 ile 76 arası

Konu: Ülkede araba kullanmak kabak tadı vermedi mi ?

Mutu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    38 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı stlegal Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bu benzin fiyatlarına rağmen hala trafik nasıl gırtlak dolu bir düşünün

Her yerde filo şirket araçları var çünkü. Sittin sene krediyle alınıp, sittin sene taksitle şirketlere kiralanmış. Toplam 1 arabada ödenen faiz de Türkiyenin dış borcunun resmi =)
    Instagram: mutusgarage

kadioglu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Aslında şu ortamda düzgün ve eski bir arabaya binmek daha mantıklı. Yedek parçası ucuz, vergisi ucuz, sigortası çok değişmiyor ama kaskodan kurtarıyorsun. Yıllık rahat 3.000 avantajlı.
    Nadide şeyler değerlidir.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Abiler ne motoru gözünüzü seviyim trafikteki ayılara bi bakın geçen terazidere yolunda mertere doğru olan bi s2000 kurye motoru yol vermedi diye diğer şeritten önüne geçip salak saçma hareketler yapıp sıkıştırmaya çalıştı, arabada bile güvende değilken motor hele istanbulda ..

KÖROĞLU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    133 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Aksel35 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Halk neye yönelirse onu vergilendirir devlet ,kısaca yönetim değişmedikçe çokta bir kaçış yok.
    Tam olarak doğru bir yaklaşım değil.

Devlet şuan alması gereken vergileri alamadığı için en çok tüketilen ve kaçınılması zor olan mallara yükleniyor.

Çünkü alkol / sigara / akaryakıt birçok insanın tükettiği mallar. Masa tenisi raketindeki kdv yi %18 değil de % 100 yapsan ne fark eder getiri açısından ? Kayda değer bir fark yaratmaz.

Ama vatandaş vergi kaçırmak yerinde düzgün şekilde vergisini ödese (hepimiz yani) kümülatif olarak vergi gelirleri artacağından devlet kaçınılmaz mallardan aldığı vergileri azaltacak.

Ama nişantaşında muayenehanesi olan estetik cerrahı yıllık 10.000 TL vergi ödeyip Maseratiye binmeye devam ederse, o arabaya aldığı yakıtın içindeki vergi oranı her geçen gün artacak. Daha önce yazmıştım yineliyorum dr'a muayene olmaya gittik ücret 150 TL adam sadece "nakit" tahsilat yapıyor.

Ne fiş kesiyor ne bir fatura düzenliyor. O gün hiç yoksa 20 kişi muayene oldu. 3.000 TL aldı desek vergisi olan 240 TL yi çaldı bu adam senden benden.

Olay bu, bu kadar vergi yükünü gören vatandaş ister istemez nasıl kaçarım derdine düşüyor.

ozan gülle - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bende bu aralar Scooterlara takmış durumdayım hem trafiği hem benzini derken araba olayından iyice soğudum zaten ayda en fazla 400 km yapıyorum kullananlar vardır belki şöyle bişey alsam üzer mi
    sahibinden.com - Satılık, Kiralık, 2.El, Emlak, Oto, Araba, Alışveriş, Hizmet, Kariyer, İş İlanları, Bilgisayar, Cep Telefonu, Tekne, Motosiklet, İş Makinesi fiyatları - ilan ve alışverişte ilk adres

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    abi evlatlık alıyon mu

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Ronin_ Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    abi evlatlık alıyon mu
    @turbo&quattro

Mutu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    38 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı tolga_kaan_ Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

Devlet şuan alması gereken vergileri alamadığı için en çok tüketilen ve kaçınılması zor olan mallara yükleniyor.

Çünkü alkol / sigara / akaryakıt birçok insanın tükettiği mallar. Masa tenisi raketindeki kdv yi %18 değil de % 100 yapsan ne fark eder getiri açısından ? Kayda değer bir fark yaratmaz.

Ama vatandaş vergi kaçırmak yerinde düzgün şekilde vergisini ödese (hepimiz yani) kümülatif olarak vergi gelirleri artacağından devlet kaçınılmaz mallardan aldığı vergileri azaltacak.

Ama nişantaşında muayenehanesi olan estetik cerrahı yıllık 10.000 TL vergi ödeyip Maseratiye binmeye devam ederse, o arabaya aldığı yakıtın içindeki vergi oranı her geçen gün artacak. Daha önce yazmıştım yineliyorum dr'a muayene olmaya gittik ücret 150 TL adam sadece "nakit" tahsilat yapıyor.

Ne fiş kesiyor ne bir fatura düzenliyor. O gün hiç yoksa 20 kişi muayene oldu. 3.000 TL aldı desek vergisi olan 240 TL yi çaldı bu adam senden benden.

Olay bu, bu kadar vergi yükünü gören vatandaş ister istemez nasıl kaçarım derdine düşüyor.
    Fiş kesmeyen kurumu şikayet ettiniz umarım.
    Instagram: mutusgarage

MCN21 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    22 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı tolga_kaan_ Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

Bu diger insanlarin derdi olmamali. Devlet dusecek pesine daha siki denetim yapacak, cezalari arttiricak onlemini alicak. Kac ulkede biz vergimizi toplayamiyoruz butun vatandasa yukleyelim yada kendi toptaklarimiz olan sehirlerde kacak elektirigin onune gecemiyoruz butun ulke odesin gibi bir yaklasim var? Hadi bir donem bunlarin onune gecemedin, yillardir ayni terane.

sagi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Valla sırf apaçi tayfa ve şu benzin vergi sigorta muhabbetlerinden sattım deli gibi hayalini kurduğum aracımı pişman mıyım? Asla hatta çok daha mutluyum çünkü motosiklet aldım
    Evde bir araba her zaman şart hastası olan var çocuğu olan var her an lazım olabiliyor.
    35 KU 606- Outlander MT Turbo
    34 ENP 29 - TypeR
    34 VTE 64 - S2000
    34 VG 3670 - Type-R
    10 E 6622 - Civic vti

Anıl E. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    152 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı sagi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Valla sırf apaçi tayfa ve şu benzin vergi sigorta muhabbetlerinden sattım deli gibi hayalini kurduğum aracımı pişman mıyım? Asla hatta çok daha mutluyum çünkü motosiklet aldım
    Evde bir araba her zaman şart hastası olan var çocuğu olan var her an lazım olabiliyor.
    Samet evin bir aracı var zaten,ek olarak kendime düşünüyordum ne gerek var dedim. Şöyle hem görüntüsü güzel hem de ilk başlangıç olacak bir scooter önerir misin ? Motosiklet ehliyetine başvuru yapacağım. Yamaha yzf r25 ilk başlangıç için yüksek olur gibi zaten scooter tarzında değil.
    imzasız..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı MCN21 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bu diger insanlarin derdi olmamali. Devlet dusecek pesine daha siki denetim yapacak, cezalari arttiricak onlemini alicak. Kac ulkede biz vergimizi toplayamiyoruz butun vatandasa yukleyelim yada kendi toptaklarimiz olan sehirlerde kacak elektirigin onune gecemiyoruz butun ulke odesin gibi bir yaklasim var? Hadi bir donem bunlarin onune gecemedin, yillardir ayni terane.
    Bu şuna benziyor yasaklarla insanlar adam olur, insanların düzelmesi önce zihniyette başlar eğitim bunları hep etkiler.Sonra sen gene kuralları koyarsın.Herşeyi birilerinden beklediğimiz, kendimiz elimizi taşın altına koymadığımız için bu durumdayız.Hep birileri suçlu, İsviçre neden böyle yaşıyor bilmemne hep aynı mantık.

KÖROĞLU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    133 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı MCN21 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Güzel dedin de hepimiz bir arada yaşıyoruz birimizin yapmadığı diğerini etkiliyor.

Vatandaş olarak sorumluluklarımızı düzgün yapmadığımız için biraz da bu noktadayız. işin siyasi kısmını es geçiyorum.

Hazineye para girmesi lazım bunu da halktan alırsın ya da kendin katma değer oluşturursun. 2. yazdığımı beceremedik (kit ler de yaşanan işe gitmeden maaş almalar / kendi adamlarını doldurmalar vs) 1. yi de halk düzgün yapmadığı için yük herkesin omuzuna özellikle de vergiden k a ç ı n m a (kaçırma değil) lüksü olmayan benim gibi bordrolu vatandaşların üzerine biniyor.

Bak benden ve işverenimden yapılan kesinti, bu daha vergi dilimine girmemiş hali. Benim suçum ne ? Altında a6 olan villa da yaşayan dr / avukat neden benden kat be kat fazla kazanırken benden az vergi ödüyor ? (Kastım belirli bir meslek grubu değil yanlış anlaşılmasın, hakkıyla vergi ödeyenleri de tenzih ediyorum)
    Bu ve benzeri insanlar ödemesi gerekeni ödese çok farklı olur.

Ayda en az 300 TL lik yakıt alıyorum. 200 TL si de öyle vergi olsa. Tek başıma ben 1 emeklinin maaşını ödüyorum.

Ome_RS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    keyifli veya keyifsiz.
    mantıklı veya mantıksız.
    masraflı veya uygun.
    hiç birine bakmaksızın hala deli gibi kullanılıyor alınıyor satılıyor.
    kullanmaktan ziyade bu şartlarda sıfır araç almak bence çok aptalca ama rekor üstüne rekor kırılıyor.

VW-Freaks - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ozan gülle Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bende bu aralar Scooterlara takmış durumdayım hem trafiği hem benzini derken araba olayından iyice soğudum zaten ayda en fazla 400 km yapıyorum kullananlar vardır belki şöyle bişey alsam üzer mi
    sahibinden.com - Satılık, Kiralık, 2.El, Emlak, Oto, Araba, Alışveriş, Hizmet, Kariyer, İş İlanları, Bilgisayar, Cep Telefonu, Tekne, Motosiklet, İş Makinesi fiyatları - ilan ve alışverişte ilk adres
    bende bunlardan bakıyorum ama gönlüm yamaha d'elight tan yana
    SOLD
    '78 T-Stop, '97 Clio RSİ, '90 Renault 5, '97 Corsa Gsi,
    '94 Renault 19, '06 307SW 1.6 HDİ, '12 Megane 3 SW GT-line,

407 1.6 HDİ Hybrid Turbo Project (Now Loading...)
    instagram : wagonhead

Detailing Bölüm Başkanı imprezaWRC - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    145 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    @tolga_kaan_ Tolga, atladığın bir husus var, bu Ülkede vergi ödemeyeni hep ödüllendiriyorlar. Ama af çıkıyor ama borç siliniyor sonunda olan hep vergisini daha kazanmadan ödeyene oluyor.
    Bir diğer unuttuğun husus ise gelir gelmez, bu parayı nereden buldun sorgusunu kaldırdılar. Bakınız Nereden buldun sorgusunu AKP kaldırdı – Sozcu Gazetesi

fyildiz58 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    320d e90 aracımız vardı sattık. Masrafı bel bükmeye başlamıştı. Şuan 1.3 Citroen nemo var.

Ülkedeki vergi sistemi çok sapıttı. Satışlar düştü zaten son "düzenleme"den sonra. Millet iyice fakirleşmeye başladı ama şuan fark edemiyorlar.
    Günler geçip gittiyse, de ki: Geçin gidin, pervamız yok. Sen kal ey dost, temizlikte sana benzer yok.
    -Mevlânâ

darkmoon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı kadioglu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Aslında şu ortamda düzgün ve eski bir arabaya binmek daha mantıklı. Yedek parçası ucuz, vergisi ucuz, sigortası çok değişmiyor ama kaskodan kurtarıyorsun. Yıllık rahat 3.000 avantajlı.
    esas sen bunu yazıp milletin gözünü açma bu seferde eskilere yüklenirler.. almışız kral araba (jag) bedavaya sürüyoruz yeni araçlara oranla.. bırak sıfır araç alsınlar bizim alana gelmesin buralar tenha boş
    Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]

Zenginin malı Züğürdün çenesini yorarmış.. (ZZ Rules)

sagi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Anıl E. Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Samet evin bir aracı var zaten,ek olarak kendime düşünüyordum ne gerek var dedim. Şöyle hem görüntüsü güzel hem de ilk başlangıç olacak bir scooter önerir misin ? Motosiklet ehliyetine başvuru yapacağım. Yamaha yzf r25 ilk başlangıç için yüksek olur gibi zaten scooter tarzında değil.
    Valla Anıl bence r25 sürülür ama teknik bilgi ve çok dikkatli olmak gerek.Ben racing ile devam edeceğim için R25 ile başladım daha önce hiç bir vitesli tecrübem yoktu
    Scooter istersen abs'li xmax 250 veya pcx 150 tavsiye ederim alır almazsa lastikleri değişmeli
    35 KU 606- Outlander MT Turbo
    34 ENP 29 - TypeR
    34 VTE 64 - S2000
    34 VG 3670 - Type-R
    10 E 6622 - Civic vti

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler