estafurullah neden hakaret yada artistlik olsun. ben nasıl yazdıysam sizde yazdınız. Fakat bence yanlışlar var yazdıklarınızda.
1. tamamen doğrusunuz , izlenmek için atraksiyon yapanların cezası yeri öpmek olmalıdır.
2. Dalgınlıkla yapılan her hareket motorcunun ölümü ile sonuçlanabilir. Kaldıki motor yada araba fark etmez dalgınlık olmayacak. O dalgınlıklar ile en iyi ihtimalle maddi hasarlı kazalar , en kötü ihtimalle ölümlü kazalar yaşanıyor. Dalgındım yada dalgınlıkla oldu kelimesi öleni geri getirmiyor. Dalgın olmayacak hiçbir birey. Ucunuda ölüm var. Dalgın olur , bir hata yapar , hatanın büyüklüğüne göre özür kabul edilir. Efendiyse karşı taraf. Bu araba içinde motor içinde aynı benim için.
3. İşte siz şoför koltuğunda sıçrayın diye egsozların bizlere faydası var. 3 şeritli yolda 3 şerit birden eşit süratte gidiyorsanız kimse sizi beklemek zorunda değil. keyfiniz olacak da siz yol verecekseiniz diye kimse sizi beklemek zorunda değil. Ayrıca motorlar trafiğin akıcılığı açısından şeritlerin sağı yada solundan geçerler, zevki için değil. Trafikte seyir halinde önünde oluşacak herhangi bir ani durumda kaçmak için bu şekilde eğitim verilir. En azından ben eğitim aldığım motorsiklet okulunda bu şekilde eğitim aldımki herkes de bu şekilde kullanır.
4. Gerçek bir motorcu trafiği okumasını bilir. Dediğiniz gibi zaten sağ şeritte duran / duracak / durmuş aracı metrelerce öteden görür yada sezer ve ona göre şekil alır. Gerçek bir motorcu zaten farklı bir durum olmadıkça araçların sağından yada duracak araçların sağından geçmezler.
dip nota istinaden : kendimizi ambulans düzeyinde önemsediğimiz falan önemsediğimiz yada geçiş üstünlüğümüzü vurguladığım bir tek cümlem olmadı. Geçiş üstünlüğümüz falan önemli değil. Burada önemli olan unsur şu , frene basar basmaz zank diye durabildiğimiz arabalarla , kaza esnasında maddi hasar ile kurtaracağımız arabalar , kaza da direkt ölüm riski olan motorcuları bir tutmayın demek istiyorum. her bilinçli birey önemsemeli , dikkat etmeli diyorum. Motorcuya takılmayın. Bu bisikletçide olabilir. aynı hasar aynı ciddiyet aynı düşünceler onlar içinde geçerli diyorum.