User Tag List

Sayfa 13/30 İlkİlk ... 3111213141523 ... SonSon
555 sonuçtan 229 ile 247 arası

Konu: Trafikte ölümüne Kavga Kamerada(Taksici vs Motorcu)

onat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı aRSLaN Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    1) Amaç izlenme alarak tıklanma yoluyla 3-5 kuruş kazanmak ya da hit kasarak kendini değerli ve popüler hissetmek.
    2) Doğru olmasa da kör noktasında kalmış dalgınlığına gelip geç fark etmiş birinin aynasını da kırar mısın? Köşe dönüşlerinde bile motorlar da arabalar da karşıdan karşıya geçmeye çalışan yayaların üzerine sürüyorlar o zaman yayalar da hakkını o şekilde arasın. Mesela bi sopa çıkartıp durmayıp üzerine gelmeye devam eden motorcunun önüne doğru uzatıp beklesin ya da arabanın arkasından sert bir cisim fırlatsın, lastiklerine doğru geçtiği yönde çivi atsın.
    3) Aradan geçme konusunda ise otobanda akan trafikte aradan geçmeye hakkın yok. Bazen benim bile şoför koltuğundan sıçradığım oldu egzoz sesinden ötürü. Duran trafikte tabi ki aradan geçebilirsin ama geçerken de geçeceğim diye aynama elciğin ile dokunma/çarpmaya hakkın yok. Trafikte aradan geçecek boşluk yoksa az bi müsaitlik için sabredeceksin. Yol vermiyorsa isteyeceksin, ufak bi egzoz hırıltısını duyan çoğu kişi yol verir. Üzerine sürüyorsa ya kenara çek dayak at ya da kamerandaki görüntülerle şikayetçi ol.
    4) Kenarda durup yolcu indirme durumu söz konusu olacaksa gerçek bir motor kullanıcısı bunu tahmin eder ve sağ şeridin kenar tarafındaysa kendini ona göre ayarlar. Otobüs, taksinin sağından geçilecekse dikkatli geçerler.

Dip not: Üstüme alınmamıştım, zaten durum el verdikçe yol veririm ancak insanlara beyinsiz yazıp da kendinize neredeyse ambulans düzeyinde geçiş üstünlüğü hakkı tanıyınca kayıtsız kalamadım. Yazdıklarım hakaret ya da artistlik değil kendi düşüncelerim ve gözlemlediklerimdir.
    estafurullah neden hakaret yada artistlik olsun. ben nasıl yazdıysam sizde yazdınız. Fakat bence yanlışlar var yazdıklarınızda.

1. tamamen doğrusunuz , izlenmek için atraksiyon yapanların cezası yeri öpmek olmalıdır.
    2. Dalgınlıkla yapılan her hareket motorcunun ölümü ile sonuçlanabilir. Kaldıki motor yada araba fark etmez dalgınlık olmayacak. O dalgınlıklar ile en iyi ihtimalle maddi hasarlı kazalar , en kötü ihtimalle ölümlü kazalar yaşanıyor. Dalgındım yada dalgınlıkla oldu kelimesi öleni geri getirmiyor. Dalgın olmayacak hiçbir birey. Ucunuda ölüm var. Dalgın olur , bir hata yapar , hatanın büyüklüğüne göre özür kabul edilir. Efendiyse karşı taraf. Bu araba içinde motor içinde aynı benim için.
    3. İşte siz şoför koltuğunda sıçrayın diye egsozların bizlere faydası var. 3 şeritli yolda 3 şerit birden eşit süratte gidiyorsanız kimse sizi beklemek zorunda değil. keyfiniz olacak da siz yol verecekseiniz diye kimse sizi beklemek zorunda değil. Ayrıca motorlar trafiğin akıcılığı açısından şeritlerin sağı yada solundan geçerler, zevki için değil. Trafikte seyir halinde önünde oluşacak herhangi bir ani durumda kaçmak için bu şekilde eğitim verilir. En azından ben eğitim aldığım motorsiklet okulunda bu şekilde eğitim aldımki herkes de bu şekilde kullanır.
    4. Gerçek bir motorcu trafiği okumasını bilir. Dediğiniz gibi zaten sağ şeritte duran / duracak / durmuş aracı metrelerce öteden görür yada sezer ve ona göre şekil alır. Gerçek bir motorcu zaten farklı bir durum olmadıkça araçların sağından yada duracak araçların sağından geçmezler.

dip nota istinaden : kendimizi ambulans düzeyinde önemsediğimiz falan önemsediğimiz yada geçiş üstünlüğümüzü vurguladığım bir tek cümlem olmadı. Geçiş üstünlüğümüz falan önemli değil. Burada önemli olan unsur şu , frene basar basmaz zank diye durabildiğimiz arabalarla , kaza esnasında maddi hasar ile kurtaracağımız arabalar , kaza da direkt ölüm riski olan motorcuları bir tutmayın demek istiyorum. her bilinçli birey önemsemeli , dikkat etmeli diyorum. Motorcuya takılmayın. Bu bisikletçide olabilir. aynı hasar aynı ciddiyet aynı düşünceler onlar içinde geçerli diyorum.
    schumi
    dr.46
    iron tyson
    frank ' the chemist ' zane

onat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı aybarsdnr Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Yazdığın bir çok şeyde haklısın.

Mesela motorların emniyet şeridinden gitmesine karşı değilim. Özellikle İstanbul gibi bir şehirde eminim ki motor kullanıcılarının bir çoğu trafikten kaçmak için motora biniyor. Ayrıca ayrım yapamayanlar için, emniyet şeridinde 100 tane motor olsa bile sıkışıklık yaratmaz ama 10 tane araba olsa sıkışıklık olur ve geçiş üstünlüğü olan ambulans vs. gibi araçları etkiler.

Yazlıkta scooter haricinde trafikte hiç motor kullanmadım, isteğim de olmadı. Ama trafikte özellikle dikkat ederim, şerit değiştirirken, dönerken vs. Kendi malımdan ziyade motor kullanan arkadaşın canı için dikkat ederim. Yalnız öyle tipler var ki, aracın yanından silme geçmeler, özellikle gaz vermeler vs.

Evli değilim dolayısıyla çocuğum yok ancak abimin bir oğlu var ve yengemde araç kullanıyor. Kadınları biliyorsunuz biraz daha ürkekler trafikte. Şimdi senin düşüncen gibi " istediğim aradan geçerim" mantığında ilerleyip son gaz silme geçse ve heyecanlanıp direksiyonu kırsa, kaza yapsa, ona, cocuğuna bir şey olsa?? Gücüm yeterse kaskını da kamerasını da bir tarafına sokarım. Gücüm yetmezse çeker vururum.

İşin özeti; dikkatsiz, kıskanç vs. nasıl adlandırırsak artık, araç sürücüleri ne kadar suçluysa, sırf motora binip özgürlüğünü ilan eden ve saygı bekleyip saygı göstermeyen motorcular da o kadar suçludur.
    kesinlikle kelimesi kelimesine haklısınız.
    schumi
    dr.46
    iron tyson
    frank ' the chemist ' zane

Sadık Özyer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı STP Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Merminin tanesi 5 lira...
    Hmm ben arabadan emanet cikartamicam hani delikanliydik , hani bilekti abi hersey hey gidi hey , neyse son olarak demek istiyorum ki benim dayim mafya.

DB18a2 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Peki normal yolunda giden motorcuyu makas atan, durduk yere sıkıştıran hızla gelip arkadan rahatsız eden aracı, motorcu gelip sıkıştırıp bi şekilde kaza yapmasına yol açsa aynı yorumları yapabilirmisiniz? iyi yapmış ikiyi öldürmüş, üstünden geçseymiş bu yorumlarda o youtube malzeme çıkaran arkadaşların düşüncesinden farklı gelmiyor bana.. Ülkemizde bazı kitlenin motorculara karşı ayrı bi bakış açısı var net..
    Eğer taksici arkadaş 20 lira kazanabilmek için bunu yapma hakkına sahipse kuriyeci, paket servisçi arkadaşlarında sıkıştıran araca silahı çekip kafasına sıkma hakkı vardır.
    Bütün motorculara savunmuyorum hatalı olan bir sürü var ama, hatayı araç sürüceleri hiç kendinde aramıyor.

STP - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Sadık Özyer Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Hmm ben arabadan emanet cikartamicam hani delikanliydik , hani bilekti abi hersey hey gidi hey , neyse son olarak demek istiyorum ki benim dayim mafya.
    Sadik, body yapiyosun spor yapiosun kafes mafes yapiyosun diye boburlenme ,adamina denk gelirsin ne oldugunu anlamazsin,toprak atarlar ustune. Bulasmayin kimseye yolda, kenardan usul usul en guzeli

Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Sadik, body yapiyosun spor yapiosun kafes mafes yapiyosun diye boburlenme ,adamina denk gelirsin ne oldugunu anlamazsin,toprak atarlar ustune. Bulasmayin kimseye yolda, kenardan usul usul en guzeli
    Bizde yol yordam bilmeyen arabasina filtre egzoz yapip sokakta yarisan hizli cocuklardan degiliz arabadan hayda diye inecek , yarin sabah geliyorum oruc degilsen cay icelim tanis olalim boyle tt den olmuyor abi

Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bizde yol yordam bilmeyen arabasina filtre egzoz yapip sokakta yarisan hizli cocuklardan degiliz arabadan hayda diye inecek , yarin sabah geliyorum oruc degilsen cay icelim tanis olalim boyle tt den olmuyor abi
    Iyiki biliosun ha iki dakkada tel verdin kafes mafes yardirdin delikanli olmak baska bisi tabi gecti bizden o donemler

BARR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    188 Post(s)
    Tagged
    2 Thread(s)
    Bütün saydırdığımız tipler zaten bu son sayfadaki videodaki gibi vlogcu motorcu tayfası. O yüzden boşuna sayfa sayfa yazmayın işte kendinizi de bu salaklarla aynı kefeye koymayın motorcu abiler / kardeşler. Böle boş yere (dolu da olsa kıramaz) ayna kıranlara o aynayı sokarım o kadar net.
    25'' Tesla Model Y Juniper Long Range
    23" Fiat 500e LaPrima
    23'' Tesla Model Y Performance / SOLD
    Instagram Paylaşımlarım: edriver_35

Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Iyiki biliosun ha iki dakkada tel verdin kafes mafes yardirdin delikanli olmak baska bisi tabi gecti bizden o donemler
    Sen teklif ettin ben de olur dedim ..
    Cay iccez mi ? Yarin napiyorsunuz Selcuk bey?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Sen teklif ettin ben de olur dedim ..
    Cay iccez mi ? Yarin napiyorsunuz Selcuk bey?
    ben teklıf etmedım cnm her kusun etı yenmez dıyorum bu haftaıcı ızmırdeyım

Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ben teklıf etmedım cnm her kusun etı yenmez dıyorum bu haftaıcı ızmırdeyım
    Olur gelince goruselim Selcuk bey iyi yolculuklar.

wolrath - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    37 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı SekoLive Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    aklıma gelen sahne

Sarı Mercedes-Kamyoncu Sahnesi - YouTube

kimi için ayna kimi için canı değerlidir.

biz videolarda el kaldıran adama elini biyerine sokarım diye bağıran motorcularda izledik

tanımadığınız motorcu için kesin yapmaz etmez gibi ifadeler gerçeği yansıtmaz keza aynı sekilde tanımadığımız taksici içinde.

videonun başı yok. olan görüntüye göre konuşursak aynayı kıran bütün ihaleyi alan kişidir.

tez zamanda iyileşip durumu anlatır inşallah
    hahah merco sahnesı fena evet. 1e1 ne demek ıstedıgımı anlatmıs elbette dedıklerıne katılıyorum, tek savundugum nokta ayna-can aynı kefeye konmaması.

Alıntı fthdrn Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bu videodaki anası belli olmayan motorcunun yaptığı doğru mu şimdi ? adam belli ki kasten olmayacak şekilde yolu ortalamış giderken motorun geldiğini sonradan fark ediyor ve sağa geçiyor. hatta konuştukları sırada daha da sağ şeride kayıyor motorcu da onun şeridinde oluyor. Sürücü sadece yola bakıp tartışmamasına rağmen motorcu sırf prim olsun diye adamın malına zarar veriyor. Şimdi yukarıda yazıyorsunuz motorcular özür dileyenin arabasına zarar vermez diye. Ayna kırma yönteminin bir savunması yoktur bence.
    abıcım ılk kural. kafada arai, altına kot pantolon ve spor ayakkabı ıle ss kullanan kımseyle muhatap olma emın ol canını dusunmeyen adam karsısındakıne hıc saygı duymaz.

Alıntı fthdrn Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    peki bu abi
    Motorcunun motoru sürüş tarzından videoluk pozisyon aradığını fark edebiliyorsunuz. Opelin döneceğini görmesine rağmen fren yapmayıp dibine kadar girip korna basıyor bilerek. kendi yanındaki ford fren yapıyor bekliyor dönüş yapanları ama motor olduğu için durma gereksinimi göstermiyor. opeli süren adam hiç soluna bakıp tartışmaya girmiyor laf atmıyor ama aynasından oluyor. Şimdi bu aynasına zarar verilmesi doğru mu
    focus'ta neye kızıyor anlamak mumkun degıl. tek serıt yolda sen eger ki park halınde arabayla araya gırıyorsan her an acılabılecek bır kapı, kosarak cıkacak bır cocuk ya da bunun gıbı park yerını terk eden bır aracla karsılabılırsın. yapacagın tek sey yol vermek cunku sen serıtte degılsın kardesım.

dacia da yıne serıtte degıl aradan gıdıp sabır yazmıs ulan ınsanlar sana nasıl sabretsın?

opel konusunda haklı ana yoldan ılerlıyor ve yol hakkı onda ama yıne de adamın hareketlendıgını gormesıne ragmen ısrarla korna ve gaza basıyor. bır de aynaya hallenıp ıslak zemın dusuk surat sola gecıp beklıyor. vıdeonun sonrasını kesmıs
    ve elbette "Comments are disabled for this video." ızleyın ak. kufretmeyın demıs kısaca.
    c2vts/yrvturbo/cliors/cliors/208gt
    s2k/3000gt/tomcat/tt225/g37s
    600fa/600rr/agustaf4/vfr1200f/800x/1199s pani
    cbr250/tricity/x10/duke390
    meganeII/clioIII/159/puntoevo/auris/meg coupe/taigo

S.Özeren - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ayna kırmak cıktı mertlik bozuldu
    Livestrong

Yigit-Y - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    125 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Her zaman kavga cıkacak değil herhalde - 7 Tepe Motosiklet Kulubu

Şunu izleyin aramızdaki bazı üyelere kapak şeklinde olsun

İsteyince olur şu saygı anlayış
    İnsanlar ikiye ayrılır. İşine gelenler işine gelmeyenler olarak.
    Kendi Ahlakın için Kuran'ı oku, vatanın için Nutuk'u oku.
    Hakikatten yana olacaksan, yalnız kalmayı göze alacaksın...
    Dr.ECU

Mutu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    38 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Yigit-Y Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Her zaman kavga cıkacak değil herhalde - 7 Tepe Motosiklet Kulubu

Şunu izleyin aramızdaki bazı üyelere kapak şeklinde olsun

İsteyince olur şu saygı anlayış

Oradaki alttaki yorumlara bak bir de bu konudaki yorumlara baksana. Bir tane ılımlı olmayan yorum var mı? Yok.
    Instagram: mutusgarage

Yigit-Y - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    125 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı Mutu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Oradaki alttaki yorumlara bak bir de bu konudaki yorumlara baksana. Bir tane ılımlı olmayan yorum var mı? Yok.
    Ne kadar malca yorum yapan varsa alayına bu video kapak

Saygı anlayış olunca bu mıçtığın trafikte kavga dövüş olmayacağının ispatı
    İnsanlar ikiye ayrılır. İşine gelenler işine gelmeyenler olarak.
    Kendi Ahlakın için Kuran'ı oku, vatanın için Nutuk'u oku.
    Hakikatten yana olacaksan, yalnız kalmayı göze alacaksın...
    Dr.ECU

HondatugraL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    45 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Babamın arabası çok kıymetli kendisi için onun arabadayken böyle birşey yapmam belki genede dersini alır ama kendime ait bir arabaya böyle bir hareket yaparsa bir motorcu o taksici gibi dokunmam karşı şerite fırlatırım onu geberırse geberır girer yatarım gebermezse bıdahakıne evindeki aynlara bile küser. Şerefsizlere bak sen kimsin benim gözümden sakındığım arabamın aynasını kırıcan bız hangısın motoruna tekme atıp düşüyoruz orman çocukları şu hayabusalı şerefsize acaip ayar oldum çok götleri kalktı bunların.
    DR. OWL

Mutu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    38 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Keskin sirke küpüne zarar derler atalarımız arkadaşlar. Dikkat edin kendinize. Re-start yok hayatta.
    Instagram: mutusgarage

yearone - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    セルカン+レーラ=愛

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler