User Tag List

Sayfa 18/35 İlkİlk ... 8161718192028 ... SonSon
659 sonuçtan 324 ile 342 arası

Konu: MTV yüzde 40 artacak

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Zaten motor hacmi hayatımda gördüğüm en saçma vergi sistemi. Abi alırsın arabanın çıplak değerini. Koyarsın sabit vergiyi üstüne olur biter. Yada da çıplak değer arttıkça vergi artar. Ulan zaten adam ucuza mal oluyor diye gidiyor 110 beygir 1.6 atmo araba yapıyor. Sen ucuz diye bu arabayı alan adamdan daha fazla vergi alıyorsun.

Millet ne kadar göz yumacak diye nabız mı yokluyorlar anlamıyorum ki. Eyvallah sıkıntılı dönemdeyiz devletimizin askeri harcamaları yüksek. Halk olarak elimizin taşın altına da koyarız. Ama elimizin üstüne taş değil kaya koyuyorlar! Günümüzde araba artık lüks değil temel ihtiyaç. Git lüks ve zararlı şeylere koy fahiş zammını (sigara, pırlanta vs.). Ulan utanmasalar hava vergisi alacaklar.

darkmoon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı yesil Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    fakirin karnını doyurmak sadece arabadan artırdığın parayla mı mümkün oluyor. hacca gitmek için 20 30 bin ayırmak yerine fakirin karnını doyur o zaman. 600 bine değil 300 bine ev al. kıyafetini pazardan al avm den değil. fakirin tek ekmeği arabadan artan para mı? ayrıca herkesin belli bir bütçesi var ona göre para ayırıyor. eskiden 70 bin ayırıp bmw alınabilirdi şimdi 70 bin ayırıp sümbül alınıyor. verilen para değişmiyor.
    mevzu fakirin karnını doyurmak değil o bir örnekleme anlamamışsın anlamadığın için ordan yürümüşsün hacca kadar gitmişsin neyse Allah kabul etsin ..

mevzu 1.0 -1.3 arabalara bu vergi bu paraları vermek .. istersen git parayı pubda clubda ye en azından gene keyfine eğlencene yemiş olursun ..
    Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]

Zenginin malı Züğürdün çenesini yorarmış.. (ZZ Rules)

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı darkmoon Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    mevzu fakirin karnını doyurmak değil o bir örnekleme anlamamışsın anlamadığın için ordan yürümüşsün hacca kadar gitmişsin neyse Allah kabul etsin ..

mevzu 1.0 -1.3 arabalara bu vergi bu paraları vermek .. istersen git parayı pubda clubda ye en azından gene keyfine eğlencene yemiş olursun ..
    kendim 20 senelik araba kulkanıyorum yeni araba hevesimde hiç olmadı ama eşime kullan diye 15 20 senelik araba veremem, ileride çocuğum olursa onu eski arabaya bindiremem. bütçemin yettiği en güvenli arabaya binmelerini isterim. buda 20 senelik arabayla veya sıfır sümbülle mümkün olmuyor. mesele zaten vergilerin orantısızlığı, bunun savunulacak hiç bir tarafı yok.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı yesil Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    kendim 20 senelik araba kulkanıyorum yeni araba hevesimde hiç olmadı ama eşime kullan diye 15 20 senelik araba veremem, ileride çocuğum olursa onu eski arabaya bindiremem. bütçemin yettiği en güvenli arabaya binmelerini isterim. buda 20 senelik arabayla veya sıfır sümbülle mümkün olmuyor. mesele zaten vergilerin orantısızlığı, bunun savunulacak hiç bir tarafı yok.
    uçan arabalar çıkmadığı sürece aslında eski yada yeni araba diye bir şey yok. bakımlı yada bakımsız araç var.

bende sıfır yada iki yaşında üç yaşında ağır hasarlı ,pertli , orası burası oynanmış ellenmemiş yeri kalmamış feleğin çemberinden 3 defa geçmiş araca biniceğime yada yeni diye gidip güvenlik önlemi saç kalitesi ve fren kalitesi benim için en azından tamamen güvensiz olan sümbül yada o tarzda araçlara biniceğime tertemiz oynanmamış ellenmemiş eski kaliteli dolu bir aracı tercih ederim ..

boya moya o kadar takmam ama aracın mühendislik yapısı ile oynanmışsa şase porya direkler tavan v.b o araca ben değilmiki bentley, rolls royce olsun gene ne alırım ne sürerim canımı sokakda bulmadım..

çocuğum olsa büyüse onuda bugünkü şartlarda 100-120 bin tl ye boş oğlu boş 1.3-1.4 araca bindiriceğime önüne o tercihi koyarım isterse gidip sıfır isterse 10 yaşında tertemiz olma şartıyla clk , bmw coupe yada cabrio yüksek hacimli 2.0 -
    2.5 bir araba alabilir hiç olmassa eşeğe değil genç yaşında dolu dolu kaliteli performanslı arabaya biner hevesini alır ilerde içinde ukte kalmaz ..
    Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]

Post Thanks / Like
    Mentioned
    28 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Şu üslupları bir düzeltsek ne güzel olacak..

Zeki, akıllı, kendini mükemmel ifade edebilen kişi siz,
    Anlayışı kıt, salak olanlar karşınızdaki kişiler..

"Sen yanlış anladın beni!" DEĞİL, "Anlatamadım sanırım" ya da "Tam olarak ifade edemedim sanırım" denir.

"Anladın mı" ya da "Anlıyor musun" DEĞİL, "Anlatabildim mi" ya da "Anlatabiliyor muyum" denir.

Duymaktan en nefret ettiğim soru cümleleri bunlar.

Bunları duyduğumda, "Karşımda kargacık burgacık konuşuyorsun, sonra anlattığın saçma sapan şeyleri anlamamı bekliyorsun ama kendini ifade etmekten acizsin bunu da sen bilmiyorsun.." diyesim geliyor.. (Bir kaç kez demişliğim de var aslında)

Karşınızdakine saygı gösterin azıcık..

sekizsilindir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    İkinci el piyasada bu %40ın geri dönüşü nasıl olur? 1.3 cc ye kadar olan araçların fiyatları nerelere gelir, arz talepte değişmeler yaşanır mı ? Yoksa sittin sene değişmezmi?

*Sittin sene arapçada 60 yıl
    group b ___

MertS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    görsel bi anlam çıkarın işte.

Mert Songül ART
    Try to use your imagination

Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı Quantum Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Şu üslupları bir düzeltsek ne güzel olacak..

Zeki, akıllı, kendini mükemmel ifade edebilen kişi siz,
    Anlayışı kıt, salak olanlar karşınızdaki kişiler..

"Sen yanlış anladın beni!" DEĞİL, "Anlatamadım sanırım" ya da "Tam olarak ifade edemedim sanırım" denir.

"Anladın mı" ya da "Anlıyor musun" DEĞİL, "Anlatabildim mi" ya da "Anlatabiliyor muyum" denir.

Duymaktan en nefret ettiğim soru cümleleri bunlar.

Bunları duyduğumda, "Karşımda kargacık burgacık konuşuyorsun, sonra anlattığın saçma sapan şeyleri anlamamı bekliyorsun ama kendini ifade etmekten acizsin bunu da sen bilmiyorsun.." diyesim geliyor.. (Bir kaç kez demişliğim de var aslında)

Karşınızdakine saygı gösterin azıcık..
    bu anlattığın şeylerin temelinde yatan neden bu değil nedeni bambaşka.. burda uzun uzun yazıp konudan kopmayada gerek yok bence... bir gün belki bir ortamda çaylarımızı yudumlayıp nargilemizi içerken keyifli bir şekilde konuşuruz.. ama bunun temelde yatan esas nedeni bu değil .

sen zeki algıları açık ve kuşbakışı olayları takip edebilen güzel analizler çıkaran birisin az çok sende tahminim tahmin ediyorsundur diye düşünüyorum..

Ertekin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    41 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Valla iki gündür mevzunun gırgırını yapıyorum ama çok yanlış bir karar. bunun düzeltilmesi gerek.

KÖROĞLU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    133 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı sekizsilindir Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    İkinci el piyasada bu %40ın geri dönüşü nasıl olur? 1.3 cc ye kadar olan araçların fiyatları nerelere gelir, arz talepte değişmeler yaşanır mı ? Yoksa sittin sene değişmezmi?

*Sittin sene arapçada 60 yıl
    Bence hacimli yüksek model araçların 2. elini baltalar, satış fiyatlarına olumsuz etki eder.

1.6 ve altı hacimde büyük fark yaratacağını sanmıyorum.

Hacimli araç = yüksek yakıt + fazla mtv + fazla bakım masrafı (genel olarak) dolayısıyla ben alacak olsam düşünürüm.

2 ay önce 2005 2.0 araç aldım, mesela bu araç 2010 falan olsaydı almazdın bu vergi artışından sonra.

Ama zaten yaştan ötürü düşük sayılacak vergi dilimine giriyor. 776 TL şuan yıllık. 1086 TL olacak seneye %40 tan sonra. (310 TL fark)

2010 2.0 litre bir araç bu sene 1303 TL ödedi. Seneye 1824 ödeyecek aradaki fark 521 TL kadar az değil.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    28 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Önceki sayfalarda verilen vergi tablosunun daha ayrıntılı versiyonu.. 2000cc lik otomobillere headshot olmuş..

2002 model ve aşağısı olan 1600cc ve aşağısı olan otomobiller prim yapar mı sizce

Eğer bu üstteki vergi tablosu yasallaşırsa bizim millet bu rakamlara da ses çıkarmaz, alışır, paşa paşa öder, unutulur gider, hayatına kaldığı yerden devam eder..

Bu tabloya göre, aşağıdaki otomobilin satışı esnasında 1milyon TL vergi alındıktan sonra her yıl 24.210 TL vergi verecek.. Öyle ya.. 1milyonu veren şapşirik 24bini de verir..

1Milyon TL vergi!.. Niye otomobil fabrikası için uğraşıyorlar ki.. Boş iş..
    Ben olsam fabrika kuracağım araziye bir sürü AVM yaparım..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    133 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Angry

@Quantum abi bu tablo yasallaşırsa 12-15 yaş arası 2.0 için (benim araca tekabül ediyor 2005 2.0 motor) artış oranında bir sıkıntı var.

Detay aşağıda, artış %54 oluyor

Talih.b16 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    uçan arabalar çıkmadığı sürece aslında eski yada yeni araba diye bir şey yok. bakımlı yada bakımsız araç var.

bende sıfır yada iki yaşında üç yaşında ağır hasarlı ,pertli , orası burası oynanmış ellenmemiş yeri kalmamış feleğin çemberinden 3 defa geçmiş araca biniceğime yada yeni diye gidip güvenlik önlemi saç kalitesi ve fren kalitesi benim için en azından tamamen güvensiz olan sümbül yada o tarzda araçlara biniceğime tertemiz oynanmamış ellenmemiş eski kaliteli dolu bir aracı tercih ederim ..

boya moya o kadar takmam ama aracın mühendislik yapısı ile oynanmışsa şase porya direkler tavan v.b o araca ben değilmiki bentley, rolls royce olsun gene ne alırım ne sürerim canımı sokakda bulmadım..

çocuğum olsa büyüse onuda bugünkü şartlarda 100-120 bin tl ye boş oğlu boş 1.3-1.4 araca bindiriceğime önüne o tercihi koyarım isterse gidip sıfır isterse 10 yaşında tertemiz olma şartıyla clk , bmw coupe yada cabrio yüksek hacimli 2.0 -
    2.5 bir araba alabilir hiç olmassa eşeğe değil genç yaşında dolu dolu kaliteli performanslı arabaya biner hevesini alır ilerde içinde ukte kalmaz ..
    Aynı marka model, aralarında 20 yaş olan iki aracın tartışma testini izlemeni tavsiye ederim.

Ayrıca o iyi araçlara binen insanların fakirlere yardım etmediğini nereden biliyoruz?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    28 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı tolga_kaan_ Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    @Quantum abi bu tablo yasallaşırsa 12-15 yaş arası 2.0 için (benim araca tekabül ediyor 2005 2.0 motor) artış oranında bir sıkıntı var.

Detay aşağıda, artış %54 oluyor

Doğruluğunu teyid etmedim/edemedim.. Ancak önceki sayfalardaki tablo ile 1-3 yaş kolonundaki rakamlar tutuyor.

Senin hesabın mı doğru, bu tablodaki rakamlar mı doğru bilmiyorum.

Sadece şurada kenarda dursun diye koydum.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    133 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Quantum Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Doğruluğunu teyid etmedim/edemedim.. Ancak önceki sayfalardaki tablo ile 1-3 yaş kolonundaki rakamlar tutuyor.

Senin hesabın mı doğru, bu tablodaki rakamlar mı doğru bilmiyorum.

Sadece şurada kenarda dursun diye koydum.
    Eğer oran %40 olacaksa benim hesap kesin doğru. He eğer mtv üzerinde önce değerleme uygulayıp üstüne %40 koyacaklarsa o zaman benim hesap yanlış olur.

Hep %40 dendi çünkü, e 2017 mtv listesindeki rakamı 1.40 la çarpınca çıkan rakam da belli.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı Talih.b16 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Aynı marka model, aralarında 20 yaş olan iki aracın tartışma testini izlemeni tavsiye ederim.
    çok izledim bende 2001 model s40 vardı o zaman ncapden 5 yıldızı vardı şimdi olsun 4 yıldız .. keza e39 larında 5 yıldızı vardı ncapden .. 20 yaşındaki kaliteli bir aracın o zamanlarda 4 -5 yıldızdan aşağı ncap puanı yoktu..

tabii sizin dediğiniz şu çarpışma testleri eski 50-60 model impalalarla ise onlarıda izledim evet araçlar pert oldu .. ama kimseye git 50-60 model al demiyoruz..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yok yok geçen bi arkadaş attı efsane kasa corolla ile yeni corolla yı.

Efsane kasanin torpidosu kırıldı, yani içinden sağ çıkmak imkansız hale geldi.
    10 yıl önce 5 yildiz ama, malesef malzeme bozuluyor ve çok gucsuzlesiyor.
    Hatta videoyu buldum.
    https://www.google.com.tr/url?sa=t&s...jtvfnGP_UlkifA

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Talih.b16 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Yok yok geçen bi arkadaş attı efsane kasa corolla ile yeni corolla yı.

Efsane kasanin torpidosu kırıldı, yani içinden sağ çıkmak imkansız hale geldi.
    10 yıl önce 5 yildiz ama, malesef malzeme bozuluyor ve çok gucsuzlesiyor.
    Hatta videoyu buldum.
    https://www.google.com.tr/url?sa=t&s...jtvfnGP_UlkifA
    Pardon.
    ANCAP Crash Test: 1998 Toyota Corolla vs 2015 Toyota Corolla (Auris) - YouTube

Maxiboost - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    çok izledim bende 2001 model s40 vardı o zaman ncapden 5 yıldızı vardı şimdi olsun 4 yıldız .. keza e39 larında 5 yıldızı vardı ncapden .. 20 yaşındaki kaliteli bir aracın o zamanlarda 4 -5 yıldızdan aşağı ncap puanı yoktu..

tabii sizin dediğiniz şu çarpışma testleri eski 50-60 model impalalarla ise onlarıda izledim evet araçlar pert oldu .. ama kimseye git 50-60 model al demiyoruz..
    Euro ncap te 50 yildir ayni kriterlerle test yapiyor zaten mk.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler