Bir kişi değinmiş benzer bir olaya;
Ne BMW'ler Mercedesler Audi'ler vs vs bahsi geçen 'lüks' araçlar görüyorum alayında çan çin çon lastikler ?
Elbette içlerinde iyi markalar da vardır ancak yerle tüm temasınızı sağlayan, canınızı emanet ettiğiniz, sürüş keyfinizi doğrudan etkileyen birinci unsur olan lastik konusuna gelince tasarrufu hiç acımadan yaparız. Tanesinde 100 lira kazanıp kar edeceğim diye dünyaca kabul görmüş markalara alternatif ararız.
Jant konusu lastikten sonra gelen;
Lastiğimizi en ucuzundan aldık içimiz rahat, çünkü kar ettik. Bir de şu cantları replika nerede hangi malzeme ile üretildiği belli olmayan, test mest hak getire yöntemiyle üretilmişleri ile değiştiririz. Çok güzel gözükecek ama enayiler gibi tonla para vermeyeceğiz.
Süspansiyon konusuna girmeden olur mu ? Pıstıracaz o arabayı;
Bir takım parayı kolay kazananlar, enayi ve işi bilmeyen kekolar gidip markalı ürünlere para saçarken biz gidip jant -lastikten sonra bizi yere bağlayan sisteme gerek yay ısıtmak - soğutmak - ılıtmak - kaynatmak - fazla baklalarından kurtarmak gibi teknikler ile amortisörleri de bir güzel kurcaladıktan sonra çoooh güzel arabalar pıstırdık. Ve bunu başarırken bir ton tasarruf ettik.
Yazılım vs işleri daha azınlığın yaptığı bir hadise olsa da benzer bir olaydır;
Binlerce araca yazılım - tuning işlemleri yapmış tecrübeleri garajlar pahalı gelip gel abi 500 e yaparız diyeni tercih ederiz. O noktada da tasarruf ederiz.
Tüm bu tasarrufları yaparken oh yes müthişiz.
Lpg takınca vay seni keko
