Kompressor olanlar lpg ile uyumlu.Hoş cgi olanlara da takıyorlar ama kit biraz daha maliyetli.
Sunu dusundunuz mu? "Luks" dediğiniz araçların cok fazla "hybrid" secenegi var. Passat A4 falan bahsetmiyorum, escalade,S,7 serisi,Vogue vs. Hem o kadar para verebilicek gucte ol,hemde ekonomi yapmaya calis,ne garip...
Lpg yi Avrupali 50 senedir kullaniyor,ozellikle Italyan,rus vs ulkeler. Ama sosyal statü gostergesi LPG Türkiye de.
Dun iki tank lpg aldim 3.82 ve 3.88 den . 3.22 -50 arasi satan pek cok yerde vardi . Bu kadar fark normalmi ki? Lpg tecrubem hic yok uzun yol 110-130 arasi iki tank lpg ( 30lt fln ) 550km normal mi ? Arac 1999 audi a4 1.8TQ .
Galericilik yapıyorum, lpg'li arabayı al-sat için bile alasım gelmiyor. Büyük konuşmayayım ama kendi aracımı lpg'li almam.
"Giyimde, eşyada, harcamada aşırı gitme, gösteriş, şatafat" TDK
Yani a4 lüks olmasa da a4 e 500bin vermek lükstür.![]()
Instagram: mutusgarage
Biraz saygı... Dünya herkesin...
youtube.com/c/KadirZora
www.zoramotors.com
https://www.facebook.com/ZoraMotorHouston
Ön yargılı olduğum fikrinizi aynı şekilde nezaketle o sizin ön yargınız diye gelişine gönderiyorum sizin sahanıza![]()
Ben çan çin çon lastik ve jant derken marka olarak illa Pirelli - Michelin - Bridgestone - Good year alacaksın diye demedim. Azcık ingilizce ile lastik araştırmak çok kolay ve elbette yorumlarına - test değerlerine bakarak alternatif seçenekler değerlendirmek herkesin hakkıdır.
Benim kastım ister 50.000 liralık olsun ister 500.000 liralık olsun, girin konuda lüks diye adlandırılan araçların ikinci ellerine bakın;
çok güzel kullanıcı analiz etme yöntemidir 2. el araç bakarken. 10 yaşında araca en iyi lastiklerden birini takmışsa o adam, filtresinde yağında vs de ucuza kaçmamış olma ihtimali daha kuvvetlidir.
E92 bakıyorsunuz kormoran bilmem ne moran lastik var. Ben uzaklaşıyorum bakmadan.
Elbette sizin lpg yargınız devam ediyor![]()
Montajını - kitini - ayarını düzgün yaptırıp binmek hala yanlış.
Ne diyebilirim ki, herkesin popisine kimse karışamaz![]()
-Fırat
Abi olay LPG yada Hybrid filan değil. Önemli olan kaçı kaçpara sana ne sağlıyo değil. Sağlık sıhhat Emisyon da değil. Zaten olsa dizelleri fabrika bacaları gibi yapmazdı kimse..
OLAY
LPG -> Taksi / Tofaş / Brodway kafası.
Hybrid -> Cool.. İ8 İ3 Tesla falan filandan... önemli olan Benzin yerine muadil olması değil yani.
Şahinle yanyana doldurmak milletin zoruna gidiyo
Konuyla alakasız!
Bu Soru;
Bu arabaya LPG mı takılır konusu, Türkiyede Sakız Çiğnersem Oruç bozulurmu gibi bir soru..
*Çirkin araba yoktur, Pahalı Yakıt Vardır...
Ya murat abi avrupanın her yaptığı doğrudur mu yani? Sen Türkiye de 1 kişinin bile sırf doğaya emisyon saçmamak için lpg taktırdığına inanıyor musun?
Ayrıca örneğin almanya da lpg benzinin neredeyse yarı fiyatı değil mi? Ben Almanya da yaşasam kesinlikle lpg takarım, hemde 5 serisi, e serisi, s serisi demeden kullanırım. Hem benzinin sessizliği hem yarı fiyata yakıt hemde çevreci diye taktir ederler birde3 bin euro maaş alsam bile niye 0,8 ödemek var iken, 1.45 eu ödeyeyim ki?
Halbuki çoğunun amacı ekonomi. Lpg nin benzinden doğayı çok daha az katlettiği kesinlikle gerçek. Ancak kimse de doğa için filan takmıyor. Avrupa ülkelerinde de genelde tasarruf amaçlı kullanıyorlar. Onlarda illaki doğa için takanda var örnek olmak adına. Ancak bizde öyle bir durum söz konusu değil. Almanlar dahi ürettikleri araçlarının lpg ile motor ömrü kısaldığını kabul ediyor.
It’s better to walk alone, than with a crowd going in the wrong direction... (Grant)
Avrupali cevreyi kirletmez cunku sonra cevre vergisi cok alinir diye. Onlarin da cok cevreci oldugunu dusunmuyorum.. Olay tamamen ekonomik
bence de öyle. yani benzinle aynı fiyat olupta lpg kullanan yok veya çok nadirdir... Demek istediğim LPG tasarruf etme isteği göstergesidir. Tabi ki zenginde tasarruf yapabilir istersen 2 milyonluk aracına taksın bize ne. Ben tamamen şahsi fikrim olarak 2 milyonluk araca LPG takmazdım diyorum. Yani ekonomi yapmak istersem o kadar pahalı bir aracı niye alayım ki.
Ben Murat abinin de i8 sırf hybrid ve az yakıyor diye aldığını sanmıyorum. Aynı fiyata i8 800hp ve KM de 2-3 lira yakan bir araç olsaydı almayacak mıydı? Bence o fiyata o özellikte olsa daha önce alırdı.
Sosyal Statü göstergesi olması tabi ki saçma o konuda hak veriyorum herkese. Zenginin var diye dolarla poposunu silecek hali yokEkonomi de yapabilir.
Ancak avrupalının sırf doğa sebebi ile tercih ettiği kesinlikle çok gerçekçi gelmiyor bana. Devletin teşvikleri tamamen çevrecilikten olabilir ama halkı fiyatından tercih ettiği bir gerçek. Çevreci oranı ise mutlaka bize göre çok daha fazladır, zamanında uygulanan eğitim ve cezalar sayesinde çevrecilik şimdi bir kültür halini aldı bir çok ülkede.
It’s better to walk alone, than with a crowd going in the wrong direction... (Grant)
Siz tartışa durun ben az önce Bursa merkezden Milas'a 1 depo gazla geldim litre fiyatı 3.49 tl tüketim 35lt![]()
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)